Ślimacze wzgórze
- Lusia 57
- 1000p
- Od: 8 sty 2011, o 13:42
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Ślimacze wzgórze
Grażynko, ja też dawno nie widziałam stonki nawet na plaży za to biedronek mnóstwo. Ja również serdecznie Cię pozdrawiam.
Dla tych cech Olu, które wymieniłaś skusiłam się na tego klematisa. I coś ostatnio bardzo podoba mi się biały kolor.
Agato, winobluszcz oprócz pięknego jesiennego koloru jeszcze ma jedną ważną cechę. Szybko rośnie i jest bezproblemowy.
Wiesiu dziękuję za miłe słowa, kolor w ogrodzie jesienią jest ważny. Gdy go braknie i braknie słońca to depresja murowana.
Dla tych cech Olu, które wymieniłaś skusiłam się na tego klematisa. I coś ostatnio bardzo podoba mi się biały kolor.
Agato, winobluszcz oprócz pięknego jesiennego koloru jeszcze ma jedną ważną cechę. Szybko rośnie i jest bezproblemowy.
Wiesiu dziękuję za miłe słowa, kolor w ogrodzie jesienią jest ważny. Gdy go braknie i braknie słońca to depresja murowana.
- malgocha1960
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 8 lut 2010, o 18:15
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
lUSIU,WIDZĘ U CIEBIE JEŻÓWKĘ,CZY ZBIERASZ NASIONA I SIEJESZ WIOSNĄ,CZY ONA SAMA SIĘ ROZSIEWA?M am pierwszy rok białą kupioną u Szmita i nie wiem co zrobić,żeby się rozrosła?
- Lusia 57
- 1000p
Małgosiu, nie wiem czy się rozsiewa, bo nawet jak to zrobiła to z niewiedzy pewnie wypieliłam. A biała jeżówka to trzy sztuki razem posadzone więc dlatego jest jej duża kępka.
Witaj Lusiu, zajrzałam do Ciebie po dłuższej przerwie
Ja zwykle zachwyciły mnie Twoje zdjęcia, na których widać pięknĄ, barwną jesień....
Biały rozchodnik to moje chciejstwo na przyszły rok. Teraz mam czerwonego i różowego
Wykopałam wiciokrzew, który obrastał domek, bo był bardzo stary, w dwóch trzecich zupełnie suchy i w tym roku miał tylko parę kwiatów. Wymyśliłam sobie, że w jego miejsce posadzę clematisa Summer Snow", który mnie zachwycił białymi, drobnymi kwiatami 
Wpadła mi też w oko Twoją jarzębinka... W przyszłym roku też sobie taką posadzę ;)

Ja zwykle zachwyciły mnie Twoje zdjęcia, na których widać pięknĄ, barwną jesień....
Biały rozchodnik to moje chciejstwo na przyszły rok. Teraz mam czerwonego i różowego

Wpadła mi też w oko Twoją jarzębinka... W przyszłym roku też sobie taką posadzę ;)
- Bufo-bufo
- Od: 26 lip 2009, o 20:31
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Janneke miałam taki stary wiciokrzew, prawie zasuszony, umierający, dość mocno go przycięłam i odbił 

- Lusia 57
- 1000p
Joasiu,
witaj, obejrzałam twojego powojnika Summer Snow, piękny
. Kwiatki jak gwiazdeczki i lekko pachnący. Będzie ładnie się prezentował na tle ciemnego domku. A jarzębinkę posadź koniecznie.

- Lusia 57
- 1000p
- Sure
- Od: 5 lip 2010, o 21:03
Fantastyczne! Czy każdej forsycji różowieją liście, czy Twoja to jakaś szczególna?
pozdrawiam, Agata
ogród Agaty - cz.4
ogród Agaty - cz.4
- Lusia 57
- 1000p
- Lusia 57
- 1000p
- malgocha1960
- Od: 8 lut 2010, o 18:15
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Piękna jesień u ciebie Lusiu,nawet jeżówka ma jeszcze płatki.Szkoda tylko,że to piękno niedługo się kończy.
- Lusia 57
- 1000p
Szkoda, Małgosiu, szkoda, że już niedługo kończy się ta polska złota jesień. Muszę jeszcze w tym sezonie pojechać do porządnego lasu aby utrwalić jej urodę.
Piękna jesień u Ciebie Lusiu, choć na mojej wsi tez cudnie...
Napasłam sobie nią oczy przez weekend i chyba teraz już nie będzie tak złociście....
Kupiłam sobie tez jeżówkę, ta zwykłą różową i jakąś nowośc Pink poodle. Mam nadzieję, że w przyszłym roku będą cieszyć moje oczy, tak jak te Twoje na zdjęciach

Kupiłam sobie tez jeżówkę, ta zwykłą różową i jakąś nowośc Pink poodle. Mam nadzieję, że w przyszłym roku będą cieszyć moje oczy, tak jak te Twoje na zdjęciach

- Bufo-bufo
- Od: 26 lip 2009, o 20:31
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Ale kolorowo
Kobea już chyba ma dojrzałe nasiona? Kiedy nareszcie zacznie rosnąć mój żółty powojnik tangucki, też chciałbym doczekać w końcu podobnych dzwoneczków..Piękna róża, jakby aksamitna. Białe zawilce z żółtą plamą w środku przypominają mi jajko sadzone..chyba czas coś zjeść
Lusiu skąd wiesz że ten ładny klon przemarznie?