Moja skromna działka Ada.kj cz.2
- ada.kj
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 2 gru 2008, o 12:03
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Cześć Grzesiu. Ten rozchodnik ma faktycznie ciemne liście z odcieniem borda i bordową łodyżkę.
Co my wiemy to tylko kropelka. Czego nie wiemy to cały ocean.
Pozdrawiam cieplutko Ada vel Krysia
Księżycowe rabatki u Adki adolinki
- ada.kj
Witaj Wiolciu. Widzę Wy też po wywczasach. Oj. Pięknie tam, też bym mogła stale tam jeździć, oby to było ciut bliżej. Czekam na Twoje fotki.
- ada.kj
Jak już podawałam w innym wątku - zakupów trochę było, ale jeszcze raz wymienię -
floks czerwony, rodgerska kasztanowcolistna, dyptam różowy, laurowiśnia z liśćmi białonakrapianymi, azalia japońska Geisha Orange, miodunka błękitna, ślazowiec różowy, barbula z liśćmi dwubarwnymi, anemon różowy pełny, hortensja limelight i grandiflora, żurawka Creme Brule.
Też jeszcze nie wiem gdzie ja to posadzę, bo koncepcji jest kilka, ale muszę pod część nasadzeń zlikwidować znów trochę trawnika.
Comciu. To żebyś mnie polubiła to Ci pokażę moją jabłonkę, która tak Ci się podoba
drzewko ma około dwóch metrów wysokości, zastane na działce tylko ostro przeze mnie cięte, najprawdopodobniej spartan, całe co roku obsypane czerwonymi jabłuszkami.
floks czerwony, rodgerska kasztanowcolistna, dyptam różowy, laurowiśnia z liśćmi białonakrapianymi, azalia japońska Geisha Orange, miodunka błękitna, ślazowiec różowy, barbula z liśćmi dwubarwnymi, anemon różowy pełny, hortensja limelight i grandiflora, żurawka Creme Brule.
Też jeszcze nie wiem gdzie ja to posadzę, bo koncepcji jest kilka, ale muszę pod część nasadzeń zlikwidować znów trochę trawnika.
Comciu. To żebyś mnie polubiła to Ci pokażę moją jabłonkę, która tak Ci się podoba

drzewko ma około dwóch metrów wysokości, zastane na działce tylko ostro przeze mnie cięte, najprawdopodobniej spartan, całe co roku obsypane czerwonymi jabłuszkami.
- Agawa
- 1000p
- Od: 4 wrz 2008, o 10:33
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Krysiu witam po urlopie, zrobilam spacer po Twoim wątku. Plitwickie jeziorka zaliczone, również je wspominam z tęsknotą. Bylam już w CRO trzy razy i chętnie wybralabym się ponownie.
Twoje róże cudnie kwitną, zauważylam że zrobilaś gnojówkę mix. Będę musiala też tak zrobić, aby zapewnić lepsze kwiatki
Twoje róże cudnie kwitną, zauważylam że zrobilaś gnojówkę mix. Będę musiala też tak zrobić, aby zapewnić lepsze kwiatki

- ada.kj
Witam wszystkich serdecznie.
Część zakupów posadzone, gdyż musiałam dopiero oddarnić kawełek trawniczka i przekopać, a ponieważ ja jestem starsza pani, więc pracę sobie dawkuję.
Nie lubię się przepracowywać, a przy tym w rączkach też wszystkiego nie mogłam jednorazowo zawieźć. Ale laurowiśnię wsadziłam, miodunkę również, podobnie żurawkę, rodgersję, ślazówkę i anemona. Reszta pojedzie następnym razem. 

ona naprawdę jest piękna oby tylko nie chciała wymarznąć

miodunka, która ma kwitnąć na błękitno

i taki kawałek trawniczka dzisiaj zginął

żurawka Creme Brule

rodgersja kasztanowcolistna
anemon ma dużo pączków, więc pokażę jak zakwitnie.
A na działce sucho. Ziemia popękana więc musiałam dobrze podlać wszystkie młode roślinki , szczególnie te które lubią wodę. I robi się jednak jesiennie, zaczynają liście już spadać z drzew.
Część zakupów posadzone, gdyż musiałam dopiero oddarnić kawełek trawniczka i przekopać, a ponieważ ja jestem starsza pani, więc pracę sobie dawkuję.

ona naprawdę jest piękna oby tylko nie chciała wymarznąć

miodunka, która ma kwitnąć na błękitno

i taki kawałek trawniczka dzisiaj zginął

żurawka Creme Brule

rodgersja kasztanowcolistna
anemon ma dużo pączków, więc pokażę jak zakwitnie.
A na działce sucho. Ziemia popękana więc musiałam dobrze podlać wszystkie młode roślinki , szczególnie te które lubią wodę. I robi się jednak jesiennie, zaczynają liście już spadać z drzew.
Krysiu, ciekawa jestem jak będzie Ci rosnąć rodgersja, bo mojej zmieniałam już dwa razy miejsce i coś ona ciągle jest mikra i jeszcze ani razu nie kwitła...
A ta pstra laurowiśnia rzeczywiście jest bardzo atrakcyjna, tylko będziesz musiała mocno ją przykryć na zimę, bo laurowiśnia sama w sobie jest wrażliwa, a taka odmiana pewnie jeszcze bardziej.
Krysiu, zostaw troszkę trawniczka na swojej działeczce, żebyś chociaż miała gdzie stópkę postawić
A ta pstra laurowiśnia rzeczywiście jest bardzo atrakcyjna, tylko będziesz musiała mocno ją przykryć na zimę, bo laurowiśnia sama w sobie jest wrażliwa, a taka odmiana pewnie jeszcze bardziej.
Krysiu, zostaw troszkę trawniczka na swojej działeczce, żebyś chociaż miała gdzie stópkę postawić

- ada.kj
Dziewczynki. Trawniczka jeszcze sporo zostanie
. Też się boję o tą laurowiśnię, zobaczymy . Na pewno trzeba będzie ją na zimę zabezpieczyć. Na temat rodgersji wyczytałam, że jest to roślina która bardzo lubi wilgoć, więc posadziłam ją blisko hortensji ogrodowych aby łatwiej było ją podlewać.