Ogród Biedronki641 cz.5

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Biedronka641
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 cze 2012, o 17:17
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogród Biedronki641 cz.5

Post »

Aniu coś mnie nachodzi na wariegatki.Przybyło dwie.Pierwsza to Lepnica nadmorska Druett's Wariegata a druga to niska na 10 cm trawka Atrophodium Candidum

Soniu te jeżówki ładnie wystartowały i już kwitną ale nie wszystkie są takie. Mam takie karłowe jakieś i liche też. Ja już nie chcę upałów.Wszystko mi uschnie.

Obrazek

Obrazek

Wiązówka pełna

Obrazek[/URL

[url=https://imageshack.com/i/pm3uCPIij]Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Kielisznik ma dużo pąków w tym roku.

Obrazek

[URL=https://imageshack.com/i/pm343sYqj]Obrazek[/URL

A tej zarazy to nie da się pozbyć.Już ją widzę w rożnych miejscach.
Awatar użytkownika
TROJA
500p
500p
Od: 6 kwie 2017, o 09:21
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Ja variegatki zawsze lubiłam, bo nie muszą kwitnąć by wyglądać ładnie. Ostatnio dokupiłam iryski i floksy variegata :wink: No i nadal poluję na variegatki.
Pozdrawiam Ania
Mój ogród http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=100470" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje nadwyżki viewtopic.php?f=11&t=117198" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Witaj :wit . Dokładnie tak upał i susza. Dzisiaj u mnie wyjątkowo upalnie ;:oj . Mimo aktualnej pogody Twój ogród wygląda cudnie ;:333 . Rośliny jakby nie interesowały się tym upałem i suszą ;:224 . Bardzo ładna ta pasiasta trawka i jarzmianki ślicznie się prezentują ;:333 . Takie jeżówki już Ci kwitną ;:oj ?? Szybkie są, mi zakwitła tylko zwykła purpurowa a odmianowe jeszcze daleko w tyle. Pozdrawiam i udanej niedzieli życzę a najlepiej jeszcze deszczyku w nocy ;:108 .
Awatar użytkownika
Biedronka641
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu irysa miałam ale zanikł.Za to mam parę innych. Może później zrobię im fotki. ;:108 Jak się nam rozrosną to może się powymieniamy.

Ewelina Kwiaty omdlewają, liście podsuszone. Tragedia. Staram się nie pokazywać ale jak tak dalej będzie to zacznę, bo tylko to mi pozostanie. Czekam do wieczora i muszę podlać wszystko. A WARZYWA TEŻ BIEDNE .Mam 5 szt pietruszki na dwóch rządkach. Jeszcze tak nigdy nie miałam.

Wszystkim forumowiczom oczekującym na długo wyczekiwany deszcz życzę,by w końcu nam podlał ogrody.

Obrazek[/URL

[URL=https://imageshack.com/i/pmJpJc1Fj]Obrazek[/URL

Trojeść bulwiasta

[url=https://imageshack.com/i/pmBr6T93j]Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Aniu Troja mam jeszcze

Obrazek[/URL

liliowiec

[url=https://imageshack.com/i/poqPR7inj]Obrazek

Odętka

Obrazek

Wiązówka

Obrazek

Rozchodnik

Obrazek

Aster shogun

Obrazek

Niskie nn
Awatar użytkownika
TROJA
500p
500p

Post »

Alu iryski variegatki mam trzy różne gatunki, z jednego właśnie zrobiłam sadzonki, floksy trzy gatunki ale jeszcze młode bo świeżo kupione, rozchodniki też są trzy różne gatunki, liliowca variegate też mam. Jeszcze jakieś variegatki by się znalazły :wink: A co do wymiany to bardzo chętnie, bo ciężko coś ciekawego kupić, a zachcianki rosną.
Pozdrawiam Ania
Mój ogród http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=100470" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje nadwyżki viewtopic.php?f=11&t=117198" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
Biedronka641
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu Ja dopiero od zeszłego roku naszło mnie na wariegaty. Ale już wiem,że chcę ich więcej mieć w ogrodzie. To upatruj i notuj. ;:108

Obrazek

Soniu jak zaglądasz to pokazuje od Ciebie kłosowce. Urosły i zakwitną. ;:196

Obrazek
Awatar użytkownika
TROJA
500p
500p

Post »

Alu ja na variegatki zachorowałam 10 lat temu kiedy jeszcze bardzo ciężko o nie było, trochę udało mi się zgromadzić i niestety wszystko straciłam, teraz powoli odbudowuje ogród na nowo. Cały czas szukam szkółek z ciekawymi roślinami bo w sklepach ogrodniczych zwykle pospolite rośliny są, a co ciekawsze mają kosmiczne ceny. Tylko mów co Ci się podoba i jeśli da się zrobić sadzonkę to zrobię :wink:
Pozdrawiam Ania
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13

Post »

Ciekawe czy ta niby trawka przezimuje To..mała lilia nazywa się atrophodium Little lilia ..Też ją mam ale nie z ryneczku...Pan sprzedający mówił,że kwitnie różowymi małymi kwiatuszkami...zobaczymy co z niej wyrośnie...
:wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01

Post »

Alu kale kwitną albo mają już paki , są wszystkie , choć najwięcej białych , jak przekwitną zaraz je wykopie i wyrzucę

Piękny rozchodnik o zielono -białych liściach miałam nawet dzieliłam i wydawałam ale tej zimy nie wyszedł z ziemi ,piękny też aster Aster shogun pierwszy raz widzę aster z takimi liśćmi .
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Witaj :wit . Kurczę no to rzeczywiście nieciekawie :( . Po prostu na zdjęciach tego nie widać ale pewnie wybierasz te ładniejsze , to naturalne. Mam nadzieję, że deszcz szybko do Ciebie przyjdzie ;:168 . W tym tygodniu zapowiadają upał i burze. Mam nadzieję, że będzie w miarę spokojnie :roll: . Czy na jednym ze zdjęć dobrze widzę białą lawendę ?? Boska ;:oj . Pozdrawiam Ci i tego deszczu z nieba życzę ;:196 .
Awatar użytkownika
witch
1000p
1000p
Od: 9 cze 2013, o 10:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Hej Alu :wit
Kalle i u mnie już kończą. Pewnie teraz już tylko liście będą?
Czy może one powtarzają kwitnienie?

Co do pogody to jak zwykle nierówno...
U Was gorąco i sucho a u mnie codziennie raz albo więcej pada ulewny półgodzinny deszcz.
Taki, po którym ruch w naszym mieście odbywa się płynnie ;:306
Straż miejska zbiera rejestracje porwane przez wodę.
Nasz park nad rzeką to już prawie Aqua Park.
Awatar użytkownika
Biedronka641
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witam w kolejny upalny dzień a deszczu nadal nie ma.

Aniu ja już nie wiele potrzebuje ,bo i mi zaczyna brakować miejsca.

Maryniu marpa nie wiele jest informacji o zimowaniu tej trawki. Za rok się okaże. ;:108 A już ma kwiatuszka to zobaczymy na jaki kolor zakwitnie.

Gieniu a czemu białe kalie będziesz wyrzucać? Znudziły Ci się? Ten rozchodnik strasznie słabo przyrasta.Mam go 4 rok i jest prawie taki sam.Jedynie to ,że nie zginął. A to japoński aster Kalimeris '' shogun'' Nie wiem jaki będzie kwiat ale liście ma ciekawe.

Ewelina wczoraj idąc do pracy pokropiło tak ,że ksiądz w kościele lepiej i tyle.A to za mało te parę kropelek. Tak to lawenda biała zimująca. Mam sporo siewek, gdybyś chciała.

Aga kalie u mnie nadal kwitną i uprawiam je i cenię za długie kwitnienie.Na pewno
nie powtórzą kwitnienia . Jedynie co jedna cebula wydaje jeden kwiat.
Aga widzisz jedni mają za dużo deszczu a inni go pragną. Podlewam ale to nic nie daje W tym tygodniu ma być jeszcze gorze.J a wczoraj w pracy miałam w pomieszczeniu 29 stopni.

Powtórzył kwitnienie ciemiernik

Obrazek

A na potwierdzenie ,że to prawda to razem z aktualnie kwitnącym przetacznikiem.

Obrazek

Obrazek

Przybyło kwiatów na kieliszniku

Obrazek

Słoneczniczek szorstki . Lubię go ale jak się wysiewa to już nie :;230 :;230 .

Obrazek

Kosmos.Pierwsze kwiaty były nie pełne.

Obrazek[/URL

Rutewka pnie się do nieba. Musiałam ją podwiązać.

[url=https://imageshack.com/i/podrbeHnj]Obrazek

Obrazek

Obrazek

Lobielia króluje
Awatar użytkownika
Blueberry
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 kwie 2013, o 22:34
Kontakt:

Post »

Alu trzymam kciuki żeby w końcu u Ciebie spadł deszcz - u mnie też sucho, ale nie aż tak źle ;:185 Mimo to bardzo ładne kwitnienia pokazujesz ;:215
?Nadzieja to jest kwiat, który zakwita i rośnie gdy inni go podlewają.? Charles Martin
Truskawkowa działka cz.3 Zielona ferajna cz.4
Pozdrawiam, Natalia
kropelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2008, o 13:05
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Alu, u nas też bardzo sucho, obawiam się nawałnic, gradów po tych upałach :(

Ale masz fajnie poznaczone roślinki ;:224
w domu i w ogrodzie, cz.2, cz.3, cz.4
pozdrawiam serdecznie, Mariola
Awatar użytkownika
Biedronka641
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Natalka przed chwilą było czarno i już pranie pozbierałam z myślą ,że będzie burza.Niestety już się rozeszło. Może jutro. :;230 U mnie co roku to samo wczesna wiosna potem w lecie robi się jesiennie,bo wszystko marne przez ciągłe upalne dni i suszę ogromną. Ciągłe podlewanie mnie już wykańcza i stało się codziennym rytuałem .A gdzie normalność.

Mariola burz,nawałnic nie lubię, bo to niebezpieczne. Jednak troszkę deszczu by się przydało. ;:108 A znaczniki owszem mam,bo przynajmniej wiem,gdzie i co posadziłam. Najwięcej zaznaczam cebulowe i rośliny zanikające na zimę.

Troszkę bieli z ogrodu

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek[/URL

[url=https://imageshack.com/i/pnRDaqLej]Obrazek
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”