Po słonecznych dniach spędzonych na wakacjach nagle w Polsce spotkało nas ochłodzenie. Nie jest łatwo się przestawić 10 stopni w dół

Dwa dni z rzędu deszcz i burze, dzisiaj też padało,ale teraz po południu słonko się pokazało. Nie trzeba wcale podlewać.
Mam ochotę zamówić jedną różę,ale no nie za bardzo się opłaca. Zbliżają się imieniny,no więc okazja będzie,no pomyślimy?
Ewelinko polecam ten kierunek na wakacje,ciepło,woda lekko chłodna,ale akurat do schodzenia nagrzanego ciała
Trochę sobie poczekam na kolejne różane kwiaty,będę cierpliwa. Liliowce właśnie teraz kwitną,szkoda,że dziś nie pojadę,ale w czwartek zamierzam pojechać.
Cyber Zone
Anetko no ja myślę,że mnie nie zawiodą,tylko muszę o nie zadbać i złotka im zapodać,kopa energetycznego:)Będziesz w Chorwacji?

A w jakim regionie ? Ale masz fajnie,w tym terminie jeszcze nie byliśmy. Na pewno aparat będzie gorący z nadmiaru wrażeń.
Leoś zawsze trzyma fason
Iwonko Hot Chocolate mocno się rozhulała,sporo ma kwiatów

Moja jak na razie ma zdrowe liście,może w tym roku ze zdrowotnością lepiej pójdzie? Najlepsze w tym wszystkim jest to,że ona nawet jeśli zgubi wszystkie liście to kwiaty i tak super zakwitną.
Anahe i u mnie biedulka zmoczona,zrobiłam jej mimo to kilka fotek. Twoja mnie zachwyciła i dlatego ją kupiłam :)Byliśmy na wyspie Vis,cudowna,przewaga Brytyjczyków,mało ludzi w tym okresie,można znaleźć plaże tylko dla siebie. Wyjazd do Chorwacji to spora wyprawa,szykowanie auta,ubezpieczeń i nigdy nie wiadomo,czy wyjazd wypali. Życzę Wam,byście i Wy znów tam się wybrali,a propo byliście na wyspie Korcula?
Anahe w deszczu
Wiolu wyspa Vis dobrze trafiłaś

, jedna z najdalej wysuniętych w morze i nieskalana przemysłem. Kiedyś w ogóle nie brałam jej pod uwagę,ale w końcu znalazłam fajny apartman i długo nie trzeba było się zastanawiać:) Wy też ugodzeni strzałą amora chorwackiego?
No tak co się dziwić, pięknie tam ,mój M dzieli ze mną tę miłość
A może Hot Chocolate ?
Tolinko latałam z aparatem i płakałam nad losem moich róż. Większość przekwitła,smętnie zwisały po ulewnych deszczach. Muszą teraz nabrać siły i ponownie zakwitnąć
Eden w kropelkach
Monika ten kraj potrafi wciągnąć w sidła. Ludzie coraz częściej wybierają ten kierunek
Turcja,Egipt odpadają w przedbiegach. Myśleliśmy o Grecji i samolocie,dwie godzinki i z głowy.
Jednak wciąż wygrywa Chorwacja ,męczarnia w aucie kilkunastogodzinna podróż i niewygoda.
No i cóż ja pocznę,że ten kierunek jest naj?
Sweet Juliet
Kasiu w tym terminie na przełomie czerwca i lipca nie ma natłoku turystów
Dopiero w drugiej połowie lipca aż do końca sierpnia robi się ciasno. Także czerwiec to raj dla turystów, którzy potrzebują wypocząć w ciszy. Zależy też jaki region wybierasz. Im dalej tym lepiej. Palm mi już wystarczy,mam na zdjęciach,no same w kadr wpadały:)
Widziałam trochę róż chorwackich,ale niestety w tej suszy lepiej rosną palmy,kaktusy i zioła np. rozmaryn.
Jalitah bardzo dzielna odmiana,kwiaty pomimo deszczu ma sztywne i nie klapną .
Pashmina
Aniu Lavender Ice mam dwie,jedna rośnie w słońcu,a druga w półcieniu. Jednak słoneczne stanowisko jest dla niej i ta lepiej kwitnie. Na jesieni przesadzę na rabatę i będę miała dwie obok siebie
Guernsey Cream
Małgosiu masz rację,światło i ta gra kolorów,czyste,niebieskie niebo

Dusza artysty? Wow ale mi miło

Jestem po trochu romantyczką,pisałam pamiętniki jako młoda dziewczyna. Coś mi z tego zostało. Uliczki puste naprawdę,najlepiej przed południem spacerować. Z kolei po obiedzie wszyscy wychodzą na miasto. Wyspa,na której byliśmy jest mało znana. Podobno Polaków jest tam bardzo mało. Jedna pani starsza chorwatka to zauważyła. Ucieszyła się na Polako:)
Gdzie zawitałaś do Chorwacji? Dubrovnik i większe miasta jak Zadar oraz Makarska Riwiera,tam sporo ludzi. Jest jeszcze wysepka Losinj i Mljet,ostrzę na nie zęby

Już po urlopie,ale już myślę o następnym...
Rosenfaszination
Jolu wszystko co dobre kiedyś się kończy,ale narobiłam sporo zdjęć i mąż nakręcił sporo filmików,także zimą będzie co robić:) Teraz wracam do rzeczywistości,choć ciężko,bo pogoda daje o sobie znać. Czekam na ciepełko. Róże przycięte,czekam na pączki,a potem kwiaty.
Lions Rose
Małgosiu -clem bardzo urokliwe,klimat jaki tam zastaję za każdym razem...
Biedermeier w donicy
Liliowiec All Shock Up
Rabata hortensjowa
Krzak Rosenfaszination
Miłego wieczoru