Piękne widoki Odkąd swojej Połowie oddałeś pieczę nad tymi roślinami, to cudnie rosną. Jeśli to tegoroczne nabytki, a zakładam, że od małej sadzonki, to przyrosty są faktycznie imponujące. Może warto pomyśleć, nad przeniesieniem kołków do hydro? Zapewne szybko ruszą.
Najbardziej podoba mi się dolichosparte. Moja bardzo zmarniała od zeszłego roku, a była już równie duża.
Chętnie bym przeniósł słabo rosnące rośliny do hydro ale raz, że jest to duża inwestycja (mam dużo roślin!) a dwa, że nie wiem jeszcze jak będą mi w tym zimować hoje. Jeśli przynajmniej nieźle to w przyszłości kto wie, być może systematycznie będę je przenosił.
Nie spodziewałam się, że Epi mogą mieć tak duże i piękne kwiaty. Brawo
Przeglądając zdjęcia Hoyi bardzo przykuły moją uwagę kaktusy, które stoją za szybą. Ależ poustawiane Jak ty się do nich dostajesz? ściągasz wszystkie Hoye z okna?
Hoye wszystkie piękne, ale dwie rośliny szczególnie mi się spodobały - hoja kerrii ma ciekawe liście, w kształcie serca, lekko nakrapiane, inna niż pozostałe rośliny
Kształtem listków wyróżnia się też hoja kanyakumariana
O matko...! Klasa L to naprawdę kwiaty large, robią wrażenie, ale całość Jennifer Ann to po prostu piękność nad pięknościami, aczkolwiek hildewintera też zasłużyła na słowa pochwały. Dla mnie te dwa dzisiaj numerem jeden, ale jak zawsze zdjęcia wszystkie przepiękne!