Ogród zielonej

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
DTJ_1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 lis 2013, o 15:50
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Ogród zielonej

Post »

Masz rację i ja zaczęłam wreszcie myśleć co robię, ale jeszcze nie jestem na etapie braku przesadzania :;230 . Ostróżki u mnie w tym roku są ale jakieś niskie :?:. Chyba miały mało wody.
Awatar użytkownika
Emi22
200p
200p
Od: 12 cze 2016, o 09:34
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Róża Pink Peace!! Przepiękna. Dostojna taka ;:97

Camelot i Chopin! Klasa :)
Awatar użytkownika
kasia100780
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 lip 2014, o 16:39

Post »

Chopin ;:167
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44

Post »

Sonia przyznaj się, co zrobiłaś swoim Chopinom?! ;:oj To na pewno sprawka czarów. One są bajeczne! ;:oj ;:180 ;:oj
Ta rabata z kolorowymi różami też bardzo mi się podoba. ;:215
Szkoda lawend, choć one się odbudują, ale zawsze będą sezon w plecy.
Awatar użytkownika
Renata1962
1000p
1000p
Od: 24 lut 2011, o 16:44

Post »

Soniu piękne masz kwiaty ale mnie zauroczyła biała róża Artemis ;:oj ;:138
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

Soniu a co jest na ostatnim zdjęciu?
Mój Chopin inaczej wygląda. Jest wyższy i pędy ma wzniesione. :(
Koty w lawendzie? Możliwe...
Awatar użytkownika
Ola2310
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 maja 2015, o 13:37
Kontakt:

Post »

Soniu przykro że coś/ ktoś ci niszczy lawendy...
Chyba bym się wściekła jakby to trafiło na moje krzaczki.
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Renata1962 pisze:Soniu piękne masz kwiaty ale mnie zauroczyła biała róża Artemis ;:oj ;:138
Mnie również, choć wszystkie są eleganckie, to jednak Artemis ;:433 ;:433 ;:433
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Jakie Ty masz super tło dla swojego ogrodu ;:173
Drzewa robia atmosferę.
Róże mają po 100 pąków ? ;:oj
To masz niesamowity widok. Moje się rozbuchały w tym roku, ale nie aż tak
Niestety ja nie mogę cieszyć się ostnicami. Moje sa ledwie młodymi siewkami. Żadna stara nie przetrwała.
Wszystko u Ciebie rośnie jak na drożdżach.
Masz rękę do roslin
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2012, o 23:21

Post »

Sonia, nie chcę być tą źle wróżącą, ale u mnie to właśnie koty zamiast kocimiętkę to uwielbiają lawendę. Raz załapały i koniec. Leżą sobie najlepsze - nasz i te od sąsiadów :evil:
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Dziękuję wszystkim za zaglądanie na rabatki i miłe komentarze. ;:180

Małgosiu Justa w realu jeszcze ładniejsza niż na zdjęciach. ;:108 Koty sąsiadów upodobały sobie moją lawendę. Nornice harcują, a koty się wylegują na moich rabatach. :evil: Szałwię omączoną wysiewam od dwu lat, trochę wcześniej kwitnie niż samosiejki. Właśnie zaczyna pokazywać kolor. Kwiaty ma do pierwszych przymrozków i ten niepowtarzalny kolor.

Obrazek

Anitko miła jesteś, ale na innym forum jest ogród, gdzie jest szpaler kilkunastu równie pięknych Chopinów. Moje dwa to niewiele. :wink: Nie mam kota, to trzy sąsiedzkie zabawiają się u mnie. ;:134

Obrazek

Dorotko ostróżki chyba kupiłam już z grzybem. ;:174 Mam jedną z innego źródła i pięknie kwitnie, miała siedem kwiatostanów. Jakoś nie wyobrażam sobie, że nie przesadzam roślin, to sama przyjemność. ;:306

Obrazek

Emi Pink Peace ma ogromne kwiaty, ale lepiej je trzyma w cieniu. U mnie od rana na palącym słońcu, to przypala jej płatki. ;:174 Natomiast Camelot? już dziesięć dni ma kwiaty i nadal świetnie wyglądają. Pomponella też doskonale sobie radzi na południowej skarpie.

Obrazek

Kasiu mam Chopina 70 cm od okna, czuję jego zapach, jak siedzę przy komputerze. :)

Obrazek

Aniu oczywiście, że czary są nad Chopinem odprawiane. :wink: Co dwa miesiące odbywają się sabaty czarownic, wtedy we trzy rzucamy dobre i złe uroki. ;:306 Okrywowe maja ciężkie warunki, bo w tym miejscu skarpa jest z dwu stron stroma. Odkąd założyłam nawadnianie świetnie tam sobie radzą. Jesienią dosadziłam drugą Heidtraum, czyli mam po dwie białe, jasnoróżowe i malinowe. Już się zastanawiałam, czy nie spryskać lawend jakimś zapachem, żeby się koty od nich odczepiły.

Obrazek

Reniu Artemis posadziłam w ubiegłym roku i już całkiem ładnie kwitła, w tym jest wyjątkowo obsypana kwiatami. ;:215

Obrazek

Małgosiu to jednoroczna Kip Dagga, ale podpisałam z błędem. :oops: Roślina kwitnie na pomarańczowo, wyrasta nawet do trzech metrów. Mam nadzieję, że u mnie będzie niższa. ;:202 Dostałam sadzonki od Ali Biedronki. Jeden mój Chopin w ubiegłym roku był wyższy, drugi niższy. Teraz obydwa są niższe.

Obrazek

Olu jestem załamana, tyle lawend poniszczonych, a już tak ładnie większość kwitła. ;:145 Będę przepędzać koty sąsiadów.

Obrazek

Lucynko róże teraz wszędzie w wątkach, ale inne kwiaty też piękne. Dla ciebie znowu mój ulubiony kolor. :D

Obrazek

Małgosiu Margo2 trochę mojego tła dla roślin, ale wysokie drzewa to tylko w zagajnikach za płotem. Brzozy właśnie podsychają i u mnie w całym ogrodzie pełno liści, jak w jesieni. Nie liczyłam, ale Artemis może nawet ma więcej pąków, już ścięłam połowę, a dalej widać tylko biel na krzakach. ;:108 Ostnice tylko ubiegłoroczne na białej rabacie dobrze wyglądają. Innym chyba susza daje się we znaki. ;:218

Obrazek

Sabinko to mnie zmartwiłaś. ;:223 Nie mam kota, ale przychodzą od sąsiadów z odległości 300m. Już je trochę pogoniłam, ale chyba wcześnie rano wylegują się w lawendzie, bo nie mogę ich przyłapać.

Obrazek

U mnie jesień za płotem, liście z brzóz zaścieliły mi wszystko.

Obrazek

Czosnki główkowate zaczynają się wybarwiać.

Obrazek

Pnąca od szpadla coraz bardziej różowa.

Obrazek

Jeżówki coraz śmielej się pokazują.

Obrazek

Hołubiona biała lawenda.

Obrazek

Ostróżka jednoroczna

Obrazek

Początki różanki na skarpie. jeszcze pusto i bałaganiarsko.

Obrazek

Spokojnej nocy i dobrego dnia. :wit
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Witaj Soniu . Świetne są te czosnki główkowate i jakie fotogeniczne ;:215 . Powojniki wyglądają jak morze kwiatów ;:oj . Jeżówki masz wyrywne, moje jeszcze daleko w tyle. Pięknie u Ciebie a zapachu Chopina zazdroszczę . Ja mam jednego ale póki co zakwitł jednym kwiatem i jakoś niespecjalnie go czułam ;:131 . Pewnie jak jest sporo kwiatów to i zapach intensywniej czuć. Pozdrawiam :wit .
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Ewelinko czosnków mam dużo, ale dopiero zaczynają. ;:65 Niedługo was zanudzę nimi. :wink: Zapach Chopina jest bardzo intensywny w większej wilgotności. Wystarczy, że gleba zmoczona, już kwiaty pachną.
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Soniu a może pieska byś sobie kupiła? Dopiero by ganiał za kotami ;:215
Lawendę wysiadywać? jak one tak mogą? Też byłabym niepocieszona delikatnie pisząc ;:224
Róże,lilie wspaniały czas niech trwa...u mnie susza,czekam na deszcz,bo wszystko poschnie...
Ostróżka ta jedna co pokazałaś błękitna najlepsza,takie właśnie lubię...

Pozdrowionka :wit
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

Moje lawendy na szczęście nietknięte, ale to chyba dlatego, że mam niedaleko kocimiętkę, niesamowicie wytarganą i połamaną. Gdyby nie ona, to pewnie też bym dziś opłakiwała swoją lawendę.
Wiem, że są jakieś preparaty na to, żeby psy n ie obsikiwały jałowców. Jakiś smrodek, który ma odstraszać czworonogi. Może by tym spryskiwać lawendę? Ale z kolei żeby pszczoły się od tego nie potruły.
Ostróżki u mnie też są beznadziejne, chyba je wszystkie wywalę w tym roku i będę miała kłopot z głowy.
Jeżówki się pokazują. Jakoś w tym roku wszystko wcześnie. U mnie zaczynają kwitnąć floksy i dzielżany - typowe kwity jesieni.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”