Rabatki Konstantego część 3

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
elsi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 sty 2009, o 17:26
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Rabatki Konstantego część 3

Post »

Mam nadzieję, że już trochę wydobrzałaś, mnie już przeszło,
ale ten krakowski wirus zjadliwy (córka mi go przywiozła - chyba) :roll: .
A wiesz, moja Nora też nie boi się wystrzałów, ale ja za nimi nie przepadam,
ale jakoś trzeba ten okres przetrwać :wink:
Poczytałam o dobroczynnym "przykładaniu kota" (żywego) i taki mruczek byłby mi przydatny,
nie wiem tylko, jak to pogodzić z obecnością psa, jedna próba była, nieudana.
Teraz dostałam propozycję otrzymania drugiego wodołaza, za darmo,
ale by mi tratowały ogród, takie duże dwa. Ktoś chce oddać w dobre ręce,
czy ja mam dobre ręce??? Dwa razy tyle sierści co wiosnę, o innych pożytkach nie wspomnę :roll:
Pozdrawiam. Elżbieta
Ogród Elżbiety
Awatar użytkownika
Tulipan998
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 paź 2008, o 09:08
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Lokalizacja: Podkarpackie - Sokołów Małopolski ok. 25 km. od Rzeszowa , Strefa klimatyczna 6a
Kontakt:

Post »

Witaj Ewo

Niestety muszę cię zmartwić , bo wyczytałem w gazecie taką oto poradę , że nie powino się drzewek świątecznych rosnących w donicach, które przystrojone przez okres świąteczny zdobiły domy , po świętach wystawiać do ogrodu jeśli chce się je w nim posadzić , ponieważ uległy one w warunkach domowych rozchartowaniu.... . Powinno się więc przenieść je w chłodniejsze miejsce , np na jakiś ganek , styszek , klatkę schodową itp. i powoli z powrotem zachartować , bliżej wiosny , dopiero posadzć . To wszystko zależy też od tego jaka temperatuja była w domu i jak blisko drzewko stało kaloryfera .

Pozdrawiam :wit
|| Mój spis linków || Zagłosuj na nasze forum || Pozdrawiam , Artur ||
|| Prawdziwe piękno jest odblaskiem duszy. ~ Michel Quoist ||
Grazia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 kwie 2009, o 11:05
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Ewo ,Tulipan ma rację,trzeba zahartować ponownie świerk.Musi odstać w chłodnym miejscu przed posadzeniem na wiosnę ponieważ nadejdą jeszcze duże mrozy i będzie po świerku.
Awatar użytkownika
EwkaEs
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2008, o 20:28

Post »

Witam,wpadłam odczytać stan głównego wodomierza.Co do drzewka,to bardzo się u mnie nie rozhartowało,a dziś wylądowało znowu za oknem na parapecie.
Grażyno sercem wyróżniona!Czasowo halny,plus osiem,ale od czwartku mają być jakieś znaczące zmiany na minus.
Tulipanku-nie mam kaloryferów,a piece z wkładką elektryczną.Ten w pokoju dużym jest w kącie najbardziej oddalonym od okna.W sypialni jest kominek elektryczny z efektem płomienia.Właściwie to jeszcze jeden olejowy kaloryfer elektryczny jest i nawet jak z Arturem stwierdziliśmy działa,ogrzewa w razie stanu wyższej konieczności przedpokój.
Olgo(Ogród Azy)-chętnie przyjadę ze sprzętem fot.jak tylko będę mogła.Zobaczę jak się nam egzaminacyjny tydzień ułoży,kto zaniemógł,kto dał rady przyjść.Ilu zdaje.Kiedy zdaje.Ilu oddaje prace ,czy dobre?
Na razie mam w dużym pokoju optymalne temperatury do przechowywania roślin,wygląda na to,że po raz pierwszy uda mi się przechować pelargonię zwisającą,miała interesujący kolor,dlatego zaryzykowałam.
Elsi-to nie wirus,choć kolegów dopadł.No i bierzesz drugiego wodołaza?Miejsca dość,a jakie spacery...Sama bym chciała być na takie widoki wyprowadzana... :;230 A dobre masz nie tylko ręce.....
Kogro-dziś w Podwórkowym pięknie odmarzło i widzę,że szafirków będzie moc.Z Biedronki wróciłam z kolejnymi hiacyntami,trzy cebulowy ciemno niebieski i dwie cebule do pędzenia w wodzie-biała i niebieska,ich rozwój jest powolny acz emocjonujący.Nie mogę długo w mojej zimnicy siedzieć przy kompie ale do Świata Cebul obowiązkowo będę zaglądała w miarę wolnych chwil.
Jadziu-dzięki za życzonka!Wzajemnie.
Elwirko-jeszcze raz Twemu M.wielkie dzięki za info o karmniku dla ptaków w Lidlu.Ojciec B. jeszcze jest w trakcie konstruowania,a tak ptactwo dwa miesiące już podjada.
Maakito-Dysponuję porządnym kilofem,żelastwo nabyłam na giełdzie tanio,a stylisko osadził sąsiad,to wykopaniem nie byłoby większych problemów.
Andziu-białego puchu mamy co nieco,a głębiej szklanka,powinnam przynieść sobie łyżwy.Kundel sąsiadów imieniem Floks rozjechał się w cztery świata strony zaraz za progiem.
Ambo-kalendarz może i już nad morze dotarł,prawdopodobnie koleją,a to musi trwać.W "Biedronce" mamy znowu dostawę hiacyntów do hodowli wodnej,zobacz,może i u Was są?Albo Ci kupić i wysłać?Różowych jest jeszcze sporo.
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Witaj Ewuniu. :wit
Dobrze, że się odezwałaś, znaczy wszystko jest w porządku - mam nadzieję.
Zdrówka i ciepła Ci życzę.
No i rychłej wiosny. ;:196
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
EwkaEs
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kogro-żyję tylko do kompa mam kawałek po szczerym lodzie a nie chcę uszkodzić nasady ogona jak Zyta
Mam pewien sukces ogrodniczy,te gałązki mi między oknami zamarzły,a wzięte do pokoju rozkwitły i ozłacają początek roku.
Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Ewka cieszę się, że kwitnie Ci już forsycja.
Wprawdzie na oknie, ale to już pierwszy błysk wiosny.
U mnie też raczej wodnie i lodowo niż zimowo.
Mizianko dla Kostka a dla Ciebie ;:196 :wit
Grażyna.
kogro-linki
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
grazynarosa22
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2009, o 12:18

Post »

Witaj Ewuś :wit ....a co to ,Kostek rozbierał już choinkę :?: :;230 i zmęczył się biedaczek... :;230
Wiesz,przeczyłam u Ciebie o cebulkach hiacyntów i w te pędy do B....kupiłam doniczkę z trzema oraz tego na 'mokro'-taki u mnie pierwszy raz...ciekawa jestem teo eksperymentu :uszy
Piszesz o szafirkach....już ich u Ciebie widac...a racja...przecież listki z jesieni są ;:223
Pozdrowionka...Grażyna
Moje wątki. aktualny
Moje rękodzieło
Awatar użytkownika
danutab
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 gru 2008, o 23:02

Post »

Ewuniunajlepsze życzenia w Nowym Roku i mam nadzieje że wiosna będzie piękniejsza niż w zeszłym roku no i może się wkrótce zobaczymy.
Pozdrawiam Danuta aktualne
Moje linki
Awatar użytkownika
Tulipan998
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Lokalizacja: Podkarpackie - Sokołów Małopolski ok. 25 km. od Rzeszowa , Strefa klimatyczna 6a
Kontakt:

Post »

Ewo - Widzę , że do Ciebie już wiosna zaglądnęła :D , będę i ja musiał się wybrać do znajomej po kilka gałązek forsycji :wink: . A Kostek leni się w najlepsze :) .
Awatar użytkownika
EwkaEs
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ależ mnie dwuserdecznych odwiedziło!Jestem w mniejszości.W znaczącej mniejszości.
Kogro-I u nas wodniście.U nas halny,za bardzo nie czuje się powiewu,ale jest przytłaczająca mgiełka,może i smog.Wilgoć w powietrzu i taka ani zima,ani zachęty ku wiośnie.Wprawdzie w gronie weteranów z harcerstwa planujemy już topienie Marzanny,więc krok ku wiośnie niby jest.No i siostrzenica już od wczoraj po studniówce czyli wypatrujmy kwiatów kasztanowca-matura się zbliża.
Kostek specjalnie włosia syberyjskiego nie wytraca,ale z tej odrobiny zrobiłam kuleczki "śniegowe" na choinkę.Wyglądają lepiej niż z waty.Naturalniej.
Grażyno R.-Nie rozbierał,dostałam kilka baniek ze Lwowa,nie jestem pewna czy są tłukące czy nie i taką dekorację przy radiu zrobiłam.
Danusiu-Dzięki.
Ambo-cieszę się,że zdążyłaś nabyć hiacynty.
Tulipanku-Gałązki forsycji dziecko urwało i porzuciło to wsadziłam do wody,nic się nie działo, pąki specjalnie nie nabrzmiały,aż pewnej nocy przy minus około 20 w międzyokniu w wazonie woda zamarzła,szkło z IKEI,żal mi było,wzięłam do pokoju i wtedy nastąpił burzliwy rozwój.
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Ewuś to jako jedyna masz najoryginalniejszą dekorację choinki.
Na taki pomysł nigdy bym nie wpadła.
Moje kocice też nie skore do wylinki, ale i do wyjścia na dwór się nie kwapią.
Wszystko też mgłą spowite, szaro, buro i ponuro.
Senna jestem i leniwa, chyba jak koty utnę sobie drzemkę. :wink: :lol:
Pomyślności. ;:196 :wit
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
Olusia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 gru 2007, o 21:38

Post »

Dziewczyny , tylko bez lenienia mi się :!: :!:
U mnie słonko było , wiosnę już u siebie zaobserwowałam :!: :!: :!:
Już mnie ręce świerzbiły by w ziemi pogrzebać.
Awatar użytkownika
EwkaEs
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Olu O.-Toteż zamówiłam i już otrzymałam filiżanę-donicę na lawendę!Piękna jest i żałuję,że tylko jedna(cena)..Hicynt blado różowy imieninowy od szwagra już się jeden rozwinął,cebula białego w hodowli wodnej wypuściła mnogie korzonki,a niebieskiego jakaś sucha na razie.
Kogro-szaro,buro,ponuro,szalenie pracowicie,teraz jeszcze na jakieś 4 godzinki...A ta filiżanka ze spodkiem jak ulał by była do Słonkogrodu po prowansalsku.
Awatar użytkownika
Tulipan998
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Witaj :wit
EwkaEs pisze: Tulipanku-wzięłam do pokoju i wtedy nastąpił burzliwy rozwój.
W piątek się wybiorę do koleżanki to utnę u niej pare gałązek , w piątek właśnie moja mama wyjeżdża :roll: ( byle do połowy maja ) .
Ps. Byłem w Biedronce i nie było już hiacyntów... :? , tylko te w wazonikach szklanych do pędzenia , chyba się jutro po takiego wrócę.. :wink: .

Pozdrawiam serdecznie :) .
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”