Z Elfowej krainy storczyków III cz. ;))
- Piotr=)
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 24 maja 2008, o 17:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Z Elfowej krainy storczyków III cz. ;))
Cudne storczki masz ;)
Spis tematów
Róbmy w życiu to co nas cieszy ;)
Róbmy w życiu to co nas cieszy ;)
Przepiękne zdjęcia.
Czekam na więcej. 

I przy okazji storczykowych sesji podglądamy,
co tam Justynka w ogródeczku ma

co tam Justynka w ogródeczku ma

When nothing goes right, go left.
Pozdrawiam, Kasia
Pozdrawiam, Kasia
- marwes
- Od: 28 lip 2010, o 09:50
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Justynko
i znów piękna sesja ogrodowa.
Ślicznie wyglądająca miniaturka na tle niebieskiego kwiatu skrętnika i ten motyl w Twym ogrodzie na Budlei coś wspaniałego.
...a teraz czekam
na wiadomości i zdjęcia kwiatu masdevalli, wiem że przecież bardzo go oczekiwałaś ,a ja też z wielką ochotą podejrzę z wiadomego Tobie powodu.

Ślicznie wyglądająca miniaturka na tle niebieskiego kwiatu skrętnika i ten motyl w Twym ogrodzie na Budlei coś wspaniałego.
...a teraz czekam

- ewarost
- Od: 14 gru 2010, o 18:21
- Kontakt:
Justynko kolejne śliczności
, a zdjęcie z motylkiem
super.

Rajsko,wiejsko,sielsko...II
Rajsko, wiejsko, sielsko...
Chwytaj chwilę, bo tak naprawdę to istnieje tylko ona. Ewa
Rajsko, wiejsko, sielsko...
Chwytaj chwilę, bo tak naprawdę to istnieje tylko ona. Ewa
- justus27
- Od: 18 mar 2009, o 18:54
Amator- dziś się rozwinął drugi kwiatuszek na miniaturce. Poczekam, aż będzie jeszcze kilka i zrobię fotkę z Equetrisem...a Wy Będziecie znajdować i liczyć kwiatuszki białej "kruszyny"
Piotrze- dziękuję ;)
Dudus- dziękuję ślicznie...Słońca dziś brak, więc nie mogłam zrobić ładnych zdjęć...
Renio- dziś tylko dwie fotki...
Miau- bajka...Powiadasz? Chciałabym, żeby ta bajka trwała jeszcze długo... ale jesień nieubłaganie puka do mojego ogrodu...Powoli zaczynają kwitnąć, moje, ukochane wrzosy...Jak wyjdzie słońce, a wrzosy będą w pełni rozkwitu, to...no to wiadomo...gdzie postawię storczyki do tła
Szymka- nic ciekawego nie mam... Byliny w większości przekwitły, rozpoczął się czas sadzenia tulipanów i narcyzów. Za to szał kwitnienia pokazują moje jednoroczne ;) A storczyki nadal kwitną, a niektórym ładnie rosną pędziki ;)
Marwes/Marku - uwielbiam Twoje opisy...czy to Piszesz u Siebie, czy tez Komentujesz Czyjeś poczynania. Ja czytam, śmiejąc się niejednokrotnie z trafnej opinii napisanej " z przymrużeniem oka"
To może dziś będzie dedykacja z otwierającego się kwiatuszka PIERWSZEGO, u mnie - na masd. Sheila mix. Choć, na pełen rozkwit pewnie poczekamy do końca weekendu...
Ewarost- dziękuję ;) Hihi...bardzo często przechodzę koło tej budleji ( jest posadzona przy schodach do piwnicy) i przy każdym przejściu, jeśli delikatnie, niechcący dotknie się jakiejś gałązki, to kilkanaście motyli podrywa się do lotu... Widok hmm...jak Napisała Miau... bajkowy
Rysiu- chyba figurkę elfa muszę sobie dokupić...
I obiecane zdjęcie...oto początek festiwalu rozkwitania pączka na masd. Sheila mix....

I "wykukany", niedawno... "coś" na paph. henryanum. Mam go niedługo (przyjechał bodajże w czerwcu, zdobyty,dzięki Asi, u Schwertera).
Na środkowej rozetce ten "coś" sobie rośnie i wygląda zupełnie inaczej, niż młody listek wyrastający obok w rozetce...
Jeśli się okaże być pędzikiem... tym pierwszym na sabotku, to dopiero będę musieć wysoko skakać...bo nieba mi braknie hihi...

Kolejne zdjęcia dopiero po weekendzie. Bo będę mieć gości już za parę minut Przyjeżdżają...

Piotrze- dziękuję ;)
Dudus- dziękuję ślicznie...Słońca dziś brak, więc nie mogłam zrobić ładnych zdjęć...
Renio- dziś tylko dwie fotki...
Miau- bajka...Powiadasz? Chciałabym, żeby ta bajka trwała jeszcze długo... ale jesień nieubłaganie puka do mojego ogrodu...Powoli zaczynają kwitnąć, moje, ukochane wrzosy...Jak wyjdzie słońce, a wrzosy będą w pełni rozkwitu, to...no to wiadomo...gdzie postawię storczyki do tła

Szymka- nic ciekawego nie mam... Byliny w większości przekwitły, rozpoczął się czas sadzenia tulipanów i narcyzów. Za to szał kwitnienia pokazują moje jednoroczne ;) A storczyki nadal kwitną, a niektórym ładnie rosną pędziki ;)
Marwes/Marku - uwielbiam Twoje opisy...czy to Piszesz u Siebie, czy tez Komentujesz Czyjeś poczynania. Ja czytam, śmiejąc się niejednokrotnie z trafnej opinii napisanej " z przymrużeniem oka"

To może dziś będzie dedykacja z otwierającego się kwiatuszka PIERWSZEGO, u mnie - na masd. Sheila mix. Choć, na pełen rozkwit pewnie poczekamy do końca weekendu...
Ewarost- dziękuję ;) Hihi...bardzo często przechodzę koło tej budleji ( jest posadzona przy schodach do piwnicy) i przy każdym przejściu, jeśli delikatnie, niechcący dotknie się jakiejś gałązki, to kilkanaście motyli podrywa się do lotu... Widok hmm...jak Napisała Miau... bajkowy

Rysiu- chyba figurkę elfa muszę sobie dokupić...
I obiecane zdjęcie...oto początek festiwalu rozkwitania pączka na masd. Sheila mix....

I "wykukany", niedawno... "coś" na paph. henryanum. Mam go niedługo (przyjechał bodajże w czerwcu, zdobyty,dzięki Asi, u Schwertera).
Na środkowej rozetce ten "coś" sobie rośnie i wygląda zupełnie inaczej, niż młody listek wyrastający obok w rozetce...
Jeśli się okaże być pędzikiem... tym pierwszym na sabotku, to dopiero będę musieć wysoko skakać...bo nieba mi braknie hihi...

Kolejne zdjęcia dopiero po weekendzie. Bo będę mieć gości już za parę minut Przyjeżdżają...
-
- Od: 27 paź 2009, o 23:10
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
No Justynko przyszłam zobaczyć czy już jest Masdevallia i się nie zawiodłam.
Bardzo się cieszę, że doczekałaś się wreszcie tego pierwszego kwiatka na Masdevalli.
A na Sabotku to 100% pochewka kwiatostanowa. Będą kwiatki.
No i ciekwa jestem jak wysoko będziesz

Bardzo się cieszę, że doczekałaś się wreszcie tego pierwszego kwiatka na Masdevalli.
A na Sabotku to 100% pochewka kwiatostanowa. Będą kwiatki.

No i ciekwa jestem jak wysoko będziesz

pozdrawiam krysta
Przyjaźń jak nieśmiertelnik - to blady kwiatek, ale nie więdnący nigdy.
Przyjaźń jak nieśmiertelnik - to blady kwiatek, ale nie więdnący nigdy.
- justus27
- Od: 18 mar 2009, o 18:54
Amator- niestety będąc w mieszkaniu, nie mogę oglądać rozwoju kwiauszka na masevallii... Ale jutro jadę na działkę, to parę zdjęć zrobię na pewno
Asiu/Joane- jak przeczytałam Toje słowa...to aż... prawie spadłam z fotela
Yuppi! Będę mieć pierwszego kwiatuszka na sabotku...wreszcie
Krysta-k2- myślę, że większość Ogrodników - Amatorów Ma takie, swoje "magiczne" ogrody. Ja kocham kolory, więc staram się mieć kolorowe kwiatki w ogrodzie i storczyki
A jutro czeka mnie dzień pełen wrażeń, ale o tym dopiero jutro napiszę...

Asiu/Joane- jak przeczytałam Toje słowa...to aż... prawie spadłam z fotela

Yuppi! Będę mieć pierwszego kwiatuszka na sabotku...wreszcie

Krysta-k2- myślę, że większość Ogrodników - Amatorów Ma takie, swoje "magiczne" ogrody. Ja kocham kolory, więc staram się mieć kolorowe kwiatki w ogrodzie i storczyki

A jutro czeka mnie dzień pełen wrażeń, ale o tym dopiero jutro napiszę...
- iwka2
- 500p
- Od: 1 mar 2009, o 15:43
Gratuluję kwiatuszków na masdevalli i czekam na kwiat na sabotku 

Pozdrawiam Iwona
- Henrykbb
- Od: 28 lut 2010, o 13:07
...no to pilnuj swoją Masdevallię.Ach te trzmiele...zawsze latają tam, gdzie najpiękniejsze kwiaty są.

Pozdrawiam - Piotr
Moje storczyki
Moje storczyki
- marwes
- Od: 28 lip 2010, o 09:50
Justynko
mówią pierwsze śliwki robaczywki
ale tutaj wręcz przeciwnie,, kroi ?się Tobie i przy okazji nam wspaniały spektakl z łabędzią szyjką niczym w jeziorze łabędzim w wykonaniu masd. Sheila mix.
Dedykowana fotka jeszcze bardziej rozbudziła we mnie chęć bliższego przyjrzenia się tej grupie roślin choć na forum przycichł troszkę bum masdevalliowy, a ja już chyba dojrzałem do tego gatunku. Bardzo lubię podglądać kwitnienia tych roślin u Joasi.
?no i o najważniejszym bym zapomniał gratuluję pochewki na sabotku to też fantastyczne storczyki przede wszystkim ze względu na budowę kwiatu.
Justynko teraz drepczę
2 razy szybciej w oczekiwaniu na fotki , więc proszę zlituj się bo inaczej czeka mnie
aby ugasić pragnienie przez te spacerki 

Dedykowana fotka jeszcze bardziej rozbudziła we mnie chęć bliższego przyjrzenia się tej grupie roślin choć na forum przycichł troszkę bum masdevalliowy, a ja już chyba dojrzałem do tego gatunku. Bardzo lubię podglądać kwitnienia tych roślin u Joasi.
?no i o najważniejszym bym zapomniał gratuluję pochewki na sabotku to też fantastyczne storczyki przede wszystkim ze względu na budowę kwiatu.

Justynko teraz drepczę

- victorys
- 200p
- Od: 11 lut 2011, o 20:21

Pozdrawiam, Wiktoria
Uśmiechami malowane twarze ludzi - to lubię! Pogoda ducha to moja droga, na pewno się nie zgubię!
Tak się wszystko zaczęło...
Uśmiechami malowane twarze ludzi - to lubię! Pogoda ducha to moja droga, na pewno się nie zgubię!
Tak się wszystko zaczęło...