Rośliny doniczkowe - effa

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
Zablokowany
Awatar użytkownika
koniczynka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 kwie 2008, o 19:06
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

o jejku ale fantastyczne dzieciaczki
Obrazek
Awatar użytkownika
bayaga
500p
500p
Od: 4 lis 2008, o 23:02

Post »

maluszki super ,niech się poprzyjmują :D tylko jedno mnie zastanawia ....gdzie ty to postawisz? :lol:
Pozdrawiam Aga, świrus kwietnikus maksimus :P
Zielona chatka Baby Yagi
Zagroda Baby Yagi
Awatar użytkownika
effa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 wrz 2007, o 22:22

Post »

Dzięki kochane za miłe słowa :D
bayaga pisze:tylko jedno mnie zastanawia ....gdzie ty to postawisz? :lol:
Aguś moja w tym głowa :lol: M ma mi półeczkę zrobić, decha już nawet jest kupiona tylko teraz trzeba zrealizować pomysł :lol: Chciałabym taką długą 1,5metrową z zakrytymi uchwytami. M główkuje jak ją zrobić bo obawia się trochę tej długości że nie wytrzyma, no ale jeszcze nad tym pomyślimy :lol:

Przed chwilą skończyłam oglądać film na HBO pt.:"Credo". Lubię oglądać filmy typu thrillery czy horrory. No i coś mnie podkusiło... chyba ten sam demon z tego filmu... kurczę straciłam półtora godziny, film był okropny, nie podobał mi się w ogóle :evil: ech... już w połowie wiedziałam że nic ciekawego ale czekałam z nadzieją że może jednak... no i z taką samą nadzieją dobrnęłam do końca i NIC :evil:
Pozdrawiam Ewa
Rośliny doniczkowe / Kaktusy
Awatar użytkownika
anoli
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 lis 2007, o 16:26

Post »

Rypsiki super niech zdrowo rosną :P Szkoda, że nie często można je spotkać. Zaczynają mi się coraz bardziej podobać. Czy one bardzo lubią słoneczko?
Wątki Zapraszam serdecznie Ilona
Awatar użytkownika
effa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ilonka z tego co o nich czytałam, to lubią stanowiska jasne ale nie bezpośrednio nasłonecznione. Mogą także stać w miejscach ciemniejszych, byleby nie za ciemnych bo wtedy bardzo słabo kwitną.
Pozdrawiam Ewa
Awatar użytkownika
kati-1976
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 wrz 2008, o 22:07
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Wow Ewo, świetne sukulenciki Ci się trafiły. :shock: Widzę że i ty za nimi przepadasz :D
Pomyślnego otwarcia wątku.
Pozdrawiam Cieplutko
Kaśka
Moje doniczkowce i sukulenty
"Cały kłopot polega na tym, że głupcy są pewni siebie, a mądrzy pełni wątpliwości"
Awatar użytkownika
katrina26
1000p
1000p
Od: 14 sie 2008, o 12:44

Post »

Maluszki super, rypsalisy muszę sobie sama sprawić, pamiętam że na mojej uczelni jest taki ogromny okaz. Jak będę w pobliżu to muszę się koło niego zakręcić.
Awatar użytkownika
basga
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2007, o 21:23
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ewciu-widzę,że lubujemy się w tych samych gatunkach filmów,ja jeszcze lubię medyczne i wszelkie kryminalne. :P
Awatar użytkownika
effa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

No i zawitały u mnie dwie Kasie :D Bardzo mi miło dziewczyny, że wpadłyście do mnie :D
kati-1976 pisze:Widzę że i ty za nimi przepadasz :D
Pomyślnego otwarcia wątku.
Tak, straszecznie na nie zachorowałam, a wątek to pewnie na wiosnę utworzę jak co nieco już podrosną małe szkrabki :wink:
katrina26 pisze:Maluszki super, rypsalisy muszę sobie sama sprawić, pamiętam że na mojej uczelni jest taki ogromny okaz. Jak będę w pobliżu to muszę się koło niego zakręcić.
Kasiu!!!! Jakby to był jakiś taki co ja nie mam :oops: to wiesz... :oops: skubnęłabyś też dla koleżanki? :oops:
Pozdrawiam Ewa
Awatar użytkownika
katrina26
1000p
1000p
Od: 14 sie 2008, o 12:44

Post »

Jeśli tylko zabłądzę w tamte strony, i jeśli to rypsalisik na pewno jest, bo wiesz ja się wtedy nie interesowałam tak bardzo roślinami, a teraz jak myślę jakie cuda tam były..
Awatar użytkownika
effa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

basga pisze:Ewciu-widzę,że lubujemy się w tych samych gatunkach filmów,ja jeszcze lubię medyczne i wszelkie kryminalne. :P
:D Kryminały też lubię :lol: Niestety nie mogę oglądać filmów z moim M :? On toleruje tylko filmy polskie z pewnymi wyjątkami zagranicznych. Także te "straszne" filmy oglądam zawsze sama i zazwyczaj w nocy, co dziwi moich znajomych :lol: a ja po prostu lubię się bać :D

A tak ap ropo jutro na TVN o 22.20 leci "Morderstwo doskonałe" z Michaelem Douglasem i Gwyneth Paltrow. Film, co prawda sensacyjny i żadna nowość ale wart oglądnięcia :wink:

katrina26 pisze:Jeśli tylko zabłądzę w tamte strony, i jeśli to rypsalisik na pewno jest, bo wiesz ja się wtedy nie interesowałam tak bardzo roślinami, a teraz jak myślę jakie cuda tam były..
Kasiu tak samo jak ja szykuję się przejść do mojej starej szkoły bo tam też kwiaty na parapetach zawsze stały ale wtedy co innego w głowie było. Tylko po pracy niestety za późno i sprzątaczki by mnie przegoniły... ale myślę że w końcu musi się udać w jakiś pewien wolny słoneczny dzień :wink:
Pozdrawiam Ewa
Awatar użytkownika
kati-1976
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 wrz 2008, o 22:07
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Ewo jutro zamieszczę już resztę sukulentów jakie posiadam. To są też dzieciaczki jak i Twoje. Popatrz sobie. Może na wiosnę czymś uda nam się wymienić. :D
Znasz już mnie z tej strony, że lubię wynajdować nowości, więc do tego czasu może uda mi się coś ciekawego zakupić. Dorodna roślinka da się podzielić bez gadania :D :D :D
Moje doniczkowce i sukulenty
"Cały kłopot polega na tym, że głupcy są pewni siebie, a mądrzy pełni wątpliwości"
Awatar użytkownika
rosiowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2008, o 15:08

Post »

Ewuniu, pamiętam, że były jeszcze dwie euphorbie, chyba dwie opuncje, ale reszty nie pamiętam. Napisz mi jakie jeszcze maluch Ci się nie przyjęły, to naszykuję na wiosnę nowe. Euphorbia infausta dla Ciebie już ma korzenie :)

A rhipsalisy cudne :D
pozdrawiam - Gosia
Moje wątki
Awatar użytkownika
effa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

kati-1976 pisze:Może na wiosnę czymś uda nam się wymienić. :D
Znasz już mnie z tej strony, że lubię wynajdować nowości, więc do tego czasu może uda mi się coś ciekawego zakupić. Dorodna roślinka da się podzielić bez gadania
Kasiu pewnie że tak bez dwóch zdań :D Też myślę że do tego czasu co nieco jeszcze mi wpadnie :) A i maluszki mam nadzieję podrosną więc będzie czym się dzielić :)
rosiowa pisze:Ewuniu, pamiętam, że były jeszcze dwie euphorbie, chyba dwie opuncje, ale reszty nie pamiętam. Napisz mi jakie jeszcze maluch Ci się nie przyjęły, to naszykuję na wiosnę nowe. Euphorbia infausta dla Ciebie już ma korzenie :)

A rhipsalisy cudne :D
Gosiu dziękuję ślicznie :D Masz rację ta druga euphorbia też niestety mi się nie przyjęła :( A opuncje walczą, ta miniatura ma się lepiej ale austrocylindropuntia trochę marnie. Mam nadzieję że przetrwają. Na razie chucham i dmucham na nie. Najgorsze to to, że nie wiem czy mam je podlewać bo są delikatnie pomarszczone a z drugiej znowu boję się żeby je jednak tym nie zabić bo są zbyt małe żebym mogła ocenić czy one rzeczywiście potrzebują wody.
A rhipsalsisy to wiesz :D one zapewne urosną :lol: więc byle do wiosny :wink:
Pozdrawiam Ewa
Awatar użytkownika
rosiowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2008, o 15:08

Post »

Wyślij mi zdjęcie tych opuncji, proszę
pozdrawiam - Gosia