Ogród Marii Michalskiej

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogród Marii Michalskiej

Post »

Marysiu, podziwiałam twoje rzeźby na iglakach. Też zeszlego roku wzięłam się za fryzjerstwo i bardzo mi się to zajęcie spodobało. Teraz już się nie mogę doczekać, aż znów wezmę sekator do ręki. A ponieważ nie wszystkie iglaki obgoliłam, podpatruję pilnie, jakie można by wykorzystać wzory i formy. Pozdrawiam i życzę miłego weekendu :D
maryna45m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 gru 2009, o 17:02
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Miła Wando fajnie że zaszczepiłaś się strzyżeniem wszystko przychodzi z czasem. Ja teraz do strzyżenia używam elektrycznej bo tak małym sekatorem nie daję rady. A nikt a nikt mi nie pomaga.
Nawet teraz już w zimowej szacie będąc na działce zauważyłam
krzywiznę w przycięciu bukszpanów a mam ich sporo. Ale to już późniejszą wiosną. ;:7 ;:7 ;:7
malgoska141
500p
500p
Od: 5 mar 2011, o 08:21
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witaj Mario czy będziesz mieć w tym roku jakąś nadwyżke pustynników
Awatar użytkownika
ewunia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lis 2012, o 15:31
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

:wit
Witaj Mario podziwiałam dzisiaj Twoje róże - śliczności.
Oglądając ogródki zakochałam się w nich i też mam ochotę na nie, kilka nawet zamówiłam.
POZDRAWIAM CIEPLUTKO ;:3
maryna45m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ewuniu mam jeszcze sporo zdjęć różanych ale nie miałam czasu aby je po trochu pokazać. Po woli :wit :wit :wit
maryna45m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

U mnie nawrót zimy trochę śniegu fajnie. ;:215
maryna45m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

U mnie delikatna zima dobrze oby gorzej nie było ;:180 ;:1
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
megi1402
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lis 2010, o 00:28

Post »

Witaj Mario :wit
Pospacerowałam po twoim ogrodzie, masz dużo pięknych roślin. Niebieska ostróżka bardzo obficie ci kwitła, czy pielęgnujesz ją jakoś szczególnie? Moja w pierwszym roku ładnie kwitła, a w następnym bardzo skąpo, chyba nie odpowiada jej ciężka gliniasta gleba.
maryna45m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kochanie Cieszę się że zainteresowałaś się moim ogrodem. Ja utrzymuję ogród ok 30 lat. To ma swój oddźwięk w nasadzeniach. Co do tej ostróżki to wyobraź sobie że pięknie kwitła, zebrałam nasiona a później patrzę zamiast ponownego wyrastania to ostróżka gniła.Ja jeszcze do takiego pojemniczka wysiałam i wzeszły i są zadołowane na grządce które okryłam. Ale tak jak pisałam nasiona jeszcze mam,.Jeżeli zechcesz to chętnie w kopercie mogę wysłać. pozdrawiam ;:180
Awatar użytkownika
Zenia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 wrz 2007, o 20:35

Post »

Marysiu, doczytałam że ty formujesz iglaki elektrycznymi nożycami. :shock: . O rany..ja bym się bała. A jak by czasem szurnęły za szybko..i co. :;230 . Nie , choć kiedyś myślałam nie mam odwagi... ;:7 a przydało by się bo coraz więcej z tym pracy. :roll: Pozdrawiam. :D
maryna45m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Zeniu podzielam, że to trochę trzeba odwagi. Ale trochę jej mam i właśnie dzięki temu obcięłam iglaki i teraz są zmniejszone i inaczej wyglądają.Co prawda muszą odbić w nowe odrosty. Ale to
kwestia wiosny. Bo powiem że były takie rozrośnięte.Najlepiej by było żeby zamówić firmę bo są takie ale to trzeba na to duże finanse. Miałam takiego dużego świerka czego sama nie mogłam usunąć , więc
sporo zapłaciłam i jeszcze do tego zabrał drzewo ale już to przebolałam.Tak to jest jak nie ma się kim wesprzeć. pozdrawiam ;:1
Awatar użytkownika
Zenia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 wrz 2007, o 20:35

Post »

Witaj Marysiu. ;:196 Właśnie mnie M poinstruował że nam przydały by się dwie pary nożyc elektrycznych. :shock: . Do cięcia grubych i do cienkich gałązek. ;:oj . A to już troszkę wydatek...ile kwiatków by za to było.. :;230 . Niemniej będę musiała w końcu o takich nożycach pomyśleć ale to dopiero jak zdobędę się na odwagę. U mnie dalej piękna zima...niemniej wolała bym już piękną wiosnę. :heja
maryna45m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witaj Zeniu kilka ładnych dni milczałam bo miałam zepsuty komputer i cały tydzień czekałam na naprawę i wreszcie. Ale mam sygnał że mój komputer też się postarzał i będzie do wymiany dysk. Więc muszę być psychicznie przygotowana. Co do tych narzędzi elektrycznych to rzeczywiście fajna rzecz,Jak jestem kobietą tak sobie radziłam z tą kosiarką ale do miękkich rzeczy.Cięłam żywopłoty i żywotniki. Wszystko szło super.A kwiatki powoli też będą ale narzędzia pomocnicze są konieczne. pozdrawiam :uszy :uszy :uszy
Awatar użytkownika
Biedronka641
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 cze 2012, o 17:17

Post »

Witam niedaleką sąsiadkę w jej pięknym ogrodzie.
Piękne roślinki w nim pokazujesz.Jeśli zechcesz to może pooglądasz mój ogród wiosną w realu? Mieszkamy niedaleko siebie . Zapraszam.
maryna45m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

ALU bardzo chętnie tylko ujawnij bliższe ścieżki.czy już można coś oglądać ;:88 ;:88 ;:88
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”