Moje miejsce-ogródek majowej
- MonaeS
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 22 mar 2010, o 22:02
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Moje miejsce-ogródek majowej
Iwonko sekunduję twoim poczynaniom i podziwiam za rozmach i zdecydowanie. Ja mimo, że mam rozrysowane swoje plany na papierze, ciągle się waham. Szkoda, że nie umiem posługiwać się takim programem do wizualizacji,/ a może mi się tylko zdaje/
Pomysl ze strumieniem uważam za trafiony. Podglądam, bo my także w tym sezonie będziemy budować mały akwenik. Zobaczymy co z tego będzie.
Pomysl ze strumieniem uważam za trafiony. Podglądam, bo my także w tym sezonie będziemy budować mały akwenik. Zobaczymy co z tego będzie.
- majowa
- 1000p
- Od: 20 kwie 2010, o 11:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Aniu - bardzo Ci dziękuję za wsparcie
. Na początek pobaw się wersją demo, na pewno dasz radę bo program jest prosty. Trzymam kciuki za plany.
Magda jakie miejsca odwiedziłaś na południu Włoch?

Magda jakie miejsca odwiedziłaś na południu Włoch?
- lulka
- Od: 31 mar 2011, o 12:38
Iwonko, przejechaliśmy przez całe włochy, docelowo do Lido (sam koniec buta). Nie pamiętam dokładnie nazw miasteczek, które żeśmy odwiedzali podczas pobytu, ale tam w zasadzie gdzie nie pojedziesz to jest cudnie. Kompletne zaprzeczenie północnych Włoch. Interesująca wyprawa była na szczyt góry, tam w skale wyryty jest klasztor dla sióstr, wiszący nad urwiskiem. Żeby wejść do środka należy mieć zakryte ramiona i kolana-nie każdy uszanował prośby
. Jest tam skałka na której widać Matkę Boską, którą podobno dawno temu jakiś chłop znalazł w polu. Generalnie południe jest dosyć górzyste i sam dojazd gdziekolwiek jest malowniczy, wszędzie, urwiska, serpentyny itp. Wszelkie starówki są bardzo specyficzne. Ciężko gdziekolwiek się przecisnąć, bo uliczki są wąziutkie. Ciekawe jakby ktoś chciał sobie meble wymienić
. Poza tym latarenki, lampeczki, brukowe uliczki przesiąknięte historią i nadszarpnięte znakiem czasu.

- majowa
- 1000p
Madziu dziękuję Ci za relację, to musiała być fantastyczna wycieczka. Bardzo mnie ciągnie na południe i mam nadzieję, że się uda. A legenda o wizerunku Matki Boskiej, chłopa i klasztoru w skale żywcem jak z innego miejsca, w którym byłam parę lat temu - Monastyr Uspieński na Krymie w Czufut-Kale w okolicach Bachczysaraju.
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
Nie mam dziś dobrego nastroju
. Opadł mój entuzjazm i choć nie lubię się żalić publicznie, to tym razem pozwólcie, że upuszczę żalu i emocji. A wszystko przez niekompetencję i jakąś taką dziwną skłonność niektórych ludzi do komplikowania spraw łatwych. Zaczęłam powoli rozglądać się za fachowcem do wykonania "wody" w ogrodzie i ścieżek z kamienia. Uwierzcie mi - masakra. Czy ci ludzie nie potrafią po prostu powiedzieć - "zrobimy najlepiej jak możemy" a jeśli jest problem - "rozwiążemy go"??!! Czy celowe jest podkreślanie, jakie to może być skomplikowane w realizacji?? Po co?? żeby wyciągnąć więcej kasy?? Gdybyśmy z mężem mieli czas moglibyśmy zrobić to sami (jak wiele rzeczy w domu), ale tym razem chcieliśmy zlecić pracę innym. Czy ja za dużo chcę??
Przepraszam za nastrój
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
Nie mam dziś dobrego nastroju

Przepraszam za nastrój

- aage
- Od: 7 mar 2008, o 13:01
Iwonko rozumiem twoją frustrację...niestety na dzisiejszym rynku jest bardzo dużo psełdo fachowców wyciągających do granic możliwości kasę z kogo tylko się da...znajdziecie jeszcze odpowiednich fachowców...wierzę w to 

- MonaeS
- Od: 22 mar 2010, o 22:02
Iwonko, nie ustawajcie szukać. To co rodzi się w bólach, będzie piękne.
Skoro ja sama potrafiłam położyć kamienną ścieżkę, to chyba nie jest to aż tak trudne
... W razie czego, możecie mnie wynająć
A co do historii z figurką Madonny wykopaną podczas prac polowych, to nie trzeba daleko szukać. Mamy swoją rodzimą "rolną figurkę" w Gidlach pod Częstochową. Tylko klasztor mniej malowniczy...

A co do historii z figurką Madonny wykopaną podczas prac polowych, to nie trzeba daleko szukać. Mamy swoją rodzimą "rolną figurkę" w Gidlach pod Częstochową. Tylko klasztor mniej malowniczy...
- majowa
- 1000p
Dzięki dziewczyny
Szukam dalej...
Asia masz rację, TO JEST PROSTE i dlatego mnie tak wku...a. A gdyby tak zebrać ekipę z FO to fachowcy mogliby się zacząć bać, że na chlebek nie zarobią
W razie czego masz u mnie wikt i opierunek
Gidle? nie znam, poszukam, poczytam.

Asia masz rację, TO JEST PROSTE i dlatego mnie tak wku...a. A gdyby tak zebrać ekipę z FO to fachowcy mogliby się zacząć bać, że na chlebek nie zarobią

W razie czego masz u mnie wikt i opierunek

Gidle? nie znam, poszukam, poczytam.
- variegata
- 1000p
- Od: 24 sie 2012, o 13:45
Iwonka, no po prostu jakbym czytała o swoim ostatnim tygodniu
Mam ten sam problem...
Odnoszę wrażenie, że fachowcy chyba z przyzwyczajenia dramatyzują przy ocenie zakresu prac a przy ich wycenie ponosi ich fantazja równa chyba tylko mojej własnej podczas planów na ten sezon
Zaplanować to jedno, ale znaleźć wykonawcę to dopiero wyzwanie

Odnoszę wrażenie, że fachowcy chyba z przyzwyczajenia dramatyzują przy ocenie zakresu prac a przy ich wycenie ponosi ich fantazja równa chyba tylko mojej własnej podczas planów na ten sezon

Zaplanować to jedno, ale znaleźć wykonawcę to dopiero wyzwanie

Dom na wsi i ogród wokół niego to spełnienie moich marzeń. Rośliny i zwierzęta- pasja i miłość. Pozdrawiam. Magda.
Ogród piaskowy w Zakolu Wisły cz.IV
Tak, lubię koty ;)
Ogród piaskowy w Zakolu Wisły cz.IV
Tak, lubię koty ;)
- bina12
- 1000p
- Od: 17 mar 2011, o 13:15

- Motyle wymyślają cudowne bajki, by je podszeptywać kwiatom.- Pozdrawiam Ewa
Na końcu tęczy - Na końcu tęczy cz.2
Na końcu tęczy - Na końcu tęczy cz.2
- magenta
- Od: 31 mar 2010, o 19:18
- Kontakt:
Iwonka, jak jakis fachowiec tak gada, to natychmiast trzeba się go pozbyć! Ja tak miałam kiedyś z instalacją gazową, przytruwał taki jeden czym doprowadzał mnie do płaczu! Siedział na stołku jadł śniadanie i gapił się w ścianę! Mało tego co chwilę mnie pytał czy ja tak chcę, żeby to czy owo było zrobione
Jakby na mnie chciał zrzucić odpowiedziałność brrr! I wywaliliśmy go na zbity łeb!
Znałam w Radomiu jedną ekipę, musiałabym sięgnąć pamięcią chyba, że już znalazłaś?

Znałam w Radomiu jedną ekipę, musiałabym sięgnąć pamięcią chyba, że już znalazłaś?

- majowa
- 1000p
Madzia może to głupio zabrzmi, ale trochę mnie pocieszyłaś, bo juz mysłałam, że tylko jak tak mam...
Nie poddawaj się, będzie dobrze. Jak w pewnym skeczu Kabaretu moralnego niepokoju - "..będzie pani zadowolona...."
Ewa - dokłądnie tak jest - trudności sa po to, aby rachunek był wiekszy. A jeszcze jak narzekaja na poprzednie ekipy - KTO pani te ściany tynkował??? KTO pani te rury kładł??....Każda ekipa narzeka na poprzedników
Kasiu - pogoniłam i to nie jednego. Chyba mam juz w mieście wilczy bilet jako klient
Jeśli uda Ci się przypomnieć, to bardzo chętnie skorzystam z namiaru. Na razie czekam na koleją kalkulację.

Nie poddawaj się, będzie dobrze. Jak w pewnym skeczu Kabaretu moralnego niepokoju - "..będzie pani zadowolona...."
Ewa - dokłądnie tak jest - trudności sa po to, aby rachunek był wiekszy. A jeszcze jak narzekaja na poprzednie ekipy - KTO pani te ściany tynkował??? KTO pani te rury kładł??....Każda ekipa narzeka na poprzedników

Kasiu - pogoniłam i to nie jednego. Chyba mam juz w mieście wilczy bilet jako klient

Jeśli uda Ci się przypomnieć, to bardzo chętnie skorzystam z namiaru. Na razie czekam na koleją kalkulację.
- magenta
- Od: 31 mar 2010, o 19:18
- Kontakt:
Iwona podaj na priv do jakich firm dzwoniłaś, bo może się okazać, że już jesteś po rozmowie hehehe 

- majowa
- 1000p
Ale pogoda, niech to....nic się nie chce. Ale takie widoki mnie cieszą:

A moja Wera ma juz prawie 6 miesięcy

A moja Wera ma juz prawie 6 miesięcy

- OLUNIA
- 500p
- Od: 11 sty 2012, o 12:47
Hej Iwonka
Ale piękna ta Twoja psinka
Widzę ,że również jesteś miłośniczką storczyków
, ja mam ich około dwudziestu sztuk,w tej chwili kwitnie tylko pięć...latem miałam istny koncert kwiecia..
Szkoda ,że tak daleko mieszkasz ...ja mam naprawdę dobrego i nie drogiego wykonawcę takich rzeczy jak oczko...ścieżka i.t.p.
Miłego weekendu

Ale piękna ta Twoja psinka

Widzę ,że również jesteś miłośniczką storczyków

Szkoda ,że tak daleko mieszkasz ...ja mam naprawdę dobrego i nie drogiego wykonawcę takich rzeczy jak oczko...ścieżka i.t.p.
Miłego weekendu

Pozdrawiam serdecznie Ola
ogród to moje czwarte dziecko...
ogród to moje czwarte dziecko...wizytówka
ogród to moje czwarte dziecko...
ogród to moje czwarte dziecko...wizytówka