U nie wiele odmian jeszcze w pąkach, ale niektóre sadzone na przedwiośniu dlatego termin kwitnienia będzie późniejszy.
Tak wygląda niewielka część kolekcji:
Na pierwszym zdjęciu jest "rabata z tulipanów wykonana przez jaszczurki. One tak potrafią, rośliny cebulowe rosną w miejscach w których ja nie sadziłam.
Piszę w sprawie tulipanów z biedronki Creme Upstar. Kupiłam 100 cebulek i własnie zaczyną kwitnąć. Jestem zachwycona! może nie kolorystycznie, bo on jest naprawdę creme (czyli jaśniutko żółty i brak mu tego różowego zadmuchu - ale to może z przyczyn mojej ziemi - dzisiaj je podleję nawozem do kwitnących) i nie za bardzo pasuje mi do rabaty, na której prawie wszystkie tulipany są różowo-lila-fioletowe - natomiast zapach! wprost upajający - w typie frezjowego. Jestem bardzo zadowolona i w przyszłym roku na pewno dokupię na pachnącą rabatę. Polecam dla miłośników zapachu w ogrodzie
Kluska teraz już wiem co za tulipany mam. Wczoraj się zastanawiałam jakie mi kwitną praktycznie na biało z lekkim odcieniem żółci i różu. Wiedziałam, że zakupiłam w biedronce ale do żadnych ten kolor mi nie pasował. Zapomniałam o Creme Upstar, kwitną niezwykle długo i zmieniają odcień.
Mam problem z kilkoma moimi tulipanami, liście są ale nie wyrosły łodygi, tylko takie małe coś, tak jakby uschły :/ podpowiedzcie co robić i jaka może być przyczyna.