Mój wymarzony ogród - czyli przygody Mariusza z działką.

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
MarSz
500p
500p
Od: 27 sie 2015, o 13:07
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Mój wymarzony ogród - czyli przygody Mariusza z działką.

Post »

Wystawiłeś już kokony? U mnie to się ciągle odwleka bo nie mam czasu i obawiam się, że mogą się spóźnić z wydaniem.
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Mariuszu działki są w zacisznych miejscach i na ogół w miastach a ogrody w polu w przestrzeni inaczej znosi przeciwności pogodowe :D W wielu miastach tworzy się łączki krokusowe....są śliczne ;:167 A murarki mają wypasione wille :D
Awatar użytkownika
julcia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 maja 2011, o 08:26

Post »

Mariuszu cudne pszczółkowe domki, chyba swoich nie pokaże :oops: mam tylko jedno usprawiedliwienie ze własnymi rękami zrobione :wit
Śliczne łany krokusów dla spragnionych wiosny mieszczuchów cieszą po zimie wszystkich. Mamy jednak to szczęście ze mamy kawałek swoich ogrodów i tam możemy wypatrywać wiosny.
Pogodnych i Wesołych Swiąt ;:168
Pozdrawiam Julia
Moje zielone zakręcenie
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35

Post »

To już nie są domki, to regularna sieć hoteli dla owadów ;:138 Twoje pszczółki będą sobie teraz mogły zwiększyć metraż ;:306 Już też zawieźliśmy nowe rurki na działkę, ale domek mam ten sam. Świetnie wyglądają takie łączki krokusów ;:oj Próbowałam kiedyś u siebie na trawniku, ale po kilku latach ginęły. Może te botaniczne miałyby większą szansę?
Spokojnych świąt ;:196
Awatar użytkownika
TROJA
500p
500p
Od: 6 kwie 2017, o 09:21

Post »

Taka łączka krokusowa super wygląda, miałam zamiar wsadzić krokusy w trawnik ale zawsze jakoś tylko w planach to pozostaje, chyba czas będzie w końcu to zrealizować bo widok jest niesamowity. A domki dla owadów masz super ;:138
Pozdrawiam Ania
Mój ogród http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=100470" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje nadwyżki viewtopic.php?f=11&t=117198" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
AGA Z
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 paź 2009, o 11:20

Post »

Domki wyglądają na luksusowe. :D

W Łodzi obok Hali Sportowej rośnie łan Cebulic.
Wszystkie trawniki są niebieskie, dosłownie prawie trawy nie widać. Widok nieziemski, gdzieś miałam fotkę, ale nie mogę znaleźć.
Akurat na czas kwitnienia odbywa się przed HS kiermasz roślin. Nieraz jest więcej osób podziwiających niebieskie dywany, niż na kiermaszu.
Pozdrawiam Agnieszka
Spis treści
Awatar użytkownika
Bazyla
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lut 2017, o 20:44

Post »

Mariusz wielki ;:180 za wielkie domki dla owadów ;:215

Krokusowy kobierzec cieszy oko ;:108

Czekam na kolejne foto-info, pozdrawiam

Życzę zdrowych, spokojnych Świąt i wiosennego ciepła :wit
Życie jest zbyt krótkie, żeby się na nie obrażać
Beata
Bazylowo
Awatar użytkownika
Alicja125
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 gru 2015, o 00:46
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Mariusz ;:180 szacun za domki. Roboty sporo na działce, trzeba poczekać. Zdrowych spokojnych świąt :) Pozdrawiam
Pozdrawiam Alicja
Ogrodnictwo to nauka, nauka, nauka. Na tym właśnie polega zabawa. Cały czas się uczysz!
Działeczka ROD- zielony domek cz 2 ,Moje kwiaty,
Awatar użytkownika
silversnow
500p
500p
Od: 30 maja 2016, o 23:45
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Mariuszu to będzie małe osiedle dla pszczół i innych owadów. Prześliczne domki.Bardzo dozo robisz na działce.. Sporo takiej majsterko- technicznej pracy i za to Cię podziwiam Plus tyle masz siewek . Krokusy super wyglądają na takiej łączce. Życzę Ci spokojnych, zdrowych świat i piękniej, kolorowej wiosny po nich
Awatar użytkownika
maniolek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 gru 2016, o 17:45

Post »

Witam wszystkich w te sobotnie popołudnie :) Święta na wyciągnięcie ręki, pogoda za oknem ponura, tylko czekać kiedy deszcz spadnie, na działce praktycznie wszystko jakby w miejscu stało i nic się prawie nie zmienia :) Byłem 2 dni temu kontrolnie i dzisiaj :) Poniżej zdjęcia z czwartku :) W większości krokusy pozamykane, gdyż słonka brak ;:3

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Mariusz niestety słońce krokusom i nam by się bardzo przydało. ;:108 Od razu pojawia się napęd do pracy, jak zaświeci w oczy. Domki dla owadów piękne zbudowałeś. ;:138 Mój jeden postawił M za garażem, żeby był w zacisznym miejscu, ale chyba owadom sie to nie spodobało. ;:306
Tulipanom wystarczy kilka dni i pokażą pąki. Moje donicowe po trzech dniach ciepła, już zapączkowane.
Masz teraz masę pracy, niech chociaż święta upłyną spokojnie. Ciepła i słońca życzę. ;:168
Awatar użytkownika
maniolek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jadziu [JAKUCH] no ja jak na razie rurki mam schowane, bo chcę żeby moje murarki najpierw zasiedlały "sztuczny" domek :) zobaczymy co mi z tego eksperymentu wyjdzie :)

Piotrek [buum] ja też wszystko na po świętach mam odłożone, roślinki na balkonie czekają na wsadzenie, zobaczymy co z tego wyjdzie :)

Marcin [MarSz] część kokonów już wystawiłem, część czeka jeszcze w lodówce, w tym roku mam 2 razy tyle co w tamtym ,ciekawe jak to będzie :) jak na razie pogoda nie sprzyja wygryzaniu

Marysiu [Maska] chciałem u siebie takie krokusowe szaleństwo na trawniku zrobić, ale nie wiem czy później nie byłby problem z koszeniem trawy, zanim by się wszystkie krokusy pochowały hihi :)

Julia [Julcia1]
nie ma się co wstydzić :) ja jeden kupiłem a drugi przystosowałem do moich pszczółek :) zobaczymy czy im się spodoba :)

Iwonka [Iwonka1]
hmmm botaniczne powiadasz, musiałbym poczytać :) bo też chciałem taką łąkę mieć, ale jakoś mi nie wyszło, teraz wszystkie te cebulki chyba jakieś słabsze robią...

Aniu [TROJA] na żywo ten widok był jeszcze lepszy :) zdjęcia nie oddały efektu :)

Agnieszko [AGA Z] no nie dziwię się, taki efekt kwiecia to super się ogląda :)

Beatko [Bazyla]
nie ma za bardzo co pokazywać, bo ciągle to samo hihi :) słońca brak i nic nie chce wychodzić :)

Alicjo [Alicja125]
dziękuję, ano musimy czekać, ja nie wiem jak ja się w tym roku wyrobię z czasem :)

Olu [silversnow]
dziękuję za miłe słowa :)

Soniu [cyma2704] domek najlepiej żeby był skierowany na południowy zachód, lub południowy wschód :) żeby słonko też dochodziło, wtedy nie pada im na słomki i wiatr nie wieje :) pracy sporo czeka, ale jeszcze jestem optymistycznie nastawiony hihi :)
Awatar użytkownika
maniolek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

No a teraz zdjęcia z dzisiaj :) za dużo się nie zmieniło, może tylko krokusiki troszku większe hihi

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Moi Kochani Wszystkim odwiedzającym mój skromny wątek, chciałbym życzyć wszystkiego dobrego w te Święta, oby Wszystkim nam dopisało zdrowie i szczęście, a sezon był owocny i przynosił same korzyści ;:4 Wesołych Świąt Wielkanocnych ;:3 ;:4 ;:3

Obrazek
Awatar użytkownika
buum
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2015, o 17:43
Kontakt:

Post »

Mariusz długo na deszcz nie musiałeś czekać :D A słoneczka od wtorku nie zabraknie a do tego bardzo fajnie wartości na termometrach będą :D Wiosenka tuż tuż. Ja dziś też byłem na działce. Ale deszcz mnie przegonił i musiałem wracać. Po świętach jadę działać ;:333
Wesołych Świąt !!! ;:1 ;:1 ;:1
Moja działka mój raj :) Pozdrawiam Piotrek ;:163
Moja działeczka cz1.
Moja działeczka cz2.
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Mariuszu Tobie również radosnych Świat a w ogródku sporo już się pokazuje cebulowych tak jak u mnie
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”