Ogród Danusi
- Tacca
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 12 lut 2009, o 12:23
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Re: Ogród Danusi
Gosiu życzę powodzenia z tym mchem , a kiedy wapnowałaś trawnik?
- Wanda7
- -Moderator Forum-.
- Od: 2 wrz 2010, o 13:17
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Ja trawnika w tym roku to w ogóle nie mam. Po prostu wymarzł 

- malgocha1960
- Od: 8 lut 2010, o 18:15
W taka pogodę ,jaka jest od dłuzszego czasu u nas to przydałyby się dobre kotwice,bo wszystko porwie.
- Tacca
- Kontakt:
Wandziu , żebyś się nie zdziwiła jak się ociepli , zależy co było w mieszance. Część na pewno w ubiegłym sezonie się wysiała, część odbije . Jak masz bardzo duże zacienienie latem to może być problem. Mój na razie jest paskudny, ale on tak ma co roku wiosna , a latem M nie nadąża z koszeniem .
Małgosiu Tobie przydała by się kotwica , bo ciągle gdzieś latasz, trudno się do Ciebie dobić. U mnie od kilku dni też wieje. Niby słonko świeci od czasu do czasu , ale zimno że w kominku palę po troszku codziennie.
Małgosiu Tobie przydała by się kotwica , bo ciągle gdzieś latasz, trudno się do Ciebie dobić. U mnie od kilku dni też wieje. Niby słonko świeci od czasu do czasu , ale zimno że w kominku palę po troszku codziennie.
- kamcia
- 500p
- Od: 2 wrz 2011, o 21:06
Danusiu, pomysłowa z Ciebie kobietka
, bardzo podoba mi się to miejsce na kawkę
. Pomału przeglądam poprzednie strony wątku, troche tego jest
. Z kolejnym wątkiem będę na bieżąco
.
Portulakę też mam już powinnam ją posiać?

Portulakę też mam już powinnam ją posiać?
Początki małego ogródka
Pozdrawiam Kamilla
Pozdrawiam Kamilla
- Tacca
- Kontakt:
Kamilko z portulaką nie mam doświadczenia. U mnie w sklepie sprzedajemy taką ozdobna . Ja nasiona dostałam w ubiegłym roku , Jak byłam na wakacjach na wsi w Grecji . Tam rosła w ogrodzie i na ścieżkach , jak zaczęłam wyrywać , bo myślałam że to chwast to mi się oberwało os gospodyni . Za godzinkę do mięska przyniosła sałatkę 
Wygląda jak wygląda , to jest portulaka , sparzona, skropiona octem winnym i oliwą, smakuje troszkę jak fasolka szparagowa.
Nasionek dostałam sporo i Ablicje dostałam , więc będę teraz praktykowała. Wyczytałam gdzieś że portulaka bez słońca ginie , więc może troszkę za wcześnie wysiałam . Co do ozdobnej to nie mam pojęcia kiedy siać . Jestem jakaś narwana i już prawie wszystko wysiałam co miałam do wysiania.

Wygląda jak wygląda , to jest portulaka , sparzona, skropiona octem winnym i oliwą, smakuje troszkę jak fasolka szparagowa.
Nasionek dostałam sporo i Ablicje dostałam , więc będę teraz praktykowała. Wyczytałam gdzieś że portulaka bez słońca ginie , więc może troszkę za wcześnie wysiałam . Co do ozdobnej to nie mam pojęcia kiedy siać . Jestem jakaś narwana i już prawie wszystko wysiałam co miałam do wysiania.
- kamcia
- 500p
- Od: 2 wrz 2011, o 21:06
Danusiu to ja chyba mam tą ozdobną
na opakowaniu są kwiatki ja o takiej myślałam 

Początki małego ogródka
Pozdrawiam Kamilla
Pozdrawiam Kamilla
- iwona0042
- Od: 15 lis 2011, o 10:13
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Danusiu nie zjedz wszystkiego, zostaw na nasiona troszkę 

- malgocha1960
Danusiu,nie posądzałam cie,że jestes taka w wodzie goracej kapana.To ja uważałam ssiebie za narwaną,ale w tym roku opamietałam się i mam sporo paczek nietknietych z nasionami.Czekaja cierpliwie na wysiew do gruntu.
- Tacca
- Kontakt:
Kamilko ta też ma kwiatki tylko jest jakaś dłuższa , wyciągnięta i łodyżki ma grube . Na razie w siałam pierwszą partię . Jak coś nie pójdzie to wysieję następną.
Iwonko zostawię , zostawię .
Gosiu staram się siać wszystko do doniczek , potem doniczkę wkopuje do połowy albo po szyję na rabatkę , jak coś wyrośnie to wysadzam . Do gruntu tylko warzywka .Ja jestem jak krecik , ciągle coś przenoszę , przesadzam , takie maluszki to już nie raz w ubiegłych latach zaorałam .Do wysiewu została mi tylko fasola szparagowa . Przygotowałam kratkę , upatrzyłam miejsce.W tutki po papierze toaletowym wsieję w przyszłym tygodniu.Zwykłe doniczki mam , ale miejsca brak , tutki są wąskie
Iwonko zostawię , zostawię .
Gosiu staram się siać wszystko do doniczek , potem doniczkę wkopuje do połowy albo po szyję na rabatkę , jak coś wyrośnie to wysadzam . Do gruntu tylko warzywka .Ja jestem jak krecik , ciągle coś przenoszę , przesadzam , takie maluszki to już nie raz w ubiegłych latach zaorałam .Do wysiewu została mi tylko fasola szparagowa . Przygotowałam kratkę , upatrzyłam miejsce.W tutki po papierze toaletowym wsieję w przyszłym tygodniu.Zwykłe doniczki mam , ale miejsca brak , tutki są wąskie
- malgocha1960
ŻE co proszę,wytłumacz mi z tymi tutkami,jak w to siejesz i co?
- Tacca
- Kontakt:
Małgoś w tekturowe rurki po papieże toaletowym , jak roślinka podrośnie , to ją z tą tutką do ziemi, tutka od wody się rozejdzie.
- malgocha1960
Ale w tutki wsypujesz ziemię i wsadzasz siewki wieksze czy nasionka?
- Tacca
- Kontakt:
W tutki ziemię i nasionka , ale tylko niektóre , np fasolę , czasem ogórki bo chyba nie lubią pikowania , więc podpędzone od razu z tutka do gruntu.Tutki ustawiam na tackach plastikowych np. po ciastkach ,
- malgocha1960
No to ja warzyw takich nie wysiewam,tylko kwiaty.