Moja rabatka2- perdii

Zdjęcia naszych ogrodów.
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Moja rabatka2- perdii

Post »

Obejrzyj zdjęcia w internecie, żeby się przekonać, co to za owady. Z osami lepiej uważać. W kompostowniku założyły sobie kiedyś gniazdo takie, których użądlenie jest bardzo bolesne i niebezpieczne. Do tej pory znajduję resztki gniazda i ciarki mnie przechodzą za każdym razem.
Powinnam posadzić siewki papryki, które już drugi dzień czekają na moje zmiłowanie :oops:
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
perdii
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 mar 2006, o 16:35
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Może masz rację muszę popatrzeć co to za owady podobne są do osy.Papryczki nie zając nie uciekną.Doczekają się swojej przeprowadzki :D
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Już :roll: Tak mi się wstyd zrobiło, że teraz przepikowałam ;:306 Niewiele tego, może 20 siewek (nie liczyłam), ale Czarniuta już swój pyszczek w roślinki wraziła :evil:
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
perdii
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ewo ;:215 I papryczki mają nowy "domek" Niestety koty tak mają że swoje pyszczolki pchają gdzie nie potrzeba. Mój kocur Dynduś najbardziej lubi pchać swój nosek do doniczek w czasie podlewania.Pewnie nadzoruje zużycie wody :;230
e-babcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 paź 2011, o 16:34

Post »

Gosiu miłego dnia :wit
perdii
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dziękuję Jadziu Ja również życzę Wszystkim miłego dnia.U mnie niestety pada :( i jest pochmurnie.Jak na razie nie zapowiada się aby te ciemne ołowiane chmury opuściły niebo nad Olsztynem.Ciekawa jestem jak jutro będzie z deszczem bo mamy zamiar jechać na wioseczkę Prognozy nie są optymistyczne :(
Awatar użytkownika
tu.ja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lip 2008, o 09:18
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

U mnie też pada i pada. Spojrzałam w prognozę pogody i wygląda to nieciekawie - delikatnie mówiąc.
Przypołudniki posiałam od razu do docelowej donicy i nie zamierzam ich pikować. Poza tym jeszcze ich nie widać, bo donica stoi na działce.
perdii
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Moje wczoraj przepikowane pomidorki w sumie cztery skrzyneczki

Obrazek

Obrazek

Pozostałe siewki kwiatów ziół itp

Obrazek

Obrazek
jeszcze pomidorki do przepikowania, ale muszą podrosnąć

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Te muszę zasadzić przy następnym pobycie na wsi

Obrazek

Rododendron który dostałam od M już niedługo zakwitnie, więc będzie w domu aż przekwitnie

Obrazek

Dzisiaj u mnie zimno i zastanawiam się czy nie zabrać do domu sadzonek z foliaków na balkonie.

-- Śr 09 kwi 2014 11:15 --

Izo moje wysiane przypołudniki są już duże i gęste właśnie zastanawiałam się czy je pikować czy też przerwać.Wolałabym to drugie bo pikowania na razie mam dość :wink: Pierwszy raz je mam więc nie mam pojęcia jak z nimi postępować .
Awatar użytkownika
gogo76p
500p
500p
Od: 23 maja 2012, o 18:54

Post »

piękny kolor będzie miał twój rododendron :D napracowałaś się kobieto :D to przedszkole roślinne ogromne u ciebie :wit
Awatar użytkownika
Ignis05
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 gru 2009, o 14:08

Post »

Gosiu ;:196 wielkie brawa dla Ciebie za taką ilość sadzonek. ;:138 ;:138 ;:138
Pomidorki wyglądają wspaniale. Pewnie wylądują w tunelu ?
Ja naoglądałam się angielskich programów ogrodniczych i pod ich wpływem posiałam groszek pachnący. :;230
Tylko nie wiem, gdzie go posadzę. :;230 Przy pergolach z różami. ? ;:223
:wit
Awatar użytkownika
danutab
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 gru 2008, o 23:02

Post »

Gosiu widzę że wróciłaś ze wsi pełna energii skoro tyle pomidorków po pikowałaś. Ja może w przyszłym tygodniu to zrobię albo zaraz po świętach.
Pozdrawiam Danuta aktualne
Moje linki
Awatar użytkownika
elutek63
100p
100p
Od: 27 lis 2011, o 21:39

Post »

Ładne sadzoneczki masz Gosiu, stoją jak żołnierze :D. Czy w tych pojemnikach po śmietanie robisz dziurki na odpływ :?:
Ja dzisiaj całe popołudnie pikowałam. Została mi jeszcze lobelia i ostróżka, które chcę popikować w pojemniki po jogurtach i zastanawiam się czy robić w nich dziurki. :idea:
Pozdrawiam.Elżbieta.
perdii
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Elu oczywiście że robię dziurki w dnie gorącym gwoździem.Współczuję pikowania lobelii ja na szczęście mam to za sobą :D Jutro wybieram się na wieś,ale nie wiem czy dobry to pomysł bo zdrowie coś zaczyna szwankować :(
Gosi w przedszkolu i dla Ciebie do adopcji są pomidorki Pomimo sklerozy pamiętam że obiecałam Ci sadzonki
Krysiu groszek wijący się pośród róż może ładnie wyglądać :D Ja na balkonie w donicy mam pnącze (nie pamiętam jaka nazwa jakieś Biedronkowe) a na przód donicy posiałam właśnie groszek z tyłu maciejkę
Danusiu cieszę się że się odnalazłaś Właśnie dzisiaj energia mnie opuściła.Nawet nie potrafiłam cieszyć się moją nową piwonią koperkową :(
Awatar użytkownika
elutek63
100p
100p
Od: 27 lis 2011, o 21:39

Post »

Gosiu, życzę Ci jutro słoneczka i ciepełka. Pogoda zimna to i boleści bardziej dokuczają- wiem coś o tym. ;:145 , ale jest nadzieja, bo od jutra ma być cieplej :D Wszystkiego dobrego :wit
Pozdrawiam.Elżbieta.
Awatar użytkownika
danutab
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 gru 2008, o 23:02

Post »

Gosiu może na wsi odzyskasz werwę. Ja zazwyczaj tak mam że gdy czuję się źle abo mnie coś gnębi ale mam siłę by zajść na działkę, to tam zapominam o problemach i chorobie. Życzę Ci dużo słoneczka bo u nas zimno ogromnie i te niesamowite wiatry.
Pozdrawiam Danuta aktualne
Moje linki
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”