Ogródek Marty cz.1

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
rivendel
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 sie 2008, o 22:29

Post »

Marta, ja jasnoróżowa róża jest piękna...
Wiesz, ile ja mam jeszcze miejsca na róże?? :D
A myslałam,że z tym się nie upcham :wink:
Pozdrawiam-AgnieszkaIntro, czekanie na wiosnę
Awatar użytkownika
eury
200p
200p
Od: 1 kwie 2009, o 22:46
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Post »

Marta przecudnie wygląda Twoje królestwo.
Biedronkowy wykład fantastyczny...tylko jak je zaprosić na ucztę do siebie :twisted:
Pienna NN fantastyczna.
Ogrodowa miniaturka Eury
Storczykowe bidulki Eury
Pozdrawiam Viola - rodzaj rośliny z rodziny fiołkowatych?
Awatar użytkownika
Kocina
1000p
1000p
Od: 22 lip 2008, o 22:27
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

hanka55 pisze:Świetne foty, przemiły nastrój i...cudna buźka dzieciątka ! :lol:
Hania - dziękuję :oops: Przyznam Ci szczerze, że jedną z inspiracji jest Twoja chusteczka. Za każdym razem kiedy z braku miejsca prawie odmawiam sobie kupna kolejnej rośliny, przypomina mi się Twój ogródek i śmiać mi się chce. JA nie mam miejsca! U mnie na pewno gdzieś się zmieści :) I mieści się :D Do szału doprowadza mnie brak tła i choćbym chciała pokazać gąszcz, to nie wychodzi, bo zawsze wetnie się jakis słup, jakaś siatka.. Żywopłocik rośnie, inne owijające druciane siatki również, ale to jeszcze trochę potrwa :?

Ewa Janina Sadowska pisze:Marto-rewelacyjne sprawozdanie z tygodnia w ogródku,ależ się dzieje,rozkwita, przekwita,zaczyna i kończy.Muszę do końca rozgryźć ten aparat taki jak Twój.
Ewa - ten aparat jest bardzo prosty; ma sporo funkcji, ale korzystam z dwóch czy trzech.. Do zdjęć ogródkowych w zupełności mi wystarcza i tylko czasem pitolę pod nosem, jak łapie ostrość na wszystko dookoła, prócz tego na co w moim zamyśle powinien.
A wiesz co się podziało przez tych kilka dni!? O matko! Zaraz pokażę :D

BarWo pisze:Marto - raport przyjęty bardzo pozytywnie...portrety róż śliczne, a perukowiec to OCH i ACH :D ;:198
Basiu, bardzo dziękuję :) Perukowiec to chyba najbardziej samoobsługowa roślina jaką widziałam - NIC koło niego nie robię a co rok i tak się puszy.

gorzata76 pisze:Marta- perukowiec... hmmm... baaardzo perukowy :lol:
Mój zapomniał włożyć peruki w tym roku :wink:
Vialii... :cry: właśnie wspomniałam u mnie co z nim się stało... :cry: a tak czekałam...
Maaaaarzę o różach, po Twoich jeszcze bardziej... :wink:
A tunel paproci... może udałoby się nim zjechać w inny wymiar :lol:
Gosiu, czytałam o Twoim Vialli :( Diabli by mnie chyba wzięli :(
A róże? Och, róże.. Ja żyć bez nich nie mogę :D
Zjazd w inny wymiar bardzo mi sie podoba :D Zwłaszcza że paprocie nadal rosną i tunel robi się coraz dłuższy :)

tija pisze:Różyczki piękne , jeśli można to troszkę zazdraszczam bo co jak co ale do różyczek szczęścia nie mam :roll: , podczas tych ciągłych ulew wypadły mi dwie młode , szkoda miały być takie ........
Marta prymulka zimowała już u Ciebie , czy to nowy nabytek ( może gdzieś pisałaś ale weż i znajdż :oops: )
Pewnie że można - ja też często Wam zazdraszczam, a zaraz potem lecę i odgapiam :D
Prymulka była sadzona tej wiosny - sama zastanawiam się co z nią dalej będzie.. Okaże się wiosną.

rivendel pisze:Marta, ja jasnoróżowa róża jest piękna...
Wiesz, ile ja mam jeszcze miejsca na róże?? :D
A myslałam,że z tym się nie upcham :wink:
Aga - a wiesz jaka to bidota była!? Mała, chuda i chora, a teraz jak wybujała, to mało odmianę patio przypomina :) Jest zwarta, krępa, ale znacznie wyższa i ma mnóstwo pąków :D
Ja nie mam miejsca, ale i tak upycham :;230
Ostatnio upchnęłam na ten przykład magnolię i rododendrona :D Dostałam w prezencie - ślę buziaki gorące dla darczyńcy ;:196
Obrazek

Obrazek

eury pisze:Marta przecudnie wygląda Twoje królestwo.
Biedronkowy wykład fantastyczny...tylko jak je zaprosić na ucztę do siebie :twisted:
Pienna NN fantastyczna.
Eury - dziękuję :) W rzeczywistości nie jest tak bogato, ale ciągle coś tam majstruję. Kiedyś będzie BUSZ ;)
Biedronki pojawiły się u mnie znienacka, jest ich więcej niż w zeszłym roku, ale skąd, to nie mam pojęcia.. Gdybym wiedziała, sprowadziłabym do siebie więcej. Póki co chucham na te co mam.

Słuchajcie, dzisiaj Was zanudzę :oops: Kilka dni nie byłam w ogródku, dziś pojechałam na moment, rzucić tylko "gospodarskim okiem" ;) Niczego specjalnego się nie spodziewałam, bo zimno i pada, a to oko mi zbielało! Zakwitły Kronenburgi! Nie mogłam zebrać się do domu, chociaż w brzuchu piszczało mi z głodu. Tak na nie czekałam! Tak czekałam! I są! ;:26 Nie wiem jakie zdjęcia wybrać - obfotografowałam je z prawej, lewej, z góry i z dołu. To jeszcze nie krzew obsypany kwiatami, na dodatek fotki kiczowate - róże w deszczu to tak jak galopujące konie czy zachód słońca nad morzem ;) Ale jak nie tutaj, to gdzie mam się zachwycać - wszedzie indziej chcą mi robić zimne okłady na rozpalony łeb ;)

Moi kochani: KRONENBURGI ROZKWITŁY!

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Pozdrawiam ? Ogródek Marty: 1, 2