Dzień bez działki, to dzień stracony

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
ilona2715
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 wrz 2010, o 11:47
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Dzień bez działki, to dzień stracony

Post »

Krysiu, zrób kiedyś zdjęcie z tarasu na ten piękny widoczek i go nam pokaż, to juz widzę jaki musi być z górnego okna skoro z tarasu widzisz las i jezioro, super. Chlipać w podusię, no coś Ty, na pewno nie będziesz, ;:185 fakt ta pierwsza zima, może będzie troszkę ciężka, bo nie poznałaś jeszcze uroku tej działki budzącej się wiosną do życia, ale każda pora roku ma swój urok (chociaż jak dla mnie zim mogłoby nie być w ogóle). Z drugiej strony patrząc to wówczas jest z kolei więcej czasu na dom i inne rzeczy do nadgonienia na które w sezonie działkowym tego czasu brak. A zima też potrafi być urocza, ogród pokryty białym puchem, migające lampki na dworze na Boże Narodzenie, ciepełko buchające z kominka itd. na pewno będzie Ci też dużo łatwiej się zaaklimatyzować przez to, że miejscowość ta sama, nie to co ja miałam 3 minuty do pracy na piechotę (dwie ulice dalej, przez ponad 10 lat) a teraz dzień w dzień dojeżdżam ponad 15km samochodem w to samo miejsce mijając dom w którym mieszkałam, ale nie czuję żadnego sentymentu, bo mój dom jest na wsi. Fakt moje życie zostało zupełnie przeorganizowane, ale nie żałuję i Ty też nie będziesz żałowała. A dwie działki, no nie wiem, mi starczyło siły na trzy miesiące co prawda były od siebie oddalone około 40km, ale nie chciało mi się już dłużej robić wszystkiego po "łepkach".
Widzę, że ostro działacie, ale to fajnie, bo z każdym dniem będziesz bardziej zadowolona, a koło tarasu może faktycznie róże, miejsce fajne i widok na nie miałabyś ekstra i ten ich zapach, żyć nie umierać.
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 kwie 2009, o 21:37

Post »

LUSIA.......jedno okna z sypialni, otworzę oko i będę łypała na zielone........drugie z "biura" taką śmieszną nazwę będzie miało to okno, w tym pokoju będzie misz-masz i stąd określenie.....faktycznie taras będzie łącznikiem domu z warzywniakiem i ogrodem, ale to jeszcze trochę potrwa......
...a ja dzisiaj po pracy też czmychnęłam na działkę i jakie ;:oj zrobiłam jak zobaczyłam te kolorki.....Ty na Ślimaczym takie na pewno jutro ujrzysz.....

Obrazek

ILONKO...las i taflę jeziora to ja widzę z tarasu który jest nad werandą, widać ją w głębi od strony podwórza......a zimę to chyba jeszcze spędzę w bloku, plany były wigilijne.....zobaczymy bo my się ostro zaczęliśmy remontować, np kotłownia była w piwnicy przenosimy ją do budynku gospodarczego i będzie razem z wędzarnią a to już wydłuża czas i finanse...
...zawsze zazdrościłam zimy tym którzy mają ogrody a w nich oszronione i pokryte puchem krzewy i drzewa.......
obsadzenie tarasu będzie nie lada wyzwaniem bo jest dość wysoki i powierzchnia wokół niego do zagospodarowania nie taka mala...
dzisiaj na działce na marcinkach istne szaleństwo motylowe....

Obrazek

...taki miniaturowy chyba rozchodniczek NN...ale to nie moje niedbalstwo bez nazwy dostałam od wnusia....

Obrazek

lwie paszcze samosiejki a niektóre po zimowe, raz wysiane pozostają w ogrodzie prawie na zawsze....

Obrazek
iga23
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 paź 2008, o 20:26
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Krysiu, ta pięknota to Sedum Siebolddii, rozchodnik Siebolda.
Awatar użytkownika
Ruda2011
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 mar 2011, o 10:29

Post »

Krysiu idziecie jak burza z remontem ;:333 . W lipcu decyzja , koniec września - remont pełna parą ;:215
Gratuluję - piękny domek w pięknej okolicy - nie da się ukryć - skarbonka bez dna :(
Ale ..... co kto lubi .... będziesz latać boso po rosie :;230 ( na katar mi się zbiera od samego myślenia o tym :;230 )
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

IGA....dzięki za identyfikację...jak dobrze, że tu jestem....

RUDA....nie dołuj mnie z tą skarbonką, ja bez tego mam nadal uczucia zmienne ;:108 mnie się katar nie ima, więc rosy nie odpuszczę jeżeli tam zamieszkam ;:108 ;:108
Awatar użytkownika
Zenia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 wrz 2007, o 20:35

Post »

Krysiu..cieszę się że jesteś już w lepszym nastroju. Wahania co do zakupionego domku minęły co widać po ostrym remoncie. ;:138 . Najgorzej zacząć a teraz to tylko patrzeć jak się wprowadzisz do wymarzonego domku. Będę kibicowała i trzymała kciuki oby jak najszybciej to nastąpiło ;:215.
Awatar użytkownika
bodzia3012
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2009, o 08:41
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Krysiu dawno nie zaglądałam i widzę wielkie nawet ogromne zmiany u ciebie :D ale cieszę się razem z tobą , że realizujesz swoje marzenia i będę podglądać jak sie dzięki tobie wszystko zmienia . Gratuluję ;:196
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

BOŻENKO....tak, dużo się dzieje, nie jestem niekiedy zapanować nad tempem mojego życia......jedyna chwila relaksu i wytchnienia to wejście na forum i krótki spacerek po Waszych ogródkach....na działkę wpadam...zrywam lub wyrywam i zmykam.........ale żeby było lepiej najpierw musi być gorzej............i oby tak było

ZENIU......ostry remont wcale nie odzwierciedla mojego nastroju.....a Ci powiem, że chwile niepokoju, zwątpienia najlepiej topię w ostrej fizycznej pracy....a ile ja wtedy narobię ;:108 ;:108 remont już się posunął bardzo daleko, dzisiaj już ;:65 ;:65 po ciepłej podłodze w kuchni i jeszcze tam..........pomaleńku myślę, że będzie dobrze.....co mnie gryzie to ogród na który będę musiała czekać żeby nabrał oczekiwanych kształtów i rozmiarów....
Awatar użytkownika
ilona2715
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Krysiu do Bożego Narodzenia jeszcze troszkę czasu jest więc kto wie, wyobraź sobie, że my się wprowadzaliśmy 21 grudnia, na podłodze był beton, ściany nie pomalowane, kominek jeszcze nie obudowany, mebli tyle co się udało zwieżć i w tych spartańskich warunkach zrobiłam Wigilę dla całej rodziny, ale teraz za to mamy co wspominać. Dopiero później robiliśmy po kolei wszystkie pomieszczenia, najlepszy był "numer" z zamówiona kuchnią, dostaliśmy telefon, że jest gotowa i na następny dzień ją przywiozą, a tu płytkarz jeszcze jej w ogóle nie zaczął, więc mój M z kuzynem przez całą noc do samego rana kładli te kafelki, robiąc to po raz pierwszy w życiu :;230 . Nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło, teraz kładzie je też u innych. Trzymam kciuki, zobaczysz Krysiu, że z czasem na te wszystkie niedogodności spojrzysz łaskawszym okiem, a jak wejdziesz wiosną do swojego raju, to będziesz najszczęśliwszym człowiekiem na świecie.
Awatar użytkownika
Zenia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 wrz 2007, o 20:35

Post »

leszczyna pisze:ZENIU..co mnie gryzie to ogród na który będę musiała czekać żeby nabrał oczekiwanych kształtów i rozmiarów....
Dać kurze grzędę, chciała by jeszcze wyżej... :;230 . Oj Krysiu...na pewno na dotychczasowej działeczce niejedno zmieniałaś i także czekałaś na efekty. ;:oj Więc tu także poczekasz a przy okazji masz już doświadczenie z obecnej działeczki. Ja gdybym zagospodarowywała od nowa swoją działeczkę wiele by się zmieniło, teraz już się nie da czego bardzo żałuję. Ty możesz to zrobić a na efekty nie będziesz długo czekać...czas tak szybko leci. ;:196
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

ZENIU....masz rację czas szybko umyka i coraz mniej go dla nas zostaje........ale myślę, że coś zdziałać to się da :;230 :;230
Awatar użytkownika
ra_barbara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2010, o 10:51
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Post »

Krysiu ;:168
.ale myślę, że coś zdziałać to się da
;:215 i takie podejście jest super
Abyście tylko potrafili położyć kwiaty pomiędzy smutnymi liśćmi życia! aktualny Co w trawie piszczy-2014-2017
Cz.1. cz.2. cz.3.Dziergam...bo lubię
Awatar użytkownika
drewutnia
1000p
1000p
Od: 1 gru 2011, o 13:06

Post »

Piękny płot,nie dość że przesłoni od wścibskiego wzroku to jeszcze zdobi.Dobrze,że masz duże drzewa,trochę cienia zawsze się przyda(ja mam z tym problem wszystko malutkie)
I zazdroszczę Ci dużego tarasu"do tańców".My byliśmy chytrzy pod tym względem,aby nie zabierać metrów z działki :wink: A teraz mamy tak wąsko że jak stoi stół to nie raz nie można swobodnie przejść np z donicą :lol:
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

BASIU....dzięki, że zaglądasz ;:196 ;:196

EWO.....ech.....płot jak to płot, nigdy nie byłam zwolenniczką betonowych ale chyba z takim płotem wszystkim będzie lepiej i nam i sąsiadom........taras tak, oj duży tylko musi mieć koniecznie balustradę bo jak zaczniemy dylać to i połamać się można, jest dość wysoki.....jak spadnę :;230 .........a w pewnym wieku gnaty gorzej się zrastają.....
Awatar użytkownika
ilona2715
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Krysiu ja w sumie też nie jestem zwolenniczką betonowych płotów, ale ten Twój jest naprawdę ładny, ma ciekawy wzór i kolorek, bo to chyba nie złudzenie słoneczne, że wydaje się kremowy? Poza tym ma spełniać swą funkcję odgrodzenia od sąsiadów, a każdy inny miałby mniejsze lub większe prześwity, a jak jeszcze przyjdą rośliny to już będzie całkiem fajnie ;:138
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”