Jesień życia wśród kwiatów,zwierząt i ptaków

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Jesień życia wśród kwiatów,zwierząt i ptaków

Post »

Marysiu - doczekasz się kwiatów swojej piwonii z całą pewnością, ale musisz uzbroić się w cierpliwość.

Dzisiaj bardzo późno wróciłam z działki. Wydawało mi się, że już nie mam co tam robić, a zasuwałam równo aż do szarówki.
ObrazekZakwitły kolejne tulipany. Obrazek

ObrazekPokazały też kwiaty moje sasanki. Obrazek Obrazek

Obrazek Rododendron niemal w całej krasie. Obrazek Pieris japoński też prawie...

Obrazek Także serduszka białe... Obrazek
Fragment skalniaka, reszta okryta przed gołębiami.

No i takie tam. Obrazek Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek Obrazek

Wybaczcie mi, proszę, brak mojej obecności w Waszych wątkach. Zaglądałam, ale nie pisałam, bo coś wyjątkowo mocno czuję dziś zmęczenie.
Dobrej nocy wszystkim. ;:196 ;:167 ;:168 ;:19
Awatar użytkownika
kwiaty_poli
500p
500p
Od: 5 gru 2011, o 16:10
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Lucynko piękne tulipanki ;:167 Wyśpij się i regeneruj siły, ja też zaraz padnę :;230
Awatar użytkownika
ARABELLA
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 mar 2009, o 16:05

Post »

Hej pracusiu,jak się czujesz ? ;:196 U mnie w nocy była burza i teraz też popaduje z czego jestem bardzo zadowolona :heja
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

Paulinko - wyspałam się, lecz z regeneracją sił trochę gorzej. Dzisiaj M już o 8,30 wyciągnął mnie na działkę, ponieważ jechał samochodem, a ja musiałam zawieźć i wsadzić clematisy. Czekałam z nimi aż do uzyskania porządku wokół tej nowej altany, tam bowiem zostały posadzone. Przy okazji znalazłam oczywiście dodatkowe zajęcia i do domu wróciliśmy dopiero o 19,00. Zrobiło się bardzo zimno, tak że przemarzłam niemożebnie. Teraz rozgrzewam się gorącą herbatą z prądem.

ObrazekLubczyk i lawenda. Obrazek Tymianek

Lucy - imienniczko moja droga - moje samopoczucie mogę określić dwojako:
1. wspaniale, gdyż wykonałam masę ważnej roboty,
2. fatalnie, ponieważ cała jestem obolała i zmarznięta, na niebie chmury od południa i ani kropli deszczu......

Obrazek Serduszka wspaniała. Obrazek Zimowity. Tuż za siatką tawułki (moje).

Obrazek Brateczki. Obrazek Coś dla smaku - porzeczka.

Obrazek Hosta NN. Obrazek Pełnik ... ma już pełne pąki.

Obrazek Piwonia różowa także z pąkami. Obrazek Korony ciągle piękne i dumne.

Obrazek Kolejne prymule rozwijają płatki. Obrazek Rabata różana.

Obrazek I takie tam ogólne spojrzenie. Obrazek
kropka2
500p
500p
Od: 19 lut 2014, o 20:07

Post »

Lucynko coraz więcej roślinek kwitnie Mam pytanie odnośnie koron cesarskich czy wykopuje się jak zaschną liście czy można je pozostawić w ziemi . Tulipanki śliczne i serduszki rozpoczynają kwitnienie .
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13

Post »

Lucynko ,ścieżki u Ciebie tworzą labirynt istny! :) Ład i porządek też imponujący.Kamyczki, płoteczki ...Zagospodarowanie działki ;:333 Ja też wróciłam ok.19 30 z działki bo pojechaliśmy dopiero po 17 jak wróciłam z przychodni bo miałam dziś okresową wizytę lekarską. .Poczyniłam do południa jakieś zakupy na ryneczku i trzeba było je posadzić bo jutro nie świadczy mi się być na działce.Dzisiaj było pochmurno chwilami kropił deszczyk drobny bez znaczenia zupełnie.. Podlałam szybciutko co najważniejsze i powrót ale do wieczora było ciepło.

:wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 kwie 2012, o 18:56

Post »

A już myślałam, że tak pięknie stoją same. Ale i tak są cudowne. Piękne, kolorowe brateczki masz. Hosta już takie listki ma. Moja ani jedna jeszcze się nie rozpędziła. Nooo jedna kły lekko wystawia. Ale się rozpadało. Leje jak z cebra.
Awatar użytkownika
ARABELLA
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 mar 2009, o 16:05

Post »

Lucynko odpoczniesz i będzie git ;:196 u mnie pada do tej pory ;:138 Tylko faktycznie się zimno zrobiło :roll:
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

Kropko - nie jestem specjalistką od koron cesarsklch ale widzę u moich sąsiadów, że rosną od lat w tym samym miejscu i rok w rok pięknie kwitną. Ja swoje wykopywałam, bo zmieniałam im miejscówkę, ponieważ nie chciały zakwitnąć. Wykopywałam po zżółknięciu liści.

Maryniu - ład i porządek jest tu, gdzie ja rządzę. "Tyłów" nie fotografuję, czekam na ich uporządkowanie przez eMa, tyle że jemu nigdy się nie spieszy. Uzbroiłam się więc w cierpliwość i czekam. Sama już sto razy uporządkowałabym ten jego bajzel, ale mi nie pozwala.

Madziu - moje hosty są różnej wielkości, w sumie już dość ładne. Pokazałam największą.
U mnie nareszcie też ładnie pada. Na szczęście nie leje, tylko równo sobie leci woda z nieba. Niech leci, ziemia jej bardzo potrzebuje.

Lucynko - pada deszczyk, pada, pada sobie równo, wobec tego jutro będę tylko leżeć i pachnieć. Nie będę robiła nic.... no może jakieś pranie, ale ono samo się zrobi, no i ewentualnie jakiś szybki obiadek, bo lubię jeść.

Dobrej nocy, kochane. Teraz już idę do ;:41
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Lucynko działeczka wypieszczona, wypielona ani jednej zbędnej trawki ;:224 ślicznie rozrastają się lewizje, tulipany zachwycają i wszystko u Ciebie jakieś większe ;:333 Gołąbki pilnują grządek czy również rozgrzebują?
szarotka66
1000p
1000p
Od: 21 sie 2011, o 14:11
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Piękna kępa zimowitów. ;:oj Lubię taki soczysto zielone akcenty, chociaż wiadomo, że ozdobne są z kwiatów. ;:333
Spis moich wątków Parapetowe i lilie
Nadwyżki z domu i ogrodu
Żyj tak, aby twoim znajomym zrobiło się nudno, kiedy umrzesz. Julian Tuwim
Awatar użytkownika
sweetdaisy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2015, o 19:21

Post »

Lucynko, ład i porządek u Ciebie, szkoda tylko, że okupiony Twoim zdrówkiem.
Rododendron szybko Tobie kwitnie ;:oj
No i kępa piwonii cudna ;:167 ;:333
Pozdrawiam, Zuza
----------------------------
Słoneczny kawałek mojego miejsca na ziemi I, II, III
Awatar użytkownika
Eliza52
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 wrz 2014, o 11:42

Post »

Lucyna piekne te Twoje kwiatuchy. Piwonia ;:333 roduś ;:333 prymulki ;:333 cały ogród ;:333
Pozdrawiam Ela
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

Dzisiaj postanowiłam najpierw pospacerować po zaprzyjaźnionych wątkach, by na zakończenie wrócić do siebie. Wróciłam więc, a tu już tylu gości .....

Marysiu - dziękuję za uznanie dla mojej pracy. ;:180
Gołębie, niestety więcej rozgrzebują niż pomagają ( nawóz ), dlatego na moich zasiewach leży dużo agrowłókniny. Najdłużej zawsze na buraczkach, ponieważ gołąbki bardzo lubią młodziutkie listeczki tego warzywa. ;:222

Dorotko - zaiste, teraz zimowity dają piękny zielony akcent, ślicznie też kwitną. Szkoda, że w tak zwanym międzyczasie robią się brzydkie. ;:145

Zuziu - Dzięki Bogu nie rozchorowałam się, a jedynie zmarzłam i co nie co się przepracowałam. Dzisiaj spędziłam dzień w domu. Planowałam nieróbstwo, ale sama wiesz, że w domu nie da się nic nie robić. Przez cały dzień miałam zajęcie. :;230

Elu - jesteś bardzo miła, ale przesadzasz w pochwałach. Kiedy oglądam inne ogrody, widzę jak bardzo dużo mi jeszcze brakuje, dlatego szczególnie dbam o to , co już posiadam. ;:196

Dzisiaj dokładniej przyjrzałam się moim jednorocznym przechowywanym na balkonie w minifoliakach. Sama jestem zdziwiona, ile tego narosło ...
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

MIAŁAM PROBLEM Z WSTAWIENIEM ZDJĘĆ Z BALKONU. PRÓBUJĘ JESZCZE RAZ. MOŻE SIĘ UDA.

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

TERAZ DUMAM NAD INNYM PROBLEMEM: GDZIE JA TO WSZYSTKO ZMIESZCZĘ ?
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”