U Grażyny w ogrodzie (klematisy, lilie, hosty..)

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
reniusia20
1000p
1000p
Od: 2 kwie 2012, o 15:06
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: U Grażyny w ogrodzie (klematisy, lilie, hosty..)

Post »

Grażynko roślinki poczuły u Ciebie wiosnę! Już są sporkie ;:oj u Mnie jak na razie wszystkie roślinki jeszcze pod śniegiem,tylko na skalniaku już śnieg stopniał od promieni słonecznych ;:3
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 kwie 2012, o 18:56
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Grażynko witaj, wpadłam do Ciebie i jak zwykle moje ahhhhh. Firletka omszona. Kochana toż to cuuuuudeńko. Jakie delikatne i śliczniutkie. Po prostu się zachwyciłam. Lilie też bardzo ładne ale ta firletka mnie po prostu powaliła. Uwielbiam takie małe kwitnące śliczności.
Awatar użytkownika
byna
500p
500p
Od: 18 maja 2009, o 19:18

Post »

Renatko, dziwię się, że u ciebie jeszcze śnieg???Przecież my nie tak daleko od siebie mieszkamy, prawie jesteśmy sąsiadkami. Jak widać, prawie robi wielką różnicę. :wink:

Kasiu, będę trzymała rękę na pulsie. To tak w przenośni, a dosłownie słucham pogody regularnie i w razie tęgich mrozow, będę okrywać te cenniejsze rośliny. Przynajniej takie mam plany, bo w ubiegłym roku część cebulowych mi wymarzła i nie kwitła. :(

Aniu, przed przebiśniegami będą kwitły ranniki zimowe. zobaczysz, wkrótce się doczekamy tegorocznych pierwszych kwiatów- zwiastunów wiosny. :)

Alu, u mnie pustynniki rosną rzeczywiście w trudnych, suchych, ubogich jeśli chodzi o ziemię warunkach. Takie stanowisko sprawdza się w 100%. ;:215

Januszu, ja tez nie mogłam wyjść ze zdumienia, kiedy pooglądałam w dzienniku obrazki z lubelszczyzny. 2 metry śniegu, zaspy, odwołane zajęcia w szkołach- pomyślałam, to chyba niemozliwe. ;:oj I od razu przeszła, a właściwie przegalopowała mi przez głowę myśl: Polska, to bardzo rozległy kraj, skoro takie różne warunki pogodowe w tym samym czasie na wschodzie i zachodzie ojczyzny. Po ułamku sekundy moje myślenie wróciło na właściwe tory: Polska, to malutki kraj, więcej straciliśmy po wojnie niż zyskaliśmy. :( Zazdroszczę ci tej dobrej ziemi, moi dziadkowie musieli zamienić czarnoziem na klasę VI b i tak zostało, aż do teraz.

Joasiu, Pen Drive, to też nie jest pewne miejsce dla zdjęć. Wszystkie nośniki pamięci mają określoną trwałość, a póżniej sie nie otworzą. Nie mówiąc już o wirusach, które mogą zablokować dostęp lub wyczyścić pamięć. Myślałam też o zrobieniu albumu i zamieszczeniu w chmurze, ale ostatecznie wywołam zdjęcia i włożę do albumu. Papier przetrwał stulecia. ;:215

Iwonko, czuję wiosnę w powietrzu, wyczekuję z niecierpliwością, przeglądam kwiaty na parapetach i planuję, kiedy będę rozdzielać i przesadzać. :)

Reniusiu, nareszcie mogę potwierdzić książkowe zdanie, że Nizina Śląska to najcieplejszy region Polski. :wink: Ale ziemia u mnie lichutka, sam piasek, piasek, piasek.

Madziu, firletka to z tych sucholubnych i mało wymagających roślin. Rośnie tam, gdzie inne kwiaty nie dają rady z powodu suszy i słabej ziemi. Na dodatek sama się rozsiewa. ;:oj

Oglądałam otwarcie Igrzysk Olimpijskich. Mnie zachwyciło, nie jestem rusofobem.
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Grażynko w takim razie to roślina w sam raz dla mnie! Gdzie ją można kupić?
Awatar użytkownika
wielkakulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2012, o 12:25

Post »

Ranników nie mam na działeczce, niestety musze czekac na przebiśniegi i krokusiki ;:oj
Awatar użytkownika
byna
500p
500p

Post »

Madziu, ja swoją kupiłam jako nasiona w torebce. Posiałam i wyrosła. Firletka omszona jest byliną, więc kwitnie w drugim roku po posianiu. Jeżeli chcesz, to mogę ci zebrać nasiona latem po kwitnieniu.

Aniu, polecam ranniki, małe to a cieszy. :)

Zrobiłam sobie prezent i kupiłam nasiona traw.

Obrazek
Awatar użytkownika
iwwa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 sty 2013, o 18:46

Post »

Grażynko, witaj :wit
Bardzo ciekawy zestaw traw zakupiłaś . Ja ostatnio też kupiłam sobie nasiona, ale kwiatów, trawę znalazłam tylko jedną ;:173 To dopiero początek nasionkowego wariactwa w sklepach, ciekawe, czy się oprę pokusie kupna ? ;:306

Pozdrawiam wiosennie :wit
wątek aktualny Ogródek Asi- cz 3
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Grażynko jakie piękne zestawienie.. włosienica i ostnica chodzą za mną od dłuższego czasu. Grażynko na nasionka jestem bardzo chętna. Bardzo dziękuję za propozycję :) Baaaardzo mi się ta firletka spodobała.
Awatar użytkownika
Kochammmkwiaty
1000p
1000p
Od: 25 maja 2012, o 09:30
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Grażynko co za cudny zestaw traw - wysiewasz wprost do gruntu, czy do skrzynek a potem pikujesz ?
Agnieszka :) wątki: cz1 ,cz2,cz3 - aktualna
"Tylko od Ciebie zależy jak będziesz się czuła w swoim życiu"
Awatar użytkownika
reniusia20
1000p
1000p
Od: 2 kwie 2012, o 15:06
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Kochammmkwiaty pisze:Grażynko co za cudny zestaw traw - wysiewasz wprost do gruntu, czy do skrzynek a potem pikujesz ?
Grażynko aż jestem ciekawa twojej hodowli traw! Ja jakoś nie mogę w sklepie spotkać nasiona traw :roll: może coś znajdę to też kupię spróbuje coś wyhodować.
Awatar użytkownika
wielkakulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2012, o 12:25

Post »

Ja tez dzis poszalałm z nasionkami, ale jutro wstawię zakupy, dopiero wróciłam z Wrocławia.
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2008, o 13:01

Post »

Grażynko kiedy zaczynasz siewy traw?
Awatar użytkownika
jonatanka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 mar 2012, o 12:11

Post »

Ja nasiona prosa tez mam.Siejesz do gruntu?
Awatar użytkownika
anym
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 kwie 2013, o 19:01

Post »

Grażynko witaj :wit
Powiedz proszę gdzie kupiłaś nasiona z firmy rekwiat. Poszukuje od nich tytoniu leśnego.
Bardzo proszę podaj namiary ;:196
Wierzę, że są kwiaty, które się rodzą z spojrzeń ludzkich oczu. Anka
Moje wątki, Aktualny
Awatar użytkownika
byna
500p
500p

Post »

Asiu, Madziu, Agnieszko-Kochammmkwiaty, Reniusiu, Aniu-wielkakulka, Agnieszko-aage, Joasiu, Aniu-anym, dziękuję Wam, że zaglądacie na mój wątek. Trawy będę siała wprost do gruntu, bo na parapetach nie mam miejsca, żeby siać tego typu zielsko. Poczekam cierpliwie na kwiecien, maj i posieję na ogrodzie. W domu muszę zostawić odrobinę miejsca na pomidory, których rozsadę jak co roku będę robić we własnym zakresie. :D

Aniu-anym, nasiona Rekwiatu kupiłam w moim miejscowym ogrodniczym. Zobaczę, czy mają ten tytoń leśny i ci napiszę. :wink:

Dobranoc. Spokojnej nocy. ;:41
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”