A ja swoje arbuzy planuję posadzić jutro lub pojutrze do skrzyni (2- 3 szt). Nasypałam do duużej skrzyni ziemi z kompostownika( pod ziemią jest przerobiona skoszona trawa) i zastanawiam się, czy do dołka dać jeszcze przerobiony obornik Jak mysliecie ,czy ziemia z kompostownika im wystarczy?
Asia
Ja chce swoje wysadzić do tunelu, a resztę do gruntu. Ale u mnie ponad tydzień lało.. teraz od dwóch dni jest pogoda... Wysadzić je teraz, czy poczekać? Czy po wysadzeniu przykrywać je na noc folią/otuliną?
Chyba mieszkasz w zachodniopomorskim:D bo u mnie taka sama pogoda, mi niestety wszystkie sadzonki co wysadziłem w grunt padły, za dużo deszczu za mało słońca, taka moja diagnoza:D ale mam jeszcze kilka krzaków w tunelu już z miesiąc i ładnie sie porozrastały, ale kwiatów jeszcze nie ma. Teraz ciekawostka, moje arbuzy pod tunelem 2 razy przetrwały mrozy, jeden był łagodny ok.-1, a drugi -4,aż folia była sztywna:D kilka listków zczarniało, ale puściły nowe i jest dobrze:D
seba1999 pisze:Sadziłem arbuzy przed deszczami.Gdy padał deszcz nic im się nie działo .Zrobiło się ciepło i wszystko uschły,zgniły !!!!! (było ich ok. 20 )
Mogłeś zabezpieczyć swoje arbuziki ja tak zrobiłam nałożyłam butelki 5 l na wszystkie arbuziki i pomidorki
Piękne arbuzy!!!
Czy ktoś się w ogóle stosuje do terminu siania w połowie kwietnia???
Tyle się tu mówiło że nie za szybko nie za szybko.
Zastanawiam się teraz czy nie za późno swoje siałem.
Bo olbrzymy takie wam porosły, chyba wszystkie marcowe.
Ja wysadzałam dawno dawno.. chyba w lutym 1, a drugie w marcu. Ale kiepsko wyrastały tylko 8 sadzonek w sumie z tylu nasion Mam nadzieję, że skoro teraz podskoczyły to będą jakieś arbuziki