Ankowo

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
artam
1000p
1000p
Od: 26 paź 2008, o 00:10
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ankowo

Post »

Aniu, Ty jesteś niesamowita! Zupa z rzodkiewki? :shock: I to z liści? A kotlety z czego robisz? Z plastrów selera? :;230
A serio, muszę przyznać, że jest coś fajnego w uprawianiu warzyw i wykorzystywaniu ich potem w kuchni, takim twórczym czy bardziej tradycyjnym :) , wszystko jedno... Taki człowiek się czuje samowystarczalny... A ta zupa to nie na kurce była? Pokaż kurki! :D Wszystkie!
Awatar użytkownika
ankha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 kwie 2009, o 17:17
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Muszę się wtrącić, bo kotlety z selera są świetne, tak jak z boczniaków... ;:137 aż mnie ssie teraz ;:196
Tyle jeszcze do przyswojenia... a i tak głupia umrę
spis wątków -Ankha
Mikroogródek - aktualny
Awatar użytkownika
artam
1000p
1000p
Od: 26 paź 2008, o 00:10

Post »

Naprawdę? :shock: Jakoś nie dowierzam :) To miał być żarcik :)
aleb-azi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 29 gru 2009, o 18:18
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Post »

zjadło mi posta... zapatrzyło się na zupę z grzankami...
Nie zdążyłam zaglądnąć do warzywnika, bo mnie deszcz przegnał. Ulewny... A wcześniej zmagałam się z kwintalami niezapominajek...
Awatar użytkownika
Zielona_Ania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 mar 2010, o 17:40

Post »

Marto- bo ja w kuchni zbieram nowe, rzadkie przepisy, jak Ty w ogrodzie rośliny :D Zupa na kostce rosołowej. Kurki w komplecie.

Aniu- jeszcze nie próbowałam kotletów z selera, ale pomyślę nad tym ;:137

Izo-wczoraj ulewny deszcz, a dzisiaj rano słońce :D Niech tak wytrzyma na weekend!
Czytałam o Twoich niezapominajkach- co za ilości :shock:
Awatar użytkownika
ankha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 kwie 2009, o 17:17

Post »

Służę pomocą - selera w cienkie plastry, do centymetra grubości, odrobinę pogotować (bardziej nawet zblanszować) przyprawiać i panierować klasycznie jak schaboszczaka... Pyszności, chyba, że ktoś nie lubi namiętnie selera i najlepszy dobrze zrumieniony :D
;:196
Tyle jeszcze do przyswojenia... a i tak głupia umrę
spis wątków -Ankha
Mikroogródek - aktualny
Awatar użytkownika
AAleksandra
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2009, o 10:19

Post »

Aniu, ale na boczniaki mnie "podkręciłaś" :D . To są oprócz pieczarek, najczęściej zjadane u mnie grzyby. Na razie zakupiłam grzybnię grzybów leśnych, ale to będzie tegoroczny eksperyment.
Selerek w formie kotleta jadłam swego czasu. Jest smaczny i traci trochę podczas obróbki swój charakterystyczny (nie przez każdego lubiany) smak.
Myślę, że zupka z rzodkiewki nie przypadłaby moim panom do smaku. Ostatnio na tapecie sa straczkowe : cieciorka, soczewica w kolorach i różne formy soi.
Pozdrawiam serdecznie,
moje wątki
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Zielona_Ania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu, dziękuję za przepis :D Muszę zakupić odpowiednio dużego selera, żeby były solidne plastry.

Olu- boczniaki są super łatwe w uprawie. A te leśne grzyby mogą dać ciekawe zbiory. Niestety nie dysponuję odpowiednią liczbą drzew, żeby mi się taka szczepionka opłaciła.
Soczewica, cieciorka i soja- dość rzadko chyba stosowane w kuchni. Sama dobrze nie kojarzę smaków. Jakieś sałatki chyba jadłam kiedyś z soczewicą.
Agapa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 29 maja 2009, o 21:53

Post »

Rzodkiwekami zaznaczałam rządki z marchewka i pietruszka,tylko troszkę za gęsto, więc na zupke będzie jak znalazł.
Spróbuję na pewno. Dzięki za przepis
Pozdrawiam serdecznie - Agnieszka
Awatar użytkownika
Zielona_Ania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Cieszę się że nie będę samotna w tych próbach kulinarnych :D Mam nadzieję że zupka posmakuje.
alinaK
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2010, o 19:11

Post »

Aniu ale narobiłaś smaku jest 22 a ja zgłodniałam u mnie na grządce truskawki kwitną dopiero a pietruszka od miesiąca nie wzeszła ani koper dobrze że chociaż mam cebulkę siedmiolatkę .lubczyk i szczypiorek a ogórki jeszcze nie posiane ale nie ma strach kiedyś siałam 1 czerwca i miałam kupę .ten deszcz mnie po prostu wkurza

ogrod u stóp klasztoru
aleb-azi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 29 gru 2009, o 18:18
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Post »

Aniu Zielona myślę, że jutrzejszy dzień będzie ładny i pracowity :D U mnie w warzywniku coś się dzieje - fasolka kiełkuje , groszek zielony podrósł. Szpinak i buraki i marchewka powschodziły całkiem ładnie. Wszystko ulepione piachem po same czubki. Nawet pomidorki. Mrówki wyeksmitowały ogórka. A ślimaki zakradły do kapustnych. Mówiąc krótko - dzieje się.
Heliotropy stoją jak zaczarowane. Chyba bez słońca nie ruszą...
Awatar użytkownika
Agatra
500p
500p
Od: 23 lis 2009, o 17:03

Post »

A ja Aniu zrobiłam twoją zieloną zupkę rzodkiewkową. Dla rodzinki. I pyszna jest. Dziękuję. Ale powiem też, ze wczoraj ugotowałam zupę z brukwi. Taką kaszubską wersję. I też byłą pyszna. Tyle, że brukiew przyleciała do mnie z Irlandii. Bo u nas nie można jej kupić. I dziś w związku z tym wysiałam brukiew nadmorską. Może wyrośnie.
Pozdrawiam serdecznie. Kasia
Awatar użytkownika
majka300
1000p
1000p
Od: 21 sty 2010, o 21:15

Post »

ankha pisze:Służę pomocą - selera w cienkie plastry, do centymetra grubości, odrobinę pogotować (bardziej nawet zblanszować) przyprawiać i panierować klasycznie jak schaboszczaka... Pyszności, chyba, że ktoś nie lubi namiętnie selera i najlepszy dobrze zrumieniony :D
;:196
Dziękuje za przepis ;:138 na pewno wypróbuje seler jest bardzo zdrowy ;:108
"Żeby ujrzeć piękno i umieć się nim wzruszyć, Pięć zmysłów to za mało, do tego trzeba duszy..."
Mój mały świat :) cz.1, cz. 2
Zapraszam :)
Awatar użytkownika
Tajka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2010, o 17:32

Post »

Aniu jakie Ty masz już piękne warzywa. Jesteś bardzo pracowita.
Moja siostra wysiała buraka naciowego, gdyż mówi, że jej bardziej smakuje od szpinaku, ale bardzo słabo rośnie. Ja pozostałam wierna szpinakowi, ale także pożółk i nie rośnie, chyba ma za mokro.
Przepisy kulinarne fajne podajesz, ale mój M nie je takich żeczy, mówi, że ,,szpinacza,, jadł nie będzie, papryki także nie lubi, niektóre potrawy gotuję dla siebie oddzielnie. :) :) :)
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”