Niecierpliwie czekam na wiosnę cz. 29

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
calka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 paź 2012, o 19:56
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Niecierpliwie czekam na wiosnę cz. 29

Post »

Dzień dobry Marysiu :wit
Pogoda nie sprzyja ogrodnikom, natomiast ślimaki już poczuły wiosnę. Widziałam dzisiaj takiego jegomościa dostojnie zmierzającego w kierunku moich cebulowych. Sezon eksterminacji zatem rozpoczęty :twisted:
Pozdrawiam
Ewa
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

:wit Marysiu!
U Ciebie ciągle jeszcze zima? ;:218
U mnie dziś nie. Co prawda słonko zaświeciło dopiero po południu, ale jednak. ;:333
Mrozu nie było ani nocą, ani w dzień, chociaż temperatura dość niska, w okolicach 4 - 5 stopni.
Domyślam się, że dzisiaj działasz domowo. Ja zresztą również. Wczorajszy wycisk na działce spowodował, że teraz poruszam się ślimaczym tempem. :;230
Nie przejmuj się śniegiem. Gorszy byłby mróz bez śniegu. W końcu przecież ciągle jeszcze mamy zimę. ;:108
Miłego wieczoru i dobrego humoru. ;:196
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

No i mam problem! Już znam powód padania moich siewek. Renatka podpowiedziała, poszukałam w necie i jestem pewna ZIEMIÓRKI ;:124 Wsadzając dzisiaj marniejącego pomidora w ziemi wypatrzyłam maleńką jasną jakby glistkę. Jestem trochę załamana, bo nie wiem co robić? czy wszystko przesadzać? Jutro jadę do Krakowa i muszę kupić środek chemiczny bo inaczej stracę wszystko ;:202 A ja się cieszyłam że nic nie fruwa, a te france siedzą w ziemi i żrą moje maleństwa ;:161 ;:163

Agatko do samego wieczora śniegu nie przybywa bo jest w granicy zera, ale pada śnieg? śnieg z deszczem, marznący deszcz?

Ewelinko nie wiem znowu ta ciężka ciapa leży na moich kwiatkach i krzakach. Jednego już straciłam, bo pod mokrym śniegiem wyłamał się u podstawy i czekam do wiosny czy żyje czy ;:185 Słoneczka i wiosenki ;:168

Maryś sama piszesz ale może i które to już ;:oj

Iwonko sama wiesz jak Ci to idzie ;:306 a ja wolę umęczyć się w ogrodzie, a potem coś zrobić w domu. Dzisiaj mam takiego lenia, że nigdzie nic ;:185

Renatko oj sporo osób choruje, właśnie rozmawiałam z koleżanką i cały dom to jeden szpital. Takie zmiany temperatury nie są dobre. Uważaj na siebie ;:196

Witaj Ewuniu widziałam taką paskudę u Lidzi już jakiś czas temu ;:14 A wczoraj jak porządkowałam grządki to zauważyłam mnóstwo dżdżownic (kurki się cieszyły :lol: ) no to jak ruch to i one wyłażą ;:oj

Witaj Lucynko ciągle od wczoraj wieczorem, bo cały wczorajszy dzień to była wiosna ;:306 i pracowałam w ogródku. Oczywiście siedzę w domu jak ta ciućma, jedyne co to patrzę na ptaki które łupią resztki słoniny jakby zima się zaczynała :;230 Dzisiaj nawet dzięcioł przyleciał, bo całą zimę stukał w drzewa i miał co jeść. Śniegiem się nie tyle przejmuję co go mam już dość i wiem że zima ciągle trwa, ale przecież bywają wcześniejsze wiosny ;:218
I ja Ci życzę szybkiego dojścia do formy i dobrego humoru :D ;:196

Takie dwa obrazki

Św Fiakriusz znowu w szubie :shock: Dla tych co niedawno mnie odwiedzają to jest patron mojego ogrodu!

Obrazek

Głodomorki niestety zza moskitiery dlatego zdjęcie niewyraźne, ale nie chciałam ich płoszyć. Niech się najedzą ;:333

Obrazek

Miłego wieczoru!
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Marysiu a u nas pierwszy prawdziwy serek się robi, dziś przyszła paczka i Adaś od razu do roboty się zabrał :wit
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Iwonko trzymam kciuki i muszę przyznać, że Adaś to ma charakter ;:215
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Oj ma, ma, czasami to ach co będę mówić, złoty chłopak z niego, ale czasami ;:134
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

Figurka świętego, nie wiem czemu, wzruszyła mnie ;:108 Ładnie to wygląda, z tą czapeczką.
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06

Post »

Witaj Marysiu ;:196
U mnie też śniegu nasypało ale już powolutku ginie - gdzieś ta wiosna drogę do nas zgubiła :(
Poparzyłam na Twoje siewki host ;:333 ja mam nasionka i nie wiedziałam kiedy wysiać , dzięki za radę ;:196 spróbuję w kwietniu wysiać .
Czytam że siewki Ci padają - szkoda :( może kup coś na te ziemiórki - to są podstępne paskudy .
Pozdrawiam Cię serdecznie , życzę wygrania walki z ziemiórkami i dużo słoneczka ;:168
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witaj Marysiu,znowu zima do nas zawitała, ja też zasypana ,a teraz pada i to dość solidnie,o 18 bogdan przywiózł trzecią paczkę ta była z daliami ,róże zadołowane ,irysy i piwonia w pudełku przed domem ,a dalie w domu ,jutro mam robotę ,przynajmniej dalie muszę wsadzić do doniczek ,a resztę zobaczę ,bo nie mam przygotowanych rabat na irysy i piwonię i pewnie jak będzie tak beznadziejnie to nic nie zrobię w ogrodzie ,ale mogłabym to gdzieś upchnąć na starych rabatach ,chociaż miałam inne plany,czytam ,ze giną ci siewki ,musisz coś zaradzić tym ziemiórkom ,moja troszka siewek dobrze się trzyma ,teraz będę siała pomidorki i paprykę ,pozdrawiam i pięknych snów życzę ;:196
Awatar użytkownika
piortkowice
1000p
1000p
Od: 13 sty 2013, o 11:22

Post »

Witaj Marysiu :wit Nadrabiam zaległości u Ciebie, jak zwykle czytam że pogoda nie taka ;:222 Jeszcze trochę i będzie odpowiednia. Piękne masz te siewki host. Czy nasiona wysiewasz od razu po zbiorze , czy dopiero na wiosnę?
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Witajcie dzisiaj zdecydowanie radośniej!

Obrazek

Chociaż śnieg leży a ścieżka zrobiła się twarda jak beton, bo jest -4 to przez tą jasność jest dużo weselej :D

Iwonko no przecież nie ma ideałów ;:215

Małgosiu to jednak Jego najlepsza kreacja :wink:

Tereniu hosty siałam pierwszy raz i chociaż wysyłałam komuś swoje nasiona to nie byłam pewna co z tego wyjdzie. Z doświadczenia wiem że jednak jest różnica we wschodach i nie sądzą żeby nasiona były nie takie, bo coś mi świta że zbierał je doświadczony ogrodnik ;:215 Wieczorem podlałam wyciągiem z nikotyny i wydaje mi się że siewki odżyły, a dzisiaj jadę po chemią i nową ziemię ;:131
U mnie słoneczko to u Ciebie pewnie też? Pięknego dnia ;:196

Martusiu może później coś posadzisz, bo rano ziemia jak beton ;:oj Jednak jest tak radośnie z tym słońcem. Widzę że u Ciebie wiosna ruszyła :heja Nie wiedziałam co jest przyczyną marnienia siewek dopiero Renatka zasugerowała, że to mogę być ziemiórki. Zaczęłam grzebać w ziemi i coś znalazłam ;:14 Dzisiaj będzie walka decydująca.
No to Kochana pogody i sił do posadzenia co się da i codziennych zmagań z życiem ;:196

Patrycjo nie mam zbyt dużych doświadczeń w siewie host właściwie tylko jedno :wink: ale jest wątek na FO http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?t=13767 może sobie poczytasz, ja zaczęłam i powiem jest wciągający i chyba zacznę zbierać nasiona z moich host :lol: Siałam na wiosnę, bo nasiona miałam z akcji, a ponieważ miejsca na parapetach nie mam za dużo to siałam w kwietniu w tunelu, teraz czekam jak przetrwały zimę. Niestety znowu leżą pod śniegiem ;:306

Wszystkim życzę słońca i wesołego dnia :wit
Awatar użytkownika
Zenia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 wrz 2007, o 20:35

Post »

Wspaniale Marysiu że dzień się zaczął pogodny ( u mnie także ). :heja . Od razu radośniej nawet w domku siedzieć. ;:oj Szkoda tylko że temperatura zbyt niska abym z pracami działkowymi ruszyć coś mogła. :wink: . Pewnie tak zejdzie do świąt. ;:219 . Tobie Marysiu życzę ciepełka , ogródek na miejscu to i choć troszeczkę podziałasz. ;:168
Awatar użytkownika
ewunia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lis 2012, o 15:31

Post »

:wit
Marysiu dzisiaj mam słoneczko ;:3 :tan ale tak to codziennie miałam deszcz ;:174
Zeszłoroczne wspominki. to ukojenie dla duszy :D
U mnie tez niektóre siewki zaczęły padać więc trzeba będzie się jednak za chemie wziąć i popryskać ;:161
Miłego dnia i miłych prac w ogródku ;:113
Awatar użytkownika
mar33
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2012, o 16:35

Post »

Marysiu śnieg i dzisiaj już po zimie :heja teraz to już pewnikiem niedługo łan żonkili będzie cieszył oczy ;:138
Pozdrawiam Maria "Przyroda jest lekarstwem w każdej chorobie" Hipokrates
Moje wątki- zapraszam. Ogrodowy - aktualny cz.8
Mój wątek personalny
Awatar użytkownika
Tacca
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 lut 2009, o 12:23
Kontakt:

Post »

Marysiu, dziś chyba wszyscy cieszą się słońcem. Miłego dnia życzę.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”