Nasze 1500 m2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Ola2310
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 maja 2015, o 13:37
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Re: Nasze 1500 m2

Post »

Małgosiu zdjęcia wieczorową porą , takie nastrojowe. Pięknie lilie wychodzą wtedy na nich.
I masz rację , pachną obłędnie. ;:173 Wczoraj wieczorem już wysiedzieć przy nich nie mogłam.
Ściana powojnikowa robi wrażenie. Miejsce jeszcze masz widzę. Dlatego się skusiłaś....
Pochwal się jakie zamówiłaś?
Buziaczki zostawiam i życzę miłego dnia. ;:196 ;:3
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lip 2014, o 15:28
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Aneczko dziękuję ;:196 Masz rację- krata jeszcze trochę zmieści, najmarniej licząc co najmniej ze trzy tam upchnę :;230 Kilka już do mnie jedzie, bo skusiłam się na promocję u Wędr...
Aniu anabuko ogrody w obecnych tygodniach kwitną chyba najobficiej ;:108 Powojniki to Błękitny Anioł, M-me Julia Correvon i Etoile Violette. Pierwszy i drugi mam już kilka lat, a Correvon ma najwyżej trzy. Dzięki nim pokochałam grupę włoskich ;:108
Olu wydaje mi się, że wieczorem wychodzi ich rzeczywisty kolor... Kilka mam posadzonych obok tarasu, z drugiej strony z kolei rośnie wiciokrzew, więc wieczorem zapachy czuję już przy otwieraniu drzwi :D Jednak przy alergii pewnie nie jest to do końca zaletą... Powojniki ze trzy się jeszcze zmieszczą, bo na brzegu posadziłam już Piilu, który miał być na miejsce tego uśpionego, a że tamten nagle zmartwychwstał... Zamówiłam sobie ten zestaw za 25 zł, Miss Bateman, Viola i Markham's Pink :D
Awatar użytkownika
ewarm
500p
500p
Od: 3 paź 2010, o 23:53
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Tak, ta powojnikowa ściana i mnie zachwyca, monardy giną, gdy maja za ciemno, nie lubią towarzystwa i suszy, lilie piękne.
Też je lubię. Z roku na rok kwitną bujniej .Niczego nie wymagają.
I moje ulubione floksy, cuda.
Pozdrawiam.
ewa
Wyczekiwany ogród
Awatar użytkownika
sweetdaisy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2015, o 19:21

Post »

Małgosia, wiem że wszyscy chwalą, ale i ja nie mogę nie pochwalić tej Twojej ściany powojnikowej ;:oj cuuudowna jest ;:167
Lilie pięknie kwitną, pewnie zapach masz w ogrodzie teraz cudowny.
Czy tojeść orszelinowa jest ekspansywna?
Pozdrawiam, Zuza
----------------------------
Słoneczny kawałek mojego miejsca na ziemi I, II, III
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ewuś cieszę się, że moja powojnikowa ściana spełniła swoje zadanie :wink: Gdy obsadzę do końca powinno być jeszcze lepiej... Lilie i floksy i mnie wciągnęły na maksa ;:108 Wiosną dosadziłam kilka floksów, a lilie własnie sobie zamówiłam :D
Zuziu dziękuję ci za pochwały powojnikowej ściany ;:196 Zapach jest obłędny, z daleka mnie przyciąga :D Tojeść orszelinowa trzeba mieć lekko pod kontrolą :wink: Rozrasta się przez kłącza, więc wystarczy mała obwódka np. zwykłe obrzeże trawnikowe

Taką pogodę to ja lubię, w dzień poniżej 25 stopni, a wieczorem spokojny deszczyk, który wyręcza w podlewaniu ;:138
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Tradycyjnie rozpoczniemy od królowych
nn
Obrazek

Casanova
Obrazek

Papa Meiland
Obrazek

Zobaczcie kto się obudził ;:306
Asao
Obrazek Obrazek

Etoile Violette ma tyle kwiatów, że aż się nie mieszczą
Obrazek

Rozwar ? nie wiem czy bardziej podobają mi się te ?baloniki? czy rozwinięty kwiat
Obrazek Obrazek

Moje żółte słoneczka
Obrazek

I kolejny jegomość z członem ?ślaz? w nazwie ? prawoślaz
Obrazek

Zobaczcie kto się schował w hibiskusowym gąszczu :D
Obrazek

Ta rudbekia jest tak fotogeniczna, że nie mogę się oprzeć przed zrobieniem kolejnego zdjęcia ;:224
Obrazek

Kolejne lilie i liliowce
Obrazek Obrazek

Floksy
Obrazek Obrazek

Dzwonek Sarasto powtarza kwitnienie
Obrazek

Wielosił błękitny przypomniał sobie, że jeszcze nie kwitł :lol:
Obrazek

Jeżówki już za momencik ;:65
Obrazek

Lawenda szaleje
Obrazek

Że o gipsówce i ślazownikach nie wspomnę?
Obrazek Obrazek

Fruczak też załapał się na sesję :wink:
szable w dłoń
Obrazek

atak!
Obrazek
Obrazek
Obrazek

o jakie to dobre?
Obrazek

tam na dnie jeszcze troszkę zostało?
Obrazek

upsss, chyba trochę się umormelałem ;:131
Obrazek
Awatar użytkownika
Ola2310
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 maja 2015, o 13:37
Kontakt:

Post »

Ale super sesyjkę udało ci się zrobić fruczakowi. Niesamowite. ;:180 Jego tak trudno uchwycić a tu takie szczegóły.
Brawo Ty! ;:333
kropelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2008, o 13:05

Post »

Małgosiu, zauroczył mnie Twój busz powojnikowy ;:138 Właśnie sobie myślę, że taka ściana powojników wygląda super! Masz mnóstwo różności, co wszystko razem daje piękny efekt :) No i satysfakcja!
w domu i w ogrodzie, cz.2, cz.3, cz.4
pozdrawiam serdecznie, Mariola
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Brawo za fotki fruczaka ;:138 . Ja miałam przymiarke ale mi nie wyszło z tym modelem. Jest bardzo trudny w fotografowaniu , tak szybko rusza skrzydełkami. Musisz mieć dobrą rękę i aparat :wink: . Gratuluję i pozdrawiam :wit.
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

udało ci się pięknie sfotografować tego fruczaka. To bardzo szybki i ruchliwy owad ;:63 ;:63
Z Etoile Violette i ja jestem bardzo zadowolona. Asao też śliczny.Ja go nie mam :)
a i te dzwoneczki ciekawe , ładniutkie
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Olu brawo mój aparat, ktory ma funkcję robienia zdjęć seryjnych :D Poszukaj w swoim, może też ma. W zwykłym trybie bardzo trudno "dorwać dziada" i zrobić mu ostre ujęcie ;:224
Mariolko witaj ;:7 Busz powojnikowy jeszcze się zagęści, bo właśnie dokupiłam kilka :tan Masz rację, gdy wszystko zakwita satysfakcja jest ogromna ;:108
Ewelinko już pisalam Oli - poszukaj w swoim aparacie funkcji robienia zdjęć seryjnych. Wtedy o wiele łatwiej uchwycić szybko poruszajace się obiekty ;:108
Aniu dziękuję, fruczak zazwyczaj umykał mojemu obiektywowi, dopiero po odkryciu w moim aparacie funkcji robienia zdjęć seryjnych sesja się udała :D Ja najpierw kupowałam tylko wielkokwiatowe, ale gdy zobaczyłam jakie ilości kwiatów potrafią mieć włoskie całkowicie się do nich przekonałam. Asao normalnie powinien zabierać się do ponownego kwitnienia, ale przez ten opóźniony start wiosną zaczyna kwitnąć dopiero teraz :shock: Cóż - lepiej późno niż wcale :lol: Dzwonków ci u mnie dostatek :;230

Przyjechały powojniki. Powiem wam, że nie mam do nich większych zastrzeżeń, zwłaszcza biorąc pod uwagę ceny?
Viola już kwitnie, więc wiadomo, że to on. Z pąka Miss bateman wystają czerwone pręciki, więc też jest szansa na zgodność, a z grupy Atragene nie mam jeszcze zadnego, więc będę zadowolona z każdego.
Sadzonki oznaczone są przyzwoitej wielkości, tylko Viola ma złamany pęd. Te po 5 zł też niczego sobie, zresztą sami zobaczcie
Obrazek

A tymczasem w ogrodzie?
Liliowce stopniują mi emocje i codziennie zakwita jeden :wink:
Obrazek

Siewki floksów- każda inna i każda ma większe kwiaty
Obrazek Obrazek

Nie może zabraknąć krwawników
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Pysznogłówki coraz liczniejsze
Obrazek

Kolejne lilie i jeżówki
Obrazek Obrazek

M-me Julia Correvon nie ustępuje Etoile Violette?
Obrazek

Czy trochę nie za wcześnie na rudbekie?...
Obrazek

Pierwszy raz mi zakwitła, ale już ją uwielbiam ? trójsklepka
Obrazek

Już nie mogę się doczekać, kiedy będzie można się opychać
Obrazek
Awatar użytkownika
Ann_85
1000p
1000p
Od: 26 mar 2010, o 14:00

Post »

Uuu... Winogron zostanie jeszcze na wino ;:136 ;:306

Skąd te powojniki Małgosiu? Rzeczywiście bardzo przyzwoite, a za 5 zł, to jeszcze nie widziałam :shock:
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Witaj. Za takie pieniądze to powojniki ładne i na pewno w przyszłym roku będą już cieszyły oczy ;:108 . Krwawniki bardzo ładne a ja nie mam ani jednego i będę musiała zdobyć takie różowe ;:173. A co do funkcji w aparacie to faktycznie taką mam i nigdy jej nie używałam. Następnym razem będę musiała to uruchomić ;:108. Pozdrawiam :wit .
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu wina robić nie umiem, ale dżemik z winogronowego soku pyszniutki ;:152 U Wędrow... taką fajną promocję mieli. Zobacz sobie, może jeszcze jest. Ja dodatkowo skorzystałam z tego, że 1-3 lipca mieli darmową wysyłkę. No grzechem byłoby nie skorzystać :D Tyle tylko, że te po 5 zł są nieoznaczone i wysyłają je losowo...
Ewelinko te kupowane do tej pory wcale dużo większe nie były, a płaciłam 15-22 zł... Krwawniki mają jeszcze taką zaletę, że długo kwitną ;:333 Cieszę się, że mogłam coś podpowiedzieć w sprawie aparatu, udanych zdjęć życzę ;:215
kropelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2008, o 13:05

Post »

Ależ dokupiłaś powojników ;:oj
Ja na razie powstrzymuje się z zakupami, muszę zrobić przeszeregowania na rabatach, bo jedno na drugie wchodzi a w środek jeszcze cisną chwasty. Trzeba to jakoś rozsądnie podzielić, część wywalić, poprzesadzać...
w domu i w ogrodzie, cz.2, cz.3, cz.4
pozdrawiam serdecznie, Mariola
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”