Moje małe zielone co nieco -cz. II

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2014, o 13:16
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Moje małe zielone co nieco -cz. II

Post »

Olu, u mnie jeżówki odmianowe nie za bardzo. Bardzo, ale to bardzo mi się podobają ale została mi tylko pastelowo żółta. Więc nei wiem czy się skuszę na kolejne odmianówki. Jestem natomiast zadowolona z tej zwykłej (dla mnie niezwykłej) różowej, ogromniastej. Być może, że będę miała jeszcze też tę zwykłą białą.
Pewnie też nornice je u mnie podgryzają, tak samo jak jest z ostróżkami i innymi, np gaurą.
Życzę Ci abyś się cieszyła pięknymi kwitnieniami przeróżnych ostróżek, może u Ciebie się im uda. Jak widzisz, reguły nie ma...
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Z odmianowych jeżówek zrezygnowałam nie chcą u mnie rosnąć .Ciekawe ,bo dostałam od koleżanki zwykłą Echinaceę i jestem ciekawa czy przezimuje i zakwitnie w tym sezonie.Cynie też są śliczne i zawsze je miałam, lecz miejsca brak nawet na nie ;:174 Nie wiem czy jakieś miejsce uda mi się wykombinować bo zamówiłam sporo cebul lilii :;230
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
Ola2310
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 maja 2015, o 13:37
Kontakt:

Post »

Witajcie :wit
W dalszym ciągu zimnica totalna, byłam tylko szybciutko z psem i siedzę w domu. Zrobiłam sobie gorącej kawkiObrazek i buszuję po waszych ogrodach...
Wczoraj oglądałam pogodę długoterminową i podają ,że po 20 tym lutym temperatura ,nawet nocna ,będzie się utrzymywała w końcu na plusie....I rosła!!!! :heja
Może w końcu zima nam troszkę odpuści i pomału będzie się wycofywać...

Dziewczynki kochane , Beatko i Jadziu to żeście mnie nie pocieszyły z tym znikaniem odmianowych jeżówek...A tak się na nie napaliłam... ;:185 No cóż , jeśli nie spróbuję je wsadzić u siebie, to się nie dowiem jak rosną...A nóż widelec będzie nam razem dobrze...

Tymczasem dla ocieplenia klimatu troszkę wspominek...

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Miłego dnia dla wszystkich... :wit
U mnie wychodzi ;:3
Awatar użytkownika
Anah
100p
100p
Od: 26 maja 2016, o 20:39

Post »

Oj, zazdroszczę ;:3 , bo u mnie cały czas pochmurno i wieje :( Taka pogoda książkowo-komputerowo-barowa. Oby tym razem synoptycy mieli rację - chętnie przywitałabym już wkrótce wiosnę ;:65 Zwłaszcza dla takich widoków, jak na załączonych obrazkach :) Śliczny kolor mają te łososiowo-różowe tulipany ;:108
Zapraszam na Anusiny balkonik :)
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

U mnie też przyświeca ;:3 i oby częściej zaglądało.No cóż Olu każdy musi się przekonać dlatego życzę Ci aby te odmianowe zagościły u Ciebie na stałe, bo rzeczywiście są piękne .U mnie nic na siłę jeśli nie chcą rosnąć to trudno, muszę się z tym pogodzić.Achhhhh jakby się juz chciało oglądać takie widoki
Awatar użytkownika
Ola2310
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Witajcie wieczorkiem :wit
Właśnie przed chwilą wróciliśmy z rodzinnego wypadu na kręgle... ;:138 Trochę trzeba było spędzić czasu wspólnie a nie tylko każdy w swoim kącie przy laptopie czy telefonie.
Po drodze wstąpiłam do marketu i jak tak namawiacie ;:306 , zakupiłam parę kolorowych torebeczek...
Na razie tylko tyle wpadło mi w oko...Ale też specjalnie wyboru nie było.

Obrazek

Obrazek

A teraz uciekam do lektury. Idę studiować katalog z Lily...

Obrazek
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Fajne te ostróżki ciekawe czy takie wyrosną albo to tylko chwyt reklamowy .Ja jeszcze nie byłam w żadnym markecie ,ale zamówienie w Lilypolu zrobione i to spore :;230
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Witaj Olu :wit . Widzę, że zakupiłaś nasionka ;:108 , bardzo ładne rośliny wybrałaś. Ja też mam smagliczkę nadmorską do wysiania ;:108 . W zeszłym roku siałam białą i była urocza ;:333 . Chyba celowo wybrałaś rośliny, które można siać wprost do gruntu co by miejsce na parapecie zaoszczędzić :lol: . Katalog skusi Cię na nie jedną lilię, uważaj ;:306 . Pokazałaś sporo cudnych zdjęć ;:138 . Takie kolory są nam teraz bardzo potrzebne ;:108 . Na zewnątrz jeszcze zimowo więc trzeba nacieszyć oczy wspominkami . Już nie mogę doczekać się tych tulipanów i całej reszty ;:224 . Pozdrawiam :wit .
Awatar użytkownika
Ola2310
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Jadziu te same ostróżki siałam w zeszłym sezonie.
Kupiłam nasionka , ale mam też nadzieję że może z zeszłorocznych same się rozsiały i coś tam zakwitnie więcej...
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Ewelinko smagliczka ma tak drobniutkie ,delikatne kwiatuszki ale pełne uroku. Miałam je w każdej kompozycji doniczkowej a i na rabacie...Siałam i białą i fioletową... ;:215

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Olu właśnie ! Kompozycje doniczkowe ! Jak to robisz ?? Tzn robisz rozsadę w domu czy siejesz do gruntu i potem przesadzasz do doniczek docelowych? Wybacz za być może głupie pytanie ale bardzo podobają mi się te kompozycje i chciałabym tak zrobić ;:108 . Ja mam tylko różową ale chyba dokupię białą ;:108 .
Awatar użytkownika
Ola2310
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Ewelinko część posiałam w domu a potem pikowałam...Jak już nasionka nadawały się do przerwania , to większą kępkę przesadzałam do doniczek...Połowę nasionek wysiałam wprost do gruntu , bo byłam bardzo ciekawa które będą lepsze... :lol: No i stwierdzam , że te doniczkowe częściej były podlewane, zasilane i były sto razy ładniejsze. Te na rabacie dość późno zakwitły ale dosyć mocna kępka była...
Też po przekwitnięciu ścinasz im łodyżki z kwiatkami ?Pięknie wtedy ponownie zakwitają. ;:108
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Olu dzięki za obszerne wyjaśnienie ;:215 . Teraz będę wiedziała co i jak. Faktycznie moje te co posiałam do gruntu dość późno zakwitły ale były śliczne. Nie obcięłam im łodyżek ;:185 . Nie widziałam, że potem znowu będą ładnie kwitły. Teraz będę wiedziała , dzięki ;:196 .
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

No to będę musiała się za nimi rozejrzeć, bo są śliczne .Jednoroczne fajnie kwitną gorzej z bylinowymi te nie współpracują ze mną ;:174 Dzięki Olu ;:196
Awatar użytkownika
Ola2310
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Ewelinko ścinam je dość mocno....Nie bawię się w pojedyncze cięcie kwiatków.
Odbiją ponownie i super zakwitną. ;:173 Więc siej a potem tnij.I ciesz się z kwitnienia... ;:196
Moje pelargonie już z piwnicy wytachałam. Teraz jeszcze muszę skombinować ipomeę- batata bo pięknie jego liście wyglądają z innymi roślinkami. Kurcze ,jego bulwę wykopałam i miałam przechować przez zimę a z głupoty zostawiłam w altance i tam na pewno zmarzła... ;:145 A już bym miała swoje w tym roku.

Jadziu warto spróbować, bo na prawdę są urocze...Tylko że ja siałam je do pojemniczków ...W tym roku spróbuję część posiać w domu a resztę wprost do gruntu. Zobaczymy które pokażą się z lepszej strony... ;:306
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Olu ja tez coś niecoś wysieję już niedługo:) katalog z L przyszedł wczoraj,ale ja już zrobiłam w styczniu zamówienie ;:224
Ciekawe ,czy coś zamówisz?
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”