renata75 pisze:moje to takie mizeroty w porównaniu z Twoimi,

Renatko, ja bym chciała mieć co niektóre takie mizeroty jak twoje. Na przykład Dendrobium czy Gealandra.
Justynko, za jakiś czas u mnie nic nie będzie a u Ciebie się rozkwitną.justus27 pisze:Jejku, znowu pędzik? Ja tu więcej nie wchodzę...to jestem o te pędziki okropnie zazdrosna![]()
Gratuluję pędziku

Kasiu, ja na razie nie mogę zbyt wiele powiedzieć. Kupiłam go już z dwoma pędami rozkwitniętymi. Zaraz po zakupie wypuścił trzeci i obecnie na nim kwitnie. Podłoże ma sklepowe, które u mnie bardzo słabo przesycha. Muszę strasznie uważać z podlewaniem. Na razie nie wypuścił żadnego liścia. Zresztą u mnie Phalaenopsis strasznie słabo rosną.kasiunieczka_32 pisze:Asiu czy mogłabyś napisać coś więcej o uprawie Phalaenopsis I-lan Green Pixie?

Witam Ciebie serdecznie. Co do czarnego storczyka to znam kilka.alessandra pisze:szukam storczyka prawie czarnego podobno ma nazwę własną czy możecie mi pomóc gdzie mogę kupić to cudo????
Phalaenopsis mannii `Black`
Paphiopedilum Vinicolor Black to taki jak ja mam tylko jeszcze ciemniejszy, prawie czarny
Cymbidium Little Black Sambo 'Black Magic' widziałam go w realu, jest prawie czarny. Na zdjęciach wychodzi jaśniejszy.