U Przemka w ogródku.

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
cherryberry321
200p
200p
Od: 1 sty 2010, o 20:35
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: U Przemka w ogródku.

Post »

:wit Przemku !
Gratuluję ;:77
"Życie można przeżyć tylko na dwa sposoby: albo tak, jakby nic nie było cudem, albo tak, jakby cudem było wszystko".
Pozdrawiam i zapraszam - Lidka. Mój ogród-kwiaty i motyle
Tamaryszek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2009, o 20:55

Post »

Witaj Przemku! Gratuluję złotej karty! Zwiedzałam dziś Twój ogród jeszcze od dni jesiennych... Z przyjemnością oglądałam bardzo dobre zdjęcia.
Przyjmij wyrazy uznania za udane kompozycje z gałązek ogrodowych i pergolki dla róż ! Fajnie jest umieć robić takie rzeczy, tak różnorodne. Obiecałam sobie,że jesienią spróbuję zrobić taką kompozycję na zimowy taras. Pergolki, niestety, poza moim zasięgiem...
Pozdrawiam , Tamaryszek
Mój świat --- Wizytówka
Awatar użytkownika
Babopielka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 wrz 2007, o 19:28

Post »

O Przemek złotka się dorobił :lol:
Gratuluję aktywności .
Podziwiam Twoje zdolności ,taka pergola też by mi się marzyła, tylko
wykonawcy brak :roll:
Awatar użytkownika
przemekg
1000p
1000p
Od: 9 sty 2010, o 16:59

Post »

Kasiu, Alicjio, Gosiu, Lidko, Izo, Bożenko, Zenku, Pawle, Adrian Bardzo serdecznie dziękuję Wam wszystkim za gratulacje i miłe słowa ;:1
Dziś był piękny słoneczny dzień, oby więcej takich łatwiej będzie prztrwać ten zimowy marazm.
Zima nadal, ogród śpi :wink: a wszędzie biało, moje podwórko w oddali
Obrazek
dzisiejszy spacerek

Obrazek
moje olchy i brzózki

Obrazek

źle sie chodzi po śniegu zapada się pod nogami

Obrazek

w tych olszynkach mam takie małe źródełko , dziś było -7 a ono nie było zamarznięte woda swobodnie wypływała :)

Obrazek
te olchy już całkiem duże urosły

Obrazek

A tak holenderskie firmy "robią" kwiatki
http://www.youtube.com/user/vwsexport#p/u/0/rATa4HXYVrY
Pozdrawiam
Cz. I
Cz. II
anka_
ZBANOWANY
Od: 12 lip 2010, o 14:06
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj Przemku :wit przywędrowałam podziwiać twojego Pusch-a, ;:224 na pewno na takiego wiosną zapoluję ;:108 A widoczki podobne- wszędzie biało :lol: lubię zimę-ale ile można :roll: na szczęście wiosna tuż, tuż ;:3 ;:215
No i oczywiście gratuluję złotka ;:77
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01

Post »

przemekg pisze:Geniu u mnie ubiegłą zimę przetrwały wszystkie :P , nawet te delikatniejsze OT, mam nadzieję że i teraz przetrwają, gorszy niż mróz okazał się nadmiar wilgoci latem i kilka mi zgniło, jesienią wykopałem wszystkie i podsypałem ziemi i posadziłem w ten sposób aby cebule były powyżej pow. terenu, a nad nimi nasypałem ziemi aby zachować głębokość sadzenia, przykryłem słomą, a teraz dosypałem śniegu i mam nadzieję że będzie ok :)
Przemku ;:196 przede wszystkim gratuluje złotej karty .

Ja swoje lilie OT i martagony okryłam też słomą , ale jak tylko robi się cieplej to zbieram , jak przychodzi mróz znowu kładę , mam nadzieję że będą wszystkie zdrowe i zakwitną latem no i nornice ich nie zjedzą ;:7

Genia
katarzynka575
1000p
1000p
Od: 15 mar 2010, o 10:13

Post »

Witaj Przemku piękne widoki ,napisałeś moje Olchy i Brzózki i jeszcze powinieneś dopisać ślady :wink:
Twoje źródełko wygląda na tym zdjęciu jak no nie wiem kangur i pierwszy rzut oka aż się przestraszyłam . Zdjęcie pieseczka i dopisek a tak Holenderskie firmy robią "kwiaty" ,aż oczy przetarłam o co chodzi czy jeszcze się nie obudziłam? dopiero po chwili zobaczyłam gdzie mam patrzeć :;230 No niezła produkcja na masową skalę.
Przemku piszesz że ogród śpi, a u mnie na balkonie clematisy już budzą się ze snu ,trochę się martwię czy nie za wcześnie?
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
X_r-o
---
Od: 25 lis 2005, o 09:06

Post »

Dzięki za linka z filmem :)
Awatar użytkownika
cherryberry321
200p
200p

Post »

:wit Przemku !
No to ładne widoki masz na swoje włości ... Aż zazdroszczę tej przestrzeni ! Może zaplanujesz kiedyś na nich takie uprawy, jak na załączonym filmiku. To dopiero byłby widok !
"Życie można przeżyć tylko na dwa sposoby: albo tak, jakby nic nie było cudem, albo tak, jakby cudem było wszystko".
Awatar użytkownika
przemekg
1000p
1000p
Od: 9 sty 2010, o 16:59

Post »

Igor dziękuję, z lilią wodną zapewne będzie dobrze niedawno dowiedziałem się że to bardzo żywotna odmiana :) U mnie w piwnicy we wiaderku zimuje złota rybka z oczka też mam nadzieję że dotrwa do wiosny.

Aniu to tuż, tuż jeszcze potrwa :? , a świerczka z małymi szyszkami polecam ;:108

Geniu dziękuję bardzo, :P ja nic nie odkrywam, wszystko pod śniegiem, nornicom i innym gryzoniom w ogrodzie całą jesień dawałem jedzonka :twisted: mam nadzieję że juz żadnych cebul nie zjedzą.

Łukasz lubię taką otwartą przestrzeń :) , tylko otaczająca przyroda, mało ludzi, tylko zdecydowanie wolę na zielono.

Kasiu dziękuję za miłe słowa :P a ślady nie tylko moje, jeszcze Kropki te małe i Krety te większe :wink: A Twoje clematisy bardzo mnie zadziwiły, może już słyszały o wiośnie.

Paweł do naszych roślin podchodzimy z pasją, z sercem :) a na filmiku to juz cebulkowy przemysł i to na dużą skalę.

Lidko potrzeba by bardzo poważnego inwestora :wink: przestrzeń to nie wszystko, ale dobrze jest jak jest :)
Pozdrawiam
Cz. I
Cz. II
Awatar użytkownika
piofigiel
1000p
1000p
Od: 11 lis 2009, o 17:15

Post »

Przemku nie przepadam za zimą, ale nie mogę powiedzieć żeby nie wzruszały mnie takie ośnieżone, polno-leśne przestrzenie, pozbawione zabudowań, spacer tam to pewnie wielka przyjemność. Zazdroszczę posiadłości, ziemia to obecnie marzenie wielu, a do tego lasek z olchami, brzózkami, no to jest coś.
Piszesz że ciężko iść, bo śnieg się zapada, a jakby tak z nartami?, biegowymi, to by mogła być frajda i kondycyjne przygotowanie do prac wiosennych.
Fajny ten filmik, ciekawe kto wyprodukował moje cebule lilii, które kupowałem jako kolorowe a wszystkie zakwitły na biało? :;230

pozdrawiam Tomek :wit
Awatar użytkownika
ZENOBIUSZ
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2008, o 07:00

Post »

Przemku :wit ilekroć odwiedzam Twój ogród pełen dorodnych drzew ,krzewów i kwiatów, zastanawiam się jak Ty jesteś w stanie uchronić tą ilość pięknej roślinnośći od chorób i szkodników których nie brakuje w każdym ogrodzie. ?
Pozdrawiam Zenek
Awatar użytkownika
cherryberry321
200p
200p

Post »

Przemek-może za jakiś czas i inwestor się znajdzie, albo będą unijne dopłaty do produkcji kwiatów :wink:
x_m-i
---
Od: 19 cze 2007, o 09:46

Post »

Siemanko Przemku ;:136 Widoczki to u Ciebie , że ho ho :P Coś podobnego i mam za oknem. Przynajmniej jest na co popatrzeć ,a nie okno w okno i zero prywatności. A choinka też niczego sobie :D Co tam Ci przyniósł Św. Mikołaj :wink: ?
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Grażyna.
kogro-linki
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”