Madzik, święte słowa....też będę z niecierpliwością czekać na fotki kwiatów
Moje "zaczarowane" kwiaty - kolekcja Haliny - 1cz.
- Jeanne
- 1000p

- Od: 21 gru 2007, o 16:08
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Halinko, masz rację, kto nie ryzykuje ten nie ma
Pozdrawiam, Asia
Moje storczyki
Moje storczyki
- Storczykowa
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 7 lut 2008, o 19:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Anusska
- 1000p

- Od: 10 paź 2008, o 15:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Halinko, nowości dużo, bardzo dużo
Ty ich chyba w domu nie pomieścisz wszystkich, co?
Jakby co, to ja bardzo chętnie się kilkoma zaopiekuję, hehe
Sedirea japonica śliczna, tylko czekać aż zakwitnie - a podobno pachnie tak, że w całym pokoju czuć
Jeszcze spodobał mi się cornu-cervi var. alba - od dawna już myślę o jego zakupie, a po zobaczeniu Twojego nie będę się już chyba zastanawiać
Jakby co, to ja bardzo chętnie się kilkoma zaopiekuję, hehe
Sedirea japonica śliczna, tylko czekać aż zakwitnie - a podobno pachnie tak, że w całym pokoju czuć
Jeszcze spodobał mi się cornu-cervi var. alba - od dawna już myślę o jego zakupie, a po zobaczeniu Twojego nie będę się już chyba zastanawiać
- Baryczka

- Od: 8 wrz 2008, o 12:25
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Halinko, jak Ty mieścisz u siebie tyle roślin? U mnie już miejsca coraz mniej, większość "niestorczykowych" jest teraz na balkonie, część już oddałam, kilka jeszcze mam do oddania "w dobre ręce". I wszystko dlatego, że miejsca u mnie brakuje. Myślę o jakichś półeczkach, ale samej mi się ciężko za to wziąć...
Piękności botanicznych szczerze zazdroszczę i trzymam kciuki, by rosły i kwitły bezproblemowo!
Piękności botanicznych szczerze zazdroszczę i trzymam kciuki, by rosły i kwitły bezproblemowo!
* Moje miejsca na forum *
Pozdrawiam! Kamila
Pozdrawiam! Kamila
- orange30

- Od: 27 paź 2007, o 22:59
Tak jak obiecałam, oto fotki mojego akwarium storczykowego

Poza tym nowość. Biały phalaenopsis o mniejszych kwiatkach, bo to miniaturką pewnie nazwać nie można
Bardzo mi się spodobał, fotki nie oddają jego uroku
Ma 4 pędy kwiatowe

I jeszcze coś na zakończenie
Jest nadzieja, że obejrzę kwiatuszki niebawem ;:83
Paradisantus Micranthus ma 4 pędziki

Poza tym nowość. Biały phalaenopsis o mniejszych kwiatkach, bo to miniaturką pewnie nazwać nie można

I jeszcze coś na zakończenie
Paradisantus Micranthus ma 4 pędziki

- Baryczka

Ojej, Halinko, oba mają po cztery pędy? Biały rzeczywiście jest piękny, ostatnio, od kiedy rozkwitła moja biała miniaturka zakochałam się w kwiatach w tym kolorze.
Gratuluje tylu pędów na Paradisantus Micranthus (ależ trudna nazwa), będą kwiatki i to ile?? Czekam na fotki kwiatków!
Gratuluje tylu pędów na Paradisantus Micranthus (ależ trudna nazwa), będą kwiatki i to ile?? Czekam na fotki kwiatków!
Pozdrawiam! Kamila
Pozdrawiam! Kamila
- Baryczka

Ach, jeszcze zapomniałam napisać, że obejrzałam sobie Twoje akwa. Ciekawe okazy tam masz, u mnie głównie są moje własne keiki i Phal.equestris, który zaaklimatyzował się już u mnie i wypuszcza kolejny listek i korzonek, co mnie bardzo cieszy.
Ja właśnie urządziłam moje akwarium i szukam do niego ulepszeń, nowych pomysłów, a później kolejnych mieszkańców
Ja właśnie urządziłam moje akwarium i szukam do niego ulepszeń, nowych pomysłów, a później kolejnych mieszkańców
Pozdrawiam! Kamila
Pozdrawiam! Kamila
- orange30

- Od: 27 paź 2007, o 22:59
Kamilko ja się tak strasznie obawiałam tego akwarium, czy dam radę coś tam do niego wstawić, a siedzi już w nim 17 maluchów. Kusi mnie teraz większe, ale nie mam miejsca zbyt wiele ;:30 żeby postawić. To aktualne stoi w kuchni, a nad nim świetlóweczka sobie świeci jakby miały zbyt mało światła. Oj to prawda, że "w miarę jedzenia apetyt rośnie" ;:228