Działka na Kaszubach - 2015

Zdjęcia naszych ogrodów.
Awatar użytkownika
Ignis05
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 gru 2009, o 14:08
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Działka na Kaszubach - 2015

Post »

Marysiu ;:196 a to ci heca, kot wyprowadza pańcię na spacer. :;230
Gratuluję jubileuszu forumowego. ;:138 ;:138 ;:138
Jesteś pierwszą osobą z forum, którą poznałam w realu.
Nawet nie myśl o rezygnacji.
Mnie też czasami ogarnia marazm i przychodzą takie myśli ale chyba trudno byłoby mi się z Wami rozstać.
Mnie w grudniu minie 8 lat. :lol:

Piękne zdjęcia przylaszczek w Twoim wykonaniu. ;:138 ;:138 ;:138
:wit
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 kwie 2007, o 20:04
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Krysiu - Jubileusz forumowy - jak to poważnie zabrzmiało :D A jak szybko minęły te lata..
Pamiętam początki naszej realnej znajomości. Umówiłyśmy się w Carefoure..i pamiętam naszą wyprawę Twoim samochodem do Izy (Izaziem) i szklarenkę w Biedronie mi kupiłaś (żyje do dzisiaj - tylko folię musiałam podkleić w kilku miejscach)..same dobre wspomnienia...
A jak tam przylaszczka - zakwitła? Ja mam w tym roku mnóstwo siewek. Część mam w planie powsadzać w doniczki...
I jeszcze rozsiały mi się w końcu ranniki - mam cały placyk małych ażurowych parasolek. Teraz tylko muszę pamiętać, żeby tam nie grzebać latem i podlewać - bo one wilgoć lubią. Chyba sobie duży znacznik postawię...

Moja plantacja ranników :D

Obrazek
Awatar użytkownika
Ann_85
1000p
1000p
Od: 26 mar 2010, o 14:00

Post »

Ale Ci Marysiu zazdroszczę rozrośniętej przylaszczki, ja w zeszłym roku posadzilam jedną i chyba zdążyłam ją unicestwić w okresie spoczynku, bo ani widu ani słychu po niej nie zostało :?
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu - tak jak wcześniej napisałam widzę u siebie dużo siewek przylaszczek. Jak już pojadę na działkę - to powsadzam je w doniczki i trochę utuczę. Jak będziesz chciała - to dostaniesz ode mnie kilka :D

Obrazek
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

Fidelek dopieszczany i to nie tylko przez swoją Panią. ;:138 ;:138
Co te kotki mają w sobie takiego, że tak zabiegamy o ich szczęśliwy żywot... Zresztą także pieski, króliczki, gołąbeczki tudzież wszystkie inne stworzenia przyjazne ludziom. ;:215
Wesołego Alleluja, Marysiu! ;:167 ;:167 ;:196
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Marysiu Fidel to nie tylko mądry kot, ale i dobrze wychowany...no i charakterny :;230 Zdrówka dla Fidelka!
Oczywiście dla Opiekunów Wspaniałych Świąt skoro nie mogą być ciepłe ;:196
Awatar użytkownika
lemonka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2011, o 13:11

Post »

Fidel jest niesamowity :lol: Uwielbiam tego kota :D
Pięknie pokazałaś szczegóły wiosny na zdjęciach. Choć pogoda nie rozpieszcza to jednak mamy na czym oko zawiesić. Plusem tej zimnicy jest to, że kwiaty tak szybko nie przekwitają ;)
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Lucynko - charakter człowieka można ocenić patrząc na jego stosunek do słabszych, w tym zwierząt. Dobry człowiek zawsze pochyli się nad potrzebującym pomocy - bez różnicy czy jest to drugi człowiek czy zwierzątko..

Marysiu - Fidel to naprawdę wyjątkowy zwierzak, ja go czasem nazywam "złodziej ludzkich serc" - jest ulubieńcem całej naszej rodziny i wielu znajomych.

Izo - no proszę, a nie mówiłam że on kradnie ludzkie serca, ma już całkiem pokaźny fanclub ;:306

Dziewczyny dziękuję Wam za życzenia ;:196 ;:196
----------------------------------

Dzisiaj jest dla mnbie szczególny dzień i to nie ze względu na czas przedświąteczny - ale dlatego, że dzisiaj mija 10 lat od dnia gdy założyłam mój pierwszy wątek na naszym Forum

To było pierwsze zdjęcie

Obrazek

Trzeba w nie kilknąć - to się powiększy. Poszukam w wolnej chwili zdjęcia pokazującego jak tam wygląda akutualnie, ale powiem wam niewiele się zmieniło :D
Awatar użytkownika
Mufka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 lut 2009, o 20:02

Post »

Witaj Marysiu :wit

Wielkie brawa i serdeczne gratulacje !
Wspaniały, okrągły jubileusz ! Życzę kolejnego, oby był równie udany i owocny w Twoje piękne zdjęcia.
Sesja przylaszczek - urocza. Bardzo lubię ich śliczne, delikatne kwiatuszki. Przypominają mi rodzinne strony, gdzie las wiosną robił się błękitny od ich mnogości ...
Fidel skradł wiele forumowych serc i nic dziwnego, to wspaniały, niezwykły kotek ;:173

Wesołych Świąt, Kochana !
Prawdziwa kobieta potrafi zrobić wszystko, zaś prawdziwy mężczyzna to ten, który jej na to nie pozwoli ;)
Moja Wizytówka Mufka - ogrodowe marzenia...cz.1 cz.2 cz.3 cz.4
Awatar użytkownika
mewa
1000p
1000p
Od: 25 paź 2009, o 17:13

Post »

Marysiu zazdroszczę siewek przylaszczek -u mnie się nic nie wysiewa mimo że kwiatów nie obcinam.
10 lat to kawał czasu ;:138
Pozdrawiam. Ewa
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Marysiu - jadąc w kwietniu z Gdańska na działkę mijamy miejscowość Kolbudy, wjeżdżamy w las...i podziwiamy rowy błękitne od przylaszczek . Cały rok czekam na te cudne widoki...

Ewo - witaj na Kaszubach! Wiesz to jakiś wyjątkowy rok - tyle siewek to ja jeszcze na tej działce nie widziałam. Mam zamiar je zadoniczkować. Zobaczymy co wyjdzie z tych moich planów...

Znalazłam fotkę zrobioną prawie w tym samym miejscu co ta z 2007 roku ( wstawię obydwie)

2007 rok

Obrazek

2017 rok

Obrazek
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Marysiu jest powód do gratulacji ;:168 Jednak rośliny podrosły, ale pewnie przycinane bo niewiele :D
Życzę wielu dziesiątek lat na FO i w Twoim czarownym zielonym zakątku ;:196
Awatar użytkownika
tu.ja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lip 2008, o 09:18

Post »

Doskonale widać na tych zdjęciach jak dorastał i dojrzewał Twój ogród. Czasem trudno nam sobie wyobrazić i przypomnieć zmiany. Zdjęcia są fantastyczną pamiątką i niezbitym dowodem. Lubię czasem oglądać zdjęcia z pierwszego- drugiego roku mego działkowania. Piękną sesję zdjęciową zrobiłaś przylaszczkom ;:oj Uwielbiam je za kolor i termin kwitnienia. Co do siewek, to podstawą jest by zbyt dokładnie nie plewić ;:224 Ja im mniej mam czasu na odchwaszczanie, tym więcej siewek różnych kwiatów mam :wink:
Ps. Marysiu czy zmieniałaś numer telefonu?
Awatar użytkownika
wrigley
500p
500p
Od: 5 mar 2009, o 14:23

Post »

Marysiu byliśmy na działce....
Sobota deszczowa, niedziela słoneczna, choć zimna. Ale dziś rano...M A S A K R A !!!
Śnieg dookoła... ;:185 Na szczęście potem stopniał, ale niektóre roślinki ciężko to przeżyły ;:222. Pozostaje mieć nadzieję, że jednak się dźwigną. Kwiecień, plecień...
***Ola***
Moja odskocznia
Awatar użytkownika
Darmokot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lis 2012, o 20:37

Post »

Marysiu Jak dobrze,że do Ciebie zajrzałem. Przekonałem się, że nie tylko ja mam jakiegoś niechcieja do pisania ostatnio. Gratuluję jubileuszu ;:138 I czekam na kolejne świetne historie z Fidelem i resztą diabląt. Miłego ciepłego dnia życzę, u mnie zima na całego!
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”