Mój Kwiecisty Zakątek cz6

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
tade k
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 5 lis 2010, o 20:56
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Mój Kwiecisty Zakątek cz6

Post »

Aguś , wizytowałem działkę , jeszcze jest trochę śniegu . Większa część już uwolniona. Teraz już widać , jak nornice hasały pod śniegiem. Kopce i norki , sporo tego. Można było spodziewać się , zawsze tak jest jak ziemia przed opadami śniegu nie zamarznie. Jak na razie tylko krokusy pokazały się , wcześniejsze odmiany mają pączki. :D I jeszcze miła niespodzianka, przetrwały dwie siewki bobu ;:oj ;:oj Wyrosły na jesieni , i nie zmieniły wyglądu . Ani mróz ich nie zmroził , ani śnieg nie położył. Z tego wynika , że można być spokojnym o roślinki. Przynajmniej do dzisiaj. ;:333 Krecia rodzina jeszcze w hibernacji. :wink:
Jestem pewny , że Kamil wygra jutro , a Justyna i koleżanki dadzą bobu ''astmatycznym'' Norweżkom ;:108 ;:108 ;:215
Pozdrawiam :D
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Masz w takim razie sporo oznak wiosny!
U mnie zauważyłam tylko 2-cm kiełki krokusików, a poza nimi floksy i rozchodniki, ale te zawsze wcześnie startują...
Jutro powinno być jeszcze mniej śniegu, więc zrobię kolejny obchód, a może i coś się da już porządkowo podziałać.

Popieram przewidywania olimpijskie! Trzymajmy kciuki za naszych :D
tade k
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

Aguś , bo moje krokuski są korą przykryte ;:108 Miały nieco cieplej , posadziłem je na rabatach ''iglastych'' , tam mam wysypane korą. :uszy
Trzymam kciuki , aż mi posiniały ;:215
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Moje też pod korą! Ale dopiero śnieg częściowo się rozpuścił, więc chwilę dłużej muszę poczekać...
Awatar użytkownika
Ewa_tuli
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2012, o 22:03
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Podczytuję na wielu wątkach o śniegu....
Jaki śnieg ... u mnie w tym sezonie zimowym było 2 razy po 2 cm przez 2 dni.
Ale zima była. :wink:
Awatar użytkownika
Anna11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2009, o 17:24

Post »

Rośliny cebulkowe chyba wszędzie się budzą...kiełki prawie wszędzie wystają z ziemi. Krety niestety nie śpią, zasypały mi całą żurawkę ziemią :wink:
tade k
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

Aguś , u mnie akurat w tych miejscach najwcześniej znikł, było cienko. Ale są jeszcze półmetrowe zaspy , nie wiem czy za tydzień znikną. ;:oj
Ewuś , Ty się nie nabijaj z mojego ''dalekiego wschodu'' ;:188 Wiem, że Legnica najcieplejsza w kraju ;:333 ale na sankach to nie pojeździsz ;:306 ;:306 Jechałem dzisiaj wzdłuż sadu , tam ponad metr śniegu leży, jak wiało tutaj najwięcej ''złapało'' ;:oj
Aniu , innych cebulek nie widać, może pod śniegiem coś się dzieje. Może u mnie nie ma już kretów , jeden późną jesienią złapał się. ;:131
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15

Post »

Ja co rano wylewam łzy,bo nowy kopiec na środku trawy przybywa,nie wspomnę o zrytych rabatach.Jutro jak będzie względna pogoda stoję z wężem i łopatą.
Awatar użytkownika
Tosia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2010, o 16:48

Post »

:wit Tadziu, męczy Cię ten śnieg. U mnie tylko przypudrowane pod płotem. Oczko jeszcze w lodzie, ale od kamieni już puściło. Wszystkie tulipanki już na świecie, a krokusy niedługo zakwitną. Ale tylko w słonecznych miejscach. Prymule kwitły całą zimę. No to mamy już lecące żurawie, gęsi i 2 bociany. Więc? Chyba przedwiośnie co? Pozdrawiam ;:138
Co zasiejesz, to zbierzesz
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
Marzenka79
1000p
1000p
Od: 27 lis 2011, o 22:54

Post »

Tadziu witaj w sobotę popołudniowo :wit U mnie śnieg już stopniał.Wszystko wyłazi z ziemi-narcyzy,tulipany,hiacynty.Bardzo ładnie przezimowały żurawki,liliowce też niczego sobie,Rh nabrały turgoru,róże pod pąkiem-tylko aby ciąć...za to matka ziemia zmarznięta na kość.Sprawdzę sobie pogodę-może jutro z rana pojadę?
Awatar użytkownika
Tosia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2010, o 16:48

Post »

;:138 ;:138 Tadziu mamy 3 złoto. Bardzo się cieszę!!
Dziś zauważyłam pąki forsycji. One lada moment pękną ;:oj
Co zasiejesz, to zbierzesz
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
tade k
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

Dzisiaj miałem ładną pogodę , czuć było wiosną , choć jeszcze śniegu dużo. Gdzieniegdzie widać młode listki , ale jeszcze niczego nie odkrywam. Pod okryciem ziemia jeszcze zmarznięta.
Ale dzisiejszy dzień nie był dla mnie szczęśliwy. Zeszła moja kochana psina Pusia. Nie przetrzymała zabiegu ;:202 ;:202 Mimo , że byłem świadomy , że może to nastąpić , ciężko przeżyłem. Będzie nam jej brak. ;:174
Później były radośniejsze chwile , złoty medal niespodzianka. ;:333 Jakie emocje , patrzyłem na czarną kreskę przed łyżwą Holendra , nie przekroczył. I jeszcze kilka sekund czekania na werdykt .I jeeeeeeeeest ;:215 Aza pół godziny skacze Kamil, już trzymam kciuki , wierzę w niego . ;:333
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

Jakie ja mam szczęście, że mnie krety nie nawiedzają, choć u sąsiada mnóstwo kopców.
Tadziu, nie czekałam, ciachnęłam dzisiaj winorośl, tak na oko, bo nie mam o tym zielonego pojęcia. Ale skoro napisałeś, że lepiej za dużo niż za mało, to jestem spokojna :D
tade k
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

Wandziu , jak czytam , cięcie wydaje się proste. Jak tnę , szkoda mi pędów. Z jednego krzewu 2 pędy owocujące powinno zostać. Ja więcej zostawiam. ;:24
Awatar użytkownika
lanceta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 wrz 2010, o 19:39

Post »

Tadziu - współczuję - odejście zwierzaków,to bardzo przykra sprawa.Przerabiałam to kilka razy ;:174
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”