Ogródek AGNESS

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
FRAGOLA
1000p
1000p
Od: 4 cze 2010, o 09:34
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogródek AGNESS

Post »

Agnieś ogladając Twoje lilie przypomniałam sobie że też powinnam miec 'Muscadent',zamawiałam ją 2 lata temu ale jeszcze jej kwitnienia u siebie nie widziałam(fakt że tak mi wypadało,że mnie w tym czasie nie było gdy orientalne zakwitały)...ciekawe czy jest czy ją gdzieś lub coś wcięło?
Ja kocham wszystkie lelyje........nie zależnie od koloru,a Twoje są....mmmm...cudne i wypasione ;:215
FRAGO-linki
w 'powężowym'
Pozdrawiam-Grazia
Awatar użytkownika
magenta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2010, o 19:18
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Post »

Nie wiem przy czym bardziej wymiękłam ;:219 czy przy ciasteczku tak cudnie podanym, czy przy tych niesamowitych okazach lilii ;:224 Od ich zapachu szczególnie wieczorem można oszaleć ;:173 ;:63
Awatar użytkownika
AniaDS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sie 2008, o 00:13
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Kwiatowy przepych ;:167 ;:180
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37

Post »

Powtarzam się, ale szkoda, że mieszkam tak daleko. Zobaczyć Twój ogród to by było coś :D Gdzie Ty mieścisz te łany liliowców, lilii i nie tylko? Cudnie ;:167
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2007, o 13:10

Post »

Oglądając Twoje lilie, wkomponowanie ich w ogród i sposób prezentacji, czuję się jak ogodowy nowicjusz ;:131
Lilie OT onieśmielają mnie swoją wielkością i porażają swoim zapachem. Podziwiam Cię, że ścięłaś jedną do wazonu.
Awatar użytkownika
reniuniek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sie 2010, o 08:01

Post »

Aguś, po takiej dawce liliowych obrazów żałuję, że nie zamówiłam sobie ceból u Ewci :roll:
Cudnie, cudnie , cudnie a zapach niebiański, prawda?
Torcik wygląda apetycznie i dzięki tobie, u mnie na stole często gości ;:196
Mój zielony kwadrat cz.5-aktualna
Zapraszam :-) Renata
pomidorzanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 26 cze 2012, o 12:57

Post »

Wychodzi Aguś na to

że mam niektóre lilie takie jak Ty, jestem dumna z tego powodu

Tylko czemu nie mam takiego całego ogrodu :;230 :;230 :;230

Casablanca niestety mnie zadziwiła w tym roku, widzę że u Ciebie ta sama sytuacja

sierpniowa lilia, a kwitnie w połowie lipca, czyli sierpień będzie goły ;:145 ;:145 ;:145
Pozdrawiam, Agata.
Awatar użytkownika
Rewi
1000p
1000p
Od: 17 lip 2012, o 11:50
Kontakt:

Post »

Cudne, cudne, cudne ;:oj ;:oj ;:oj
Zapraszam serdecznie służę pomocą, pozdrawiam Ewa! ;)
Pomysł na ogród-projekty do wykorzystania!,
Ogród rewii cz.III !
Awatar użytkownika
jola1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 kwie 2008, o 08:15

Post »

Aga wyobrażam sobie ten zapach u Ciebie w ogrodzie ja mam kilka lilii i nie wszystkie pachną ale te co pachną napełniają ogród niesamowitym zapachem.Dzisiaj rozkwitła mi lilia Big Big Brother nawet nie wiedziałam że ja mam a zachwycałam się okazem siostry.
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lip 2008, o 21:55

Post »

Aga, ale masz dużo lilii ;:oj
U mnie też w tym roku sporo - niektóre mam po dwuletniej przerwie- rok temu ich nie było, a teraz się pojawiły - niektóre mają mało kwiatów, ale są. Podejrzewam, że zostały mocno zjedzone przez gryzonie, musiały zostać jakieś marne resztki cebul i w tym roku się odbudowały. A ja myślałam, że je straciłam bezpowrotnie i nawsadzałam jesienią nowe ;:306 Mam przez to więcej niż planowałam ;:306
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Moniś róż to też nie jest mój ulubiony kolor, ale też mam dużo kwiatów w tej barwie i bardzo je lubię wkomponowane w zieleń i inne kolorki :D
Ja również bardzo Ciebie pozdrawiam ;:196

Grażynko może jeszcze zakwitnie...... w ogóle lilie jakoś w tym roku bardzo wcześnie kwitną.... już pojawiły się kwiaty na orientalnych, które kwitły w sierpniu.... Może Twoja jeszcze czeka na swój czas....
Ja też uwielbiam wszystkie lilie :D i bardzo żałuję, ze nie mam miejsca na nowe odmiany ....

Kasiu faktycznie zapach jest przepiękny i wyczuwalny już z daleka .... Wieczorami aż trudno wysiedzieć na tarasie tak pachnie .... Na ciasteczko zapraszam ;:167

Aniu DS kocham jak jest kolorowo w ogródku.....a jak lilie kwitną, to w ogóle mogłabym z niego nie wychodzić 8-) :lol:

Aniu może przy jakiejś podróży wakacyjnej zawitasz w moje okolice to serdecznie zapraszam ;:196 Ogródek czeka z szeroko otwartą bramą :D Ogródek niestety już zapchany jest do granic możliwości i już muszę się wyrzec kolejnych chciejstw.... najbardziej mi żal, że nie mogę posadzić więcej odmian lilii.....

Jacku nawet nie wiesz jak miło mi czytać takie słowa, dziękuję bardzo ;:180 Ale troszkę mnie przeceniasz :oops:
Powiem Ci szczerze, że ja kwiatów nie ścinam..... czasami jak już muszę, bo np kępa przekwitła i pozostają jakieś niedobitki, które hamują mnie w zapędach, wtedy je wycinam..... Ta w domku, to nie z mojego ogródka, a prezent .... niestety musi stać w łazience, bo w domu trudno wytrzymać od tego intensywnego zapachu :lol:

Reniu nie przejmuj się, być może Ewa znów wystawi lilie jesienią , albo wiosną ...
Zapach jest obłędny :D Cały ogród nim przesycony....a nawet dosyć rozległą okolica .....
Bardzo się cieszę , że torcik przyjął się w Twoim domku, to chyba jedno z najlepszych ciast 8-)

Agatko cieszę się, że mamy podobne lilie.....a ogródki...cóż każdy jest inny i to jest piękne .... bo z wielką przyjemnością zwiedzamy je u siebie nawzajem ;:196
Masz całkowitą rację, że lilie kwitną jakby się z czasem ścigały..... już kwitną sierpniowe, u mnie już niewiele w pąkach zostało..... tak, że nie wiem czy będzie szansa cieszenia się nimi dłużej niż do końca lipca .... Dobrze że choć hortensje będę stroiły ogrody.....i floksy ....

Ewuniu dziękuję ;:196

Jolu faktycznie pachnie wprost obłędnie..... czasami wieczorem aż zbyt mocno. Na tarasie trudno wysiedzieć :lol:
Cieszę się bardzo że masz Big Brother.... to moim zdaniem jedna z najpiękniejszych lilii :D

Moniś... no troszkę się nazbierało.... to moje ukochane kwiaty, więc gdyby nie to, że już miejsca w ogródku nie mam to najchętniej sadziłabym je bez opamiętania :lol:
U mnie była podobna sytuacja w zeszłym roku..... kilka odmian zniszczyła mi zima..... te styczniowe ocieplenie... lilie zaczęły wypuszczać kły i w lutym silne mrozy załatwiły je ..... Musiały pozostać jakieś maleńkie cebulki potomne, bo w tym roku pojawiły się pięknie zakwitły :D

Zapraszam na spacerek :wit

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lip 2008, o 21:55

Post »

Ta na pierwszym zdjęciu jest niesamowita ;:oj Albo dużo cebulek, albo już długo w ogrodzie i tak się rozrosła - efekt nieziemski ;:138
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Agnieszko, lilie to bezapelacyjne królowe Twojego ogrodu... wszystkie piękne i każda z osobna wyjątkowa... zaraziłam się miłością do nich od kilku osób, m.in od Ciebie - dziękuję za to! ;:196
Odsłoniłaś rąbek swojego tarasu wraz z cudnymi wiankami...
A jak skrzynie?
Pozdrawiam Cię gorąco!
Awatar użytkownika
lora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:43

Post »

Aguś lilie cudne ta na pierwszym zdjęciu aż dech zapiera...a wiesz jak się nazywają... :?:
pozdrawia Misia

Ogrodowe wątki Misi
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Aguś Twoje lilie tak wysokie,tak ukwiecone ,tak piękne to tylko podziwiać i podziawiać ;:108
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”