Ogród Marty - Cz. XII

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogród Marty - Cz. XII

Post »

Martusiu jesteś kochana, ale już mam zaklepane patyczki z niej od Marysi, przyjdą razem z innymi roslinkami, bardzo się cieszę na tą białą krzewuszkę ;:138 ja chciałam podziałać ogrodowo dziś trochę, bo temperatura wysoka, no i sobie narobiłam bałaganu, znaczy rozpoczęłam sezon wiosenny kapielą w oczku wodnym ;:306
Awatar użytkownika
wiewioreczka
500p
500p
Od: 11 maja 2012, o 23:03
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Martuś z przyjemnością pospacerowałam po kwitnącym, słonecznym ogrodzie i mi od razu lepiej. A tak już rączki ku działeczce się wyciągają, ale leże od kilku dni z grupą i przebieram dalie do zakupów ;:224 Planów na działeczkę dużo w tym roku, m.in wymiana 25 m ogrodzenia i duuużo roślin kwitnących :heja Bułeczki wyglądają smakowicie, gdzie mogę namierzyć przepis? Bo chyba przez gorączkę nie widzę ;:223

Pozdrawiam ciepło ;:3

PS Ziemie do wysiewów mam , nasiona w drodze do paczkomatu :oops:
Babciabenia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 maja 2012, o 19:16

Post »

Już się spieszysz w ogrody a tu zima wraca.Martuś to, że mija cię grypa to zasługa aromatoterapii czosnkowej!Susz kolejny niech te zarazy zabija! Na gorąco z mleczkiem i miodkiem też go zażywaj! ;:304
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Piękny bogaty ogród.
Zawsze lubię zaglądać do niego.
Te rodki to takie k6atalogowe, piękne całe w kwiatach.
Moje to jakieś skąpe i rachityczne krzaczki . Piękne wspomnienia . ;:215

Pozdrawiam niedzielnie ;:196
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witam wszystkich gorąco ,wiosna czai się za rogiem ,ale ma podobno jeszcze zima powrócić ,wczoraj cudowne ciepło i słoneczko ,dzisiaj buro ,ciemno i pada deszczyk ,a ciemnica taka jakby noc nadchodziła i trzeba świecić światło,w ogrodzie wychodzą nieśmiało wiosenne ,wczoraj obeszłam ,nawet oczar zaczyna pokazywać kolorek ,to już niedługo wiosna .

Maryniu,fajnie,że przyszłaś na spacerek ,bo miło jak podoba sie ten ogród,jeszcze może nie haruję :uszy ale po troszkę coś robię ,chociaż ostatnio obeszłam cały ogród i stwierdziłam ,że dużo mam w nim pracy i trudno będzie to wszystko zrobić ,pozdrawiam ;:196

Marysiu,troszkę działam w ogrodzie ,ale pracy w nim tyle ,że nie wiem jak to ogarnę ,musimy sie jeszcze uzbroić w cierpliwość co do wiosny ,zbliża się ,ale tak szybko i dobrze nie będzie ,nie muszę zapisywać co komu daję ,bo zawsze wiem ,że moje roślinki idą pod bardzo dobrą opiekę i żadna krzywda im nie grozi ,pozdrawiam i dobrego tygodnia życzę ;:196

Iwonko, nie wiem czy Marysia ma taką samą odmianę jak ja ,mój jest wysoki naokoło 180 cm ,uważaj na siebie ,bo wszędzie można sobie narobić szkody ,jeden moment nieuwagi i problem gotowy ,pozdrawiam i zdrówka życzę ;:168

Anetko,witaj zdrowiej kochana i do końca wyleż tą grypę ,żeby się nie wróciła a przy okazji nie marnujesz czasu ,bo wybierasz roślinki do ogrodu ,ależ my mamy zajęcia z naszymi ogrodami no i planów za którymi zdążyć nie możemy ,ale to powoduje ,że co roku bardzo sie rozwijamy i nasze ogrody pięknieją ,bułeczki bardzo proste i szybkie w wykonaniu,a przepis mam od Elżuni Pela 11 w Kogel mogel na stronie 6 pozdrawiam i zdrówka życzę ;:168 ,ziemi do siania jeszcze nie kupiłam ,ale może dzisiaj to zrobię.

Bożenko,pogoda taka zmienna ,nie jest to dobre dla naszego zdrowia ,ale musimy to przetrzymać czosnek suszę już trzeci raz ,bo albo rozdam ,albo zużyję ;:306 ale jak on się suszy to cały dom pachnie mocno tym czosnkiem i wszyscy domownicy obowiązkowo mają czosnkową inhalację ,pozdrawiam ;:168

Aniu,ogród rośnie ,rośliny przepychają się między sobą ,żeby jak najlepiej się pokazać ,na rabatach robi się gąszcz,myślę ,ze i Twoje się ogarną i urosną na piękne krzaczki ,podsypuj je co roku korą i podlewaj środkami do rododendronów i azalii i będzie dobrze ,miło ,że ogród się podoba ,pozdrawiam ;:168
Awatar użytkownika
Bazyla
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lut 2017, o 20:44
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Martuś kolejna porcja pięknych widoków z Twojego ogrodu ;:oj a to cudeńko https://www.fotosik.pl/zdjecie/1e3df756762077e1 jest przeurocze.

Wypiekami jak zwykle kusisz, z Twoja spiżarnia to wzór godny naśladowania.

Czym bliżej wiosny tym bardziej już przebierami rączkami i nóżkami żeby wystartować do tych naszych ogrodów. Ja byłam wczoraj na działeczce i chociaż na części leży jeszcze śnieg, to na pozostałych kawałkach cebulowe wystawiają już swoje łebki :tan.
Idzie wiosna, idzie wiosna .

Dobrego tygodnia i zdrówka życzę ;:168
Życie jest zbyt krótkie, żeby się na nie obrażać
Beata
Bazylowo
Awatar użytkownika
Krychna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 mar 2010, o 19:27

Post »

:wit Martusiu

Nadrabiam zaległości i wędruje po Twoim pięknym ogrodzie, krętymi ścieżkami. Cudowne Azalie i Rododendrony ;:138

Miejsce ze stoliczkiem z baldachimami urocze, ach niech ta zima już się kończy, tęskno do zieleni i kwiatuszków, czytam że umilasz sobie czas pieczeniem bułeczek, pracowita z Ciebie kobitka, ja mam tydzień urlopu więc i na FO czas aby odwiedzić znajome i lubiane wątki. Pozdrawiam bardzo serdecznie i życzę cieplejszych dni na prace ogrodowe, u mnie dziś śnieg pada cały dzień ;:196
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Ja tu nie powinnam wchodzić
Przecież od razu człowieka dół dopada jaki to leń z niego. Żadnych wypieków, przetworów, mięsiw.
Ale i tak będę przychodziła, bo uwielbiam Twój ogród
Wychodzi na to, że jednak niepotrzebnie róże obsypywałaś. Ja tam wróżę że zimy nie będzie.
Gorzej, bo na przełomie kwietnia i maja ma za to być zimno.
Ciekawe, czy sie sprawdzi
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witam w zimowy dzień ,jak wstałam to już było bialutko i tak zostało do wieczoru ,chociaż drogi były dobre ,bo trochę musiałam pojeździć i pozałatwiać różne zaległości ,tak się zasiedziałam w domku ,że nawet potrzebnych lekarstw mi brakło,w ogrodzie nic nie robiłam bo bardzo zimny wiatr wiał ,więc pojechałam też na kawkę do koleżanki i tak na niczym przeleciał dzionek ,chociaż pyszny obiadek zdążyłam zrobić ,taki śląski ,kluski śląskie ,bitki wołowe i kapusta modra była ,no i rosół z wiejskiej kury z makaronem ,jak zima to bawię się jedzeniem ,a jak będzie cieplej to zabawię się ogrodem :uszy

Beatko,jak oglądam te zdjęcia to jakoś nie pamiętam ,że tak było,czy tego się tak nie widzi bo ciągle się człowiek spieszy ,ale cieszę się ,że się podoba ,też mi spieszno do ogrodu ale jeszcze poczekajmy,u mnie też cebulowe wychylają się z ziemi ,pracy w ogrodzie mam mnóstwo ,też obeszłam ogród i aż mnie poraził ogrom tego co trzeba zrobić ,pozdrawiam ,zdróweczka i siły życzę ;:196

Krysiu,witaj jak miło ,że spacerujesz ,troszkę znasz ten ogród to i zgubić się trudno,nad tym placykiem zawiesiłam takie byle jakie żagielki ,żeby było troszkę cienia i nawet to jakoś wygląda ,a teraz zabrałam się za gotowanie i pieczenie ,bo to taka moja druga pasja ,ale w sezonie ogrodowania nie mam na to czasu,fajnie ,że wpadłaś odwiedzić mój ogród,mam nadzieję ,że w sezonie znowu do mnie zaglądniesz ,pozdrawiam ;:196

Gosiu,no co Ty ,jaki leń ,dużo pracujesz i też musisz odpocząć ,przychodź zawsze ,bo miejsca w ogrodzie dużo ,ja teraz bardziej w kuchni siedzę ,bo leżeć nie umiem i jak czasu mi zostanie to pichcę i wymyślam ,też lubię to robić ,róże nie wszystkie obsypałam ,coś jeszcze zostało ,ale mi się nie chce już nic robić z nimi ,a Ty w ogóle nie obsypałaś ? Może u Ciebie cieplej,ale ja mam zimny klimat i chyba by się przydało to dokończyć ,pozdrawiam ;:168
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Zapraszam moi mili na kolejny spacerek ,śnieg za oknem ,więc pocieszmy się zielenią .Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
lanceta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 wrz 2010, o 19:39

Post »

Marto, widoki "ku pokrzepieniu serc " - w obecnym okresie pożądane i zalecane :wink:
Awatar użytkownika
duju
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2008, o 12:31

Post »

Ślicznie, tym bardziej, że w nocy poprószył śnieg, a teraz leje deszcz. Nadzieja w tym, że na przyszły tydzień ma już być od 10stopni. Biały irys na końcu ;:167
Pozdrawiam - Justyna
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Martusiu śnieg masz za oknem, to chociaż biało, na kolory popatrzymy we wspomnieniach i fajnie, a u nas ciągle szaro i buro, słonko czasem przez chmury przedziera ale sił chyba nie ma jeszcze, ale wiesz już jak ptaki radośnie ćwierkają, aż miło posłuchać. Spacerek i ja sobie zrobiłam, tak pieknie i kolorowo u Ciebie ;:215
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Martuś czarujesz mnie tymi kwasolubami...oj czarujesz :uszy A to zdjęcie https://www.fotosik.pl/zdjecie/14e0c3046e38b5e0 jakby u mnie w ogrodzie było robione, bo brzozy mam co prawda u sąsiada (u siebie też) ale trudno tym cudnym orlikom zrobić dobre zdjęcie :D
Ja też mam zimę od nowa i śnieg i mróz...no trudno za to przebieram w nasionkach i już myślałam że wybrałam, ale ktoś zamieszał i trzeba będzie zmienić. Od poniedziałku zaczynam 2 tygodnie rehabilitacji więc chyba spotkamy się na wiosnę :D Pozdrawiam i Obrazek
Awatar użytkownika
pela11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2015, o 00:21

Post »

Martuniu , pogoda dzisiaj była fatalna , wiało i lało a ja z mamą po lekarzach , po drodze złapałam gdzieś katar i jestem niestety pociągająca . Na zdjęciu pod czosnkami jest spora niebieska roślinka , wygląda mi na orlika , ale może się mylę ?Też uważam , że rodki i azalie wiosną są niezastąpione .
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”