Ogród Marty cz. VII

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
dorcia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2011, o 13:58
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogród Marty cz. VII

Post »

Jak zdrówko ??
Awatar użytkownika
wwwiola
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 sie 2007, o 08:18

Post »

Cudnie w tym Twoim ogrodzie, ;:215 dzisiaj podziwiam maki. Są fantastyczne! Pokładają się?
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Martuś nadrobiłam zaległości spacerowe. ;:65 Zawsze z niecierpliwością oglądam zdjęcia. Niesamowite, że jeszcze tyle piwonii kwitnie. ;:oj Róże oczywiście teraz mają pierwsze miejsce, najbardziej je podziwiam. Przedogródkowe śliczne, na pniu mają wyjątkowy kolor. Przetwory już robisz. ;:180 Zdrowia. ;:196
Awatar użytkownika
Biedronka641
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 cze 2012, o 17:17

Post »

:wit wieczorowa porą.
Ależ ci wszystko cudnie kwitnie.Pospacerowałam po starej części. Boska ;:138 . Zwiedziłam też przed ogródek z nowymi nasadzeniami .Też już na bogato.
Róże choć młode kwitną też ładnie. Pokazałaś też nowe zakątki ogrodu ?Czy tylko tak mi się wydaje.. Oj można tam się zgubić i nie trafić do wyjścia. Przetacznik owiec nowy? Czy już go pokazywałaś w starych wątkach?
Zdrówko poprawiło się? A co z przetworami? Sezon się zaczyna. Kuruj się, bo kto zapełni półki z przetworami. ;:196 :wit
Awatar użytkownika
Tajka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2010, o 17:32

Post »

Martusiu piwonie kwitną niestrudzenie, coraz nowe odmiany zakwitają. ;:138
Róże przepiękne i maki.
Pamiętam w ubiegłym roku taką ogromną ilość przetworów zrobiłaś, więc myślę, że tym razem będziesz tylko odpoczywać i czerpać z owoców Twojej pracy.
Życzę zdrówka. ;:196
Awatar użytkownika
Krychna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 mar 2010, o 19:27
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

:wit Martusiu

Ogród po prostu piękny, wszystko kipi kolorami ;:167
Tą sumą Piwonii to mnie zaskoczyłaś ;:oj musi być u Ciebie bajecznie, z miłą chęcią przyjadę i będę spacerować alejkami pełnymi pięknych rośli, dziękuję za zaproszenie ;:196 życzę zdrówka :wink:
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Kasiu,dziewanna jest urocza,może jak się rozrośnie to da się ją podzielić i będą dwie .pozdrawiam :wit

Alu,nie nie miałam jej w ofercie ,ale może uda zrobić się sadzonki,ja już po prześwietleniu,teraz mam skierowanie na tomograf,żeby zobaczyć dokładniej co powoduje moje dolegliwości,fajnie ,że ogród się podoba ,dziękuję za miłe słowa ;:196 Tobie też życzę zdrówka ,bo bez tego nie będzie naszych ogrodów i pracy ;:185

Milenko,najbardziej buczy semiplena ,ona ma też cudny troszkę miodowy zapach ,ja nie przycinam przetacznikowca po kwitnieniu,więc nie wiem czy powtarza kwitnienie ,ale kępa jest cały czas ozdobna z liści ta dzika róża musiałaby mieć łuk ,bo teraz leży na innych roślinach i tak nie może być,pozdrawiam i buziaczki ;:196

Maryniu,codziennie jakby lepiej ,ale jeszcze tak nie do końca,powolutku coś zrobię w ogrodzie ,łącznie ze zdjęciami ,coś podwiążę ,coś przytnę przekwitłego i coś wsadzę ,jak mam dziurę i nasypaną ziemię ,dzisiaj takim sposobem wsadziłam 6 hortensji ,ale jeszcze nic nie robię kopaczką i łopatą ,mam pomoc ,jakimś cudem się znalazła i mąż też pomoże jak trzeba jakąś dziurę wykopać na kwiatuszki,pozdrawiam ;:196

Aniu,semiplena nie taka stara ,ma 4-5 lat ,ale rośnie jak szalona,napiszę do Ciebie pw,pozdrawiam ;:168

Kasiu,ja te zwykłe dziewanny w tym roku wyrzuciłam ,bo zajmowały dużo miejsca,a efektu żadnego ,chociaż rozetę liściową miały piękną ,różę nic nie da przycinać,trzeba by ją dać na łuk ,bo jak przytnę to zetną wszystkie pączki na rok nastepny i nie będzie kwitła,pozdrawiam ;:196

Dorotko,,patrzyłam na tą różę,ale ona wychodzi z jednej kępy i ta dobra i dzik,ta biała róża to moja najpierwsza róża w moim ogrodzie ma 10 lat ,mam ich 6 szt przesadziłam je kiedyś ,bo tam gdzie rosła od początku nie miała szans ,bo krzewy ją już zagłuszały nie znam jej nazwy ,ale jest cudna pączki ma olbrzymie długości 10 cm i jest bialusieńka ,a ta amarantowa to z targu i też nie znam nazwy ,też jest olbrzymia ,te długie kłosy to igła Kleopatry,albo inaczej Pustynnik,mam 3 kolory ,białą,pomarańczową i żółtą,mówisz,że u Ciebie mało kwitnie ,a nie masz róż bo to one teraz dowodzą,pozdrawiam ;:196

Dorotko,tak mi miło,jak czytam Twoje słowa,ale z Twojego ogrodu też nie chce sie wychodzić,najlepiej to wszystko sobie zapisywać ,bo na wiosnę człowiek zgubiony i nie ma możliwości odtworzyć wszystkiego,pozdrawiam ;:196

Kasiu katja,kuruję się już miesiąc,bo ciągle się coś dowala,ale może jakoś poradzę temu, chyba przeciążyłam organizm ,a nie jest ze stali,dziękuję za miłe słowa ,pozdrawiam i zapraszam znowu ;:168

Dorotko,jeszcze nie do końca cudownie,ale lepiej.

Wiolu,witaj ,dziękuję za pochwałę ogrodu,maki się dość nie pokładają bo opierają się o siebie i inne rośliny ,zrobiły już taką ciasnotę ,gdyby były pojedyncze to może by się pokładały od ciężaru kwiatów,pozdrawiam ;:168

Soniu,piwonii mam sporo odmian i w różnych terminach zakwitają i kwitną u mnie 2 miesiące albo i więcej ,te róże na pniu,są takie delikatne ,one są do cienia i dlatego właśnie takie ,bo przed nimi wielka jodła,której nie chcę usuwać ,bo jest cudna,na ziemi między pniami jest posadzona ta sama odmiana tylko krzaczasta i jeszcze białe też do cienia,niskie jeszcze nie kwitną ,ale róże w przed ogródku mają bardzo dużo pączków ,i jak wszystko zakwitnie to chyba będzie dobrze to wyglądać ,ale one teraz na wiosnę wsadzone ,więc będą kwitły ciut później ,chociaż już niektóre jak widać zaczynają ,będę pokazywać systematycznie jak będą zakwitać,przetwory już robię bo zaraz skończą sie truskawki ,a na resztę owoców czekam ,dziękuję za życzenia zdrowia ,bo bardzo potrzebne,a mój organizm się zbuntował pozdrawiam ;:196
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Alu ja też witam wieczorowa porą ,młode róże pięknie zabierają się do kwitnienia zrobiły porządne kępy i mają dużo pączków,a stara część tez bardzo kwitnie ,pokazuję zakątki jak coś kwitnie ,więc nie wiem czy to nowe miejsca ,goście jak spacerują po ogrodzie to też się gubią ,tych ścieżek jest dużo ,zarośnięte z każdej strony ,nikt nie wie gdzie był a gdzie nie był,wiec zawsze muszę iść i prowadzić ,sama czasem nie wiem jak zacząć ,przetacznikowiec jest u mnie dawno i to nie jeden,na pewno pokazywałam,zdrówko się poprawiło,a kompociki już zrobione z truskawek ,teraz będą porzeczki czerwone ,czarne ,agrest ,jeżyny i maliny te jesienne ,u mnie zaczynają się od połowy sierpnia,jestem już przygotowana na dalsze przeroby ,myślę ,ze 500 słoików jak zawsze zrobię ,kompot jest pyszny zrobiony na surowo ,witaminy nie zabite przez pasteryzację,dzieciaki i my pijemy do woli i jeszcze rozdać mogę tyle tego,pozdrawiam ;:196

Tereniu,piwonie kwitną u mnie 2 lub więcej miesięcy ,bo jest tyle odmian,w tym roku też już zaczęłam robić ,z truskawek już w spiżarni,czekam na pozostałe owoce,teraz będzie agrest ,ale on musi dojrzeć do słodziutkiego i cała reszta,my nie pijemy soków z kartonów tylko te napoje własne bez pasteryzacji,doskonale się trzymają na 500 słoików ani jeden się nie zepsuł i ten smak owoców ze słoneczka cudownie zachowany ,dziękuję za życzenia zdrowia,już mi lepiej ,wychodzę na pole,trochę jestem słaba ,bo mam taką ilość lekarstw i sama choroba też człowieka zmiecie,pozdrawiam ;:196

Krysiu,dziękuję za życzenia zdrowia już jest prawie dobrze,tylko troszkę utykam jeszcze na nogę ,ale to tylko rehabilitacja którą musiałam na chwilę przerwać,cieszę się na Twój przyjazd ,pozdrawiam ;:196
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Zapraszam do ogrodu ,ponieważ już jest późno to na poranną kawkę ,żeby tradycji stało się zadość

cudownie pachnące goździki,takie małe a mają olbrzymią siłę przebicia jeżeli chodzi o zapach
Obrazek

Obrazek

ta róża kwitnie niestrudzona ,nie da sie przejść koło niej obojętnie
Obrazek

granatowe bodziszki przekwitły a Bajazzo nadal piękna
Obrazek

zakwitła New Dawn i hortensja
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

irysy kwitną nadal
Obrazek

Aloha
Obrazek

Obrazek

Obrazek

zakwitła cudna piwonia ze złoty środkiem
Obrazek

Obrazek

Elmshorn
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Gipsy boy,ma u mnie rok i jest tak olbrzymia ,ze nie wiem co będzie dalej
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Karmik ościsty
Obrazek

Obrazek

nawet pociąg udało mi sie sfotografować
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

zaczyna kwitnąć chaber wielkogłówkowy
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Wczoraj rano wyłączyli mi prąd a wieczorem nie zdążyłam do mojego ulubionego ogrodu ;:196 Semiplena zaczyna swój spektakl ona jest niesamowita ;:219 Ale dzisiaj wpadła mi w oko Elmshorn i mnóstwo innych, ale nie będę wszystkich wymieniać. Jakby Ci udało zebrać nasiona tej żółtej malwy bo miałam ją tylko jeden sezon i nie wysiała się. Wczoraj cały dzień spędziłam w ogrodzie z przerwą na obiad, bo dzień był wymarzony na ogród. Niestety w większości się kręcę coś przesadzam, dosadzam bo w poczekalni stale jest coś do posadzenia. Dwa dni mam jazdy do Krakowa więc znowu będę wybita z rytmu. Życzę wspaniałego dnia, dużo sił do pracy i mocno ściskam ;:196
vimen
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 11 sty 2015, o 16:21

Post »

Jeju skąd Ty masz takie piękne piwonie? ;:oj Ta ze złotym środkiem cudeńko, a i tej jasnej z frędzelkami w środku niczego nie brakuje....
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witaj Marysiu,myślałam,że już znudził Ci się ogród,róże bardzo zakwitły,Aloha ,która jest pierwszy rok ,jest cudna ,nawet nie pamiętałam ,że taką mam ,bardzo się z niej cieszę ,a Elmshorn też ma rok i w tamtym roku już kwitła,ale to dopiero pionierka, w jesieni gdy już nic nie było w ogrodzie ,bo mróz wszystko ściął,ale Elmshorn kwitła dalej ,dopiero duże mrozy ją powaliły,nie wiem jakiej malwy nasiona mam zebrać ,ja w tamtym roku miałam jedną malwę i nawet o niej zapomniałam i nie wiem ,czy ona rośnie ,jutro popatrzę,czy o nią właśnie Ci chodzi,ja też się tylko kręcę po ogrodzie ,dzisiaj nic nie wsadziłam ,bo podlewałam ogród i nie skończyłam ,tyle godzin to trwa ,a resztę to tak nie wiem na czym zejdzie .obiad ,pranie,kawka i po dniu,muszę też odpoczywać ,bo się męczę byle czym ,chyba mi się już nic nie chce,trochę odzyskuję chęci jak zobaczę w ogrodzie tyle kwiatów,dookoła,pozdrawiam i życzę dobrej nocki ;:196

Kasiu,kupiłam, takie sobie wybrałam ale dopóki nie zakwitną to człowiek nigdy nie wie czy zrobił dobry wybór,bo zdjęcia nie zawsze oddają oryginał,pozdrawiam ;:196
Awatar użytkownika
dorkow0
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 sty 2013, o 22:58

Post »

Martuś, tyle kolorów, tyle kształtów. Wspaniale się patrzy na Twój ogród. Może dane mi będzie oglądnąć go kiedyś na żywo. ;:196
Wśród Sosen... Buków... Kotów...
Część 1Część 2
Dorota
Awatar użytkownika
Eliza52
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 wrz 2014, o 11:42

Post »

Marta nad zdjęciem ostróżki jest żeleźniak?, ale piękne są Twoje piwonie, można się gapić i gapić ;:oj ;:oj
Pozdrawiam Ela
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06

Post »

Martuś a ja się ;:oj ;:oj ;:oj ;:oj ;:oj ;:oj ;:oj ;:oj i nie wiem co powiedzieć - brak mi słów ;:180
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”