Aniu , Tajko, Halinko ja to przede wszystkim cieszę się ze teraz jest więcej kolorów nie tylko zielone .
Marcin ja też tylko parę roślinek kupiłam
No ale Tobie się dziwię bo w zeszłym roku szalałeś z zakupami .
Witaj Grażynko ja swoją sprekelię kupiłam w zwykłym ogrodniczym ,pewnie wszędzie można dostać .
Ja tylko troszkę nasion posiałam z e swoich kwiatowych resztę w kwietniu do skrzynek tylko gdzie ja te skrzynki postawię .
Warzywnika nie mam , no może w tym roku posieje na działce syna no i posadzę tam truskawki synowa nie długo urodzi wiec nie będzie miała do tego głowy .
Janusz zapraszam ,ziemi nie dokupiłam .
Tak się zastanawiam , ale rzeczywiście będziesz u mnie kilka lekcji wziąć jak pomieścić jak najwięcej roślin na małym skrawku ziemi no i żeby to jeszcze miało ręce i nogi
Gosiu kanny ,cale i inne które wykopuje się na zimę to dopiero sadzę do ziemi w maju ,oczywiście wyjmuje z doniczek .
A jeżeli chodzi o hosty teraz trzymam w zimnej piwnicy jak tylko ziemia się rozmrozi i troszeczkę przeschnie to ja wsadzę do ziemi lilie też robię tak co rok wiem że inni czekają do maja .
kocico ja też swoje eukomisy posadziłam , nawet mała cebulka eukomisa białego zakwitła . Tylko różowy nie w tym roku musi aa jeszcze te 2 które dokupiłam szkoda że są to małe cebule.
A na lilie te wysokie też mam chrapkę po tym jak straciłam swoje .
Andrzej ja bym się wściekła .
Jakie te eukomisy czy tylko zielone jak u nas ?
Bo te inne kolory to są raczej małe .
Genia
Genia