Storczyki Storczykowej cz. 3
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 7 kwie 2009, o 11:05
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Storczyki Storczykowej cz. 3
Dusiu,piękne papierowe storczyki i w realu,tak trzymaj,rysuj i pokazuj nam.Pozdrawiam Grażyna
- arlet3
- Od: 5 maja 2010, o 19:30
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Duśka śliczne rysunki i modelki i modele na nich
naprawdę masz talent do rysunku
mój syn też tylko nie chce mi kwiatków rysować 

- Haim
- Od: 19 cze 2009, o 01:16
Dusiu, rysunki śliczne, juz kiedys je widziałam w Twoim innym wątku
Vanda oczywiście niesamowicie kwitnie

Vanda oczywiście niesamowicie kwitnie

- Storczykowa
- Od: 7 lut 2008, o 19:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kiedyś może jeszcze coś pokażę, jak tak się wam podobają
. A storczyki będę pokazywac na pewno, jak tylko coś zakwitnie.
Dużo ma pędziki, z botanicznych lueddemaniana, equestris ilocos alba oraz Phal. MM, a tetraspisik już kwitnie. Będzie kolorowo, bo na oknie z hybrydami prawie każdy ma jeden lub 2 pędy. A equestris zdechlaczek bardzo się zabrał za siebie, odkąd go kolekcji przybył drugi equestris. Bardzo zesztywniał i w końcu zaczął puszczać korzonki, a był już marniutki. Ciesze się, że bedzie żył, bo będę mieć teraz 2 rózowe equestrisy i 3 białe. Phal. penang girl też pięknie odżywa, puszcza nowy listek, korzonki ładnie się przedlużają, a też przez jakiś czas był zdechlaczkiem. Pędzik już dawno stanąl w miejscu, ale mam nadzieję, że kiedyś odżyje. Za to pędzik lueddemaniany przyrasta ładnie, choć powoli, ale botaniczne pewnie tak mają. Naprawdę bardzo by mnie ucieszył choć jeden jego kwiat.

Dużo ma pędziki, z botanicznych lueddemaniana, equestris ilocos alba oraz Phal. MM, a tetraspisik już kwitnie. Będzie kolorowo, bo na oknie z hybrydami prawie każdy ma jeden lub 2 pędy. A equestris zdechlaczek bardzo się zabrał za siebie, odkąd go kolekcji przybył drugi equestris. Bardzo zesztywniał i w końcu zaczął puszczać korzonki, a był już marniutki. Ciesze się, że bedzie żył, bo będę mieć teraz 2 rózowe equestrisy i 3 białe. Phal. penang girl też pięknie odżywa, puszcza nowy listek, korzonki ładnie się przedlużają, a też przez jakiś czas był zdechlaczkiem. Pędzik już dawno stanąl w miejscu, ale mam nadzieję, że kiedyś odżyje. Za to pędzik lueddemaniany przyrasta ładnie, choć powoli, ale botaniczne pewnie tak mają. Naprawdę bardzo by mnie ucieszył choć jeden jego kwiat.
Dusiu Ty masz talent plastyczny! ;) Świetne rysunki, nie minęłaś się przypadkiem z powołaniem

- busybees
- 100p
- Od: 21 lip 2010, o 10:22
Wow ale rysunki, ja tam mam dwie lewe rece i dla mnie to po prostu cudenka 
Dusiu powiedz gdzie kupilas keiki paste bo ja u siebie nigdzie nie moge dostac a tak bardzo bym chciala...

Dusiu powiedz gdzie kupilas keiki paste bo ja u siebie nigdzie nie moge dostac a tak bardzo bym chciala...
Pozdrawiam i zapraszam
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=36640" onclick="window.open(this.href);return false;
Beata.
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=36640" onclick="window.open(this.href);return false;
Beata.
- Storczykowa
Bardzo się cieszę, że podobają się moje rysunki
.
A keiki paste kupiłam na all... Posmarowałam nią duzo oczek na Phal., teraz czekam na efekty.

A keiki paste kupiłam na all... Posmarowałam nią duzo oczek na Phal., teraz czekam na efekty.
- busybees
- 100p
- Od: 21 lip 2010, o 10:22
Dzięki 
Niestety na all wielu sprzedawcow nie wysyla nic za granice... a szkoda

Niestety na all wielu sprzedawcow nie wysyla nic za granice... a szkoda

Pozdrawiam i zapraszam
Beata.
Beata.
Dusiu, chciałam Ci bardzo podziękować. Podziękować za wszystkie informacje jakie znalazłam w Twoim wątku na temat opieki nad Vandami. Kilka tygodni temu pojawiła się u mnie taka jedna, niebieska
i pierwsze co zobiłam w wolnej chwili to z uwagą przejrzałam cały wątek. Nie ma nic lepszego niż wiedza przekazana "łopatologicznie" - to przynosi efekt, tego nie rób, to błąd itd. Jestem obecnie bardzo rzadkim gościem na forum, ale chociaż na 1-2minuty zawsze z przyjemnością zaglądam do Twoich storczyków.
Gratuluję rysunków i też czekam na kwitnienie

Gratuluję rysunków i też czekam na kwitnienie

Pozdrawiam. Anna
Dusiu oglądają twoją kolekcje zaparło mi dech
posiadasz w kolekcji wiele moich chciejstw
mam nadzieję, że niedługo niektóre z nich się spełnią -nie będę wyliczała bo jest ich za dużo 

Pozdrawiam Julita
Moje Storczyki
Moje Storczyki
-
- Od: 1 cze 2010, o 23:15
Dusiu mi najbardziej spodobał się rysunek tetraspisa no i vanda na pierwszym obrazku bardzo ładnie uchwycona
A propo kwiatków to widziałam przed chwilą na OG C1 niestety cena poszła w górę teraz kosztuje 110 zł.
A propo kwiatków to widziałam przed chwilą na OG C1 niestety cena poszła w górę teraz kosztuje 110 zł.
- trzynastka
- Od: 8 paź 2009, o 18:42
Dusiu cudne narysowane portrety
bardzo lubię ołówkowe dzieła
a wandzia wspaniała 

- Storczykowa
Bardzo cie cieszę, że się podobają rysunki i że moje wpisy jednak się na coś przydały
. Bardzo lubię udzielać porad na temat storczyków, oczywiście pod warunkiem, że daną rzecz wiem. Z Vandami akurat mam już troche do czynienia i na pewno wiem o nich więcej niż o Miltoniach czy Cambriach. Vandy są przecudowne... Nie umiem się doczekać kwitnień, na wiosnę pewnie pokażą się pędziki. Rok temu miałam 4 Vandy, 3 z nich kwitły, w tym roku tylko rózowa, niebieska 2 razy i te kupne, ale teraz czekam na ich kwitnienia u mnie. czekam też na kwiaty Phal., bo jest bardzo dużo pędzików, nigdy nie mialam az tyle. W zeszlym roku było kilkanaście storczyków w pędach, teraz jest ponad 20, z odgałęzieniami ze 30, nawet u botanicznych zaczynają się pojawiać pędy, bo mnie szczególnie cieszy.

-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 14 sty 2009, o 18:33
No to Dusiu będzie co u Ciebie podziwiać.Tylko musimy się uzbroić w cierpliwość 

- Storczykowa
Teraz na racie nie ma co pokazywac, bo kwitnie tylko Vanda, tetraspisik i ze 2 hybrydy. Za miesiąc czy dwa będzie kolorowo, ale trzeba poczekać. Niektore pędy są już spore, ale większość jest poniżej 10 cm.