Ogród Ewy F
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 13 lip 2009, o 20:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogród Ewy F
Witajcie ,dziewczyny! Ta pogoda zupełnie zwariowała - u mnie dziś było 13 stopni w cieniu !
Rośliny się zagotują w kopczykach... Czy rozgrzebałyście może swoje?
Rośliny się zagotują w kopczykach... Czy rozgrzebałyście może swoje?
Ty to Geniu masz dobrze ! Wychodzisz,aby napawać się widokiem kwiatów,a ja cały czas mam co robić!
Tamaryszku! Ani myślę odkrywać.Potem znienacka ściśnie mróz,a ja będę kuła grudy i okrywała.Poza tym ja pracuję i muszę rozłożyć czas ,aby zdążyć
Tamaryszku! Ani myślę odkrywać.Potem znienacka ściśnie mróz,a ja będę kuła grudy i okrywała.Poza tym ja pracuję i muszę rozłożyć czas ,aby zdążyć
Zapraszam Ogród irysowy Ewy F
Ewo masz przepiękny ogród. Cudowne kompozycje, barwy i roślinki takie piękne. A zdjęcia ptaków rewelacyjne. Ukłony dla ciebie i męża. Podziwiam!
Dziękuję Izo ,ale ja cały czas go przekształcam.A co do nawodnienia to ja też go nie mam,mimo duzo większego obszaru.Nie bądż niecierpliwa. 

- e-genia
- Od: 5 wrz 2008, o 19:01
Ewuniu to zdjęcie też robił mąż , piękne .
Już nie mogę doczekać się aż moje ogniki urosną .
Ten szron pięknie z ognikami się komponuje
Genia
Już nie mogę doczekać się aż moje ogniki urosną .
Ten szron pięknie z ognikami się komponuje
Genia

Geniu! U Ciebie jeszcze chryzantemy,a u mnie już nic nie kwitnie,no może jakiś bratek.Ogniki szybko rosną,jeszcze będziesz marudzić ,że za dużo miejsca zajmują
- hal1959
- Od: 13 mar 2008, o 19:52
Ewuniu te zdjęcia są cudna i przydają się na otuchę w te zimne dni,ja mam czerwonego ognika,ale ten pomarańczowy jest cudny

Dzień dobry ! Halinko coraz trudniej o zdjęcia kwiatów,ale musimy jakos przetrwaćJa jeszcze dzisiaj idę walczyć z liśćmi.
- e-genia
Ewuniu moje ogniki już za ogrodzeniem bo w ogródku za mało miejsca , a mam aż 3
Ale pięknie wyglądają te kolorowe kuleczki u mnie zeszłej zimy przymarzły i maja po kilka kuleczek .
A chryzantemy jeszcze kwitną i oby jak najdłużej , choć po ostatnich przymrozkach to białe pewnie zrobią się brzydkie , muszę sprawdzić
Genia
Ale pięknie wyglądają te kolorowe kuleczki u mnie zeszłej zimy przymarzły i maja po kilka kuleczek .
A chryzantemy jeszcze kwitną i oby jak najdłużej , choć po ostatnich przymrozkach to białe pewnie zrobią się brzydkie , muszę sprawdzić
Genia
Geniu! Ja juz liści mam cały kompostownik .Chyba resztę to już zostawię.bo są dalej od domu i nie rzucają się w oczy .Nie pamiętam kiedy pracowałam w grudniu w ogrodzie,ale było cieplej niż wczesną wiosną
- e-genia
Ewa ja nie zgarniam liści bo z trawników już zebrane a na rabatkach zostały żeby zabezpieczyć żurawki .
Ale mój ogród malutki i nie ma w nim tyle pracy co u Ciebie .
Dziś u mnie było szaro i ponuro .
Genia
Ale mój ogród malutki i nie ma w nim tyle pracy co u Ciebie .
Dziś u mnie było szaro i ponuro .
Genia
Genia!zakończyłam dzisiaj sezon ogrodowy.Hortensje opatulone,narzedzia wyniesione iteraz tylko wyciagam kajet i będę zapisywać comam do zrobienia wiosną.I wymyślać i wymyślać
-
- Od: 13 lip 2009, o 20:55
Witaj, Ewo !Tak, zima to czas WIELKIEGO PLANOWANIA. Mam nadzieję,że podzielisz się z nami swoimi pomysłami...