Wszystko o pomidorach 6 cz. (13.03.11 - )

Warzywa w gruncie i pod osłonami.
Zablokowany
mousefishyork
200p
200p
Od: 3 maja 2011, o 14:23
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Wszystko o pomidorach 6 cz. (13.03.11 - )

Post »

Hellouł :)
Wiecie co kochani? - jak wczoraj pomidorki i ogóreczki zostały podlane odżywką - dziś mają jakby więcej otwartych kwiatków - i jakby badziej żółtych.
Coś mi się jednak nie podoba... kryształki odżywki są różowe, woda po rozpuszczeniu ich jest lekko różowa także. Obawiam się że to jakiś barwnik - i może się okazać że moje ogórki nie będą jednak zielone... :;230
w końcu to odżywka do fuksji... ale jaja !
Awatar użytkownika
weteran
500p
500p
Od: 5 sty 2010, o 21:45

Post »

nooo więc będziesz na pomidorach mieć wszystkie odcienie fioletu i różu ;:187 :;230
Paweł _____________________________________________________________________________
Kobiety z natury są Aniołami, ale kiedy skrzydła opadną przychodzi im latać na miotle....
diament79
200p
200p
Od: 15 lut 2008, o 18:55

Post »

Witam! Jak myślicie zdrowe te moje pomidorki? Mam kilka krzaków, które wieczorem zwijają liście. Czemu tak może się dziać? Od chłodu czy coś im brakuje?
Od razu pokazuję moje inne. Są niskie, ale mają po 5, 6 gałązek kwitnących.

Obrazek
to ten co mi się liście wieczorem zwijają

a to reszta, chyba zdrowo wyglądają?
Obrazek Obrazek Obrazek

Z góry dziękuję za sugestie.
ZAPRASZAM do oglądania mojej skromnej kolekcji,Proszę też o porady odnośnie pielęgnacji.Ogrodowe i Domowe
mousefishyork
200p
200p
Od: 3 maja 2011, o 14:23

Post »

diament - z tego co już tutaj poczytałam - i z obserwacji własnych pompadorów - to one tak się na noc zwijają.... zawsze :)

Weteran Ty DIABLE !!! jeszcze będziesz zazdrościł kolorowych pomidorków, a ogórków !!! OJ !!! - a niech Cię !!! :;230 :;230 :;230
(skąd wiesz że fuksja jest czerwono (różowo) fioletowa??? hodowla na parapecie???) :;230
prześlę ci sałatkę - specjalnie dla Ciebie - fuksjowo-ogórkowo-pomidorową !!! Tylko w sałatce fuksji braknie - dodaj tej z parapetu :;230 :;230 :;230

no nie no... i tak Cię szanuję i liczę się Twoimi radami baaardzo, i z forumowicz - jakoś nie wiem... tylko Wy mi radzicie z serducha ;:167 bom ja ciemna i naprowadzać mnie musicie.... :)
Kozulka - dziękuję za wyróżnienie w odpowiedzi... to żaden sarkazm - ja lubię się uczyć. A dla Was wilków to normal, - każde moje pytanie - a dla mnie bardzo ważne...
Buźka dla WAS - całego forum !!!
A forumowicz - życzę sobie żeby nie dostał już bana - :0 serio :)
gienia1230
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2008, o 11:49
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Mouse, a niech sie posmieja :D , wlasnie znalazlam w piwnicy nietkniete opakowanie (200gram) nawozu do pelargoni i do innych kwitnacych PLANKTON K. Sklad (jest bez azotu)= P-9, K-24. No i zastanawiam sie jak by to wykorzystac? Pomidory rosna jak glupie, a kwiatostanow zaledwie po 3 szt, no bo sa posadzone na zlikwidowanym trawniku, uprzednio nawiezionym jakims azotowym nawozem. Ta ziemia jest jakas dziwna, zaskorupia sie a w sloncu dziwnie blyszczy, jak by ktos posypal mielonym szklem. Nie chcialabym tez zaszkodzic.
Pozdrawiam! Gienia.
Awatar użytkownika
weteran
500p
500p

Post »

gienia1230 pisze:No i zastanawiam się jak by to wykorzystać?
trochę podlej ,trochę opryskaj , oczywiście jeśli producent przewiduje taką możliwość
Bardzo dobre uzupełnienie gnojówek :D
mousefishyork pisze:to one tak się na noc zwijają.... zawsze
noo ja też na noc na boczek i w kłębuszek :;230 :;230
mousefishyork pisze:skąd wiesz że fuksja jest czerwono (różowo) fioletowa??
mam ich całe stado na ogrodzie :P
mousefishyork pisze:Tylko w sałatce fuksji braknie
spoko dołożę swoje i jeszcze okraszę oleandrami ;:137 :;230 :;230
Paweł _____________________________________________________________________________
Kobiety z natury są Aniołami, ale kiedy skrzydła opadną przychodzi im latać na miotle....
Awatar użytkownika
romaszka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 gru 2010, o 23:43

Post »

Mam dwie alejki pomidorów, jedna alejka rośnie w kierunku północ - południe a druga zachód - wschód. Zauważyłam, że pomidorki z alejki N2 mają się gorzej ( widać to gołym okiem). Czy kierunki jakoś oddziaływają na rozwój warzyw?! :shock: Czy to tylko moje widzie - misie ;:65
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
weteran
500p
500p

Post »

napisze , że to Twoje widzi mi sie , to powiesz "złośliwiec" :;230 i pewno będziesz mieć racje .
Napiszę , że ma znaczenie bo chce być miły , przyjdą inni i dopiero będą mieć ubaw :;230
chociaż wiele szklarni i namiotów ze względu na nasłonecznienie ustawia się wschód zachód
sebapila
200p
200p
Od: 14 lut 2011, o 20:37

Post »

chociaż wiele szklarni i namiotów ze względu na nasłonecznienie ustawia się wschód zachód
oprócz towarzyskich wywodów postu wystarczyło jedno,powyższe zdanie ;:224
Gdyby rzeźnie miały ściany ze szkła, wszyscy byliby wegetarianami
Awatar użytkownika
romaszka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Tak, wystarczyło by...żeby zacząć ciężko pracować, podlewać, pryskać, wietrzyć, w nocy kilkanaście razy zrywać się, żeby zobaczyć jaka temperatura itd. Ale my to lubimy! I o to chodzi ;:162
Awatar użytkownika
rafik_ptp
100p
100p
Od: 5 mar 2011, o 09:36
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

weteran pisze:napisze , że to Twoje widzi mi sie , to powiesz "złośliwiec" :;230 i pewno będziesz mieć racje .
Napiszę , że ma znaczenie bo chce być miły , przyjdą inni i dopiero będą mieć ubaw :;230
sebapila pisze:
A ja tam lubię czytać te jego wywody :wink: Mam czasami ubaw po pachy :;230 Jest prawie tak zabawny jak mój szwagier po kilku głębszych :;230 :;230
Tak trzymać Weteran ;:136
Uprawa warzyw dla jednych jest przyjemnością , dla mnie jest sposobem zarabiania pieniędzy co wcale nie znaczy że nie sprawia mi to dużo przyjemności ;)
Awatar użytkownika
romaszka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Mi tam też nie przeszkadzają słowne wodospady Weterana. Biorę to, czego potrzebuje a z reszty świetnie się bawie ;:162 :tan
Awatar użytkownika
NITKA
1000p
1000p
Od: 29 sie 2010, o 11:30
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

sebapila pisze:
Dla jednych wystarczy, dla innych nie :!: Nie Tobie o tym decydować.

Pawełku vel Weteranie,bądź sobą - buziak dla Ciebie ;:196 :wink:
pozdrawiam, Anita
Kasencja

Post »

No i katastrofa :(

Spóźniłam się , albo już wcześniej były i nie zauważyłam ( poza tym nie było mnie kilka dni ).

Takich gron na teraz naliczyłam ze 20 i to przeglądnęłam 1/4 namiotu. Moje najpiękniejsze pomidorki, aż się płakać chce ;:151 .

A durna jestem, bo miałam łuczki do gron, nałożyłam na kilka, żeby sprawdzić jak to działa i o dziwo te trzymają się pięknie, pięknie się też nagięły. Zamieszczam zdjęcie, żeby pokazać. Zresztą na poprzednim zdjęciu na bawolich rogach też widać założony i jak ładnie się grono trzyma.

Tak więc dzisiaj u mnie jest akcja zakładania łuczków na wszystkie grona co są i na które się zmieszczą, no i ratowanie tych co się załamały.

Ech.... :(

Obrazek Obrazek
Dąbek
50p
50p
Od: 15 lip 2009, o 17:11

Post »

Kasencja świetne te łuczki - pod taka nazwą występują w sklepie?? można je dostać w zwykłym ogrodniczym??
Dąbek
Zablokowany

Wróć do „Uprawy WARZYWNICZE”