Minibotanik Jacka cz.8
- alicjad31
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 28 lip 2013, o 20:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Minibotanik Jacka cz.8
Jacku ,a kiedy wysłałeś zamówienie jeśli możesz napisać 

Pozdrawiam Alicja
- misia53
- Od: 3 paź 2011, o 00:32
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Jacku wszystkie ładniutkie i tyle odmian u ciebie krokusów.Podziwiam każdą odmiane znasz 

Mój ogród - moje marzenie
Moje nadwyżki
https://plus.google.com/photos/11666739 ... 490/albums" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje nadwyżki
https://plus.google.com/photos/11666739 ... 490/albums" onclick="window.open(this.href);return false;
- JacekP
- Od: 5 mar 2007, o 13:10
Lidziu, tam akurat miałem miejsce na drobnicę cebulową
bez koralowy, mój ubiegłoroczny nabytek zapowiada się obiecująco

Geniu, 'Blue Pearl' to moja ulubiona odmiana więc polecam Ci ją.
Deszcz posklejał i poprzygniatał do ziemi drobnokwiatowe odmiany szafranów i wygląda to teraz nieciekawie
nareszcie wykluwają się sasanki

Basiu, cieszę się, że zdjęciami z Afryki przywołałem miłe wspomnienia
Dziękuję w imieniu szafranów.
młode szczecie już wyglądają groźnie

Alu, zamówienie wysyłałem jakoś tak na przełomie listopada i grudnia.
kokorycze od przedwiośnia ładne

Wiesiu, dziękuję
Mam też kilka odmian szafranów nie rozpoznanych. Ale tu na Forum są znawcy w tej dziedzinie i do nich się zwracam o pomoc
kosaciec o ozdobnych liściach

Dziś nadal wichura i deszcz więc pracowałem ogrodniczo w domu - pikowanie liliowców, sadzonkowanie dalii i prace przy roślinach w doniczkach

bez koralowy, mój ubiegłoroczny nabytek zapowiada się obiecująco

Geniu, 'Blue Pearl' to moja ulubiona odmiana więc polecam Ci ją.
Deszcz posklejał i poprzygniatał do ziemi drobnokwiatowe odmiany szafranów i wygląda to teraz nieciekawie

nareszcie wykluwają się sasanki

Basiu, cieszę się, że zdjęciami z Afryki przywołałem miłe wspomnienia

Dziękuję w imieniu szafranów.
młode szczecie już wyglądają groźnie

Alu, zamówienie wysyłałem jakoś tak na przełomie listopada i grudnia.
kokorycze od przedwiośnia ładne

Wiesiu, dziękuję

kosaciec o ozdobnych liściach

Dziś nadal wichura i deszcz więc pracowałem ogrodniczo w domu - pikowanie liliowców, sadzonkowanie dalii i prace przy roślinach w doniczkach

- Darmokot
- Od: 10 lis 2012, o 20:37
Bez koralowy masz już taki rozwinięty
Mój jeszcze ma duże różowe nabrzmiałe pąki. Ale o niego nie ma się co bać, wszystkie wiosenne mrozy dzielnie znosi 

- alicjad31
Jacku dziękuję za informacje
Ładnie wiosna się u Ciebie budzi do życia
.Kilka dni ciepła i wszystkie roślinki ruszą do przodu .
A paczkę z daliami właśnie dzisiaj otrzymałam

Ładnie wiosna się u Ciebie budzi do życia

A paczkę z daliami właśnie dzisiaj otrzymałam

Pozdrawiam Alicja
- misia53
- Od: 3 paź 2011, o 00:32
Jacku wieje i pada trzeci dzień /mieszkamy w tym samym rejonie/,u mie poszedł duzy grad i zniszczył krokusy ,Tak czekałam na miłka koreana
niedośc ze jeden kwiat
to tak jak by połowe kwiatu coś wyskubało ,albo grad uszkodził.Działka w 4/3 części wysprzątałam ,a liściorów z sąsiedniej , tej obok zaniedbanej co widziałeś mam od ciorta.Od środy poprawa pogody będzie ciepło, po deszczu szbciej wszystko ruszy.

Mój ogród - moje marzenie
Moje nadwyżki
Moje nadwyżki
- JacekP
Michałku, nawet w tej chwili bardziej nabrzmiały pąki bzu, bo zdjęcie jest z 8 marca. Czekam na jego kwiaty no i złote liście, bo z tego słynie
kosacce zakwitły w te duże wichury; od pojawienia się pąka o kwitnienia poszło to migiem

Alu, w tym roku mamy szybką wiosnę i wegetacja ładnie postępuje. U mnie w zasadzie cały czas wilgotno, na a teraz po deszczach ogród częściowo pod wodą więc dla mnie nie był konieczny
Fajnie, że już masz dalie
Jestem ciekawy, jak zakwitną
budzą się cieszynianki w półcieniu

Wiesiu, nie martw się - wkrótce będą kolejne ładne kwiaty. U mnie też niektóre szafrany poniszczone ale następne zakwitają więc nie ma się czym przejmowac
Tak, jeszcze dziś podrygi złej pogody ale już można było trochę popracowac i porobic zdjęcia
zakwitły drobne narcyzy

bardzo się z nich cieszę, bo były z wystawy przeznaczone do wyrzucenia, jak przekwitły ub. wiosny. Ja je przygarnąłem

już w ub. tygodniu kwitły miodunki

kosacce zakwitły w te duże wichury; od pojawienia się pąka o kwitnienia poszło to migiem

Alu, w tym roku mamy szybką wiosnę i wegetacja ładnie postępuje. U mnie w zasadzie cały czas wilgotno, na a teraz po deszczach ogród częściowo pod wodą więc dla mnie nie był konieczny

Fajnie, że już masz dalie

budzą się cieszynianki w półcieniu

Wiesiu, nie martw się - wkrótce będą kolejne ładne kwiaty. U mnie też niektóre szafrany poniszczone ale następne zakwitają więc nie ma się czym przejmowac

Tak, jeszcze dziś podrygi złej pogody ale już można było trochę popracowac i porobic zdjęcia
zakwitły drobne narcyzy

bardzo się z nich cieszę, bo były z wystawy przeznaczone do wyrzucenia, jak przekwitły ub. wiosny. Ja je przygarnąłem

już w ub. tygodniu kwitły miodunki

- alicjad31
Jacku wiem jak wygląda ogród pod wodą
U mnie na razie nie widać wody ,ale wszystko przede mną
Głowa mnie rozbolała ze zdenerwowania wiatr narobił mi szkody w ogrodzeniu od ulicy

Głowa mnie rozbolała ze zdenerwowania wiatr narobił mi szkody w ogrodzeniu od ulicy

Pozdrawiam Alicja
- kogra
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 maja 2007, o 18:02
Świetnie wygląda ten szpaler z krokusów.
Też taki planuję uformować jak przekwitną.
Duże kępy porozsadzam i będzie ładniej.
Czekam na wawrzynka........a tak w ogóle to na otwarcie nowego wątku przydałaby się taka fotka.
Nowy sezon, nowy wątek....
Też taki planuję uformować jak przekwitną.
Duże kępy porozsadzam i będzie ładniej.

Czekam na wawrzynka........a tak w ogóle to na otwarcie nowego wątku przydałaby się taka fotka.
Nowy sezon, nowy wątek....

Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- AGNESS
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Jacku naprawdę sporo masz już kwitnień, kwiatuszki piękne , tak bardzo przyciągają wzrok, mimo, że to takie kruszynki.... a jak bardzo cieszą
Szpaler krokusów wygląda wspaniale

Szpaler krokusów wygląda wspaniale

- hala67
- Od: 1 paź 2011, o 22:12
Jacku, piękny szpaler szafranów. Też mi wyszedł taki przypadkiem, i myślałam o rozsadzeniu kęp kwiatków. Ale kiedy patrzę jak to wygląda u Ciebie, to dochodzę do przekonania że zostawię je w tym kształcie. Uporządkuje je jedynie kolorystycznie.
Pozdrawiam Hala
- JacekP
Grażynko, gdzieś trzeba było wkopac kilkadziesiąt doniczek z drobnicą cebulową no i wyszedł taki szpalerek
W przyszłym roku znów będzie inaczej, bo cebulki wykopuję co roku.
Z otwarciem nowego wątku mogę jeszcze poczekac. Może na kwitnienie tulipanów? A póki co wawrzynek w fazie pąka. Ile to czekałem na jego kwitnienie? Chyba 5 lat

Agnieszko, bardzo dziękuję
Ja to się cieszę, że te wszystkie drobiazgi kwitną właśnie na początku sezonu, bo potem nikt by ich nie zauważył, jak kwitną okazalsze kwiaty
Ot, np. cebulice - małe to a cieszy

Halinko, ja za bardzo nie myślę, czy będzie ładnie czy nie. Tzn. myślę i stosuję jakieś reguły automatycznie. Ważne dla mnie, by roślinom było dobrze, czego ukoronowaniem jest kwitnienie. A że przy okazji podoba się mi i Wam - to mnie bardzo cieszy
Też lubię porządkowac kolorystycznie; np czeka mnie rozdzielanie w tej kępie, bo wyrosło kilka białych

Z otwarciem nowego wątku mogę jeszcze poczekac. Może na kwitnienie tulipanów? A póki co wawrzynek w fazie pąka. Ile to czekałem na jego kwitnienie? Chyba 5 lat

Agnieszko, bardzo dziękuję

Ot, np. cebulice - małe to a cieszy

Halinko, ja za bardzo nie myślę, czy będzie ładnie czy nie. Tzn. myślę i stosuję jakieś reguły automatycznie. Ważne dla mnie, by roślinom było dobrze, czego ukoronowaniem jest kwitnienie. A że przy okazji podoba się mi i Wam - to mnie bardzo cieszy

Też lubię porządkowac kolorystycznie; np czeka mnie rozdzielanie w tej kępie, bo wyrosło kilka białych

- kogra
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 maja 2007, o 18:02
Ważne, że wreszcie doczekałeś się swojego wawrzynka w kwiatach.
Teraz już będzie coraz lepiej tylko go nie przesadzaj, bo strasznie tego nie lubi.
Teraz już będzie coraz lepiej tylko go nie przesadzaj, bo strasznie tego nie lubi.
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- Darmokot
- Od: 10 lis 2012, o 20:37
Jak zobaczyłem, że za sadem stoi woda na polu pomyślałem od razu, że Ciebie zalało i stało się. Dziś zakwitła mi miodunka ale jakoś tak wilgotnie zimno jest mimo 8 stopni, pogoda odgania od ogrodu. Jeszcze w nocy ma dolać obficie...
- Locutus
- Od: 17 kwie 2010, o 16:48
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
O... A ja lubię mieć dokładnie odwrotnie ? czyli miks kolorów w jednym miejscu. 
Pozdrawiam!
LOKI

Pozdrawiam!
LOKI