Róże kocham,hortensje podziwiam,byliny poznaję-Annes 77

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
wiewioreczka
500p
500p
Od: 11 maja 2012, o 23:03
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Róże kocham,hortensje podziwiam,byliny poznaję-Annes 77

Post »

Aniu cudowne Twoje róże i na pewno pokażą jeszcze co potrafią ku Twojej radości :heja Chorwacja cudna relacja ja będę we wrześniu na tydzień i już się nie mogę doczekać. Będzie i objazdowo i co drugi dzień relaks :heja pozdrawiam z działeczki z tel pisze... ściskam mocniutko ;:167 pięknej niedzieli ;:63 ;:3
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Aniu, Jalitah teraz kwitnie i u mnie :heja Też się nią zachwycam.
Twoja Czekoladka aż tak wybujałaa? Mam nadzieję, że i moja tak wyskoczy. Już widzę, że rośnie zdecydowanie lepiej niż w ubiegłym roku i co najważniejsze jeszcze nie choruje. Rok temu po pierwszym kwiatku zgubiła wszystkie listki i stała golusieńka. Anahe na razie mnie nie zachwyciła, ale to chyba przez kilkudniowe deszcze i zimno. W poprzednim sezonie była cudna i teraz też czekam na takie kwiaty.
W jakim rejonie byliście w Chorwacji? My w tym roku niestety znowu nie pojedziemy ;:145 Ale na pewno w końcu nam się uda. Już strasznie tesknię za słonecznymi plażami.
Awatar użytkownika
tulipanka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 20 kwie 2007, o 12:37
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Aniu, wspaniałe wakacje miałaś i cudowne miejsca oglądałaś. Chorwację i my ;:167 W tym roku niestety nie damy rady, bo M zmienił pracę i jest problem z urlopem, ale za rok nie odpuszczę. :lol:
Gdzie dokładnie byliście ? Pewnie jakaś wyspa :lol:
Awatar użytkownika
Tolinka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2013, o 23:30

Post »

Aniu zdjęcia z wyjazdu zachwycające ,a TA fotka...no nie dziwię się że cię zachwycił ten widok ;:167 Ależ smakuje ogród po powrocie co??? ;:183 Nawet człowiekowi chwasty nie przeszkadzają tylko biega wącha i pstryka fotki ;:306 No a jest co pstrykać u ciebie ;:108 róże piękne ;:167
Awatar użytkownika
Shire
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 kwie 2016, o 21:33

Post »

Ależ piękne zdjęcia z Chorwacji. Kusi mnie ten kierunek coraz mocniej!
Różyczki przepiękne, chodzę po różanych wątkach i dostaję małpiego rozumu- u Ciebie też. ;:108
Awatar użytkownika
kania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2009, o 10:09

Post »

Aniu, mówisz, że nie było zbyt wielu turystów w Chorwacji? To gdzie oni się podziewają? Toż pół Polski tam jeździ! :lol:
Niby te palmy egzotyczne, niby te uliczki inne niż u nas ale wcale Ci się nie dziwię, że tęskniłaś za swoim ogrodem :D . Też bym tęskniła. Gdzież tam tym kaktusom do Twoich róż! ;:224 Zwłaszcza Jalitah pięknie się prezentuje.
Krzaczki Kani
Krzaczki Kani(2)
Pozdrawiam :) - Kasia
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Cudne...cudne te wszystkie twoje róże! !
Lavender Ice coraz bardziej mnie prześladuje.
Chorwackie widoczki przecudne.widać że miałam puekny6 urlop.
Pozdrawiam; )
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

Ta ostatnia fotka rzeczywiście fajny klimacik :uszy Ale to nie wszystko, bo tylko dusza artysty dojrzy w starym, zniszczonym przytulonym do ściany meblu to coś. Wszystkie foteczki to mają, pokazują duszę Chorwacji. I to światło, światło robi dużo. Takiego słońca w naszej szerokości nie ma. Tylko powiedz mi proszę, o której Ty ruszyłaś w teren, bo uliczki takie puste? Bywałam nie raz w tym słonecznym kraju i takich pustych miejsc to raczej nie widziałam???? :lol:
Róże poczekały jak widać i mają się całkiem nieźle. No, ale pańskie oko konia tuczy, więc teraz to chyba dopiero pokażą na co je stać. Już jesteś po urlopie?
Awatar użytkownika
Yollanda
500p
500p
Od: 23 maja 2014, o 14:34

Post »

Chorwacja w Twoim obiektywie wydaje się przepiękna. Cudne plaże, widoki, urokliwe uliczki. Wręcz widać ciszę, spokój, relaks, ciepło, holi holidays. Miałaś wspaniale wakacje.
Róże, jak widać, radzą sobie nawet pod nieobecność ogrodniczki.
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lip 2014, o 15:28

Post »

Ale urokliwa ta Chorwacja, te kamienne wąskie uliczki... że o naturze nie wspomnę ;:173
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Po słonecznych dniach spędzonych na wakacjach nagle w Polsce spotkało nas ochłodzenie. Nie jest łatwo się przestawić 10 stopni w dół ;:224 Dwa dni z rzędu deszcz i burze, dzisiaj też padało,ale teraz po południu słonko się pokazało. Nie trzeba wcale podlewać.
Mam ochotę zamówić jedną różę,ale no nie za bardzo się opłaca. Zbliżają się imieniny,no więc okazja będzie,no pomyślimy?

Ewelinko polecam ten kierunek na wakacje,ciepło,woda lekko chłodna,ale akurat do schodzenia nagrzanego ciała ;:3
Trochę sobie poczekam na kolejne różane kwiaty,będę cierpliwa. Liliowce właśnie teraz kwitną,szkoda,że dziś nie pojadę,ale w czwartek zamierzam pojechać.

Cyber Zone

Obrazek

Anetko no ja myślę,że mnie nie zawiodą,tylko muszę o nie zadbać i złotka im zapodać,kopa energetycznego:)Będziesz w Chorwacji? ;:303 A w jakim regionie ? Ale masz fajnie,w tym terminie jeszcze nie byliśmy. Na pewno aparat będzie gorący z nadmiaru wrażeń.

Leoś zawsze trzyma fason

Obrazek

Iwonko Hot Chocolate mocno się rozhulała,sporo ma kwiatów :uszy Moja jak na razie ma zdrowe liście,może w tym roku ze zdrowotnością lepiej pójdzie? Najlepsze w tym wszystkim jest to,że ona nawet jeśli zgubi wszystkie liście to kwiaty i tak super zakwitną.
Anahe i u mnie biedulka zmoczona,zrobiłam jej mimo to kilka fotek. Twoja mnie zachwyciła i dlatego ją kupiłam :)Byliśmy na wyspie Vis,cudowna,przewaga Brytyjczyków,mało ludzi w tym okresie,można znaleźć plaże tylko dla siebie. Wyjazd do Chorwacji to spora wyprawa,szykowanie auta,ubezpieczeń i nigdy nie wiadomo,czy wyjazd wypali. Życzę Wam,byście i Wy znów tam się wybrali,a propo byliście na wyspie Korcula?

Anahe w deszczu

Obrazek

Wiolu wyspa Vis dobrze trafiłaś ;:215 , jedna z najdalej wysuniętych w morze i nieskalana przemysłem. Kiedyś w ogóle nie brałam jej pod uwagę,ale w końcu znalazłam fajny apartman i długo nie trzeba było się zastanawiać:) Wy też ugodzeni strzałą amora chorwackiego?
No tak co się dziwić, pięknie tam ,mój M dzieli ze mną tę miłość :)

A może Hot Chocolate ?

Obrazek

Tolinko latałam z aparatem i płakałam nad losem moich róż. Większość przekwitła,smętnie zwisały po ulewnych deszczach. Muszą teraz nabrać siły i ponownie zakwitnąć ;:108

Eden w kropelkach

Obrazek

Monika ten kraj potrafi wciągnąć w sidła. Ludzie coraz częściej wybierają ten kierunek :uszy
Turcja,Egipt odpadają w przedbiegach. Myśleliśmy o Grecji i samolocie,dwie godzinki i z głowy.
Jednak wciąż wygrywa Chorwacja ,męczarnia w aucie kilkunastogodzinna podróż i niewygoda.
No i cóż ja pocznę,że ten kierunek jest naj?

Sweet Juliet

Obrazek

Kasiu w tym terminie na przełomie czerwca i lipca nie ma natłoku turystów ;:215
Dopiero w drugiej połowie lipca aż do końca sierpnia robi się ciasno. Także czerwiec to raj dla turystów, którzy potrzebują wypocząć w ciszy. Zależy też jaki region wybierasz. Im dalej tym lepiej. Palm mi już wystarczy,mam na zdjęciach,no same w kadr wpadały:)
Widziałam trochę róż chorwackich,ale niestety w tej suszy lepiej rosną palmy,kaktusy i zioła np. rozmaryn.
Jalitah bardzo dzielna odmiana,kwiaty pomimo deszczu ma sztywne i nie klapną .

Pashmina

Obrazek

Aniu Lavender Ice mam dwie,jedna rośnie w słońcu,a druga w półcieniu. Jednak słoneczne stanowisko jest dla niej i ta lepiej kwitnie. Na jesieni przesadzę na rabatę i będę miała dwie obok siebie ;:224

Guernsey Cream

Obrazek

Małgosiu masz rację,światło i ta gra kolorów,czyste,niebieskie niebo ;:167 Dusza artysty? Wow ale mi miło :oops: Jestem po trochu romantyczką,pisałam pamiętniki jako młoda dziewczyna. Coś mi z tego zostało. Uliczki puste naprawdę,najlepiej przed południem spacerować. Z kolei po obiedzie wszyscy wychodzą na miasto. Wyspa,na której byliśmy jest mało znana. Podobno Polaków jest tam bardzo mało. Jedna pani starsza chorwatka to zauważyła. Ucieszyła się na Polako:)
Gdzie zawitałaś do Chorwacji? Dubrovnik i większe miasta jak Zadar oraz Makarska Riwiera,tam sporo ludzi. Jest jeszcze wysepka Losinj i Mljet,ostrzę na nie zęby :)
Już po urlopie,ale już myślę o następnym...

Rosenfaszination

Obrazek

Jolu wszystko co dobre kiedyś się kończy,ale narobiłam sporo zdjęć i mąż nakręcił sporo filmików,także zimą będzie co robić:) Teraz wracam do rzeczywistości,choć ciężko,bo pogoda daje o sobie znać. Czekam na ciepełko. Róże przycięte,czekam na pączki,a potem kwiaty.

Lions Rose

Obrazek

Małgosiu -clem bardzo urokliwe,klimat jaki tam zastaję za każdym razem... ;:167

Obrazek

Biedermeier w donicy

Obrazek

Liliowiec All Shock Up

Obrazek

Rabata hortensjowa

Obrazek

Krzak Rosenfaszination

Obrazek

Obrazek

Miłego wieczoru ;:3
Awatar użytkownika
kasia100780
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 lip 2014, o 16:39

Post »

Aniu cudne fotki Chorwacji jak i kwiatków.
Byliśmy dwa razy i na pewno wrócimy ;:108
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44

Post »

Aniu rozmarzyłam się oglądają Twoje chorwackie zdjęcia. No bajka po prostu! ;:167
Marzy mi się zobaczyć choć fragment tego pięknego kraju ale ta długa podróż samochodem mnie mocno przeraża. Dlatego też chyba znów w tym roku będą podróże samolotem. Nie mniej Chorqacja śni mi się po nocach. Vis jest piękna ale daleko. My myśleliśmy o Punacie i Nowej lub Starej Baśce, Zadarze, Pagu czy Krk. Kiedyś na pewno!
Tymczasem w ogrodzie mokro. U mnie większoś róż ma mocno niewyjściowe kwiaty. Na Twoich zdjęciach tego jednak nie widać. ;:167 Piękne zdjęcia.
Aniu gdzie upolowałaś Sweet Juliet? Chciałabym ją, bo śliczna jest i do tego dla mnie wyjątkowo sentymentalna...
Pashmina
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2016, o 15:37

Post »

Aniu, przywiozłaś piękne zdjęcia z wczasów. Zapewne wspomnienia są równie piękne. No cóż, warto czasami opuścić ogród i pooglądać kaktusy. Wydaje mi się, że jednak róże wygrywają.
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

Aniu, Dubrovnik to zdecydowanie za dużo turystów. My mamy na wyspie Ciovo przystanek, gdzie blisko Trogir, Split. W Trogirze i Splicie trochę też ludzi jest, ale na Ciovo luzik, można spokojnie wypocząć w atmosferze chorwackiej wsi. Ale ubolewam nad tym, że nie mogę jesienią pojechać do Chorwacji. Zdecydowanie zyskuje ten kraj o tej porze, ale jak ma się dzieci szkolne, to zostają miesiące wiadomo jakie.
U mnie róże też mokre od deszczu, i nie wygląda to fajnie. Codziennie obcinam brzydkie kwiaty, a niektóre już nie mają żadnych ;:174 Niech słoneczko troszkę częściej bywa, to nasze królewny odzyskają wigor i wygląd :wit
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”