Moja działka-danutab cz.3
- JAKUCH
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Moja działka-danutab cz.3
Tego Casanowę również kupiłam jesienią a Deibley Deisy podobna do Double Delight albo do Jubile du Princ wszystkie ślicznotki . Ciekawe Danusu jak przezimowały Ci Pienne trzymam kciuki ,żeby przeżyły i cieszyły oczy
- Alionuszka
- Od: 16 cze 2009, o 23:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Danka... podoba mi się Lady X ,czy to róża pnąca...?
Mam nadzieję,że moje bugenwille w piwnicy...żyją,na razie nie wypuszczają listki,zimno tam mają...ale za to powojnik Mary Rose,ma już pęd metrowy...
Mam nadzieję,że moje bugenwille w piwnicy...żyją,na razie nie wypuszczają listki,zimno tam mają...ale za to powojnik Mary Rose,ma już pęd metrowy...

Pozdrawiam Nela
Ogródkowe rozmaitości
Ogródkowe rozmaitości
Jadziu Casanowa ma bardzo ładny kwiat i ładnie pachnie no i oczywiście kwitnie często na pewno będziesz z niej zadowolona.Dobrze że zauważyłaś mój błąd bo ja oczywiście wpisałam nie wiem skąd tą nazwę, masz rację to jest Double Delight. Oczywiście nie mam żadnej róży Deibley Deisy jedynie mam clematis Barbara Dibley .
Nelu u mnie LadyX jest na pniu ale widziałam ją w ogrodzie botanicznym w Warszawie i jest to dosyć duża róża jednak kwiatów nie ma zbyt trwałych jednak często kwitnie do samych przymrozków.
Jedna z moich bugenwilli już wypuszcza listki ale mają blady kolor, brak dobrego światła.Co do clematisów to nie wiem jak wyglądają bo dawno nie byłam na działce.Nawet nie wiedziałam że jest powojnik o takiej samej nazwie jak róża Austina Mary Rose którą mam.
Moja czerwona NN jednak bardzo ją lubię kwitnie na okrągło.

cudownie pachnąca Blue River niestety zeszłej zimy bardzo zmarzła i wypuściła tylko dwa pędy mam nadzieję na coś więcej w tym roku.

piękny Falstaff

Amaretto to róża pnąca pierwszy raz kwitła miała kilka kwiatów na dolnych pędach następnie wypuściła jeden 2m pęd ale nie zakwitł.

Louise Odier jeszcze tutaj jest w doniczce

Mary Rose bardzo ładna ale u mnie nie długo utrzymuje kwiat.

Nelu u mnie LadyX jest na pniu ale widziałam ją w ogrodzie botanicznym w Warszawie i jest to dosyć duża róża jednak kwiatów nie ma zbyt trwałych jednak często kwitnie do samych przymrozków.
Jedna z moich bugenwilli już wypuszcza listki ale mają blady kolor, brak dobrego światła.Co do clematisów to nie wiem jak wyglądają bo dawno nie byłam na działce.Nawet nie wiedziałam że jest powojnik o takiej samej nazwie jak róża Austina Mary Rose którą mam.
Moja czerwona NN jednak bardzo ją lubię kwitnie na okrągło.

cudownie pachnąca Blue River niestety zeszłej zimy bardzo zmarzła i wypuściła tylko dwa pędy mam nadzieję na coś więcej w tym roku.

piękny Falstaff

Amaretto to róża pnąca pierwszy raz kwitła miała kilka kwiatów na dolnych pędach następnie wypuściła jeden 2m pęd ale nie zakwitł.

Louise Odier jeszcze tutaj jest w doniczce

Mary Rose bardzo ładna ale u mnie nie długo utrzymuje kwiat.

- abeille
- 1000p
- Od: 4 mar 2009, o 12:08
Danusiu, śliczniutkie masz róże i nawet już sporo, a co dopiero jak zakwitną te zeszłoroczne nasadzenia.
Bulwa colocasii wyglada okazale razem z tą przybyszową z korzonkami
ja nie wiem jakiej jest wielkości ta moja,
bo jej nie wykopywałąm. Dalej siedzi w tej samej donicy, ale moja była jak kciuk na początku zeszłego sezonu więc mam
cichą nadzieję że chociaż trochę się rozrosła do tej pory. Ale jej daleko do Twojej

Bulwa colocasii wyglada okazale razem z tą przybyszową z korzonkami

bo jej nie wykopywałąm. Dalej siedzi w tej samej donicy, ale moja była jak kciuk na początku zeszłego sezonu więc mam
cichą nadzieję że chociaż trochę się rozrosła do tej pory. Ale jej daleko do Twojej

Cieplutko pozdrawiam Wiesia
Wątki Pszczółki
Wątek Wisienki i nasze klimaty "Francja znana i nieznana"
Wątki Pszczółki
Wątek Wisienki i nasze klimaty "Francja znana i nieznana"
- Alionuszka
- Od: 16 cze 2009, o 23:21
Danka Amaretto też niczego sobie...,przypadkiem jej pędu nie wycinaj...,na nim będą kwiaty w tym roku...
Clematis Mary Rose to stary powojnik zbliżony wyglądem do Purpurea Plena Eleganc ,ale w bardziej fioletowo-srebrzystym odcieniu.,foggi udało się go kupić w obniżonej posezonowej cenie...Bardzo sie z niego cieszę...kolejny do kolekcji...

Pozdrawiam Nela
Ogródkowe rozmaitości
Ogródkowe rozmaitości
- AniaDS
- Od: 23 sie 2008, o 00:13
- Kontakt:
Danusiu, piękne róże, co za widok
Ale to chyba nie jest Kronenburg, bo spody nie są żółte, ale białe, takie spody na Osiria

Ale to chyba nie jest Kronenburg, bo spody nie są żółte, ale białe, takie spody na Osiria

Wiesiu sama jestem ciekawa jak przezimują jesienne nasadzenia róż i czy będą w realu te które zamawiałam bo pomyłki często się zdarzają.Co do colocasii to jestem pewna że tobie również urosła.
Nelu trochę ją przytnę bo jest za wysoka ale niewiele około 30cm.Co do clematisów to też jak widzę masz do nich słabość ale jak może być inaczej skoro one są tak urzekające w swojej różnorodności.
AniuDS ja kupiłam ją z taka etykietą i nie zauważyłam żeby była żółta od spodu jedynie kolor czerwieni w realu jest nieco inny niż na tym zdjęciu bardziej wchodzi w róż ale od spodu jest na pewno biała.
Moja ulubienica Graham-Thomas

cudownie pachnąca i ciekawie wyglądająca Myriam

Nelu trochę ją przytnę bo jest za wysoka ale niewiele około 30cm.Co do clematisów to też jak widzę masz do nich słabość ale jak może być inaczej skoro one są tak urzekające w swojej różnorodności.
AniuDS ja kupiłam ją z taka etykietą i nie zauważyłam żeby była żółta od spodu jedynie kolor czerwieni w realu jest nieco inny niż na tym zdjęciu bardziej wchodzi w róż ale od spodu jest na pewno biała.
Moja ulubienica Graham-Thomas

cudownie pachnąca i ciekawie wyglądająca Myriam

- tara
- Od: 16 mar 2008, o 22:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Danusiu ja zgadzam się z AniąDS
- JAKUCH
DANUSIU Myriam również mam od jesieni dostałam ją w prezencie od kochanej forumki . Jak ona u Ciebie się sprawuje i jak wysoko rośnie . Na fotkach wygląda ślicznie i już się podniecam ,żeby zobaczyć ją w pełnym blasku
- tara
- Od: 16 mar 2008, o 22:01
Danuśka mnie się kojarzy Twoja z:
http://www.meillandrichardier.com/rosie ... nkeur.html
http://www.meillandrichardier.com/rosie ... nkeur.html
- AGNESS
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Danusiu kolejne piękności
Graham Thomas przepiękna, wspaniały kolor
Mam straszną ochotę na tę różyczkę, ale już sama nie wiem gdzie je sadzić, tak niewiele miejsca. A tyle jeszcze roślinek kusi 

Aniu ja nie zaprzeczam to co AniaDS pisze wiem że ma dobrą orientację w rozpoznaniu róż ze zdjęć.Taką różę kupiłam a jaka z niej wyrosła to już inna sprawa.Wkleiłam 2 zdjęcia tej samej róży robionej z dwóch aparatów i na każdym jest inny odcień czerwieni ale ze spodu jest raczej biała.
JadziuMyriam jest piękną różą o sztywnych łodygach bardzo dużych cudownie pachnących kwiatach u mnie kwitła w zeszłym roku pierwszy raz i była wysoka do 1m. Ta róża swoim zapachem tak mnie urzekła że jesienią kupiłam drugi krzak by posadzić ją blisko tarasu.
Dzisiaj kupiłam sobie 3 doniczki wśród nich miniaturkę różę o ciekawym kolorze.

JadziuMyriam jest piękną różą o sztywnych łodygach bardzo dużych cudownie pachnących kwiatach u mnie kwitła w zeszłym roku pierwszy raz i była wysoka do 1m. Ta róża swoim zapachem tak mnie urzekła że jesienią kupiłam drugi krzak by posadzić ją blisko tarasu.
Dzisiaj kupiłam sobie 3 doniczki wśród nich miniaturkę różę o ciekawym kolorze.

- JAKUCH
Pięknisia z niej a u nas w kwiaciarni była 1 ,ale żółta i całkiem nieładna
Aniu bardzo jest podobna do mojej ale nie wierzę że to jest ona bo Meiiandki trudno w Polsce kupić, chociaż kolor jest identyczny.
Agnieszko tak wszyscy mówimy że już nie mamy gdzie sadzić a jednak coś zawsze wykombinujemy.Róża jest warta grzechu.
Agnieszko tak wszyscy mówimy że już nie mamy gdzie sadzić a jednak coś zawsze wykombinujemy.Róża jest warta grzechu.
- kogra
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 maja 2007, o 18:02
Piękna różyczka Danusiu - pachnie ?
Coś na długi weekend do obejrzenia.
http://www.karpacz.webd.pl/joomla/pawel ... t&Itemid=1
Coś na długi weekend do obejrzenia.

http://www.karpacz.webd.pl/joomla/pawel ... t&Itemid=1
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki