Dziewczyny, jest mi niezmiernie miło czytać takie słowa... Aż nie wiem co napisać, wobec tego po prostu - dziękuję
Ogród nie jest taki cudowny i całe szczęście, bo pozwala mi to nieustannie coś w nim zmieniać. Wiem, że tak będzie do końca życia, bo w swoim poprzednim ogrodzie też wiecznie latałam z krzakami... A jeszcze inną sprawą jest fakt, że dzisiaj urządziłabym go zupełnie inaczej ? przede wszystkim zaprosiłabym do niego o wiele mniej gatunków
Ania, z tą przestrzenią to wiesz, bez przesady ? takie ujęcie...
Justyś ? z Twoich ust takie słowa... to szczególna pochwała, ale taka mundra to ja nie jestem...
Ewa, cieszę się, że mój ogródek przypadł Ci do gustu. W takim razie liczę na miłe odwiedziny
Zamówiłam francuskie róże (
http://www.helpmefind.com/rose/l.php?l=2.51199.2 ), ale jeszcze nie wiem na 100% czy je będę miała, więc może będę musiała zmienić koncepcję.
Alexia, mi też w tym sezonie troszeczkę podpadły kordeski, ale tylko dwie (

) ? Zaide i Cinderella. Zwłaszcza ta druga. W pierwszym rzucie miała parę marnych kwiatków i cały czas czekam na drugie kwitnienie...
Powinnaś być zadowolona z Granny:)
Monia, no widzisz jaki masz na mnie wpływ
Chciałabym mniej więcej tak intensywny kolor, ale wiadomo ? na fotkach często kolory znacznie odbiegają od tych w realu. Zawsze uważałam, że Rhapsody in Blue jest brzydka i ma straszny kolor...
Aniu, trawniczek to dla mnie priorytet; to taka kropka nad i. Sama też dokładam swoje 5 groszy do jego pielęgnacji ? odchwaszczam i dbam o kanciki. Bez wariacji oczywiście ? jak nie mam czasu ? to jest nie zrobione ? i już
Kasia, drzewo to buk odmiany 'Purpurea Pendula'. Ta rabata przewidziana jest do przeróbki, ale dopiero na wiosnę. Planuję tam bukszpan. Drzewo oczywiście zostaje i nie wiem, czy resztę w całości wyeksportować, czy częściowo; będę myślała zimą

Pergola stoi vis a vis Lions?ów, za leżaczkami. Przy niej rosną New Dawn i powojniki. Pergolę na wiosnę najprawdopodobniej przemaluję na biało, choć nie wiem na pewno czy to dobry pomysł...
Ostatnie fotki:
Acropolis i Marie Antoinette
Falstaff
Herkules
Natasha Richardson
Munstead Wood
Marie Antoinette
William Shakespeare 2000
Acropolis
William Shakespeare 2000
Falstaff
Sister Elizabeth