Moje miejsce-ogródek majowej

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
MonaeS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 mar 2010, o 22:02
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Moje miejsce-ogródek majowej

Post »

Iwonko sekunduję twoim poczynaniom i podziwiam za rozmach i zdecydowanie. Ja mimo, że mam rozrysowane swoje plany na papierze, ciągle się waham. Szkoda, że nie umiem posługiwać się takim programem do wizualizacji,/ a może mi się tylko zdaje/
Pomysl ze strumieniem uważam za trafiony. Podglądam, bo my także w tym sezonie będziemy budować mały akwenik. Zobaczymy co z tego będzie.
Awatar użytkownika
majowa
1000p
1000p
Od: 20 kwie 2010, o 11:38
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Aniu - bardzo Ci dziękuję za wsparcie ;:196 . Na początek pobaw się wersją demo, na pewno dasz radę bo program jest prosty. Trzymam kciuki za plany.

Magda jakie miejsca odwiedziłaś na południu Włoch?
Pozdrawiam, Iwona
cz.5_aktualna, spis wątków
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:38

Post »

Iwonko, przejechaliśmy przez całe włochy, docelowo do Lido (sam koniec buta). Nie pamiętam dokładnie nazw miasteczek, które żeśmy odwiedzali podczas pobytu, ale tam w zasadzie gdzie nie pojedziesz to jest cudnie. Kompletne zaprzeczenie północnych Włoch. Interesująca wyprawa była na szczyt góry, tam w skale wyryty jest klasztor dla sióstr, wiszący nad urwiskiem. Żeby wejść do środka należy mieć zakryte ramiona i kolana-nie każdy uszanował prośby ;:161 . Jest tam skałka na której widać Matkę Boską, którą podobno dawno temu jakiś chłop znalazł w polu. Generalnie południe jest dosyć górzyste i sam dojazd gdziekolwiek jest malowniczy, wszędzie, urwiska, serpentyny itp. Wszelkie starówki są bardzo specyficzne. Ciężko gdziekolwiek się przecisnąć, bo uliczki są wąziutkie. Ciekawe jakby ktoś chciał sobie meble wymienić :;230. Poza tym latarenki, lampeczki, brukowe uliczki przesiąknięte historią i nadszarpnięte znakiem czasu.
Awatar użytkownika
majowa
1000p
1000p

Post »

Madziu dziękuję Ci za relację, to musiała być fantastyczna wycieczka. Bardzo mnie ciągnie na południe i mam nadzieję, że się uda. A legenda o wizerunku Matki Boskiej, chłopa i klasztoru w skale żywcem jak z innego miejsca, w którym byłam parę lat temu - Monastyr Uspieński na Krymie w Czufut-Kale w okolicach Bachczysaraju.

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
Nie mam dziś dobrego nastroju :( . Opadł mój entuzjazm i choć nie lubię się żalić publicznie, to tym razem pozwólcie, że upuszczę żalu i emocji. A wszystko przez niekompetencję i jakąś taką dziwną skłonność niektórych ludzi do komplikowania spraw łatwych. Zaczęłam powoli rozglądać się za fachowcem do wykonania "wody" w ogrodzie i ścieżek z kamienia. Uwierzcie mi - masakra. Czy ci ludzie nie potrafią po prostu powiedzieć - "zrobimy najlepiej jak możemy" a jeśli jest problem - "rozwiążemy go"??!! Czy celowe jest podkreślanie, jakie to może być skomplikowane w realizacji?? Po co?? żeby wyciągnąć więcej kasy?? Gdybyśmy z mężem mieli czas moglibyśmy zrobić to sami (jak wiele rzeczy w domu), ale tym razem chcieliśmy zlecić pracę innym. Czy ja za dużo chcę??

Przepraszam za nastrój ;:145
Pozdrawiam, Iwona
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2008, o 13:01

Post »

Iwonko rozumiem twoją frustrację...niestety na dzisiejszym rynku jest bardzo dużo psełdo fachowców wyciągających do granic możliwości kasę z kogo tylko się da...znajdziecie jeszcze odpowiednich fachowców...wierzę w to ;:168
Awatar użytkownika
MonaeS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 mar 2010, o 22:02

Post »

Iwonko, nie ustawajcie szukać. To co rodzi się w bólach, będzie piękne.
Awatar użytkownika
asia2
1000p
1000p
Od: 2 maja 2006, o 19:11

Post »

Skoro ja sama potrafiłam położyć kamienną ścieżkę, to chyba nie jest to aż tak trudne ;:306 ... W razie czego, możecie mnie wynająć :;230 :;230 :;230
A co do historii z figurką Madonny wykopaną podczas prac polowych, to nie trzeba daleko szukać. Mamy swoją rodzimą "rolną figurkę" w Gidlach pod Częstochową. Tylko klasztor mniej malowniczy...
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
majowa
1000p
1000p

Post »

Dzięki dziewczyny ;:196 Szukam dalej...
Asia masz rację, TO JEST PROSTE i dlatego mnie tak wku...a. A gdyby tak zebrać ekipę z FO to fachowcy mogliby się zacząć bać, że na chlebek nie zarobią ;:306
W razie czego masz u mnie wikt i opierunek ;:306

Gidle? nie znam, poszukam, poczytam.
Pozdrawiam, Iwona
Awatar użytkownika
variegata
1000p
1000p
Od: 24 sie 2012, o 13:45

Post »

Iwonka, no po prostu jakbym czytała o swoim ostatnim tygodniu :shock: Mam ten sam problem...
Odnoszę wrażenie, że fachowcy chyba z przyzwyczajenia dramatyzują przy ocenie zakresu prac a przy ich wycenie ponosi ich fantazja równa chyba tylko mojej własnej podczas planów na ten sezon :lol:

Zaplanować to jedno, ale znaleźć wykonawcę to dopiero wyzwanie ;:224
Dom na wsi i ogród wokół niego to spełnienie moich marzeń. Rośliny i zwierzęta- pasja i miłość. Pozdrawiam. Magda.
Ogród piaskowy w Zakolu Wisły cz.IV
Tak, lubię koty ;)
Awatar użytkownika
bina12
1000p
1000p
Od: 17 mar 2011, o 13:15

Post »

:wit Tak to jest z pseudo-fachowcami , im więcej trudności namalują nam przed robotą ,tym większy rachunek wystawią po robocie ;:306 na pewno uda Ci się znalezć dobrą ekipę , i będziemy mogli podziwiać kolejne etapy zmian w Twoim ogrodzie bo projekt rewelka ;:333
- Motyle wymyślają cudowne bajki, by je podszeptywać kwiatom.- Pozdrawiam Ewa

Na końcu tęczy - Na końcu tęczy cz.2
Awatar użytkownika
magenta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2010, o 19:18
Kontakt:

Post »

Iwonka, jak jakis fachowiec tak gada, to natychmiast trzeba się go pozbyć! Ja tak miałam kiedyś z instalacją gazową, przytruwał taki jeden czym doprowadzał mnie do płaczu! Siedział na stołku jadł śniadanie i gapił się w ścianę! Mało tego co chwilę mnie pytał czy ja tak chcę, żeby to czy owo było zrobione :shock: Jakby na mnie chciał zrzucić odpowiedziałność brrr! I wywaliliśmy go na zbity łeb!
Znałam w Radomiu jedną ekipę, musiałabym sięgnąć pamięcią chyba, że już znalazłaś? :wit
Awatar użytkownika
majowa
1000p
1000p

Post »

Madzia może to głupio zabrzmi, ale trochę mnie pocieszyłaś, bo juz mysłałam, że tylko jak tak mam... :;230
Nie poddawaj się, będzie dobrze. Jak w pewnym skeczu Kabaretu moralnego niepokoju - "..będzie pani zadowolona...."

Ewa - dokłądnie tak jest - trudności sa po to, aby rachunek był wiekszy. A jeszcze jak narzekaja na poprzednie ekipy - KTO pani te ściany tynkował??? KTO pani te rury kładł??....Każda ekipa narzeka na poprzedników ;:oj

Kasiu - pogoniłam i to nie jednego. Chyba mam juz w mieście wilczy bilet jako klient ;:306
Jeśli uda Ci się przypomnieć, to bardzo chętnie skorzystam z namiaru. Na razie czekam na koleją kalkulację.
Pozdrawiam, Iwona
Awatar użytkownika
magenta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2010, o 19:18
Kontakt:

Post »

Iwona podaj na priv do jakich firm dzwoniłaś, bo może się okazać, że już jesteś po rozmowie hehehe :lol:
Awatar użytkownika
majowa
1000p
1000p

Post »

Ale pogoda, niech to....nic się nie chce. Ale takie widoki mnie cieszą:

Obrazek

Obrazek

A moja Wera ma juz prawie 6 miesięcy :wink:

Obrazek

Obrazek
Pozdrawiam, Iwona
Awatar użytkownika
OLUNIA
500p
500p
Od: 11 sty 2012, o 12:47

Post »

Hej Iwonka :wit
Ale piękna ta Twoja psinka ;:167
Widzę ,że również jesteś miłośniczką storczyków :) , ja mam ich około dwudziestu sztuk,w tej chwili kwitnie tylko pięć...latem miałam istny koncert kwiecia..
Szkoda ,że tak daleko mieszkasz ...ja mam naprawdę dobrego i nie drogiego wykonawcę takich rzeczy jak oczko...ścieżka i.t.p.
Miłego weekendu ;:196
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”