Mój ogród wśród łąk część 5

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Mój ogród wśród łąk część 5

Post »

Cześć Kochani :wit
No to się porobiło :D Mam urlop, nareszcie :tan :tan Nie mogłam się go doczekać, aż wreszcie nastał ten dzień. Wczoraj prawie cały dzień szykowałam ogród na czas mojej nieobecności, bo chociaż nie będzie mnie lekko ponad tydzień, to dla niego to sporo. Zostawiam dom pod opieką Teściów, ale ogród to nie ich bajka. Wczoraj tylko pokazałam mojej Teściowej jakie kwiatki podlegają codziennemu podlewaniu. Obiecała podlewać. Gdyby nie zwierzyniec, mogłabym po prostu zamknąć drzwi i pojechać. Dlatego też wielu moich znajomych nie ma nawet pieska, bo mają problem z ich umieszczeniem na czas wakacji. Ja kiedyś miałam obcego kota, przez 5 tygodni znajomi pływali po morzach i oceanach, a kot cierpiał u mnie, nie chciał jeść, płakał, nie potrafił się dobrze zaaklimatyzować. Dlatego cieszę się, że ja nie mam takich problemów.

Ewelinko - Bo ja uwielbiam ogrody tonące w kolorach. Musi być kolorowo, bardzo kolorowo. Czasami mnie nachodzi taka myśl, że może jakoś inaczej zorganizuję ten mój busz. Może kiedyś się tak stanie, ale jeszcze nie teraz, jeszcze wolę ten kolorowy krajobraz za oknami.

Florianie - Ja cykam zdjęcia tak jak widzę te moje kwiatuchny. Może kiedyś dorobię się jakiegoś wypasionego aparatu, ale obecnie inne priorytety mnie ograniczają :lol:

Aniu - A ja zaglądam do Ciebie, już myślałam, że masz jakiegoś focha na mnie :wink: ;:136

Zostawiam Wam moje kwiatuchny, do popilnowania, a ja lecę się pakować i wio. Przede mną tydzień błogiego lenistwa, tylko leżak, plaża, szum fal, książka i drink z palemką. Takie mam zalecenie od psychologa :lol:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Ptaszek jest prawdziwy ;:108 Wiedział, jak ma się ciekawie ustawić i wkomponować :lol:

Obrazek

:wit
Awatar użytkownika
duju
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2008, o 12:31

Post »

Miłego wypoczynku, odpoczywaj i wracaj szczęśliwie :wit
Hortensje masz wypasiona, śliczne ;:138
Pozdrawiam - Justyna
Awatar użytkownika
Ola2310
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 maja 2015, o 13:37
Kontakt:

Post »

Małgosiu chętnie popilnuję ogrodu, szkoda że nie mogę podlać od czasu do czasu...
Wypoczywaj kochana i relaksuj się ...Realizuj zalecenia psychologa. ;:333 ;:306
Tak to jest w porze wyjazdów, że zwierzaczki cierpią bardzo i tęsknią. Nasza psinka dopóki może wakacjuje się z nami...
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Śliczne te dalie ciemne! Małgosiu życzę dobrego, bo zasłużonego wypoczynku ;:138
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44

Post »

PEPSI pisze:
Obrazek
Małgosiu to zdjęcie jest po prostu przecudowne! Ach... mieć taki zakątek u siebie... ;:167 Po prostu bajka.

Kochana życzę Ci błogiego lenistwa na tej cudownej Krecie. Ja wiem jedno: jak tam kiedy nie wrócę to się uduszę. Mam tam jeszcze tyle do zwiedzenia. ;:65 Uwielbiam tę wyspę, najbardziej ze wszystkich. Ją i Santorini. ;:167
Wypoczywaj. I pamiętaj, że po powrocie nie odpuszczę Ci fotorelacji. Będę żądać i koniec! ;:224
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Małgosiu miło, że zostawiłaś nam kolorowe widoki ogrodu. Łan czarnuszki cudny. :shock: Z moich kilkudziesięciu zostały cztery. ;:174 Zakątek w fioletach z dmuszkiem prześliczny. ;:oj
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Małgosiu odpoczywaj i relaksuj się na maxa:) Mam nadzieję,że pokażesz kilka uroczych fotek z wyjazdu ;:170
Dalia ciemna wow super kolor,takiej nie mam ;:224 Skrzynka biała super,uwielbiam takie klimaty ;:167
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Małgosiu
Jakie ty masz już cudnie ukwiecone hortki.Moje jeszcze nie tak bogate w kwiecie :D
Dalie śliczne, ciekawe ;:215
Awatar użytkownika
Florian Silesia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 lip 2016, o 19:56

Post »

Dalie w takim miksie super!
Awatar użytkownika
silvarerum
1000p
1000p
Od: 16 kwie 2012, o 21:48
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Mam nadzieję, że wypoczniesz Małgosiu, czego Ci życzę :)

Pięknie u Ciebie, uwielbiam taki letni busz. Daliowy miks fajnie Ci wyszedł.
Zapraszam: silvarerum czyli szwedzki ogrodnik w akcji.
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=88534
Awatar użytkownika
Madziagos
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 10 kwie 2012, o 21:44

Post »

Małgosiu,
znam i dzielę ból związany z wyjazdami i ogrodem oraz zwierzętami.
Ja sobie wszystko organizuję, jak najsprawniej, ale i tak wyjechać na dłużej po prostu się nie da.
A poza tym to mi szybko brakuje ogrodu i zwierząt, więc wracam jeszcze szybciej niż wyjeżdżam :)
Z pozdrowieniami, Magda
Moje wątki Moje drogi... Aktualny
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

Dziękuję, że pilnowaliście ogród. ;:196
Wakacje nadal trwają, bo mam jeszcze kilka dni urlopu, ale mam nadzieję na troszkę więcej słoneczka. Przywiozłam go sobie, ale widzę, że jeszcze nie rozpakowane....leży na dnie walizki. Musimy szybciutko to naprawić.
Ogród zdążyłam przed chwilą oblecieć, bo przyjechałam w nocy i nic nie widziałam. Prawda jest taka, muszę to stwierdzić i przyznać się na forum....nie umiem normalnie posadzić kwiatów ;:223 Ogród wygląda jak busz ;:oj Cynie, astry i aksamitki pozarastały mi rabaty. Przesłoniły większość niskich roślin i normalnie masakra jakaś. ;:131 Troszkę to muszę wyciąć, bo co za dużo. to niezdrowo. Maczeta potrzebna ;:173
I koniecznie muszę zmienić kwiatki w donicach na tarasie, bo zwyczajnie uschły. Nie pamiętano o nich. ;:222

Justynko - Dziękuję ;:196 Wypoczęłam sobie i robić to jeszcze zamierzam przez kolejny tydzień.

Olka - Pieski i kotki zadowolone z opieki, myślę że przez kilka dni będą zawiedzione zmianą diety, bo moja Teściowa uwielbia je przekarmiać. Dla niej zwierzak tłusty to zdrowy zwierzak. Ja jej tłumaczę, że niekoniecznie,,,,,ale wiesz jak to jest.Cierpią futrzaki, bo ja ich nie przekarmiam. I tak są dość tłuste ;:222
Zalecenia psychologa spełnione w 100% :lol:

Marysiu - Dalie uwielbiam, te ciemne jednak lepiej wyglądają pomieszane z innym kolorem. Tak sobie myślę, że jakby z samych tworzyły plamę, to byłoby dziwnie ;:7

Aniu - A posadź sobie kochana hortensje bukietowe i będziesz miała :D
Masz rację, Kreta to cudowne miejsce. Santorini poświęciliśmy cały dzień, i powiem Ci, że jak dla mnie to wystarczyło. Zobaczyłam co chciałam zobaczyć. Mogłabym tam wrócić, ale wolałabym jednak Kretę. Tam jest jeszcze tyle miejsc do odwiedzenia, nie da się wszystkiego naraz, no nie da się. Ale jest teraz cały rok na zaplanowanie kolejnego urlopu.
Mała fotorelacja będzie, ale muszę zrobić porządek ze zdjęciami. :wit

Soniu - Jak zostawisz sobie czarnuszkę na rabacie, to ona już zostanie. Wysiewa się sama, ale ja mojej pomogłam, bo chciałam jej dużo do suszenia. Koleżanka w zeszłym roku dostała ode mnie i porobiła przecudne bukiety.
Dmuszek gości u mnie pierwszy rok i już wiem, że będzie stałym bywalcem ;:333

Aniu 77 - Fotki pokażę, tylko muszę zrobić z nimi porządek, bo cykałam i cykałam. Nawet już M odpuścił, jak widział, że obiektyw kieruję najczęściej na jakieś roślinki.
Dalia ciemna jak ma ziemniaczki w odpowiedniej ilości to oczywiście pojedzie sobie do Ani ;:196

Anka - Bukietówki i mnie w tym roku poprawiły humor. Chyba kompost im pomógł i oczywiście więcej wody niż w poprzednim roku. ;:333

Florianie - Mix wyszedł jak to u mnie przypadkowo, ale dobrze, bo te ciemne to same wyglądają smutnawo, a róż je rozwesela.

Sylwia - Kości wygrzałam na maxa, skóra nasiąknięta olejkami i słońcem, widoczki i miejsca odwiedziłam cudne...muszę stwierdzić, że wypoczęłam. A jeszcze tydzień w moim buszu i będzie całkiem dobrze. Na długo musi mi wystarczyć, na bardzo długo.

Madzia - Oj mam to samo. Uwielbiam podróżować, ale już po kilku dniach wolałabym być u siebie. Wszędzie dobrze, ale w domku najlepiej. Właśnie się rozkoszuję tym uczuciem :D

Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Witaj Małgosiu :wit szybko rozpakuj walizki, bo odkąd ogłosiłaś że wieziesz słońce leje jak....
Piszesz
....nie umiem normalnie posadzić kwiatów
no to musimy najpierw ustalić co to znaczy normalnie. Widziałam, co prawda w TV, ale angielskie ogrody gdzie burza kwiatów wylegała na ścieżkę, a inni chwalili że to jest piękne ;:306
Awatar użytkownika
Pulpa222
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 kwie 2010, o 08:45

Post »

Czytam, że odpoczęłaś - super ;:196 .
Ogród na Ciebie pewnie czekał - chwasty też ;:306 . Jak to wszystko żyje w równowadze, nie uważasz?.
Fajnie, jak jesteś, bo od razu czuje się ruch na FO ;:108 .
Nie narzekaj na rośliny, że urosły, bo wszystkie, które wymieniłaś są śliczne. Chyba sama w przyszłą wiosnę pobawię się w siewcę i rozrzucę czarnuszkę i nagietki w całym ogrodzie. Jedne kolorowe, drugie dające lekkość.
Inaczej mówiąc: witaj w domu ;:180 .
Pozdrawiam Ania
"Niebezpiecznie jest mieć rację w sprawach, w których ustanowione władze się mylą." Voltaire
Ogród "po 30-tce" Cz.I, Część II , Część III aktualna,Tillandsie są ? dla leniwych
Awatar użytkownika
sweetdaisy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2015, o 19:21

Post »

Małgoś, cudowny miałaś odpoczynek. Mam nadzieje że Twój psycholog zadowolony :lol:
Czekam na fotorelacje.
Hortenscje masz cudne, moje coś małe kwiaty mają, a jedna nawet nie ma chęci zakwitnąć wcale ;:124
Pozdrawiam, Zuza
----------------------------
Słoneczny kawałek mojego miejsca na ziemi I, II, III
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”