Witam!
Święta prawie za nami

W tym roku upłynęły spokojnie w miłej rodzinnej atmosferze ...dzieci wstawiły się w komplecie
Pogoda dopisała, było ciepło i słonecznie, a dzisiaj widać jakieś załamanie, bo słońce wzeszło zmienione i teraz walczy z chmurami, a w walce pomaga wiatr...znowu mi rozpirzy folie na tunelu
Codziennie chodzę z konewką, bo mimo podlewania nawet posadzone pierwiosnki na ziemi odzyskanej mdleją i dopiero pod wieczór odzyskują wigor. Po ostatnich zmianach mój ogród zalany jest słońcem od wschodu do wczesnego popołudnia.
Bardzo dziękuję za życzenia świąteczne
Ed kupiłam jakiś czas temu bez przekonania oferowane cebule za niewielkie pieniądze w necie. Myślałam że albo nie wyjdą albo przepadną, a tu niespodzianka cała obsadzona grządka wygląda uroczo i te szachownice na niej
Aniu jak jest zostawione miejsce to prędzej czy później coś stanie, a skoro lubisz własne pomidorki to sie przyda i na nie i na rozsady.
Świdośliwa to źródło substancji mineralnych, witamin z gruby B, magnezu i potasu. Jest bogatsza w składniki mineralne i właściwości odżywcze od borówki amerykańskiej. A w uprawie niekłopotliwa!
Iwonko 0042 oj przydałby się porządny mokry dyngus, ale się nie zanosi
Justynko kwitnące drzewa wnoszą prawdziwą wiosnę w nasz krajobraz...kwitnące sady...nie ma nic piękniejszego
Martusiu to Tulipan Botaniczny Praestans Shogun z pięciu cebulek rozrosła się taka wspaniała kępa! To samo psiząb ...widzisz u mnie jedne, a u Ciebie inne rozrastają się ładnie. Widać moja zwięzła glina im pasuje.
Dostałam też białego i ma jeden pączek, na który czekam

Pogoda dopisała, tylko dzisiejszy wiatr raczej mi nie pasuje...mam dość wiatru. Pozdrawiam jeszcze świątecznie, odpoczywajcie
Beatko 
niestety tak samo u mnie! Latanie z konewką obowiązkowe, a sucho tak że posiane warzywa długo nie chciały kiełkować. Teraz mocny wiatr osusza dodatkowo ziemię
No to parodniowego deszczu i miłego świątecznego odpoczynku
Iwonko1 u mnie też bardzo sucho, a wywrócona glina zachowuje się jak beton i brak wody nic nie zmienia jej struktury. Na kopanie czy jakiekolwiek prace nie mam siły bo tak twardo. Coraz bardziej kolorowo, a za chwilę poleci to tak szybko, bo pracy będzie coraz więcej że ani się obejrzymy
Braku wody Ci współczuję i życzę tej z kranu i tej z nieba
Bea ile w necie jest wspaniałych odmian aż nie do wiary...czarne niebieskie królują, ale z Holandii to myślałam jednorazówka ale naprawdę

Najbardziej zawiedziona ofiarodawczyni i dobrze że dostałyśmy dwie i obydwie mamy ten sam
czarny
Odpoczywaj
Joasiu pomyłki to głównie chwyt reklamowy

Od jakiegoś czasu sadzę cebulki na siatkach, a wykorzystuję różne kawałki pozostałe z remontów siatek plastikowych, dzięki którym cebulki nie wpadają w kopane korytarze, a mają miejsce do rozrastania się. Na razie się sprawdza
Przesadzana serduszka zaakceptowała nowe warunki
trawki kwitną
i druga zmiana pierwiosnków
niezapominajki
kłokoczka
jagodowiec
karczochy ...może przetrwają
Dziękuję za życzenia i odwiedziny! Życzę mokrego dyngusa dla Was i dla roślin i korzystajcie jeszcze z możliwości świętowania