Lobelia Cz. 1

Tulipany, krokusy, narcyzy, lilie, dalie, begonie, irysy, kanny, bratki, maciejki, ...
Zablokowany
danutka1
200p
200p
Od: 3 lut 2013, o 20:43
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Lobelia

Post »

o rany jakie duże to ja siałam tydzień wcześniej mi mam mizerne
Awatar użytkownika
groch8888
100p
100p
Od: 24 lut 2012, o 09:58

Post »

Iwonko, cierpliwie czekamy na słoneczko a wtedy wszystko ruszy i Twoje lobelki też :)
Pozdrawiam Veronica
fiwonka

Post »

Dziękuję za odpowiedź ;:196 W sumie to ja trochę w gorącej wodzie jestem kąpana i chciałabym mieć wszystko na już :oops: Początkowo miałam je na strychu, ale trochę za mało światła miały. Od soboty są w sypialni, ale właśnie... brak słoneczka :? to cierpliwie teraz czekamy na ;:3
deszczowymaj
200p
200p
Od: 9 sty 2013, o 21:42

Post »

fiwonka pisze:Dziękuję za odpowiedź ;:196 W sumie to ja trochę w gorącej wodzie jestem kąpana i chciałabym mieć wszystko na już :oops: Początkowo miałam je na strychu, ale trochę za mało światła miały. Od soboty są w sypialni, ale właśnie... brak słoneczka :? to cierpliwie teraz czekamy na ;:3

Bardzo ładne dorodne okazy ;:138
Moje są w ziemi od pięciu dni i już widać malutkie białe kropeczki.. czyli kiełkują :tan
Joanna
Awatar użytkownika
MagaAga
50p
50p
Od: 27 cze 2012, o 22:50
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

:wit

Moje lobelie posiane 14 lutego

W okrągłych pojemnikach są fioletowe

Obrazek

Uploaded with ImageShack.us

Obrazek

Natomiast w niebieskim posiana różowa,która jak widać jest dużo z tyłu za fioletowymi.

Obrazek

Po lewej na spodeczkach poziomki i 3 potencjalne truskawki :tan
pozdrawiam, Agnieszka
fiwonka

Post »

Aguś, Twoje lobelie są śliczne ;:oj moje strasznie się powyciągały i nawet liścienie nie chcą specjalnie się rozwinąć :evil:
deszczowymaj
200p
200p

Post »

Aguśjakim sposobem podlewasz swoje lobelki :?: zraszasz czy po brzeszkach pojemników :?:
Bo tak się zastanawiam nad swoimi,jak już bardziej wyciągną szyjki to czym by je tu (chlapnąć)
Mój zraszacz to ma niezłe siknięcie :lol: i nie wiem czy by ich nie wymordował :roll:
Joanna
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
beatas22
100p
100p
Od: 9 kwie 2012, o 20:15

Post »

Joasiu staraj się zraszać z większej odległości
Pozdrawiam, Beata
Awatar użytkownika
biedronka52
50p
50p
Od: 2 lip 2011, o 18:36

Post »

Witajcie!
Ja w sprawie moich lobelek,zasiałam 13 lutego na głębokiej tacce ,przykryłam folia i położyłam na grzejnikach,i wtedy przyplątała mi sie grypa-zupełnie zapomniałam o nich.Dwa dni temu odkrywam
a tam las cieniutkich jak igła roślinek ale b białych bo bez świała-postawiłam na południowym oknie część się zazieleniła ale reszta to wsiąkła w tą ziemię.Poradzcie czy to wyrzucić i siać od nowa czy jest jeszcze szansa,że one wyjdą z tej ziemi? :( .Wanda.
Awatar użytkownika
MagaAga
50p
50p

Post »

deszczowymaj pisze:Aguśjakim sposobem podlewasz swoje lobelki :?: zraszasz czy po brzeszkach pojemników :?:
Bo tak się zastanawiam nad swoimi,jak już bardziej wyciągną szyjki to czym by je tu (chlapnąć)
Mój zraszacz to ma niezłe siknięcie :lol: i nie wiem czy by ich nie wymordował :roll:

Deszczowymaj zraszam i stoją na wschodnim oknie.Na początku były zraszane i praktycznie pod workiem foliowym.

W dzień wietrzenie,na noc worek.

Jak masz jakiś zwykły zraszacz po płynie do okien to on też się sprawdzi,tylko trzeba go dobrze wypłukać.

I tak jak pisze beatas22 z dalszej odległości wychodzi mgiełka.

Posiałam jeszcze gazanie i nie zgadniecie gdzie stoi...na satelicie :;230 :;230 :;230 tam ma cieplutko w nóżki i wilgotno w główkę :;230 :;230 :;230
pozdrawiam, Agnieszka
deszczowymaj
200p
200p

Post »

Świetny pomysł z tym zraszaczem po płynie,on faktycznie robi delikatną mgiełkę(im lepsza firma tym lepsza mgiełka) :lol:
Czemu sama na to nie wpadłam ;:223
Ślicznie dziękuję ;:196
Joanna
Awatar użytkownika
MagaAga
50p
50p

Post »

Takie zraszacze są super też do oprysków bo nie trzeba "brudzić" zraszacz głównego.
Zawsze można mieć kilka do różnych celów- na różne opryski i jak się zepsuje to myk do sklepu po płyn i zraszacz już jest :tan

Ja mam jeszcze do wysiania lobelię zwisającą,ale czekam na dni kwiatowe czyli za dwa dni pełną parą polecę.
Ciekawe jak zwisająca,czy też tak ładnie wzejdzie jak ta zwykła...

Miałam nic nie siać ale człowiek tak stęskniony za działką że nie wytrzymałam i nakupiłam tych wszystkich nasionek :uszy - tylko gdzie to wszystko trzymać nim trafi na działeczkę ;:219
pozdrawiam, Agnieszka
Awatar użytkownika
lemka77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 cze 2009, o 14:52

Post »

Mi zwisająca pięknie wzeszła. Jutro biorę się za pikowanie zwykłej i zwisającej. Muszę je jakoś porodzielać na mniejsze kępki. Mam nadzieję, że dużo nie polegnie podczas rozsadzania:roll:
Pozdrawiam Ida
Awatar użytkownika
MagaAga
50p
50p

Post »

Bardzo podoba mi się ta zwisająca,mam zamiar obsadzić nią okna od zewnątrz - tylko coś do towarzystwa muszę upatrzeć dla niej.
W ogóle to czy ona zniesie brak słonka od 12 do wieczora w porze letniej?
Jak by zniosła to chciała bym poszukać jeszcze różowej i może białej ale w ogrodniczych widziałam tylko fioletową.
pozdrawiam, Agnieszka
danutka1
200p
200p
Od: 3 lut 2013, o 20:43

Post »

w zeszłym roku miałam właśnie w takim miejscu i pięknie kwitła
Zablokowany

Wróć do „Rośliny CEBULOWE i jednoroczne”