Ago i Lucynko - dziewczyny przepraszam! Nie zauważyłam Waszych wpisów wczoraj
Lucynko - jak większość osób lubię niebieskie kwiaty. Wiosną szczególnie cieszą mnie Zawilce greckie. W tym roku kwitną naprawdę obficie, może to efekt łagodnej zimy?
Ago-Czarodziejko - białą prymulę Dawn Ansell mam od ubiegłego roku. Jest prześliczna - bardzo się z niej cieszę
Szachownice zachowują się u mnie kapryśnie. Na Różowej Rabacie giną po roku-dwóch. Ta na Białej Rabacie rośnie i kwitnie ładnie od kilku lat. Jesienią posadziłam dwie Szachownice cesarskie na Żółtej Rabacie. Jedna ma pączki kwiatowe a druga ledwo dyszy...Zobaczymy jak sobie będą radzić...
==================================================
Dzisiaj zaczynam przygotowywać moje sadzonki do podróży na działkę. Nie wiem jak ja się pomieszczę...samych pelargonii mam ponad dwadzieścia doniczek a ponadto belamcandy, dalie, koleusy, szarotka alpejska, cztery rodzaje astrów i świecznica, która może wykiełkować dopiero za kilka miesięcy....Może z opisu nie wygląda to tak bardzo problematycznie, ale jak do tego dodamy trzy koty z kuwetą i workiem karmy, nasze ciuchy, moje zabawki (laptop i aparat fot.) zabawki L (elektronarzędzia szlifierki wyrzynarki itp) oraz zawartość lodówki - to widać wyraźnie, że przydała by mi się ciężarówka.
I na zakończenie Strażnik Żurwakowej Rabaty