Ogród Marty cz. VII
Re: Ogród Marty cz. VII
Cudnie w tym Twoim ogrodzie,
dzisiaj podziwiam maki. Są fantastyczne! Pokładają się?

- cyma2704
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 5 mar 2013, o 17:31
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Martuś nadrobiłam zaległości spacerowe.
Zawsze z niecierpliwością oglądam zdjęcia. Niesamowite, że jeszcze tyle piwonii kwitnie.
Róże oczywiście teraz mają pierwsze miejsce, najbardziej je podziwiam. Przedogródkowe śliczne, na pniu mają wyjątkowy kolor. Przetwory już robisz.
Zdrowia. 

- Biedronka641
- Od: 5 cze 2012, o 17:17

Ależ ci wszystko cudnie kwitnie.Pospacerowałam po starej części. Boska

Róże choć młode kwitną też ładnie. Pokazałaś też nowe zakątki ogrodu ?Czy tylko tak mi się wydaje.. Oj można tam się zgubić i nie trafić do wyjścia. Przetacznik owiec nowy? Czy już go pokazywałaś w starych wątkach?
Zdrówko poprawiło się? A co z przetworami? Sezon się zaczyna. Kuruj się, bo kto zapełni półki z przetworami.

- Tajka
- Od: 23 sty 2010, o 17:32
Martusiu piwonie kwitną niestrudzenie, coraz nowe odmiany zakwitają.
Róże przepiękne i maki.
Pamiętam w ubiegłym roku taką ogromną ilość przetworów zrobiłaś, więc myślę, że tym razem będziesz tylko odpoczywać i czerpać z owoców Twojej pracy.
Życzę zdrówka.

Róże przepiękne i maki.
Pamiętam w ubiegłym roku taką ogromną ilość przetworów zrobiłaś, więc myślę, że tym razem będziesz tylko odpoczywać i czerpać z owoców Twojej pracy.
Życzę zdrówka.

- Krychna
- Od: 23 mar 2010, o 19:27
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Ogród po prostu piękny, wszystko kipi kolorami

Tą sumą Piwonii to mnie zaskoczyłaś

-
- Od: 22 sty 2013, o 21:52
Kasiu,dziewanna jest urocza,może jak się rozrośnie to da się ją podzielić i będą dwie .pozdrawiam
Alu,nie nie miałam jej w ofercie ,ale może uda zrobić się sadzonki,ja już po prześwietleniu,teraz mam skierowanie na tomograf,żeby zobaczyć dokładniej co powoduje moje dolegliwości,fajnie ,że ogród się podoba ,dziękuję za miłe słowa
Tobie też życzę zdrówka ,bo bez tego nie będzie naszych ogrodów i pracy
Milenko,najbardziej buczy semiplena ,ona ma też cudny troszkę miodowy zapach ,ja nie przycinam przetacznikowca po kwitnieniu,więc nie wiem czy powtarza kwitnienie ,ale kępa jest cały czas ozdobna z liści ta dzika róża musiałaby mieć łuk ,bo teraz leży na innych roślinach i tak nie może być,pozdrawiam i buziaczki
Maryniu,codziennie jakby lepiej ,ale jeszcze tak nie do końca,powolutku coś zrobię w ogrodzie ,łącznie ze zdjęciami ,coś podwiążę ,coś przytnę przekwitłego i coś wsadzę ,jak mam dziurę i nasypaną ziemię ,dzisiaj takim sposobem wsadziłam 6 hortensji ,ale jeszcze nic nie robię kopaczką i łopatą ,mam pomoc ,jakimś cudem się znalazła i mąż też pomoże jak trzeba jakąś dziurę wykopać na kwiatuszki,pozdrawiam
Aniu,semiplena nie taka stara ,ma 4-5 lat ,ale rośnie jak szalona,napiszę do Ciebie pw,pozdrawiam
Kasiu,ja te zwykłe dziewanny w tym roku wyrzuciłam ,bo zajmowały dużo miejsca,a efektu żadnego ,chociaż rozetę liściową miały piękną ,różę nic nie da przycinać,trzeba by ją dać na łuk ,bo jak przytnę to zetną wszystkie pączki na rok nastepny i nie będzie kwitła,pozdrawiam
Dorotko,,patrzyłam na tą różę,ale ona wychodzi z jednej kępy i ta dobra i dzik,ta biała róża to moja najpierwsza róża w moim ogrodzie ma 10 lat ,mam ich 6 szt przesadziłam je kiedyś ,bo tam gdzie rosła od początku nie miała szans ,bo krzewy ją już zagłuszały nie znam jej nazwy ,ale jest cudna pączki ma olbrzymie długości 10 cm i jest bialusieńka ,a ta amarantowa to z targu i też nie znam nazwy ,też jest olbrzymia ,te długie kłosy to igła Kleopatry,albo inaczej Pustynnik,mam 3 kolory ,białą,pomarańczową i żółtą,mówisz,że u Ciebie mało kwitnie ,a nie masz róż bo to one teraz dowodzą,pozdrawiam
Dorotko,tak mi miło,jak czytam Twoje słowa,ale z Twojego ogrodu też nie chce sie wychodzić,najlepiej to wszystko sobie zapisywać ,bo na wiosnę człowiek zgubiony i nie ma możliwości odtworzyć wszystkiego,pozdrawiam
Kasiu katja,kuruję się już miesiąc,bo ciągle się coś dowala,ale może jakoś poradzę temu, chyba przeciążyłam organizm ,a nie jest ze stali,dziękuję za miłe słowa ,pozdrawiam i zapraszam znowu
Dorotko,jeszcze nie do końca cudownie,ale lepiej.
Wiolu,witaj ,dziękuję za pochwałę ogrodu,maki się dość nie pokładają bo opierają się o siebie i inne rośliny ,zrobiły już taką ciasnotę ,gdyby były pojedyncze to może by się pokładały od ciężaru kwiatów,pozdrawiam
Soniu,piwonii mam sporo odmian i w różnych terminach zakwitają i kwitną u mnie 2 miesiące albo i więcej ,te róże na pniu,są takie delikatne ,one są do cienia i dlatego właśnie takie ,bo przed nimi wielka jodła,której nie chcę usuwać ,bo jest cudna,na ziemi między pniami jest posadzona ta sama odmiana tylko krzaczasta i jeszcze białe też do cienia,niskie jeszcze nie kwitną ,ale róże w przed ogródku mają bardzo dużo pączków ,i jak wszystko zakwitnie to chyba będzie dobrze to wyglądać ,ale one teraz na wiosnę wsadzone ,więc będą kwitły ciut później ,chociaż już niektóre jak widać zaczynają ,będę pokazywać systematycznie jak będą zakwitać,przetwory już robię bo zaraz skończą sie truskawki ,a na resztę owoców czekam ,dziękuję za życzenia zdrowia ,bo bardzo potrzebne,a mój organizm się zbuntował pozdrawiam

Alu,nie nie miałam jej w ofercie ,ale może uda zrobić się sadzonki,ja już po prześwietleniu,teraz mam skierowanie na tomograf,żeby zobaczyć dokładniej co powoduje moje dolegliwości,fajnie ,że ogród się podoba ,dziękuję za miłe słowa

Milenko,najbardziej buczy semiplena ,ona ma też cudny troszkę miodowy zapach ,ja nie przycinam przetacznikowca po kwitnieniu,więc nie wiem czy powtarza kwitnienie ,ale kępa jest cały czas ozdobna z liści ta dzika róża musiałaby mieć łuk ,bo teraz leży na innych roślinach i tak nie może być,pozdrawiam i buziaczki

Maryniu,codziennie jakby lepiej ,ale jeszcze tak nie do końca,powolutku coś zrobię w ogrodzie ,łącznie ze zdjęciami ,coś podwiążę ,coś przytnę przekwitłego i coś wsadzę ,jak mam dziurę i nasypaną ziemię ,dzisiaj takim sposobem wsadziłam 6 hortensji ,ale jeszcze nic nie robię kopaczką i łopatą ,mam pomoc ,jakimś cudem się znalazła i mąż też pomoże jak trzeba jakąś dziurę wykopać na kwiatuszki,pozdrawiam

Aniu,semiplena nie taka stara ,ma 4-5 lat ,ale rośnie jak szalona,napiszę do Ciebie pw,pozdrawiam

Kasiu,ja te zwykłe dziewanny w tym roku wyrzuciłam ,bo zajmowały dużo miejsca,a efektu żadnego ,chociaż rozetę liściową miały piękną ,różę nic nie da przycinać,trzeba by ją dać na łuk ,bo jak przytnę to zetną wszystkie pączki na rok nastepny i nie będzie kwitła,pozdrawiam

Dorotko,,patrzyłam na tą różę,ale ona wychodzi z jednej kępy i ta dobra i dzik,ta biała róża to moja najpierwsza róża w moim ogrodzie ma 10 lat ,mam ich 6 szt przesadziłam je kiedyś ,bo tam gdzie rosła od początku nie miała szans ,bo krzewy ją już zagłuszały nie znam jej nazwy ,ale jest cudna pączki ma olbrzymie długości 10 cm i jest bialusieńka ,a ta amarantowa to z targu i też nie znam nazwy ,też jest olbrzymia ,te długie kłosy to igła Kleopatry,albo inaczej Pustynnik,mam 3 kolory ,białą,pomarańczową i żółtą,mówisz,że u Ciebie mało kwitnie ,a nie masz róż bo to one teraz dowodzą,pozdrawiam

Dorotko,tak mi miło,jak czytam Twoje słowa,ale z Twojego ogrodu też nie chce sie wychodzić,najlepiej to wszystko sobie zapisywać ,bo na wiosnę człowiek zgubiony i nie ma możliwości odtworzyć wszystkiego,pozdrawiam

Kasiu katja,kuruję się już miesiąc,bo ciągle się coś dowala,ale może jakoś poradzę temu, chyba przeciążyłam organizm ,a nie jest ze stali,dziękuję za miłe słowa ,pozdrawiam i zapraszam znowu

Dorotko,jeszcze nie do końca cudownie,ale lepiej.
Wiolu,witaj ,dziękuję za pochwałę ogrodu,maki się dość nie pokładają bo opierają się o siebie i inne rośliny ,zrobiły już taką ciasnotę ,gdyby były pojedyncze to może by się pokładały od ciężaru kwiatów,pozdrawiam

Soniu,piwonii mam sporo odmian i w różnych terminach zakwitają i kwitną u mnie 2 miesiące albo i więcej ,te róże na pniu,są takie delikatne ,one są do cienia i dlatego właśnie takie ,bo przed nimi wielka jodła,której nie chcę usuwać ,bo jest cudna,na ziemi między pniami jest posadzona ta sama odmiana tylko krzaczasta i jeszcze białe też do cienia,niskie jeszcze nie kwitną ,ale róże w przed ogródku mają bardzo dużo pączków ,i jak wszystko zakwitnie to chyba będzie dobrze to wyglądać ,ale one teraz na wiosnę wsadzone ,więc będą kwitły ciut później ,chociaż już niektóre jak widać zaczynają ,będę pokazywać systematycznie jak będą zakwitać,przetwory już robię bo zaraz skończą sie truskawki ,a na resztę owoców czekam ,dziękuję za życzenia zdrowia ,bo bardzo potrzebne,a mój organizm się zbuntował pozdrawiam

-
Alu ja też witam wieczorowa porą ,młode róże pięknie zabierają się do kwitnienia zrobiły porządne kępy i mają dużo pączków,a stara część tez bardzo kwitnie ,pokazuję zakątki jak coś kwitnie ,więc nie wiem czy to nowe miejsca ,goście jak spacerują po ogrodzie to też się gubią ,tych ścieżek jest dużo ,zarośnięte z każdej strony ,nikt nie wie gdzie był a gdzie nie był,wiec zawsze muszę iść i prowadzić ,sama czasem nie wiem jak zacząć ,przetacznikowiec jest u mnie dawno i to nie jeden,na pewno pokazywałam,zdrówko się poprawiło,a kompociki już zrobione z truskawek ,teraz będą porzeczki czerwone ,czarne ,agrest ,jeżyny i maliny te jesienne ,u mnie zaczynają się od połowy sierpnia,jestem już przygotowana na dalsze przeroby ,myślę ,ze 500 słoików jak zawsze zrobię ,kompot jest pyszny zrobiony na surowo ,witaminy nie zabite przez pasteryzację,dzieciaki i my pijemy do woli i jeszcze rozdać mogę tyle tego,pozdrawiam
Tereniu,piwonie kwitną u mnie 2 lub więcej miesięcy ,bo jest tyle odmian,w tym roku też już zaczęłam robić ,z truskawek już w spiżarni,czekam na pozostałe owoce,teraz będzie agrest ,ale on musi dojrzeć do słodziutkiego i cała reszta,my nie pijemy soków z kartonów tylko te napoje własne bez pasteryzacji,doskonale się trzymają na 500 słoików ani jeden się nie zepsuł i ten smak owoców ze słoneczka cudownie zachowany ,dziękuję za życzenia zdrowia,już mi lepiej ,wychodzę na pole,trochę jestem słaba ,bo mam taką ilość lekarstw i sama choroba też człowieka zmiecie,pozdrawiam
Krysiu,dziękuję za życzenia zdrowia już jest prawie dobrze,tylko troszkę utykam jeszcze na nogę ,ale to tylko rehabilitacja którą musiałam na chwilę przerwać,cieszę się na Twój przyjazd ,pozdrawiam

Tereniu,piwonie kwitną u mnie 2 lub więcej miesięcy ,bo jest tyle odmian,w tym roku też już zaczęłam robić ,z truskawek już w spiżarni,czekam na pozostałe owoce,teraz będzie agrest ,ale on musi dojrzeć do słodziutkiego i cała reszta,my nie pijemy soków z kartonów tylko te napoje własne bez pasteryzacji,doskonale się trzymają na 500 słoików ani jeden się nie zepsuł i ten smak owoców ze słoneczka cudownie zachowany ,dziękuję za życzenia zdrowia,już mi lepiej ,wychodzę na pole,trochę jestem słaba ,bo mam taką ilość lekarstw i sama choroba też człowieka zmiecie,pozdrawiam

Krysiu,dziękuję za życzenia zdrowia już jest prawie dobrze,tylko troszkę utykam jeszcze na nogę ,ale to tylko rehabilitacja którą musiałam na chwilę przerwać,cieszę się na Twój przyjazd ,pozdrawiam

-
Zapraszam do ogrodu ,ponieważ już jest późno to na poranną kawkę ,żeby tradycji stało się zadość
cudownie pachnące goździki,takie małe a mają olbrzymią siłę przebicia jeżeli chodzi o zapach

ta róża kwitnie niestrudzona ,nie da sie przejść koło niej obojętnie

granatowe bodziszki przekwitły a Bajazzo nadal piękna

zakwitła New Dawn i hortensja

irysy kwitną nadal

Aloha

zakwitła cudna piwonia ze złoty środkiem

Elmshorn

Gipsy boy,ma u mnie rok i jest tak olbrzymia ,ze nie wiem co będzie dalej

Karmik ościsty

nawet pociąg udało mi sie sfotografować

zaczyna kwitnąć chaber wielkogłówkowy

cudownie pachnące goździki,takie małe a mają olbrzymią siłę przebicia jeżeli chodzi o zapach

ta róża kwitnie niestrudzona ,nie da sie przejść koło niej obojętnie

granatowe bodziszki przekwitły a Bajazzo nadal piękna

zakwitła New Dawn i hortensja

irysy kwitną nadal

Aloha

zakwitła cudna piwonia ze złoty środkiem

Elmshorn

Gipsy boy,ma u mnie rok i jest tak olbrzymia ,ze nie wiem co będzie dalej

Karmik ościsty

nawet pociąg udało mi sie sfotografować

zaczyna kwitnąć chaber wielkogłówkowy

- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Wczoraj rano wyłączyli mi prąd a wieczorem nie zdążyłam do mojego ulubionego ogrodu
Semiplena zaczyna swój spektakl ona jest niesamowita
Ale dzisiaj wpadła mi w oko Elmshorn i mnóstwo innych, ale nie będę wszystkich wymieniać. Jakby Ci udało zebrać nasiona tej żółtej malwy bo miałam ją tylko jeden sezon i nie wysiała się. Wczoraj cały dzień spędziłam w ogrodzie z przerwą na obiad, bo dzień był wymarzony na ogród. Niestety w większości się kręcę coś przesadzam, dosadzam bo w poczekalni stale jest coś do posadzenia. Dwa dni mam jazdy do Krakowa więc znowu będę wybita z rytmu. Życzę wspaniałego dnia, dużo sił do pracy i mocno ściskam 

Jeju skąd Ty masz takie piękne piwonie?
Ta ze złotym środkiem cudeńko, a i tej jasnej z frędzelkami w środku niczego nie brakuje....

-
Witaj Marysiu,myślałam,że już znudził Ci się ogród,róże bardzo zakwitły,Aloha ,która jest pierwszy rok ,jest cudna ,nawet nie pamiętałam ,że taką mam ,bardzo się z niej cieszę ,a Elmshorn też ma rok i w tamtym roku już kwitła,ale to dopiero pionierka, w jesieni gdy już nic nie było w ogrodzie ,bo mróz wszystko ściął,ale Elmshorn kwitła dalej ,dopiero duże mrozy ją powaliły,nie wiem jakiej malwy nasiona mam zebrać ,ja w tamtym roku miałam jedną malwę i nawet o niej zapomniałam i nie wiem ,czy ona rośnie ,jutro popatrzę,czy o nią właśnie Ci chodzi,ja też się tylko kręcę po ogrodzie ,dzisiaj nic nie wsadziłam ,bo podlewałam ogród i nie skończyłam ,tyle godzin to trwa ,a resztę to tak nie wiem na czym zejdzie .obiad ,pranie,kawka i po dniu,muszę też odpoczywać ,bo się męczę byle czym ,chyba mi się już nic nie chce,trochę odzyskuję chęci jak zobaczę w ogrodzie tyle kwiatów,dookoła,pozdrawiam i życzę dobrej nocki
Kasiu,kupiłam, takie sobie wybrałam ale dopóki nie zakwitną to człowiek nigdy nie wie czy zrobił dobry wybór,bo zdjęcia nie zawsze oddają oryginał,pozdrawiam

Kasiu,kupiłam, takie sobie wybrałam ale dopóki nie zakwitną to człowiek nigdy nie wie czy zrobił dobry wybór,bo zdjęcia nie zawsze oddają oryginał,pozdrawiam

- dorkow0
- Od: 17 sty 2013, o 22:58
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Martuś, tyle kolorów, tyle kształtów. Wspaniale się patrzy na Twój ogród. Może dane mi będzie oglądnąć go kiedyś na żywo. 

- Eliza52
- Od: 7 wrz 2014, o 11:42
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Marta nad zdjęciem ostróżki jest żeleźniak?, ale piękne są Twoje piwonie, można się gapić i gapić

Pozdrawiam Ela
- TerDob
- Od: 13 sty 2008, o 17:06
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Martuś a ja się
i nie wiem co powiedzieć - brak mi słów