Ogród Marty cz. III

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogród Marty cz. III

Post »

Gosiu,perdii jeżeli podlewasz gnojówką z pokrzyw to nie trzeba przecedzać ,te zgniłe liście można spokojnie wylać na ziemię ,jeżeli tą gnojówką jeszcze rozcjeńczoną chcesz opryskać całe rośliny to trzeba przecedzić,ale myślę że wiesz, żeby gnojówki nie robić z pokrzyw kwitnących,taką gnojówkę możesz też robić z ziela skrzypu ,ja zazwyczaj robię gnojówkę z odchodów gołębich ,też ją muszę fermentować ,żeby ulotnił się nadmiar azotu,ale z pokrzyw i skrzypu też jest bardzo wartościowa ,przepraszam że szybko nie odpisałam ,ale odpisuję w częściach bo często mi przy długim pisaniu wszystko znika a potem biegła Justyna i ja znikłam oglądać,pozdrawiam ;:196 :wit

Małgosiu,1960 u mnie dzisiaj pięknie świeci słońce rano był przymrozek -4 ,ja też kocham kwiaty kaliny ,potrafi stworzyć tyle pomponów ,ze aż nie do wiary,pozdrawiam ;:168 :wit

Andziu,to bardzo ładna roślina ,jak sie zadomowi to już jest bo się wysiewa,ale trudna do przesadzania bo nie zawsze chce się przyjąć ,powoduje to jej system korzeniowy palowy,wszystkie rośliny z takim systemem korzeniowym są trudniejsze do przyjęcia się ,trzeba to zrobić wczas na wiosnę ,ja ich trochę przyniosłam od znajomego ,żeby się w końcu jakaś przyjęła i najlepiej małe sadzoneczki,miło mi bardzo ,że do mnie wstąpiłaś i się odezwałaś ,serdecznie Cię zapraszam znowu na spacerek ;:65 ;:108
Awatar użytkownika
gosiaczek12a11
500p
500p
Od: 1 kwie 2012, o 17:20
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Jaka piękna Kalina ;:oj Boże jak mi się podobają te białe kule ;:108
Lilia złotogłów jest prześliczna , mam na nią chrapkę ;:306
Pozdrawiam !!!
Zielony Zakątek !!! Zapraszam Gosiaczek12a11
Gosiaczkowy Przepiśnik !!! Zapraszam Gosiaczek12a11
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

koziorozec pisze: Aguś,miło,że mnie odwiedzasz ,czasem tak rośliny zareagują ,coś im nie pasi a człowiek potem żałuje że ruszał,ja robię tak :kroję roślinę na pół,1 połowę zostawiam nie ruszaną a tą drugą połowę dzielę na mniejsze części i jeżeli te mniejsze części licho weźmie to zawsze zostaje ta połowa nie wyjmowana z gruntu i coś się wtedy zachowa,bo inaczej można stracić wszystko,pozdrawiam ;:168 :wit
Martusiu.... no właśnie..... strasznie żałuję, że tak nie zrobiłam.... wykopałam całą roślinę, podzieliłam na mniejsze części i posadziłam w kilku miejscach w ogrodzie.... niestety żadna nie przetrwała.... Dziwne to bardzo, bo wcześniej przyjęła się i rozrosła z bardzo marnej sadzoneczki.... no ale cóż..... różnie bywa .....
Martusiu piękne letnie widoczki..... ta kolorowa różanka aż dech zapiera.... po prostu czuć cudowny zapach rozgrzanych słońcem róż ;:167
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Gosiu,nie masz takiej kaliny?jak tylko będzie na wiosnę ,muszę zobaczyć to Ci ją dam ,ona szybko rośnie i szybko zakwita ,lilie złotogłów zbieram ,one takie kapryśne ,długo siedzą w ziemi zanim zaczną kwitnąć ,w tamtym roku kupiłam białą ,była droga ale jedną musiałam sobie kupić ,w ogóle uwielbiam lilie turbanowe,a tak o nie trudno,pozdrawiam :wit ;:196

Aguś,no właśnie ja tak nigdy nie robię bo można wszystko stracić,ale trzeba bardzo umiejętnie odcinać bo można odciąć roślinę od korzeni jak nóż lub szpadel pójdą krzywo,miło,że Ci się podoba, ;:168
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Wspomnień cd.
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

nawłoć karłowa niska
Obrazek

rudbekia błyskotliwa i dzielżan ogrodowy
Obrazek

sadziec purourowy
Obrazek

anafalis perłowy
Obrazek
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
perdii
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 mar 2006, o 16:35

Post »

Marto masz taki piękny ogród,Że trudno wyrazić słowami. Piękna ta nawłoć karłowa niska.Muszę sprawdzić czy masz w ofercie jej sadzonki. :D
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

Martusiu, znów nie mogę się napatrzyć na te twoje dzielżany, są prrześliczne. I w ogóle wszystkie rośliny takie dorodne. Na przykład gaura. U mnie wypuściła zaledwie pięć czy sześć pędzików, a twoja aż kipi. A może masz posadzone razem dużo sadzonek?
Sadziec to także imponująca wyniosła kępa. No ale tutaj to już potrzeba naprawdę dużo miejsca.
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Martusiu jak zawsze rozpływam się w zachwytach nad wielkimi , pięknymi kępami kwiecia u Ciebie..... widok to niezapomniany ;:167 Niesamowite łany rudbekii..... złociste morze..... no i dzielżany..... coś pięknego.... marzą mi się niesamowicie, a nie mam miejsca..... posadziłam maleńką kępkę.... ale tak ściśnięta rośnie, nie wiem, czy da radę przetrwać....
Awatar użytkownika
usa1276
1000p
1000p
Od: 22 sty 2012, o 19:30

Post »

Uwielbiam takie duże ogrody rośliny sadzone po kilka jak zakwitają wyglądają jak najpiękniejsze obrazy ;:138
ale utrzymanie go i praca w takim ogrodzie to wyzwanie
Pozdrawiam Ula
Aktualny
Poprzedni
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Martuś :wit
ależ masz tam u siebie kępiaso,kolorowo,pięknie,lubię takie busze, ;:108
Ale u mnie to jeszcze wszystko duużo mniejsze ,skromniejsze ;:108
Miłego walentynowego dnia ;:173
Awatar użytkownika
Kasiula17
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 lis 2013, o 22:22

Post »

Jak cudownie wpaść do Ciebie i nacieszyć oczy...
Piękne widoki już nie mogę się doczekać kiedy będą pomału występować w naszych ogrodach.
Miłego dnia i duże ;:167 w dniu świętego
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witajcie,dzisiaj święto,może pożyczone ale jednak święto i z tej okazji ze szczerego serca chciałam Wam powiedzieć,że cokolwiek robię i gdziekolwiek jestem to o Was myślę,bez Was nie było by tyle uśmiechu,niebo by szybciej pochmurniało,nie była bym w tylu pięknych, pachnących ogrodach,człowiek ciągle szuka drugiego człowieka, bardzo was lubię ;:cm

Gosiu,cieszy mnie bardzo ,ze podoba Ci się ogród ;:196

Wandziu,Gaura ma tam swoje miejsce i się sama rozsiewa,i rzeczywiście jest jej tam dużo,ja w nią w ogóle nie ingeruję,sadziec to jedna kępa ale pokaźna,pozdrawiam :wit ;:168 ale cieszę się że Ci się podoba ,bo na miejscu niewiele osób coś dostrzega

Aguś,tak miło czyta się Twoje słowa ,dziękuję ;:196 :wit

Ulciu,ja też uważam że ogrody to obrazy malowane na ziemi ;:168 :tan
Awatar użytkownika
Biedronka641
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 cze 2012, o 17:17

Post »

Oj Marto wzruszyłaś mnie i to bardzo.My Ciebie też bardzo lubimy za serdeczność, za dobre rady i możliwość nacieszenia się pięknymi widokami z Twojego ogrodu.W podziękowaniu przesyłam Ci walentynkę ;:167
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13

Post »

Taką masz ilość roślin, że znudzić się widokiem Twojego ogrodu Marto nie można! Obrazki ciągle nowe pokazujesz ! A jaki ruch u Ciebie :shock: ...nic dziwnego bo dzielisz,mnożysz / rośliny / porad udzielasz a przy tym jesteś skromna jak Twój piękny ogród... ;:138

:wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”