Ogród Moni cz.1
Niestety nie mieliśmy wtedy aparatu i zdjęcie jest z komórki ,może jeszcze ze dwa się znajdą ,potem poszperam.
Siedząc na werandzie ,ma się widok na taką bardzo długą aleję ogrodową ,a po obydwu stronach rabaty .
Rosła tam taka wielka kępa gipsówki -tej starej ,która rosła w ogródkach za mojego dzieciństwa -miałam nawet poprosić o jakiś kawałeczek ,ale zapomniałam...
Są tam jeszcze sady morelowe i wiśniowe ,jest stajnia z konikami.
Weranda była boska- drewniane fotele bujane ,klatki z kanarkami , taka stara sofa-normalnie jak u "państwa" :P
Dwór piękny ,ale niestety do dzisiaj jest nierozstrzygnięty spór o podział tego majątku ,co bardzo wiąże ręce młodym właścicielom . Ta druga strona sporu to potomkowie m.in. brata Feliksa Dzieżynskiego.
Prowadzą tam tzw. agroturystykę , także można spróbować zobaczyć więcej zdjęć w internecie - trzeba szukać :Wylągi (albo Dwór w Wylągach)
Za naszego pobytu był u nich na wakacjach młody Hiszpan ,który pomagał im w pracy , zrywał nam morele z drzewa - po prostu jak w bajce
Ja do dzisiaj jestem zauroczona...
Magda.
Siedząc na werandzie ,ma się widok na taką bardzo długą aleję ogrodową ,a po obydwu stronach rabaty .
Rosła tam taka wielka kępa gipsówki -tej starej ,która rosła w ogródkach za mojego dzieciństwa -miałam nawet poprosić o jakiś kawałeczek ,ale zapomniałam...
Są tam jeszcze sady morelowe i wiśniowe ,jest stajnia z konikami.
Weranda była boska- drewniane fotele bujane ,klatki z kanarkami , taka stara sofa-normalnie jak u "państwa" :P
Dwór piękny ,ale niestety do dzisiaj jest nierozstrzygnięty spór o podział tego majątku ,co bardzo wiąże ręce młodym właścicielom . Ta druga strona sporu to potomkowie m.in. brata Feliksa Dzieżynskiego.
Prowadzą tam tzw. agroturystykę , także można spróbować zobaczyć więcej zdjęć w internecie - trzeba szukać :Wylągi (albo Dwór w Wylągach)
Za naszego pobytu był u nich na wakacjach młody Hiszpan ,który pomagał im w pracy , zrywał nam morele z drzewa - po prostu jak w bajce

Ja do dzisiaj jestem zauroczona...
Magda.
- Alania
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 17 lip 2008, o 21:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Nadrabiam zaległości ze zdjęciami. Na działce niewiele się dzieje - deszcz pada i jest zimno, ale powoli pokazują swoje oblicze róże i piwonie.
Alex Fleming:

rozwijają się również pąki piwonii kupionych 2 lata temu podczas urlopu w Kołobrzegu

zaczyna kwitnienie parzydło leśne:

jedna z róż przy domu - przepiękne kwiaty niczym u Sympatii

a tutaj moje ubiegłoroczne hostarium:

tu tegoroczne z kilkoma hostami z ub.roku

Alex Fleming:

rozwijają się również pąki piwonii kupionych 2 lata temu podczas urlopu w Kołobrzegu

zaczyna kwitnienie parzydło leśne:

jedna z róż przy domu - przepiękne kwiaty niczym u Sympatii

a tutaj moje ubiegłoroczne hostarium:

tu tegoroczne z kilkoma hostami z ub.roku

- dominikams
- Od: 21 sty 2008, o 10:48
- dominikams
- Od: 21 sty 2008, o 10:48
Dzięki Monia, a w międzyczasie na allegro znalazłam, ale tam nie wygląda tak ładnie. To znaczy ładnie, ale ja szukam ciemniejszego koloru. U ciebie na fotach wygląda na dość ciemny, a na allegro taki średni róż to jest. Więc szukam dalej
U mnie sporo roślin kwitnie na różowo (generalnie uwielbiam), więc teraz chciałam jakiś inny kolorek
Najlepiej, gdyby miała kolor zbliżony do Falstaffa, to byłby ideał, o! 

U mnie sporo roślin kwitnie na różowo (generalnie uwielbiam), więc teraz chciałam jakiś inny kolorek