Witam wszystkich gorąco ,wiosna czai się za rogiem ,ale ma podobno jeszcze zima powrócić ,wczoraj cudowne ciepło i słoneczko ,dzisiaj buro ,ciemno i pada deszczyk ,a ciemnica taka jakby noc nadchodziła i trzeba świecić światło,w ogrodzie wychodzą nieśmiało wiosenne ,wczoraj obeszłam ,nawet oczar zaczyna pokazywać kolorek ,to już niedługo wiosna .
Maryniu,fajnie,że przyszłaś na spacerek ,bo miło jak podoba sie ten ogród,jeszcze może nie haruję

ale po troszkę coś robię ,chociaż ostatnio obeszłam cały ogród i stwierdziłam ,że dużo mam w nim pracy i trudno będzie to wszystko zrobić ,pozdrawiam
Marysiu,troszkę działam w ogrodzie ,ale pracy w nim tyle ,że nie wiem jak to ogarnę ,musimy sie jeszcze uzbroić w cierpliwość co do wiosny ,zbliża się ,ale tak szybko i dobrze nie będzie ,nie muszę zapisywać co komu daję ,bo zawsze wiem ,że moje roślinki idą pod bardzo dobrą opiekę i żadna krzywda im nie grozi ,pozdrawiam i dobrego tygodnia życzę
Iwonko, nie wiem czy Marysia ma taką samą odmianę jak ja ,mój jest wysoki naokoło 180 cm ,uważaj na siebie ,bo wszędzie można sobie narobić szkody ,jeden moment nieuwagi i problem gotowy ,pozdrawiam i zdrówka życzę
Anetko,witaj zdrowiej kochana i do końca wyleż tą grypę ,żeby się nie wróciła a przy okazji nie marnujesz czasu ,bo wybierasz roślinki do ogrodu ,ależ my mamy zajęcia z naszymi ogrodami no i planów za którymi zdążyć nie możemy ,ale to powoduje ,że co roku bardzo sie rozwijamy i nasze ogrody pięknieją ,bułeczki bardzo proste i szybkie w wykonaniu,a przepis mam od Elżuni Pela 11 w Kogel mogel na stronie 6 pozdrawiam i zdrówka życzę

,ziemi do siania jeszcze nie kupiłam ,ale może dzisiaj to zrobię.
Bożenko,pogoda taka zmienna ,nie jest to dobre dla naszego zdrowia ,ale musimy to przetrzymać czosnek suszę już trzeci raz ,bo albo rozdam ,albo zużyję

ale jak on się suszy to cały dom pachnie mocno tym czosnkiem i wszyscy domownicy obowiązkowo mają czosnkową inhalację ,pozdrawiam
Aniu,ogród rośnie ,rośliny przepychają się między sobą ,żeby jak najlepiej się pokazać ,na rabatach robi się gąszcz,myślę ,ze i Twoje się ogarną i urosną na piękne krzaczki ,podsypuj je co roku korą i podlewaj środkami do rododendronów i azalii i będzie dobrze ,miło ,że ogród się podoba ,pozdrawiam