Jesień życia wśród kwiatów,zwierząt i ptaków cz. 6

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
stasia_ogrod
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2011, o 16:48
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Jesień życia wśród kwiatów,zwierząt i ptaków cz. 6

Post »

Lucynko, piękne róże dorwałaś, oby zgadzały się z obrazkiem i pierwiosneczek zjawiskowy. ;:138 ;:138
Miałaś nosa, żeby na czas uporać się z ziemiórkami, teraz wszystko będzie spokojnie rosło a Ty zajmiesz się ważniejszymi sprawami.
Wszak działkowe głodomory teraz to Ciebie będą wypatrywać, no i musisz zdać bieżącą relację eMowi, żeby się nie zamartwiał o swoich pupili.
Dołączam do grona kciukotrzymaczy, ;:215 ;:215 będzie dobrze, bo nie ma innej opcji. ;:108
Pozdrów eMa i mamę, życzę szybkiego powrotu do zdrowia a Tobie sił by podołać wszystkim obowiązkom. ;:167 ;:196 ;:168
Awatar użytkownika
klarag
500p
500p
Od: 13 lut 2014, o 23:36
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Lucynko już piękna wiosna u Ciebie. U mnie jeszcze brak kolorków.
Ogród pełen pięknych kwiatów i roślin- to marzenie, które zamierzam spełnić
A w planach był tylko trawnik...
Kasia
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witajcie!
Ostatni dzień zimy dobiega swego kresu. Oby pierwszy wiosenny objawił się prawdziwie piękną pogodą.
Zostawiłam M w szpitalu i jestem w domu sama ze swoimi zwierzakami i sieweczkami.
Szczerze mówiąc, to nic mi się nie chce, ale przecież nie ma innej opcji, jak zebrać się w sobie i stawić czoło obowiązkom.
Jak to mówią: "Wiśta wio i do przodu!"

Tereniu [TerDob] - taka piękna ta moja wiosna to jeszcze nie jest, raczej namiastka wiosny, ale za miłe słowa ;:180 Także w imieniu moich nowo zakupionych różyczek.
Chciałabym, by ten pierwiosnek powtórzył kolor kwiatów.
Wzajemnie pozdrawiam cieplutko wraz z życzeniem wiosennego słonka. ;:196

Alicjo - wczoraj nawet z pieskiem mieliśmy problem. Wiatr gwizdał w rozszczelnionych okanach i Mikrus bał się wyjść z domu.
Podobają mi się te różyczki na obrazkach, a jak zakwitną... się okaże.
Dziękuję i wzajemnie życzę wszystkiego co najlepsze. ;:196

Julio - o matko i córko! ;:202 Co Ciebie poniosło na działkę w taką pogodę?!
Jakoś słabo latają różyczki w Twojej B... W mojej wpadają do koszyka parami. :;230
Dziękuję za kciuki, przydadzą się. ;:196

Tereniu [tencia] - ojej, ja żadnych warzywek jeszcze nie siałam i raczej nieprędko posieję. Nawet rabatek nie mam przygotowanych, a tunel zawalony różnymi gratami, bo M przygotowywał grunt pod budowę nowego domku, który w tym roku i tak nie stanie.
Okazuje się, że nie zawsze doceniamy własny wysiłek. Sporo roślinek masz wysianych i popikowanych, a i na działce robota wrze. ;:63
Dziękuję i zdrówka życzę wzajemnie. ;:167

Iwonko1 - to jest nas trzy posiadaczki takiej samej różyczki. ;:333
Kolorami cieszą u mnie najstarsze krokusiki, którym szczypiorki ledwo nad ziemię wystają, a kwiatki do słoneczka się rwą.
Bardzo dziękuję za kciuki. Ogromnie się przydadzą. ;:196

Iwciu - cóż, moja silna wola znowu gdzieś sobie przysnęła. ;:306
U nas takie uroczystości mają miejsce w maju. Co prawda też nie zawsze trafia się pogodny dzień, ale jednak zielono i cieplej jest.
Za kciuki serdeczne dzięki, wiadomo: przydadzą się. ;:196

Soniu - dziękuję, kochana ;:196 i Tobie też dużo zdrówka życzę.
Dwa lata temu moje sieweczki też zaatakowały ziemiórki, ale szybko dały się wyeliminować. W tym roku była ich istna plaga, co zmusiło mnie do wymiany całego podłoża.
Myślę sobie, że jak sąsiedzi wezmą się do roboty, to wstydzić będę się ja.
Moje róże przeżyły zimę w niezłej kondycji, a tak się o nie bałam....
Dziękuję i wzajemnie wiosną życzę prawdziwie wiosennej pogody. ;:167

Gosiu [Margo2] - kiedy Ty masz w ogrodzie pracować? Wieczorem? Po powrocie do domu?
Dasz radę, gdy tylko dni się wydłużą. ;:63 Już za tydzień o całą godzinę popołudnia będą dłuższe.
Napisałam Ci na PW, ale powtórzę. Te pierwiosnki są późne. Moje też jeszcze nie pokazały się nad ziemią.
Czekaj więc cierpliwie.

Basiu [apus] - wydaje mi się, że w B...po raz pierwszy podają nazwy odmianowe róż.
Szczerze mówiąc, zachwyca mnie każda różyczka, ale nie ukrywam, że też mam swoje ulubione. ;:303

Danusiu [danuta z] - cieszę się, że udało Ci się kupić ładne i dodatkowo zimujące w gruncie hortensje. No i ostróżki też gratuluję. Mnie one nie lubią. Ostróżki znaczy.
A grasz w totolotka? Bo jeśli nie grasz, to jasne, że nie wygrasz. ;:306

Stasiu - muszą być takie jak na obrazku! Nie ma innej opcji! ;:185
Trochę więcej obowiązków na moją głowę spadło, fakt, ale nie po raz pierwszy jestem w takiej sytuacji, z tą różnicą, że teraz jestem o 12 lat starsza i nikt z nami nie mieszka. Ale dam radę. ;:333
Za kciuki i wszystkie dobre fluidy dziękuję, ;:196 musi być dobrze.
Pozdrówki oczywiście zostaną przekazane.

Kasiu [klarag] - jakieś takie rachityczne kolorki się pokazały, a marzą mi się wszystkie wiosenne barwy!
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Awatar użytkownika
apus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 kwie 2007, o 21:57

Post »

Lucynko, sił dużo Ci życzę! I dobrze by było, żebyś właśnie czymś się zajęła, wtedy myśli są zajęte. ;:168
A jutro uwijemy Marzannę i pójdziemy ją utopić, tak jak Ty mam nadzieję że wraz z jutrzejszym dniem przyjdzie do nas Wiosna, ta prawdziwa. ;:3
Pozdrawiam, Basia.
viewtopic.php?f=2&t=117468
Awatar użytkownika
julcia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 maja 2011, o 08:26

Post »

Lucynko życzę ci na jutro słoneczka , może wybierzesz się na działkę popracować i oderwać myśli ;:168
Po zabiegu małżonek jeszcze zostanie w szpitalu ,czy na wyniki będzie czekać w domku?
Mam nadzieję ze będzie wszystko w porządku, niemniej kciuki trzymam ;:196
Pozdrawiam Julia
Moje zielone zakręcenie
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Lucynko witaj w niedzielę, wczoraj burza pozbawiła mnie kontaktów w Waszymi ogrodami i pasjansem na dobranoc. Jedyne co to rano obudziłam się przed budzikiem wyspana :D
A tu u Ciebie wiosna pełna gębą, nie taka nieśmiała jak u mnie. U mnie tez wiele posadzonych jesienią cebulowych nie wychodzi, wychodzą jedynie tulipany botaniczne i szczypiorki krokusowe. Więc uzbrój się w cierpliwość, bo jak innym przekwitną to nam zakwitną :D Wczoraj solidnie popracowałam o czym napisałam u siebie ale dzisiaj laba absolutna, nawet nie podlewałam nic ;:306 Jutro nowy tydzień i nowe wyzwania, pomidory trza pikować ;:306
Tobie życzę pomyślnego tygodnia i niech Ci słonko cieplutko świeci ;:196 ;:3
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

Basiu [apus] - dziękuję, kochana. ;:196
Wiem, że najlepiej nie myśleć o przykrych sprawach, myśląc o przyjemnych, ;:108 ale to takie trudne. ;:223
Niech więc ta Marzanna pogoni zimę do morza. ;:164

Julio - na działkę pójdę, oczywiście, bo tam głodne dzióbki i króliczek na mnie będą czekać.
Coś nie coś pewnie też zrobię, ale niewiele, bo w domu zostanie pies z kotem, a pieska trzeba wyprowadzić. Mikrus stary, bolą go łapki i nie chce chodzić daleko. ;:222 Potem kierunek szpital, by dopytać lekarza o szczegóły zabiegu i potrzymać M za rączkę. Wreszcie znowu dom i tak w kółko.
Po zabiegu M ma pozostać w szpitalu około czterech dni.
Dziękuję raz jeszcze za kciuki. ;:196

Marysiu [Maska] - pasjansa to Ty sobie stawiasz dla rozrywki, czy wierzysz w te .....?
Wiosna...pełną gębą... ;:306 ;:306 ;:306 U mnie? ;:306 ;:306
No wiem, że tyrałaś wczoraj jak dziki osioł, :( a myślę sobie, że korzystając z niesprzyjającej pogody, powinnaś jednak odpocząć. ;:108
Też mam jeszcze troszeczkę pikowania, ale już mi się nie chce. ;:145
Wiem, że muszę to zrobić i tak odkładam z dnia na dzień. ;:131 Za dużo kosztowało mnie przesadzanie zagrożonych roślinek. ;:223
Za dobre życzenia dziękuję ;:180 i odwzajemniam. ;:196
Pozdrawiam. Lucyna
Awatar użytkownika
ewarost
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 gru 2010, o 18:21
Kontakt:

Post »

Lucynko znowu gdzieś zgubiłam twój wątek ;:174 Ale już nadrobiłam i widzę, że u ciebie też co nieco kolorku się pokazuje i w różyczki się zaopatrzyłaś jak wiele z nas :) Co prawda prawie każda kupuje gdzie indziej... jedne bardziej markowe inne mniej, ale i tak na początku nie wiadomo co z tego wyrośnie ;:108 ... wszystko się okaże w praktyce :) Ja kupiłam kilka w podkarpackich sadach, posadziłam i będę czekać ;:65 Na Twoich to choć fotki są, a ja miałam tylko karteczki ;:306 po cichu ci powiem ,że pikowanie to tez nie jest moje ulubione zajęcie :oops: Słonecznego początku wiosny ;:3
Rajsko,wiejsko,sielsko...II
Rajsko, wiejsko, sielsko...
Chwytaj chwilę, bo tak naprawdę to istnieje tylko ona. Ewa
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Luciu, ale to nie ma nic wspólnego z wiarą to chodzi o przewietrzenie umysłu przed snem! To są raczej takie gry logiczne a nie wróżby :;230 :;230 np taki http://www.gry.pl/gra/four-fourteen !

Dobrej nocy ;:19 ;:196
Posyłam dobre fluidy i czekam na dobre wiadomości. Zdrowia M i Tobie też ;:167
Awatar użytkownika
klarag
500p
500p
Od: 13 lut 2014, o 23:36
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Lucynko dołączam się w kciukach za Twojego M, ale i za Ciebie też. Bo teraz na głowie masz i dom, i menażerię, i jeszcze M w szpitalu to siły i hartu ducha potrzeba. Dobrze, że masz odskocznię na parapecie- zielone uspokaja :)
Ogród pełen pięknych kwiatów i roślin- to marzenie, które zamierzam spełnić
A w planach był tylko trawnik...
Kasia
danuta z
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 cze 2011, o 11:58

Post »

Gram, gram i w totolotka i w zielone. Ostatnio wygrałam aż 24,-zł. To był chyba cud.
To dobrze,że męża potrzymają po zabiegu 4 dni bo raczej starają się długo nie trzymać.
Trzymaj się ciepło. ;:167
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Witaj Lucynko. Trzymam kciuki za Twojego eMa i dużo zdrówka Wam życzę ;:196 . Teraz musisz być silna i opiekować się domem i zwierzętami ;:108 . Wszystko będzie dobrze ;:168 . Pozdrawiam i słoneczka życzę :wit .
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

:wit Witam wszystkich cieplutko.
Jestem dzisiaj porządnie zakręcona. Cały dzień jak w karuzeli. Przed chwilą wróciłam z przedostatniego spaceru z pieskiem (znowu deszcz) i postanowiłam choć trochę czasu poświęcić ulubionej rozrywce.

Naturalnie pierwszą część dnia spędziłam na działce. Niewiele tam zrobiłam, bo po deszczach znowu zrobiło się błocisko, buty wpadały na połowę swej wysokości. Nakarmiłam żywiznę, podsypałam rośliny nawozem, trochę uporządkowałam wyżej położoną rabatę, zrobiłam kilka fotek i do domu, w którym czekały dwa inne zwierzaki. ;:7

Roślinki mokre po nocnym deszczu, krokusiki skulone nawet na moment nie otworzyły swoich buziaczków.
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek Puszkinia ciągle z tą samą ilością kwiatków.

Pierwiosnki. Kiedy one zakwitną?
Obrazek

Obrazek

Obrazek Bezłodygowy coś próbuje pokazać.

Obrazek To najpóźniejszy z moich pierwiosnków. Nieprędko się wygrzebie.

ObrazekJedna z moich host.

Korony cesarskie. Na razie dwie.
Obrazek

Obrazek

Orliki. Sfotografowałam dwa, ale nasiało się ich mnóstwo.
Obrazek

Obrazek

Obrazek Ciemierniki w fazie pąków.

ObrazekZimowity ledwo widoczne.

Kapustki rozchodników.
Obrazek

Obrazek

Tulipany. Tylko te największe.
Obrazek

Obrazek

Obrazek

ObrazekSzafirek - wyszukany z nosem przy ziemi.

ObrazekŁodyżka laków widziana z góry.

ObrazekOmieg wschodni.

ObrazekChaber białawy.

ObrazekI coś, co jeszcze nie wiem, co to jest. :;230

Zaczęłam pisać o 18:20, ale musiałam przerwać, bo telefon się rozdzwonił.

Ewuniu [ewarost] - najważniejsze ze znalazłaś ;:63
W sprawie róż powiem tak: na pewno będą różyczki, a jakie... mało ważne. Wszystkie to królowe kwiatów. ;:215
Co do pikowania to zdaje się, jest nas więcej takich 'miłośniczek' tego zajęcia. ;:306
Za słoneczko dziękuję. ;:196 Poświeciło, ale dopiero po południu, a wieczorem znowu przyszedł deszcz.
Oby nam jutro ogrzało i osuszyło ziemię.

Marysiu [Maska] - ja też sobie umysł przed snem przewietrzam. Właśnie za kilka minut takie przewietrzenie sobie zafunduję. :tan A w zasadzie to Mikrus mnie na świeże powietrze wyprowadzi i razem będziemy się wietrzyć. ;:306
Słodkich snów. ;:196

Kasiu [klarag] - dziękuję kochana. ;:196
Co do tego zielonego parapetowego, to muszę się przyznać, że w tym roku wyjątkowo słabo doglądam. ;:131 Czasami nawet nie chce mi się popatrzeć na sieweczki.

Danusiu [danuta z] - skoro grasz, to kiedyś w końcu wygrasz nieco więcej niż przysłowiową złotówkę. Oczywiście życzę Ci skumulowanej wygranej. ;:138
Staram się trzymać prosto mimo ciążąc ;:196 ych myśli. Dziękuję.

Ewelinko - bardzo serdecznie Ci dziękuję. ;:196
Wzajemnie życzę Ci samego dobra. ;:167
Pozdrawiam. Lucyna
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Lucynko witaj wieczorkiem :wit . Widzę, że przyniosłaś nam sporo ładnych i cieplutkich zdjęć ;:108 . Masz spore kępy krokusików ;:108 , u mnie puszkinia jeszcze w pąku ;:224 . Bardzo podobają mi się te pręgowane liście tulipanów ;:333 . Wiosna u Ciebie pełną gębą, jeszcze tylko niech słońce przyświeci i będzie fajnie ;:138 . Pozdrawiam ;:196 .
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06

Post »

Lucynko ile zdjęć ;:oj ;:oj ;:oj pięknie - nareszcie wiosna u Ciebie ;:138 ;:138
U mnie jeszcze cisza , coś tam powolutku się pokazuje ale jeszcze .
Pozdrawiam serdecznie i dużo zdrówka dla Ciebie i męża ;:4 ;:196
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”