Ogrodowe zacisze Mandragory
- constancja
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 5 sie 2012, o 23:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogrodowe zacisze Mandragory
Mileno, ta kosodrzewina to mi na kosodrzewinę nie wygląda. Na pierwszy rzut oka przypomina sosnę smołową (Pinus rigida Mill.)
Poczytaj o niej i porównaj, bo coś mi się wydaje, że to właśnie ona. Jedną z jej cech jest właśnie to, że często tworzy drzewa wielopienne.
Poczytaj o niej i porównaj, bo coś mi się wydaje, że to właśnie ona. Jedną z jej cech jest właśnie to, że często tworzy drzewa wielopienne.
Gdzieś w Borach-wątek ogrodowy Bory Constancji - Bory Tucholskie w obiektywie
Pomieszanie z poplątaniem czyli nerwowe ręce Constancji spis tematów
FAQ: canon EOS 450D + ob. canon (18-55) Pozdrawiam. Ewa
Pomieszanie z poplątaniem czyli nerwowe ręce Constancji spis tematów
FAQ: canon EOS 450D + ob. canon (18-55) Pozdrawiam. Ewa
- lora
- Od: 25 maja 2010, o 13:43
Milenko zdjęcie piesia super ..dobrze że pozwolił Ci je zrobić...moja lora nie lubi jak robię zdjęcia i nie mogę pokazać jak śpi na fotelu trzymając tylne nogi na podłodze...
jałowiec faktycznie wielgachny...a nowy kwiatek 

- DuczekiOsia
- 1000p
- Od: 10 sie 2012, o 08:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
nooo klemka masz cudownego pięknie kwitnie
psina rewelacyjna
i ta azalia ....
jest sliczna, a w iglakach nie pomogę bo sie nie znam sama..

- sweety
- Od: 20 mar 2012, o 09:37
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

A kosodrzewina to na pewno nie jest

Jeśli chodzi o ową dziurę, to możnaby posadzić w okolicy jakiś powojnik i wówczas szybko pokryje gorsze miejsca. Np. clematisa tanguckiego McKenzi

- Siekier
- 200p
- Od: 15 lip 2012, o 09:44
A jaka jest przyczyna powstania tej dziury w jalowcu? Przemarzł czy choruje? Być może można by go wyleczyć
Pozdrawiam-Wojtek
Działeczka Siekiera
Działeczka Siekiera
- Josephine_83
- 200p
- Od: 23 wrz 2012, o 09:20
Milenko piekny piesio słodziak! Co to są te poduchy kwiatowe różeowe na zdjęciu gdzie piszesz, że floksy... to są floksy? 

Josephine_83 ;)
Największe szczęście na świecie, leży na końskim grzbiecie
Storczyki Takie Takie Ogródkowe plany Josephine
- Mandragora
- Od: 25 maja 2008, o 16:18
Ewuniu - tak zrobię
Niech tylko przestanie padać, bo od wczoraj nie przestaje. Dziś 10 stopni w dodatku, brr...
Constancjo - oglądam w necie sosnę smołową, ale znajduję raczej same okazy z grubym pniem. Muszę sprawdzić, ale wydaje mi się, że moja ma 2 igły, a nie 3, jak u smołowej. Tu dawałam jakiś czas temu do identyfikacji: http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=35&t=62076 Jest pod numerem 5, a pod numerem 16 jest chyba identyczna, tylko ciut niższa.
Misiu - nasza jest coraz lepsza, co prawda nie wszystko można z nią zrobić tak jak z naszym, ale w końcu to rottweiler z przeszłością...
Leosiu - dziękuję Kochana
Aniu - tangucki strasznie się rozrasta, pewnie szybko by pokrył go całego, a wtedy z czasem jałowiec stanie się martwą podpórką. Wolałabym jakieś inne rozwiązanie..
Wojtku - nie wiemy, skąd się wzięła owa dziura. Cała reszta drzewka wygląda bardzo zdrowo. Może kiedyś coś go próbowało atakować.. Mam wrażenie, że na tych pustych gałęziach zaczynają wyrastać jakieś miniaturowe młode odrosty, może jest szansa, że za parę lat dziura obrośnie?
Jadziu - dziękuję, Tobie też. U mnie dziś na słoneczko nie ma co liczyć. Wystarczyłoby, żeby przestało padać, bo ziemia mokra już jak gąbka.. Do tego zimno. Oby tylko Zośka nie przyniosła przymrozków.
Josephine - tak, to floks szydlasty

Constancjo - oglądam w necie sosnę smołową, ale znajduję raczej same okazy z grubym pniem. Muszę sprawdzić, ale wydaje mi się, że moja ma 2 igły, a nie 3, jak u smołowej. Tu dawałam jakiś czas temu do identyfikacji: http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=35&t=62076 Jest pod numerem 5, a pod numerem 16 jest chyba identyczna, tylko ciut niższa.
Misiu - nasza jest coraz lepsza, co prawda nie wszystko można z nią zrobić tak jak z naszym, ale w końcu to rottweiler z przeszłością...
Leosiu - dziękuję Kochana

Aniu - tangucki strasznie się rozrasta, pewnie szybko by pokrył go całego, a wtedy z czasem jałowiec stanie się martwą podpórką. Wolałabym jakieś inne rozwiązanie..
Wojtku - nie wiemy, skąd się wzięła owa dziura. Cała reszta drzewka wygląda bardzo zdrowo. Może kiedyś coś go próbowało atakować.. Mam wrażenie, że na tych pustych gałęziach zaczynają wyrastać jakieś miniaturowe młode odrosty, może jest szansa, że za parę lat dziura obrośnie?
Jadziu - dziękuję, Tobie też. U mnie dziś na słoneczko nie ma co liczyć. Wystarczyłoby, żeby przestało padać, bo ziemia mokra już jak gąbka.. Do tego zimno. Oby tylko Zośka nie przyniosła przymrozków.
Josephine - tak, to floks szydlasty

-
- Od: 11 cze 2011, o 19:53
Na sośnie nie sprawdzałam, ale przycinałam pędy świerka (taki srebrna kulka za skalniakiem). Zagęścił się. Ja też przy jałowcu coś bym posadziła. Nawet zwykłą aureospicata. Szybko rośni, fajnie się ją formuje. Powinna szybko zasłonić to miejsce. Albo Wiltoniego i jeden pęd postawić na baczność.
- Piotr=)
- Od: 24 maja 2008, o 17:38
Ale tu cudnie u ciebie jest pięknie 

Spis tematów
Róbmy w życiu to co nas cieszy ;)
Róbmy w życiu to co nas cieszy ;)
Milenko azalia wyrastająca ponad floksami pięknie się prezentuje.Na trawnik nie narzekaj , bo wygląda całkiem dobrze.Piękne masz miejsca w swoim ogrodzie. Poduchy floksów zachwycają. Też mam u siebie kilka takich miejsc z floksami. Miłego wieczoru!
Nigdy nie rezygnuj z celu tylko dlatego, że osiągnięcie go wymaga długiego czasu. Czas i tak upłynie.
H. Jackson Brown
H. Jackson Brown
- Sylwia85
- 1000p
- Od: 24 lut 2013, o 16:57
Witaj Milenko
Trawniczek rzeczywiście zero mniszka. Mam ten sam problem co Ty. Dbasz o trawnik wyrywasz i nadal są mlecze. Obok mnie są pole i łąki, które nie śa koszone więc nasiona z wiatrem trafiają do ogrodu.
A skalniaczek dobra myśl, podoba ni się.
Pozdrawiam cieplutko i miłego niedzielnego wieczoru życzę

Trawniczek rzeczywiście zero mniszka. Mam ten sam problem co Ty. Dbasz o trawnik wyrywasz i nadal są mlecze. Obok mnie są pole i łąki, które nie śa koszone więc nasiona z wiatrem trafiają do ogrodu.
A skalniaczek dobra myśl, podoba ni się.
Pozdrawiam cieplutko i miłego niedzielnego wieczoru życzę

Ogród początki - zapraszam serdecznie
Ogród cz.2-poprawianie tego co jest i ciągłe zmiany lato/jesień/zima
Moje małe, wielkie szczęście - ogród cz. III-aktualny- http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=74317" onclick="window.open(this.href);return false;
Ogród cz.2-poprawianie tego co jest i ciągłe zmiany lato/jesień/zima
Moje małe, wielkie szczęście - ogród cz. III-aktualny- http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=74317" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- Od: 12 kwie 2012, o 18:56

- Josephine_83
- 200p
- Od: 23 wrz 2012, o 09:20
Milenko pozdrawiam na cały tydzień jakbym nie miała czasu zagladnać, bo u mnie zapowiada się nieciekawie w pracy

-- 12 maja 2013, o 23:36 --
Milenko pozdrawiam na cały tydzień jakbym nie miała czasu zagladnać, bo u mnie zapowiada się nieciekawie w pracy

-- 12 maja 2013, o 23:36 --

Josephine_83 ;)