Zawsze za krótkie lato cz. 26

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
cyganka77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 sie 2012, o 14:52
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Zawsze za krótkie lato cz. 26

Post »

Marysiu jednak trochę cienia roślinom pomaga, nawet w taką suszę. U mnie nie dość, że piachy, susza to jeszcze patelnia, ale mam nadzieję, że kiedyś drzewka porosną i kwiatom będzie lepiej. A kiedy podróż na północny wschód Polski, bo coś wspominałaś?
Awatar użytkownika
delosperma
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 00:52
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Różyczka pojedyncza różowa z białym środeczkiem bardzo urodziwa. :tan
U mnie dzięki tej pogodzie pierwszy raz zakwitną dwie ketmie. ;:215 Tylko nie wiem w jakim kolorze. Siałam taką, jak Twoja i niebieską. Starszy krzew wyeksmitowałam, bo pąki miała zawsze późno i nim zdążyła zakwitnąć, to zważyły je przymrozki. ;:98
Maria motyczką dziabnięta
Moje wątki Aktualne: https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... 4850Wiosna" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
witch
1000p
1000p
Od: 9 cze 2013, o 10:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Dobrego dnia Marysiu ;:3
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

Marysiu, a co się stało temu 'ptaszku'?
Zdaje się, że prawidłowo świętujesz niedzielę, bo nie widać Twojej obecności na FO. Zapewne wrócisz wieczorem, gdy inni [mam na myśli siebie oczywiście] pójdą już ;:19
Wypoczywaj w spokoju. Relaksuj się do woli. Należy Ci się. ;:303 ;:303
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Dzień bardzo gorący i każde wyjście do ogrodu wiązało się z zalaniem potem, bo wilgotność też duża :wink: Teraz dużo lepiej, chociaż dalej temperatura powyżej 30 st ;:131

Asiu zapewne chodzi Ci o naszą podróż do Augustowa? wybieramy się jak sójki... Powinniśmy odwiedzić dwoje już starszych ludzi ale nie wiem kiedy, coś planowaliśmy na wrzesień jazdę z młodymi ale nie wyrazili na razie chęci :D
Jak rośliny u Ciebie się rozrosną i te wysokie i te niskie to też wytworzą swoisty mikroklimat i korzenie dłużej przytrzymają wilgoć :D

Marysiu różyczka moja ulubiona i mam chrapkę na inne podobne, ale w swoim czasie :D Hibiskus kupiony z ogrodu w Krakowie gdzie jest ich kilka w pełnym nasłonecznieniu. Wiadomo w mieście cieplej więc tam kwitł zawsze szybciej, mój też późno i nie cieszył mnie długo ;:185 Ten rok jest wyjątkowy, bo kwitnie jakby pełnią kwitnienia :D Ciekawa jestem Twojego koloru :?:

Aguś miłego wieczoru ;:168

Lucy dobrze, że nie spoczywaj.... ;:oj ;:oj :;230
Ptaszek jak wracałam do domu siedział na czubku naszego dachu (1 zdj.) a jak robiłam śniadanie w kuchni to nagle huk ,,,pierze się posypało i ptaszek do góry kołami (2 zdj.), a na szybie w pokoju mam odbitego ptaszka w locie ;:202 ;:145
Myślę że jeszcze nie śpisz to miłego wieczoru Ci życzę ;:196

Czuć koniec lata....prawda?

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Moja lawenda nie obcinana kwitnie całe lato!

Obrazek

Obrazek

Obrazek

jeszcze inna maruna

Obrazek

Miłego wieczoru niedzielnego! ;:4
Awatar użytkownika
dorkow0
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 sty 2013, o 22:58
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Marysiu, całuję mocno. ;:196
A jesień już widać po roślinach. Jakby miały dość i mówiły idziemy odpocząć, wystarczy...
U Ciebie jeszcze tyle kwitnie, a mój ogród to już trawy i krzewy. Gdzieś tam jakiś kwiatek wyskoczy.
Ptaszka szkoda, ale jak tak nagle padł, to może ktoś go ustrzelił. U mnie są takie osobniki, co to oko trenują na ptakach. ;:185
Piszesz, że polewa u Ciebie. U mnie susza i deszczu nie widać. Nawet woda w studni się kończy.
Dobrego wieczoru. ;:167
Wśród Sosen... Buków... Kotów...
Część 1Część 2
Dorota
Awatar użytkownika
witch
1000p
1000p

Post »

Czuć koniec lata...
Takie życie, teraz zaczynam polowanie na cebulki.
Wiosną je zobaczycie :wink:
I tyle mojego bo lato w moim ogrodzie to jednak nie to samo co wiosna... ;:108
Muszę się z tym pogodzić że na piachu da się zrobić tylko minimum ;:173

Marysiu, gdybyś jechała do Augustowa to moje drzwi są otwarte :wit
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 cze 2014, o 15:56

Post »

Marysiu to szacun za 3 dzieci, pracę na cały etat, dom.....i teraz FO......o serach nie wspomnę ;:306
A mój Stasiu chwalony, chyba przechwalony.....stał się jakiś nerwowy....jeśli liczysz licz na siebie --znana dewiza ;:108
U Ciebie pięknie , zielono, jakiś deszczyk czasem--super ;:63
A mnie jest szkoda lata..... :lol:
Moje Arboretum
Część 8 - zapraszam Karolina
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witaj Marysiu,jestem wreszcie ,goście pojechali późno w nocy ,do południa sprzątanie ,obiadek ,podlałam przed ogródek ,a ogrodu mi się nie chciało,został na jutro ,a jutro wieczór znowu goście,u mnie nic nie padało,skwar niemożliwy ,jutro ma być jeszcze cieplej,śliczne to żółte Helenium ,a u mnie zakwitnął wreszcie karczoch,czy u Ciebie też już kwitnie ,pozdrawiam i buziaczki ;:196
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Witaj Dorotko!
Ptaszka nie ustrzelili, to młodziak i przeliczył się, bo gdyby strzał to miałabym szybę uszkodzoną. Niestety dużo młodych ptaszków nam się rozbija, mimo naklejanek. Te nowe szyby przekłamują rzeczywistość ;:oj U mnie zaczynają powtarzać kwitnienie róże i nawet niektóre mają duże kwiaty :D Floksy cały czas narastają i jeszcze dzielżany ładnie wyglądają, słoneczniczki i wszędobylska werbena :;230 Hitem tego lata jest gaura ;:167
Życzę podlewania z góry, bo to jednak ulga dla nas i dla roślin ;:196

Aguniu kiedyś nieśmiało zdradziłam plan mojemu kierowcy, ale skwitował to nadłożeniem kilometrów ;:219 Może jak kiedyś będziemy jechać na wakacje? Myślę, że na Twoje piaski trawy byłby dobre i musisz poczytać które kwiatki :?: zebrałam nasiona szarotki :D

Karolinko sery dopiero teraz jak wylądowałam na wsi i na emeryturze :;230 i muszę przyznać że sery przyciągają dzieci ;:306 . Jakoś wiedzą kiedy jest nowy ser ;:306 . Mnie się wydaje, że każdy Stasiu ma swoje złe i dobre strony :;230 Oj a jak mnie szkoda lata,... a upływającego czasu! znowu przez zimę spadnie kondycja ;:222

Martusiu widziałam Twojego pięknego osta! Tylko on po jakimś czasie traci urok i teraz jest najładniejszy. Mój nie zakwitł, bo go zjadłam ...już kilka zjadłam :;230 Niestety moje karczochy na tym pagórku zaczynają obsychać mimo, że im leję wodę ;:202 Upał i u mnie, a to jeszcze nie koniec ;:131 Dobrej nocy i kolorowych snów ;:196
Awatar użytkownika
witch
1000p
1000p

Post »

Marysiu, czytam i czytam i próbuję po swojemu ale życie inaczej planuje.
To co ma u mnie nie urosnąć za żadne skarby świata- rośnie na całego a to co powinno się udać nie może się przyjąć...
Takie życie. Ja tylko mogę przyjąć fakty i je zaakceptować ;:209
Jeśli Twój kierowca się jednak kiedyś lekko zagapi to będzie tak samo mile widziany jak i Ty :D
Trawy w tym roku poległy przez suszę , ale spróbuję znowu.
Wiem że Kanarkowa wyrośnie :D
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

A no prawda Marysiu, prawda, czuć, szczególnie rano, w dzień jest cieplutko jak latem, dziś nawet popadało, ale nie tam gdzie leniuchowalismy :wit
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Aguś czyli normalka życie pisze swój scenariusz :;230 Trawy padły :?: no coś podobnego ;:185
Może kurzeńcem uda Ci się poprawić strukturę gleby? bo nawozu chyba masz sporo :;230

Iwonko to co na działeczce nie podlało? czy leniuchowaliście gdzie indziej? Jeszcze noce i ranki nie pasują do jesieni, bo za ciepłe :D Dlatego nie ma grzybków :cry:
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Ranki u nas chłodne Marysiu, a leniuchowaliśmy nad morzem, tu w Szczecinie popadało trochę, co mnie cieszy bardzo ;:138
Awatar użytkownika
witch
1000p
1000p

Post »

No pewnie że mam, próbuję i nawet wychodzi... czasami :wink:
Nie ma się czym przejmować, natura jest silniejsza :D
Chciała na ten przykład dać mi w tym roku cukinie i dynie i skłamałabym gdybym powiedziała że się nie udały.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”