Zakątki na Dębowym

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Zakątki na Dębowym

Post »

Margo2-Malgosiu
Obrazek,no ja tez nie wiem , czemu mnie mijałaś bokiem,ale ciesze sie ,ze mnie znalazłaś ;:196
no tak roślinki podrosły, cieszy mnie to bardzo.Na rabacie liliowcowej w lecie jest cudnie a potem to nijak.Mam tam po dwie rozrośnięte nadmiernie juki.I myślę jeszcze trochę w sierpniu je stamtąd wywalić a dac trawki.było ciut lepiej.
Ciesze się,ze moje zdjecia ci się podobają.I ramkowe tez. ;:196
JAKUCH-Jadziu Moja budleja 1 przekwita a druga dopiero zacznie.
A pazia królowej jeszcze na żywo nie widzialam. :(
Ciesze się ,ze zdjecia i roślinki się podobają, ;:196

Jeszcze takie zestawienie zrobiłam..
Mogłam wcześniej zrobić, jak kwitło więcej liliowców.A inne jeszcze młode nie wszystkie codziennie razem kwitną.
Nic , na drugi rok zrobię tez takie porównanie.
To zestawienie na 23 liliowce.Parę zal mi było zerwać.Ale do porownania i koloru i kształtu i wielkosci kwiatów jest ;:173
Obrazek
Obrazek

Obrazek
Obrazek

Obrazek
a potem poszły do dwóch mis.I były bukiety liliowcowe :D
Obrazek

Obrazek

Obrazek
A to jeszcze owe co zal było zerwać
Obrazek

Obrazek
Obrazek
a jeszcze inne tez są :) a dwa 2 -lenie jeszcze mi nie zakwitły. :roll:
Awatar użytkownika
duju
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2008, o 12:31
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Piękne liliowce ;:138
Aniu też mi byłoby żal zerwać, ale z drugiej strony zaraz następny pączek rozkwitnie.
Pozdrawiam - Justyna
Awatar użytkownika
maniolek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 gru 2016, o 17:45

Post »

Aniu ogród tętni życiem, pokaz liliowo - liliowcowy niesamowity ;:oj masz przepiękne odmiany liliowców ;:63
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Te ciemne liliowce są przecudne ;:167 i ten lila również .Achhh czemu nie mam więcej miejsca ,ale jeszcze parę bym zmieściła, bo mam do wydania podwójne kępki pomarańczowych pachnących .Synowa ma znajomą która uwielbia liliowce, a kupiła sobie działkę to coś jej tam odpalę wiec miejsce będzie na nowości :;230 Teraz masz chociaż cudne kolorowe misy ;:333
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
inka52
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 lis 2009, o 11:54

Post »

Aniu - liliowce masz przepiękne te kolory , ciemne też mam , ale jestem zakręcona różami i prawdę powiedziawszy zaniedbuję je , a to były pierwsze kwiaty w ogrodzie ale chyba u Ciebie popaduje deszczyk , bo wszystko takie żywe , nie spalone słońcem , jeżówki teraz dodają koloru pięknie u Ciebie ;:108
danuta z
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 cze 2011, o 11:58

Post »

Fajna serwetka z liliowców. :D
Tyle u Ciebie kwitnie.Ciemne liliowce takie ciekawe.Kotka pilnuje kwiatków. ;:306
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

duju-Justynko Dziękuje w imieniu liliowców.Jak jz jest więcej kwiatów to trochę nie zal zerwać.
Ale tez kilka tez nie zerwałam.a kilka w danym momencie nie kwitło.
maniolek-Mariuszu Dziękuje. No tak mnie skusiło aby te moje liliowce porównać sobie blizej .Sa bardzo różne, i piękne ;:167
JAKUCH-Jadziu Wszystkie liliowce lubię.ale tak jak w każdej grupie roślin mam takie , które bardziej się podobają.I swoje ulubione tez.Ten fioletowy ( sieka od Ismeny ) należy do moich ulubionych.
Fajnie masz,ze tak blisko kogoś z liliowcami.Mozna na coś się wymienić,
Kolorowe misy były tylko dzień ;:108 .
inka52-Tereniu To nie wszystkie moje liliowce znalazły sie na tym stoliczku.
Na drugi rok zrobię tez takie porównanie z większa iloscia liliowców.
Wiem, wiem,ze róże masz piękne i dużo piennych roślin w pięknym poukładanym ogrodzie. ;:108
Tak ostatnio ze 3 razy deszczyk padał.2 razy większy, raz mniejszy.
danuta z-Danusiu Raz w sezonie można taki stoliczek- serwetę, jak to nazwałaś liliowcowa zrobić ;:108
Fiona pilnuje ogrodu i myszek w okolicy ;:173

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Szalu w moich ogrodowych hortkach nie mam
Obrazek

Obrazek
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Krychna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 mar 2010, o 19:27
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Hot lava ma prześliczny kolorek ;:167 Aniu naoglądałam się pięknych Liliowców i znów będą zachciewajki :D chyba nie umiałabym wybrać najładniejszego, każdy kwiat ma w sobie tyle piękna... Hibiskusy ;:167
Awatar użytkownika
Igala
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 gru 2012, o 19:25

Post »

Cudne zdjęcia z motylkami i buszu z rutewką; ;:333 ależ ona niezwykła :shock: Piękne ujęcia panoramiczne :D
Hibiskus zachwycający a lilowce śliczne. Piękny twój ogród i nie widac po nim żadnej suszy ani nawałnic tak jak u mnie.
Dzisiaj u mnie wreszcie podlewa z góry, co za ulga to wolne od podlewania :) wreszcie! A jak się ma twój staw; przybyło coś wody;przyjęły się nasadzenia?
Zapraszam serdecznie! Iga
Kontrolowana dzikość cz.2
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Aniu już nie nadążam za Tobą, wybacz! pokazujesz tyle pięknych roślin, że rozumiem iż musisz codziennie pokazywać żeby zdążyć pokazać wszystkie. Sposób na pokazanie liliowców bardzo ciekawy, do tej pory tylko floksy i michałki tak pokazywałam. Moje liliowce już kończą kwitnienie i może za rok zrobię podobnie ...jak nie zapomnę :;230 Miłego weekendu :wit
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13

Post »

Liliowce fajnie zaprezentowałaś ,pewnie i u mnie by się wiele z nich znalazło . ;:196 Ja od niedawna jestem ich właścicielką i lubię je fotografować. ;:108

:wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Krychna-Krysiu Ja jak zaglądam po innych ogrodach tez często jakimiś roślinami się zarażam.
Dla mnie wszystkie liliowce są piękne.Ale kilka swoich lubionych mam. ;:173
Hibiskusy pięknieją. ;:333
Igala- Iguś Owadzie fotki tez lubię. Z bliska bardziej widać jakie one naprawdę są.
Busz mam w kliku miejscach.Na liliowcowej szczególnie.Tam będzie trochę przemeblowania.ale to na jesieni.
Liliowce bardzo łubie. I to różne. Ogród trochę podlewałam, gorzej z trawa.Ale co tam, i tak angielka u mnie nie jest. to odbija .
Fajnie,ze masz deszczyk.Ze 3 dni temu jak u mnie padał.W stawie wody ubyło ze 0,80-1m .Nasadzeń nie zrobiłam.Bok jeden jeszcze trzeba wyrównać.a pan z koparka, dopiero ma wolny czas na jesieni.Zarasta zielem.co jakiś czas kosimy podkaszarka.
A kalina się przyjęła. Iryski tez.wierzba nie. Jeszcze tam chce dać rzad liliowców.
Maska-Marysiu No właśnie staram się codziennie coś pokazywał.Ogród pięknieję, zmienia się.Uzbierało się tego.Ale mam sporo już bylin.
Jakos taki pomysł mi przyszedł do głowy na te liliowce.I na następny rok tez tak zrobię.Jak ich będzie więcej kwitło.Ja floksów mam kilka.Marcinków tez.To stolik niebyły taki pełny jak przy liliowcach. ;:108
U mnie jeszcze trochę liliowców kwitnie.Ale niektore tez zuj przekwitły.
marpa-Maryniu Dziękuję. Raz na rok można sobie pozwolić na taki pokaz lliowcowy.
Widziałam,ze u ty masz piękne liliowce.A ty i trawkę u ziele potrafisz pięknie pokazać. ;:108
Dalijki
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Obrazek
milin
Obrazek
Obrazek

Obrazek

Obrazek
Jeden Hibiskus bylinowy tez juz zaczyna
Obrazek
I własne pomidorki do śniadanka ;:173
Obrazek
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Aniu Hibiskusy masz śliczne i dalie również, podoba mi się Twój ogród z "lotu ptaka" ;:215 pomidorki apetyczne ;:215
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35

Post »

Widać, że Fiona chciałaby przy pańskim stole siedzieć ;:306 Ale cóż jej się dziwić, jak tam takie kuszące bukieciki Pańcia stawia ;:63
Stół utopiony w liliowcach wygląda obłędnie. Szkoda, że nie będą zdobić go dłużej, ale i tak jest to widok do zapamiętania. Piękne dalie, jeżówki- Green twister zapisałam sobie do rozważenia, gdybym znalazła gdzieś na nią miejsce. Zawsze warto mieć marzenia, czas na realizację mamy nieskończony. A pamięć zawodna ;:306
Fajnie, że ogród masz podlany, ale straty w stawie spore. Może chociaż jesienią popada i uzupełni rzeki i jeziora?
Zdjęcia jak zwykle przecudne, zaglądam do Ciebie z czystą przyjemnością ;:196
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2006, o 10:14
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Aniu piękne zestawienie liliowców, mój typ to ten fioletowy https://images92.fotosik.pl/226/f0a89583cbf68c33.jpg takie kolorki bardzo lubię.
Pomidorków masz wiele odmian, na pewno wszystkie bardzo smaczne.
Hibiskus bylinowy jest piękny, czy on zimuje.
Pozdrawiam Dorota
Zapraszam do mojego ogrodu
Spis wątków | Aktualny wątek
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”