Bożenko , ta juka zimuje bez problemu.W zeszłym roku leżał zimą na nich pies i na wiosną wycięłam wszystkie stare liście.Pięknie odbiła , kwitła i jeszcze dała mnóstwo dzieci.W tym roku to będzie maleństwo, ale za rok zobaczysz , zrobi się ładna kępka.
Tu jeszcze na starym miejscu, w maju nowe przyrosty.
Iga, ja siedzę w pracy i nie mogę się napatrzeć na to co widzę za oknem, coś niesamowitego, szron, słoneczko, czyściutkie z chmur niebo. tylko człowiek na fotelu przy kompie i nie ma jak się wyrawać Widzę, że nie obwiązujesz już na zimę, podobnie jak ja, ale już wiele razy widziałem, przewiązuje się je tak by śnieg ich nie połamał, ale czy to zdaje egzamin chyba nie.
Co ja na to mogę powiedzieć Pięknie kwitnie i te liście kolorowe .
Śliczna jest Mam nadzieje ,ze moja też kiedyś taka urośnie :P
Co jest za juką na drugim zdjęciu ,chodzi mi o to drzewo z kolorowymi listkami .
Licz kobieto już nie przeszkadzam,bo się pomylisz
No to miłego liczenia i nie pomyl się .
U mnie więcej śniegu ,wszędzie biało ,nic innego prawie nie widać .
Pięknie kwitnie ta pasiasta juka .Cieszę się ,bo też ją mam, od ciebie .Mam nadzieję ,że u mnie też zechce zakwitnąć .
Witaj Igo! Nie wiem co Ty tam tak liczysz, ale widać że jesteś strasznie zapracowana. A my podziwiamy Twoją zdecydowanie KOLOROWĄ zimę w ogrodzie !
Ja też chcę zapytać o tę pstrą roślinę z przedostatniego zdjęcia, za kwitnącą jukką.
Olu, - pudło to kalina hordowina - bardzo długo trzyma liście.I na Jukę możesz liczyć, ma pełno małych.
Na Aucuba japonica to nie ten klimat. a szkoda.
Iza, krzew w Twoich kolorach, na jesieni robi się rudawy, też piękny.
Niestety , praca w sklepie to nie tylko stanie za ladą, to też inwentaryzacja - spis z natury, -to już mam , a teraz pozostaje papierkowa praca.Koniec roku i początek nie należy do moich ulubionych.
Zdecydowanie wolę kwiatki. :P
Witaj Igo! Nie dziwię się,że wolisz kwiaty od papierków i liczenia ! Ale pewnie masz już blisko koniec tej pracy...
Jeśli już się z tym uporasz napisz coś więcej o tym krzewie, o swoich doświadczeniach.Zaciekawił mnie.
Kwiatowa orgia kolorów robi wrażenie. Szczególnie podobały mi się te lilie w koperku (?)...Ładna kompozycja.
Dziewczyny, teraz dopiero doczytałem o aucubie Iguś klimat nasz im nie taki straszny przecież widziałaś u mnie, konsekwetnie chronione na zimę podobnie jak np Rh potrafią bez problemu przezimować Viburnum lantana 'Aureovariegata' to dokładnie odmiana tej, którą masz a to moja aucuba